Zaboravila sam napisati da prije otvaranja mirovanja sam dobivala punu plaću i nisam bila na bolovanju.
Zaboravila sam napisati da prije otvaranja mirovanja sam dobivala punu plaću i nisam bila na bolovanju.
Draga Maya,Maya prvotno napisa
Nisam u sličnoj situaciji, ali radim već 15 godina na obračunu plaća, tako da ti mogu dati prilično točan ogovor.
1. uzimaju se u obzir plaće isplaćene u 6mj, počevši od mjeseca prije nego si otišla na porodiljni (ako ti se plaća za npr. 1 mjesec 2010. isplaćuje 10.2.2010., ti odeš na porodiljni 15.2.2010., uzimaju ti se u obračun plaće za 6.-12. mjesec 2009.)
2. naknade HZZO-a, zavoda za zapošljavanje i slično ne ulaze u obračun
3. za isplaćene plaće upisuje se broj plaćenih sati (redovan rad, bolovanje koje plaća poslodavac, godišnji odmor, državni praznik)
4. isplaćeni iznos se dijeli s brojem sati, što bi trebalo dati realnu satnicu neovisno o naknadama HZZO-a
Nadam se da nije prekomplicirano![]()
Mater hvala na odgovoru.
Znači, ako sam dobro shvatila taj mjesec koji sam bila na mirovanju ne ulazi u obračun, a umijesto njega se uzme još jedan mjesec dodatno ili se jednostavno ukupan iznos podijeli na 5 mjeseci?
dali je prerano da se počnem nadati da če danas sjesti porodiljni???? :/
--------------------------------------------------------------------------------
Ciao curke, ja sam isto nova. U drugom stanju sam i nezaposlena.Tek sam na početku pa imam vremena se informirati. Dakle, kada rodim odnesem na HZZO rodni list djeteta i što mi još treba da bi ostvarila pravo na porođajnu naknadu? (godinu dana, svaki mjesec tih 1663 kn). I kakav je daljnji postupak? Da li će mi bez problema svaki mjesec to sjesti na račun?
Rekli su mi prilikom otvaranja komplikacija da je iznos naknade HZZO 100% plaće, ali sam skužila da mi sjeda manje i pitala ih kako to, na što sam dobila odgovor da je najviša moguća isplata 4257,28 kn.
Ja radim na pola radnog vremena i onda mi rašunaju 5/8 te cifre (jer radim prosječno 5 sati na dan) tako da mi je realno naknada 1000 kuna manja od plaće... Ne znam kome da se žalim jer sam primjetila da inače nadrapaju oni koji su na manje od punog radnog vremena...
Ima li tko slična iskustva?
mislim da ste se krivo razumijeli, maksimalno na komplikacijama dobijes tu cifru 4500 kolko vec, bez obzira jel imas 10000 kn placu, a porodiljni ( prvih 6 mj je 100 % place, a drugih 6 mj ja mislim da se dobiva jos uvijek max samo 2600 kn.
Nitko još nije počeo odbrojavanje?
Nadam se da će do petka porodiljna naknada.![]()
meni su u Mrgaretskoj rekli u PetakAdrijana prvotno napisa
živi bili pa vidjeli
zvalasam danas oko 8 i 30
![]()
ja se ipak nadam da će sjesti suutra..kao i prošli mj......a budemo vidjeli... :shock:
Meni sjelo prije dva sata (pbz).![]()
Za nas iz zaba-e bila bi znanstvena fantastika ako bi sjelo prije ponedjeljka.![]()
na bankomatu zaba meni je sjelo prije pola sata cca
u RBA još ništa:?
Jel porodiljni il komplikacije?Mingola prvotno napisa
hm-meni na zabi nista jos nema!
ima li jos tko da mu je zaba sjela?![]()
meni u zabi još nije ništa sjelo...još su mi crvene brojke na internet bankarstvu...Nadam se da će se sutra ujutro to stanje popraviti.... :/
u zabi je sjelo. :D
meni isto u zabi još ništa, valjda bude ujutro...![]()
i kod mene još za zabu je 0 bodova....nadam se ujutro da če sjesti..moram si ići hlače kupit..i malom štrumfeku...
Nema još u RBA.
Ja sam pripremila račune pred kompjuter i čekam.
Jutro došlo a u Zabi još mi je crveni minus----![]()
meni u zabi isto nista.i ja sjedim sa racunima kraj kompa!!
ne kuzim kako nekome sjedne jos jucer a nekome ni danas ne! :?
ja sam ludila na Zabu, nikad nije sjelo prije 19. a i to je rano, uglavnom oko 23.
Revoltirana zbog toga, jednom sam išla šefa banke pitat kaj to je, u sve banke sjedne, samo u zaba-u ne. I veli mi on da to nije do njih, da novac čim stigne ide na naše račune, bla-bla.... moš mislit... ko da smo djeca. Al nemreš si pomoći, na žalost. Osim promijeniti banku.spunky125 prvotno napisa
![]()
ništa još ni kod mene, samo se crveni![]()
cure da li očekujete porodiljnu naknadu ili naknadu za komplikacije, meni je još u zabi sjela porodiljna, a komplikacije su uvijek kasnile nekoliko dana iza porodiljne
sretna35 prvotno napisa
ja porodiljni cekam
i ja čekam porodiljni..stvarno mi nije jasno kak je jučer n ekima u zabi sjelo a nekima još danas ništa....
Evo i meni jučer sjelo - porodiljna naknada (dio, 3 dana od prošlog mjeseca). OTP banka.
da, sve je to ok, ali činimise da se dodatno komplicira s pola radnog vremena... jer rekla mi je da će mi porodiljna iznosit isto koliko bolovanje... da je normalno, dobila bi cijelu svoju plaću i amen (jer mi je plaća ispod 4000 kn)mihim prvotno napisa
nevermind, već sam navikla na "nepravde" (dok je bila limitirana porodiljna s prvim klincem, dobivala sam oko 900 kn, umjesto minimalnih 1600) pa me više ništ ne čudi... samo sam htjela vidjet ima li tko još s nepunim radnim vremenom i kako njoj isplaćuju...
Sjelo u RBA :D
Sad ću ja to za pet minuta potrošiti preko interneta![]()
čekam prve komplikacije
naravno, zaba
pa čisto da nije neka greška
jesu li uvijek komplikacije kasnije od porodiljnog?
jel netko dobio komplikacije u zabi? - ja gledala na e-zabi pa niš![]()
Ja u Zaba-i komplikacije ne očekujem prije ponedjeljka, eventualno u subotu. Jer one idu uvijek poslije 20-og.![]()
casper komplikacije su uvijek poslije porodiljnecasper prvotno napisa
zna li netko jesu li sjele komplikacije? u hpb-U???
aha, nemam ti to pojma, pa nazovi tamo i pitaj - tam su da rade..Thlaspi prvotno napisa
sjele komplikacije u Pbz-u prije par sati :D :D