Potrebno je:
- 500 gr pečene bundeve
- 700 gr brašna
- 1 kockica kvasca
- 1 jaje
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml mleka
i još treba:
- 1 jaje za premazivanje
- susam
Bundevu očistite od semenki, isecite na kriške i stavite u rernu da se peče na 180 °C, dok ne budu skroz mekane.
U mlako mleko stavite kašičicu šećera, brašna i kvasac. Ostaviti par minuta da nadođe.
Ispečenu i ohlađenu bundevu, očistite od kore i delova koji su potamneli, a onda izmiksajte bundevu i stavite je u veću vanglicu. Dodajte jaje, mleko sa nadošlim kvascem, so, šećer, prašak za pecivo i zamesite sa brašnom. Pokrite vanglicu sa čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
Nadošlo testo premesite pa podelite na 4 dela/jufke. Svaki deo posebno razvucite u krug prečnika oko 25 cm i isecite na 8 delova/kiflica. Ako hoćete da budu manje,onda možete da isečete na 12 kiflica. Filujte po želji, urolajte kiflicu i premažite umućenim jajetom pre pečenja.
|
|