:/
sigurno trebaš dobivati punu plaću?
imaš 12 mjeseci radnog staža bez prekida?
:/
sigurno trebaš dobivati punu plaću?
imaš 12 mjeseci radnog staža bez prekida?
Sto posto, zadnji porodijski mi je završio u 8/08, prije i nakon toga nemam prekida radnog odnosa.
Znaš li koga da nazovem?
ja bih prvo zvala područni hzzo
pitaj i mammu san o čemu bi se moglo raditi
migoh... siječanj i veljača imaju isti broj radnih dana....
Tu si možeš provjeriti, koliko vidim nisu počeli s isplatama
http://www.mirovinsko.hr/
Sad mi je mama objasnila da 2. mj. ima 160 sati a 1. mj. 168 sati. Ak vas to tješi 3. mj. ima najviše sati![]()
Evo meni sjele komplikacije na erste......jedno 300,00 kn manje nego inače......sunčece im njihovo.....a dobro, kaj je tu je.....bu idući mj bolje
Sjele i meni komplikacije na erste.
Radni dani vam se računaju od pon-pet i u njih ulaze državni praznici i blagdani jer su vam i oni inače i kad ne radite plaćeni. Sljedeći mjesec će biti najunosniji jer 3mj ima 23 dana.
Ali mene ovo malo živcira jer npr ja sam obrtnica i dobivam naknadu na osnovicu po rješenju po kojem plaćam doprinose i ja te doprinose plaćam svaki mjesec isto koliko god dana on imao - ne plaćam ništa manje kad je manje dana pa zašto onda svaki mjesec ne dobijem istu naknadu.
cure, pitah na pravnim savjetima, al da pitam i ovdje...
ima netko link na ER-1 obrazac i onaj zahtjev za hzzo kad se otvaraju komplikacije?
moram strogo mirovati i ne mogu se našetavati okolo da to prikupim
i moram li prvi mjesec komplikacija dati doznake i poslodavcu pa mi ih on poštambilja ili samo zatražim da mi pošalju ispunjeni ER-1?
hvala
http://www.hzzo-net.hr/05_04_01.php
nadam se da ćeš tu naći
Ginger, poslodavac bi ti trebao dati ispunjeni i ovjereni ER-1, a doznake se svaki mjesec nose/šalju i poslodavcu i HZZO-u.
Da ne otvaram novu temu, a u tražilici ne mogu naći, pitat ću tu.
Da li ste dobile rješenja za nastavno (produženo) primanje d. doplatka?
Ne bih li trebala dobiti bez obzira jel negativno ili pozitivno rješenje?
Romana, ja jos nisam dobila rjesenje.
Dobit ces ga bez obzira bilo pozitivno rijeseno ili ne![]()
Posljednje uređivanje od Marsupilami : 01.04.2010. at 13:41
Ciao cure, zanima me dali porodiljna naknada po novom zakonu u prvih 6 mjeseci iznosi punu plaću?
Prije je postojao neki maximum od oko 4250 kn. A sada?
bublice i sada je limitirana naknada za bolovanje-komplikacije u trudnoći - tek kad otvoriš porodiljni dobivaš punu plaću prvih 6 mjeseci.
Da, prvih 6mj. je puna plaća, nema limita.
Komplikacije su limitirane na 4250kn.
po mom iskustvtvu iz prosle trudnoce smanjit ce ti se poridiljni za drugih 6 mjeseci.....
Ima li koja dobra duša da mi izračuna koliko bih dobivala na porodiljnom prvih šest mjeseci ako sada na mjesec dana otvorim komplikacije zbog mučnina, a kad mi bude bolje, vratim se na posao..Plaća mi je 5500 kn. Shvatila sam da bi mi taj prekid zbog komplikacija umanjio porodiljnu naknadu, ali ne znam koliko..
Jedno nadobudno pitanje. Da li su se slučajno zabunili pa već uplatili naknadu?
Dali netko zna..dali se mogu sutra nadati komplikacijama?
mislim da bi sutra mogle sjesti komplikacije,barem sam ja do sada dobivala svaki mjesec 19-tog. radi se o Međimurskoj banci.
na jednom drugom forumu vidim da cure "kukaju" da nije bila naknada ni za porodiljno
Ja se nadam da će porodiljni biti danas, a komplikacije su uvijek kasnije, oko 20 i iza.
u PBZ jos nista
sjela u PBZ-u
U ZABI uvijek uvjerljivo među zadnjima sjedne.![]()
da li ste dobile samo porodiljne naknade ili je neko dobio komplikacije? neda mi se do bankomata jer mi je daleko.
Sjeo porodiljni u ZABI![]()
Sjelo u Rba.
Ugodno me iznenadio iznos za ožujak.
Posljednje uređivanje od icyoh : 19.04.2010. at 19:14
Naravno 3. Mjesec je imao najviŠe radnih dana.
danas komplikacije nisu sjele...nadam se da sutra hoće.![]()