34 tj. +8,5 kgmarie26 prvotno napisa
Ja mislim da nikako nije dobro previše kila dobiti u trudnoći. Iako smo sve različite, i hormoni rade svoje....Mislim da treba vidjeti od čega kile rastu ili ne rastu. Ja znam trudnicu koja je u 19 tj. dobila jednako koliko i ja sa 34. Ali ona jede nenormalno - ima strašnih želja, ali meni je to "prevulgarno" - počne jesti musaku (jer je se baš zaželjela) pa se malo prebaci na paštu pa na kotlete pa na ne znam šta - sve za jedan obrok. I onda kaže: ali šta ću, kad mi je baš došla želja :/ Meni to nije normalno, mislim da je takvim trudnicama trudnoća samo dobar izgovor za debljenje i prežderavanje. E sad, ako trudnica jede normalno, zdravo se hrani, jede 5-6 normalnih obroka dnevno, a dobiva puno na težini, to je vjerovatno normalno, jer i hormoni rade svoje. Ali ove koje se prežderavaju pa kažu lako ću skinuti kad rodim.....Ma nije uopće stvar u izgledu žene kad rodi.
Krenula sam na tečaj za trudnice i baš je jedan doktor pričao kako se uzima prosjek da trudnice dobiju oko 12 kg (znači od 9 do 15kg). A kaže on da u zadnjih par godina trudnice dolaze u bolnicu i kažu kako treba dobiti barem 12 kg, i to natuku do polovice trudnoće, i na kraju dolaze roditi sa 20-30 kg viška. I kaže da je u pravilu takvim trudnicama puno teže roditi, nego onima koje su dobile pristojnih 10-ak kg. Ni premalo nije dobro, da se razumijemo. Jedna doktorica je rekla da žena na porodu izgubi oko 7-7,5 kg (ako je dijete teško 3-3,5 kg), i da je sasvim dovoljno da žena dobije 9-10 kg u trudnoći (ove 2-3 kile više su masne zalihe koje su potrebne za dojenje itd.)