jel sjeo kome porodiljni, PBZ možda
što ne budu komplikacije poslije rodiljne? A rodiljna još nije sjela
porodiljni se uplačuje izmedju 18 i 20 a onda tek komplikacije tako da se danas netrebamo nadati nicemu.....
pbz navodno sjela porodiljna...
meni jos nije u pbz sam
sjela u pbz-u
drage moje imam jedno pitanjce...
malena će mi 3.12.navršiti 5mj pa me zanima kad moram i kako produžiti porodiljni dop. za sljedećih 6mj.
zaba sjela rodiljna
Posljednje uređivanje od ZO : 18.11.2010. at 15:34
i Erste sjelo. Mada mi se čini da mi je sjelo puno manje nego sam očekivala...![]()
andreja mozes otici i odmah ako zelis, nije prerano
Produzuje se tamo gdje si predavala papire kada si otvarala porodiljni, samo ispunis zahtjev koji ti oni daju i to je to.
Posljednje uređivanje od Marsupilami : 19.11.2010. at 14:52
ERSTE sjele komplikacije...ovo su prve i za 7 dana bolovanja je to![]()
HPB ništa od komplikacija...
mi smo na redu valjda u ponedjeljak...
Meni je sjela oko 13.
Rijeka, Zagrebačka banka...
Jako sam se iznenadila, jer sam naviknula da dolazi nakon 20-og...
e sad a trebam pomoc od iskusnih teta...dakle ja sam na komplikacijama od 21.10...u 11. mj sam dobila placu od firme za period do 01.10 - 20.10. a za preostalih 7 dana sam dobila komplikacije i to mi je sve o.k...no, sad provjeravam tekuci i vidim da je sjela placa od firme (jest 5 puta manja nego sto je)????...sad trebam dobiti prve komplikacije pune 4.250,00 a sto je sad ovo od firme?????...mislim nije da se bunim, ali molim ako mi netko moze odgovoriti...hvala...![]()
i meni je tako sjeo nekakav povrat poreza za djecu !?!?!? Nemam pojma šta je ali samo odmah potrošila da se ne predomisle![]()
bozicnica nije jer radim u drzavnoj firmi, pa nam je Jadranka zatvorila pipu
nadalje, djece jos nemam pa nije povrat poreza za djecu...uglavnom dobila je i kolegica iz firme...sutra ja zovem tetu na blagajni da provjerim...ako je sve o.k.jupi bit ce vise kobasica i slanine
![]()
ja sam isto negdje 10.12. dobila nekih 1800kn i uopce ne znam sta je to,otisla sam u banku pitati od koga je,kaze ne pise,samo uplata redovnog primanja.ne kuzim sta je to?! zna li netko?!
poslodavac nam je isplatio povrat poreza ...ja sam danas zvala blagajnu i sve je o.k., ako ste dobile novce nije nikakva greska...meni je objasnila da je to zbog bolovanja,a i mijenjale su se ove godine porezne stope, pa je vjerojatno i razlika u pitanju...uglavnom slobodo potrosite novce...naravno tete koje imaju djecu zbog olaksice dobile su vise...bas lijepi dar za Bozic
Meni su isto javili iz firme da će mi ovih dana uplatit nešto vezano uz porez, niš nisam skužila jer sam bila u preglasnom kafiću kad me kolegica zvala, ali jedva čekam (iako poznavajući kolegicu, ti 'ovi dani' bi se mogli odužit)
mala laia ni meni nije jasno, šta su ti već komplikacije sjele???
U zadnjoj plaći u 2010 se "izravnava" porez koji je plaćen. Pa svi koji su bili na porodijskom u toku godine (ili trenutno jesu) dobivaju povrat poreza, ovisno o iznosu pretplaćenog poreza.
Od ove godine to poslodavac radi na kraju godine, inače je svatko za sebe trebao ispunjavati porezne prijave.
E da-vrijedi za one kojii su u firmi zaposleni cijelu godinu.
Znači osoba koja je bila na porodijskom dio 2010, a sada radi, dobije neto iznos plaće uvećan za taj povrat poreza .
A osoba koje je trenutno na porodijskom ne prima plaću od firme nego joj naprosto uplate taj "preplaćeni" dio poreza (znači to nije plaća ni božićnica niti nešto što plaća firma).
Iznos povrata ovisi, meni je bio skoro max (a osobe koje ne očekuju se vrlo ugodno iznenade).
Ajme, kako sam objasnila :lupa glavom o zid:
Nemoguće je da su njoj komplikacije sjele, a nikom drugom nisu. Pa ne isplaćuju oni pojedinačno komplikacije, to sve ide u đuture.
kolika je porodiljna za drugih 6 mj? mislila sam da je 2500, a došlo 2100. 400 kn mi je velika razlika.
porodiljnjna naknada ti je max. 2660,80 kn
i sad mi ovo uopće nije jasno.
pa uvijek sjeda svima odjedamput.
eventualno 1 dan razlike
meni i jutros još ništa
niti bilo kakav porez na djecu
ali zato božičnica da)
željanja02, ja sam ti isto u državnoj firmi
u zgu
nema božićnice
ne kužim obračun, no dobro, nije da mogu nešto napraviti. vidim da ću jedva dočekati povratak na posao.
ja sam u PBZ-u i uvijek dobivala među prvima, i zvala sam Jukićevu i kažu da ne znaju kada će ići porodiljna naknada!!!!!!
spunky125 jesi li sigurna da to ipak nije povrat poreza od firme? Pogotovo kaj je manji iznos od uobičajene naknade...
Da i mene to zanima,meni je dijete napunilo 1 godinu sad 6.12 hocu li ja dobit kakav povrat? Placa mi je bila 2600kn :S
Ako si radila u 2010 da, ako ne, onda ne.
Meni su isto isplatili povrat poreza u ovoj godini jer sam na bolovanju tj komplikacijama.To je novi zakon donesen od 1.7 ove godine da poslodavac isplacuje povrat poreza osobama koje su bile na bolovanju,al mislim da kad si na porodiljskom nemas pravo na povrat poreza jer ti poslodavac ne uplacuje nego ti uplacuje hzzo jer preko njih dobivas naknadu