:?
mislim da budeš od 6. mj. na dalje dobivala 1660 knniky88 prvotno napisa
pa kaj bu mi i to malo novaca uzeli kaj imam....čula sam da postoji mogučnost da ču drugih 6mj dobivati 2500..kao minimalac....jer ja sam prijavljena na 2100....ma više neznam ni sama...kaj mi je najbolje ostat doma sa sinom ili ići raditi..... :? :?
kako bi dobivala 2500 kad si prijavljena na 2100? na žalost padaš na 1660niky88 prvotno napisa
:/
znači onda ja spadam u onu skupinu zadnjih....i najmanje isplačenih....eee to ti je država....![]()
![]()
![]()
Ovo nije istina, ako ti je do sada prosjek bio manji od 2500kn onda i drugih 6 mjeseci dobivas isto, dakle za tebe se porodiljna ne mjenja do kraja dopusta.Zara1 prvotno napisa
I ne zezaju oni tebe sa porodiljnom, ona se isplacuje po prosjeku radnih dana u mjesecu, neki mjesec ih je vise, a neki mjesec manje.![]()
aj neka dobra vijest...hvala na informaciji!!!!puno mi znači....
Da, jer moj prosjek bio je kao i njen.Zara1 prvotno napisa
Rodila sam 2006.![]()
Samo kratko pitanjce...Kad počinje isplata porodiljnog, a kad komplikacija??? Da li se dobiva zajedno ukoliko sam jedan mjesec ostala bez isplate bolovanja???
Hvala![]()
imam jedno pitanje u vezi neknade za kompl u trudnoći. dali se prima naknada u iznosu od 4250 kn za bolovanje ako prethodno imam 7 i pol mjeseci staža i 5 i pol mjeseci bolovanja ( budući da i to spada u staž ). Znači dali se naknada tada povečava sa 831 kn kad je ispunjen onaj uvijet od 12 mj neprekidnog staža sve dok se ne otvori rodiljni dopust. Neznam baš koliko sam bila jasna![]()
jeli zna možda netko hoće li sutra sjesti porodiljni?? nadam se da hoće.
Nina20 prvotno napisa
mene isto zanima kad če sjesti....svaki put drugačije..jenom dođe 18. jednom 20. a nkad i 25......jel zna tko??? :?
hm hm, mm radi u državnoj službi i kasni mu plaća ovaj mjesec, iskreno se nadam da se to kašnjenje neće prenijet i na naknade :/
betty blue prvotno napisa
joj pa neče valjda??neznam kako ču onda..ajme....ma nije valjda tako i za porodiljni..islreno se nadam da nije.... :/
Da nam bar novčeki sjednu danas
upravo zvala hzzo rekla zena da d pola jedan idu uplate a da jos nisu obradili porodiljne tak da iza pola jedan treba gledati a rekla je da ce biti danas a vidjet cemo
dali se to odnosi na dječiji doplatak ili na porodiljne naknade
jel zna tko..dali je sjeo porodilnji??? :? :? :?
I ja se to pitam svako malo na forumu provjeravam jeli se netko javio sa dobrim vjestima.
ja pitala za porodiljnji tako da se odnosi na njega u rba jos nista
nis danas od porodiljnog jer sam ih zvala veli zena kad drzava posalje novce a danas nisu dakle mozda sutra
prošli mjesec je bio 20. tako da se nemojte nadati ničem prije petka....a možda i ponedjeljak tek
Pa neće valjda tek u pon :?
kad vam lijepo kažem...danas nema šanse....sutra možda a najvjerovatnije tek u ponedjeljak.Pliska prvotno napisa
nadam se da sam u krivu ali to vam je činjenično stanje.
država nema novaca cure moje drage, kesa je prazna. ovako će vam se to pomicati i za par mjeseci će jednu isplatu naprosto preskočit.
tako...nadam se da ćemo sljedeći put opet izabraz istu ekipu za vladajuće ...možda nam bude još gore
imaš pravo....nečemo danas dobiti..najvjerovatnije u ponedeljak..darage moje molit da ovaj mjesec i dobijemo porodiljni..jer kak je sve krenulo..ne miriši mi baš na najbolje.....
Užas, to je stvarno grozno i sramotno!
Mislim da bi trebale nešto poduzeti po tom pitanju, onako grupno, npr. ako u petak ne bude porodiljni da sve pošljemo mail istog sadržaja gore gospodi....za početak.
slazem se samo njih bojim se bas briga za nas
Ma ne mogu vjerovat da još nema ni doplatka ni porodiljnog.![]()
MISLIM DA ČE BIT TEK U PONEDELJAK..I IKRENO SE NADAM DA NEČE NAS MAME ZAKINUTI ZA TO MALO NOVACA ŠTO DOBIJEMO...I OD ČEGA PREHRANJUJEMO DJECI I SEBE.....
drage moje, zašto mislite da je njih uopće briga za nas mame?
nije njih briga za ništa, jer da je ne bismo danas bili u ovakvoj situaciji.
ne bismo javne wc-e plaćali 11000 eura po kvadratu i tako dalje.
ja se iskreno više ne čudim nikakvim bisernim potezima naših vladajućih, pa se tako ne bih čudila ni da uopće ne bude porodiljnog jer se moraju platit lizinzi sa silna službena vozila.
Cure,
u najgoru ruku se može opet poslat mail na Novu Tv, zadnji put je to upalilo i rezultiralo ranijom uplatom komplikacija. Možda pomogne :/
Ja komplikacije još ni ne očekujem, ono prošli mjesec je bilo čisto van svih gabarita...
Drage cure samo da znate danas dječijeg doplatka neće biti,ja sam upravo zvala Žajinu i lijepo su rekli drugi tjedan.![]()
Nažalost tako je e sad ostaje jo naknade hoće li biti one.
Hej cure dali neka može nazvati pa pitati kada će biti isplata porodiljnih naknada.ja zovem u svoj područni ured koji je u remetincu i cijelo jutro se nitko ne javljavaljda svi zivkaju.
Oni nas svojim kašnjenjem bacaju u totalni deficit -većina računa stiže na naplatu od 10 do 15.ako ne platiš na vrijeme nabiju ti kamate i tu izgubimo dodatnih 100 kn ako ne i više a za to možemo svojim bebačima svašta lijepo kupila....baš sam ljuta
ja sada zvala zdravstvo za porodiljni još ništa neznaju,a mislim da danas ni nebude.E a ovo za diječji stvarno nije u redu pa nisu normalni kaj smo mi na to spali da se hvale javnim wc-om a na nas kaj im dižemo natalitet nemreju dati novce koje smo zaradili na svojoj muci![]()
![]()
Na stranicama mirovinskog piše da je isplata dječjeg počela još jučer!
Ups... ovo je kriva informacija!silvija222 prvotno napisa
zato što je njima bitnije da se imaju di po*srat nego da ti možeš djetetu kupit pelene....geberita prvotno napisa
ah...idem utjerivat dugove...ja sam naime mama 9 mjesečne bebe koja već mjesecima (6 točnije) svakodnevno radi.
draga dobro dok imaš šta utjerivati samo daj možda nas kad se po... ru i uplate još danasbleeda prvotno napisa
dobra vijest za one koje prijmaju doplatak a ta je da danas ide doplatak u ponedjeljak porodiljna upravo zvala ministrastvo financija
Ma kako mi je žena rekla u Žajinoj da danas doplatka nema da je drugi tjedan.Nadam se da si u pravu a ako je lagala sram je bilo.
mozda nezna jer ja sam zvala drzavni proracun republike hrvatske tu u zagrebu i covjek mi je rekao da doplatak ide danas a porodiljna u ponedjeljak
draga dobro su ti rekli danas če biti dječji ali neznaju točno u koliko sati ja zbvala direkciju mirovinskoga i tako mi je ljubažna teta reklamim1104 prvotno napisa
I ja se nadam da nije lagala
ne vjerujem da ce djecji danas jer na stranicama zavoda nema obavijesti :/
ja ne vjerujem![]()
trebaju mi isplatiti zadnju naknadu jer sam 10.2. počela raditi. kako moja plača ide također iz državnog proračuna još nije stigla :shock: Tako da nemam ni plaču ni naknadu...a radim već mjesec i 10 dana. nikad u životu nisam bila u minusu, ovo mi je prvi put![]()
Ljuta sam ko ris![]()
![]()
![]()
:D :D jupi DD danas lagala je ali joj opraštam na stranicama mirovinskog piše :D
ne kužim ovaj postandjeli prvotno napisa
šta je dd
jel bila naknada?