Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: PRIORIX, HELP!

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno PRIORIX, HELP!

u našem gradu Varaždinu vele "nestašica PRIORIX cj. tek u srpnju"također da ako ga nema u vž nema nigdje drugdje. a pedijatrica sjela na vrat, veli da se mora cijepiti do 15 mj. Noah sada ima 14. pa me zanima; GDJE MOGU NARUČITI, u kojem gradu?? do kada je obavezno cijepiti. Želim cijepiti ali ne s moparu cj. već Priorix. pedijatrica baš nije za to cj. pa imamo BIG PROBLEM. molim pomoć!!!! :/ HVALA UNAPRIJED

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nazovi informacije i traži brojeve par zagrebačkih apoteka, pa vidi da li imaju. mi smo se baš naručili za cijepljenje za dva tjedna i kod naše pedice ga ima, ne znam možeš li ga kod nje kupiti ali ako zatreba mogu provjeriti (mi ćemo platiti 300 kn).

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamamišić, bez panike za cijepljenje nikad nije kasno
    ukucaj u pretražnik cijepivo ili priorix ili sl. pa će ti izbaciti puno linkova gdje se pričalo o tome.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne bi htjela proturječiti tvojoj pedijatrici, ali za moparu nije takva stroga granica za cijepljenje. Dapače, mi smo od dr. Sabola dobili preporuku da cijepimo dijete sa par mjeseci kasnije - nije nam baš najjasnije objasnio zašto, ali poslije sam doznala da antitijela koja dijete dobije u trudnoći od mame traju još u drugu godinu života (ako je mama prebolila te bolesti) i mogu omesti stvaranje imuniteta cijepljenjem.
    Osim toga od tog cjepiva možeš očekivati nuspojave (mislim na moparu klasični, za priorix ne znam) - meni je prvo dijete dobilo mali mumpsić, onako 2-3 dana (ali baš za Novu godinu) oteklina, temperatura, 4 tjedna nakon cijepljenja... drugo je dobilo osip, ali nije sigurno da je od cjepiva, vjerojatnije da je bila rozeola, jer je imao jako visoku temperaturu. Oba cijepljena s klasičnim moparu. Tako da ne bi imala iznenađenja na godišnjem...
    Možda da tražiš drugo mišljenje, infektologa ili tako netko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Priorixa nema jer je cijela prosla posiljka nakon ispitivanja vracena jer navodno nesto nije bilo u redu. Tako da ga vise nigdje nema, osim ako netko negdje nađe staru zalihu. Trebao bi doci u 7. mjesecu. Moja Jana jos nije cjepljena a ima 17 mjeseci.

Pedijatrica je rekla da se javimo u 7. mjesecu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vraćena, misliš nije ni dospjela u apoteke i ordinacije? ili su povukli nakon distribucije?

valjda moja pedica ima te stare. :crk od straha:

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dragice (ajvice ), nema ga ni nasa pedica. to ti je informacija od danas!

P.SW. Irenka23 mi kažedatikažem da nije ni stigla u apoteke i ordinejšns

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

krasno, ja sam jučer zvala i sestra me naručila, još sam pitala za cijenu i nije mi rekla da nemaju! :fkfkfkfkgrrrrrrr:

onda se niste cijepili? kaj je bilo? može i na pp da ne zachatavamo, samo mi javi da znam kaj dalje!

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

PUNO VAM HVALA! našla sam da treba cijepiti(od 12mj) tokom druge godine života. a ne do 15mj!!!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ladu sam trebala cijepiti s 14 mjeseci ali sam odlučila malo odgoditi pa sam jučer nazvala da čujem šta će mi reći naša pedica. Ms. Ivy, još nisu imali priorix ali je rekla da će imati za 10-tak dana a da se cijepiti možemo do 3. godine. Čekam do jeseni svakako.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala pinocchio, čekam još vijesti od tweety pa ću nazvati laginjinu i odlučiti. mm-a uhvatila panika da se ljubek ne razboli :kolut, kolut: pa hoće cijepiti običnim cjepivom. a, ne!
    uglavnom, još ću se konzultirati s pedicom...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajvi, i Lovro se je trebao cijepiti no kako prirorixa trenutno nema (isto nam je doc rekal da je na ispitivanju i trebao bi doći u 7 mjesecu), rekla nam je da slobodno ga cijepimo na jesen, jer nije prekasano.

Kod našeg moparu cijepiva, jedna od mogućih nus pojava (i to na žalost relativno čestih) prema riječima naše pedijatrice, je meningitis. Obično se pojavi cca 2 tjedna nakon cijepljenja. Od priroixa u njenoj ambulanti nije zabilježena nikakva nus pojava (što ne znači da ih evenutalno nema).

I definitinvo ne cijepite klinca prije mora, rađe ostavite to za jesen!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma, mislim da će tako i biti, samo da se iskonzultiram do kraja. :namig:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Teta magistra u apoteci gdje inače imaju razna "extra" cjepiva veli da je radi duga HZZO-a prema Belgijancima zapela isporuka i da ga jednostavno nema i neće ni biti dok ovi to ne podmire. S druge strane, veli da privatne ljekarne ionako nabavljaju masu toga u Austriji pa znaju imati, ali po prigodnim cijenama.
    Dodatna komplikacija je transport i pohrana ovog (a i drugih) cjepiva na hladnom pa nisam siguran ima li smisla dostavljati ovo cjepivo u vlastitoj režiji.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Davore, dužnik je Imunološki zavod koji uvozi i distribuira cjepiva. Bilo u novinama.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, nije šija nego vrat, netko se ponovno zaigrao s našim novcima i opet nikom ništa.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam pitala u ljekarni za Priorix i rekli su mi da se moze narauciti te da je isporuka cca. tjedan dana. Cijena 150 KN. Sad sam zlocesta ali zasto pedice onda naplacuju 300??????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas 200....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvrčkice, ja mislim da naša naplaćuje 200 :andisajded:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je sestra rekla 300, i još uvijek mi nije jasno zašto mi nije rekla da nemaju priorix. možda misli da će ga dobiti do 16.06.
    tweety, kako ste prošli na pregledu?

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I meni je nasa rekla da nemaju priorix ali ce dobiti kroz par tjedana!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajvička nismo bili na pregledu.
    mogli bi danas :?

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i još ga nema na tržištu.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nakon hrpe pogrešnih informacija, kod pedice sam saznala da bi priorix trebao stići negdje u sedmom mjesecu. mi smo dogovorili cijepljenje u devetom, dakle NE TREBA obavezno cijepiti do 15 mjeseci pa nemoj brinuti! netko kaže do druge godine, netko čak do treće... uglavnom, nije panika.

Početno

Imali smo isti problem negdje u 6 mj kada je navodno bila najveća frka s tim cjepivom.
    Otišli smo u ljekarnu na Dolcu i naručili. Stiglo je u roku 7-10 dana.
    Cijena oko 120-150Kn.

Početno

Imali smo isti problem negdje u 6 mj kada je navodno bila najveća frka s tim cjepivom.
    Otišli smo u ljekarnu na Dolcu i naručili. Stiglo je u roku 7-10 dana.
    Cijena oko 120-150Kn.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Htjela bih pitati da li ima netko iz Dubrovnika kome je dijete cijpljeno PRIORIX-om.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem topic. PRIORIXa nema. Dakle ono što je trebalo doći do 7 mjeseca, nije došlo.

Kaj sad? Moja dokica je rekla da možemo još pričekati (neće biti neka velika panika ako se i cijepimo do kraja godine), ali cijepovom iz inozemstva naručenim u ljekarnama ne smije cijepiti jer nema HR markicu...Eto.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja baš jučer zvala našu pedijatricu i ona kaže da će ga vjerovatno biti idući tjedan. Hm...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

trebao je doći tijekom devetog, to znači otpada?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne znači...žena kaže da joj cjepivo obećaju za svaki dan. I tako već 2 mjeseca....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rekli su mi u Glaxu da su papiri za registraciju predani 04.08. i da očekuju registraciju svaki dan, ali da isto tako to može biti tek u 11. mj. jer je zakonski rok za rješavanje papira 3mj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi od proljeca...svaki put ce doc samo sto nije i na kraju nist

na kraju smo se cijepili ovim klasicnim cjepivom jel' nismo mogli dobiti potvrdu za vrtic. Vec godinu dana smo ga uspjesno izbjegavali...

najvjerojatnije ce ga sad i bit - nakon smo mi luciju cijepili

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

i ja sam jučer cijepila Petru sa običnim jer više nismo mogli čekati zbog jaslica. sad držim fige da ne bude nikakvih nuspojava (pedijatrica rekla da ih ima jaaakooo rijetko). koliko vremena treba proći a da budem sigurna da nekih pojava ne bi trebalo biti?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Najmanje 14, najviše 30 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajvice, bila sam danas kod nase dokice i rekla je da su joj rekli da ce sutra stici, ali sam prije nje pricala sa mammom pa nisam povjerovala da ce zaista stici.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danke tweety! a dobro, nije nam tako hitno. da znam da će sigurno stići do 11. mjeseca čekala bih. stvarno bih htjela izbjeći klasično cjepivo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i izbjeći ćemo
    nasa dr ionako nije tako nabrijana da se klinci moraju cijepiti sad i odmah.
    mi smo kao naručeni za 20.9. ali ako ga ne bude pricekat cemo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, upravo sam saznala iz vrlo pouzdanih izvora (razgovarala sam sa osobama direktno odgovornim za izdavanje markica), ova pošiljaka PRIORIX-A dobila je u petak HR markicu. Znači , može u distribuciju....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Dakle, upravo sam saznala iz vrlo pouzdanih izvora (razgovarala sam sa osobama direktno odgovornim za izdavanje markica), ova pošiljaka PRIORIX-A dobila je u petak HR markicu. Znači , može u distribuciju....
    Odlična vijest! Valjda će doći do Pule do 30.09. kada se MORAMO cijepiti.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako netko sazna gdje se moze kupiti neka javi please

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja danas pitala medicinsku sestru od moje doktorice dali cijepe sa Priorixom, a ona dreknula; nemoj ni slučajno to kupovat :shock:
    Ona je to preporučila kao bolje cijepivo od MoPaRu za svoje unuke i da su obadvije imale teške reakcije na Priorix, da je to bilo strašno ...itd..

Dali je netko imao sličnih iskustava s Priorixom, jer sad sam stvarno ... :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakve teške reakcije :? nije li problem MoPaRu cjepiva taj što je to živo cjepivo, pa djeca od njega mogu dobiti meningitis? TO je ono što se meni čini teškom reakcijom. Premda je ta mogućnost, kao, vrlo mala, ja znam konkretnu djecu koja su preboljela meningitis kao posljedicu cijepljenja MoPaRu cjepivom. Mi smo baš jučer bili kod neuropedijatra, i ona nam je preporučila Priorix (ja planiram cijepiti Priorixom bez obzira na bilo čije preporuke, ali svejedno pitam svakog od brojnih doktora koje obilazimo, pa skupljam njihova mišljenja )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razgovarala sam sa jednim dr. (ime ppeam po potrebi) sa HZJZ i molila da mi objasni u čemu je razlika između moparu i priorixa. Laički rečeno (kako sam shvatila) je da je moparu cjepivo puno bolje u smislu zaštite koje pruža jer je korištena neka jača baza virusa (ne znam što to znači) pa je i zbog toga potencijalna reakcija jača (on kaže da je na 100000 cjepljenih klinaca registrirano 4 meningitisa - što mi je drukčije od stručnog rada objavljenih na stranicama hzjz o reakcijama na cjepiva - pročitajte si), dok kod priorixa je korištena neka slabija baza virusa (??), zaštita je slabija, ali i reakcija na cjepivo isto (navodno na 240000 cjepljenih svega 1-2 meningitisa)...e, sad...

Ja sam za priorix. Makar opet neki tvrde da se samo radi o marketinškom potezu...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja jos uvijek neznam ljekranu gdje se moze dobiti priorix???
    uvijek ista spika narucivali nije doslo

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mima, ne znam koje su to točno "teške reakcije", ali znam da sam prije pola godine čula kako je ona cijepila svoju unuku i da je mala dobila ospice od cijepiva, visoku temperaturu i da je bila hospitalizirana... Što je tu ustvari bilo nije mi jasno, a ona mi nije imala vremena ič u detalje, tako da ne znam.
    Ja sam opet od nekih doktora čula da nije zabilježen nijedan slučaj meningitisa kao reakcija na Priorix, a i ostale reakcije da su vrlo blage, za razliku od MoPaRu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    ja jos uvijek neznam ljekranu gdje se moze dobiti priorix???
    uvijek ista spika narucivali nije doslo
    Kate, inače više manje svaka "bolja" ljekarna može naručititi cjepivo (ali naječšće iz vana bez hr markica). Neki doktori i cijepe takvim cjepivom.
    Moja doktorica ne želi cijepiti cjepivom bez hr markice, jer kaže da riskira svoju licencu (ja joj vjerujem, ali...).

U svakom slučaju ono što je bitno za ovo cjepivo je da je pohranjeno na hladnom (i tako transportirano). I pitanje je da li će ti ijedan doktor prihvatiti cjepivo koje se ti kupila i njemu donjela. Jer reakcija (navodno) na to cjepivo, ako nije bilo dobro pohranjeno su grozne (ne znam, ovo sve prepričavam...).

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo naruceni na cjepljenje 6.10. a u ljekarnama kazu da mogu naruciti al ne znaju hoce li ga dobiti (to je u Sesvetama) a ja hocu da mi netko garantira da cu ga dobiti taj dan,jer ako ne,sve nam se remeti sa jaslicama i ostalo.Zato sam pitala dal mozda netko zna gdje ga stalno ima.Hvala mamma san

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam samo da bi tvoj doktorica možda mogla do tada naručiti priorix sama...inače, sigurno ga nije bilo prošli tjedan uopće za kupiti (sa i bez hr markica).
    No nazovi gradsku ljekarnu i pitaj ili neku privatnu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko sam ja čitala naše Ministarstvo radi pritisak na pedijatre da cijepe sa Moparu cjepivom jer je to cjepivo domaći proizvod. Čak mi se čini da su i ove nestašice Priorixa umjetno izazvane. No, ne zaboravite - dijete ne morate cijepiti kod svog pedijatra, možete ga cijepiti privatno, a recimo vidjela sam da je i dr. Richter nekoj mami koja ga je pitala o Priorixu rekao da nabavi cjepivo i dođe k njemu, da će joj on cijepiti dijete. (dr. Richter isto preporučuje Priorix)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •