-
ja ti se baš previše ne kužim u ta cjepiva, ono što znam, znam s ovog foruma, a to je da se ovim cjepivom (osipce, mumps, rubeola - valjda) dijete mora cijepiti u DRUGOJ godini života, što će reći dok ne navrši dvije godine.
I nama je sestra kod pedice rekla nek dođemo s godinu dana na cjepljenje...zapravo s 13 mj., ali kako sam se ja ipak malo informirala - više vezano za priorix kao alternativu onom famoznom moparu, pročitala sam i to:
-da što je dijete starije ima bolji imunitet - dakle bolje je pričekati s cjepljenjem, jer se ionako mora cijepiti do kraja druge godine (godina dana je ipak dostav velika razlika),
- bolje je ne cijepiti po ljetu (valjda zbog vrućine),
- dijete mora biti potpuno zdravo (što nam je rekla i pedica),
- a ako se već cijepi puuuuunoooo je bolje cijepiti Priorixom....
I eto, sva sreća da je bila nestašica Priorixa neko vrijeme, pa ga zato nismo cijepili s 13 mj., jer o moparu nismo nikada niti razmišljali, onda je došlo ljeto....pa opet nismo, onad je krenuo u jaslice......pa svako malo bolestan (doduše SAMO triput u punih pet mjeseci).....pa sad kad je bio zdrav, kažu gužva - opet ne mogu, tako da će moje dijete stvarno navršiti tu drugu godinu......i sve 5. A ja uvijek kažem - svako zlo za neko dobro - tješim se.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma