-
MOLIM VAS HITNO SAVJET
TU KOD MENE VLADA VIRUS POVRAĆANJE I PROLJEV...zARAŽENI SU MI SVI U KUĆI OSIM MENE,ZASADA,ALI MISLIM DA ME LOVI POMALO...IMAM MJESEC I POL STARU BEBU KOJU DOJIM,ZANIMA ME:
-MOŽE LI SE ONA ZARAZITI
-DAL DA DOJIM AKO SE JA ZARAZIM
-I ŠTO DA UČINIM AKO BEBA DOBIJE PROLJEV I POVRAĆAT POČME...(STRAH ME JE DEHIDRIRANJA,JER ON JE IONAKO BEBA BLJUCKALICA...HOĆE LI MU MOJE MLIJEKO BITI DOVOLJNO ILI ĆU MU MORATI DATI JOŠ NEŠTO)
?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????
Hvala,nadam se da će ovo ipak biti ćisto informativno...
-
Ako ti dobiješ virozu, slobodno nastavi dojiti. Tvoje tijelo će, u slučaju bolesti, proizvesti antitijela koja će beba dobiti preko tvog mlijeka. To će pomoći bebi da, ili uopće ne dobije virozu, ili ako i dobije, dobit će ju u blažem obliku.
Zato je vrlo važno za bebicu da ju nastaviš dojiti te da ne dodaješ nikakav čaj ili vodu (ni sada ni u slučaju bolesti) jer ćeš tako omogućiti svom mlijeku maksimalno djelovanje i učinkovitost.
Ono što je jako bitno je da, u slučaju da beba dobije proljev i povraćanje, moraš pratiti broj djetetovih popišanih i pokakanih pelena te da broj podoja povećaš koliko beba bude tražila.
Broj popišanih pelena bi beba trebala imati 5-6 dnevno (ako koristiš platnene, onda 7-8 dnevno), jednu stolicu dnevno (može biti i rjeđe)
Znakovi dehidracije su: premali broj popišanih pelena, suhe usnice, blijedoća, koža koja se ne vraća ako ju podigneš, uspavanost, mlitavost.
U slučaju da bebica dobije virozu, da primijetiš neke od znakova dehidracije ili da ti je bilo što čudno u vezi djeteta, javise pedijatru koji će pregledati bebicu!
Vjerujem da ipak nećete dobiti virozu
Javi kako ide
-
Puno ti hvala na lijepom objašnjenju...za sada je divan,trenutno spava,pelenice su teške,znači dobro popišane..Hvala Bogu za sada je super,a i ja imam najblaži oblik viroze u kući...Hvala ti još jednom...javim se još tokom dana...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma