Stranica 38 od 69 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz cure!
    pokusavam skuziti iz silnih postova kako funkcionira sve sa naknadama ali mi ne ide...
    Prija mi je rekla da za sve sifre bolovanja osim one vezane za trudnocu dobivas 30% manje od place, a ko za trudnocu puni iznos ...vidim po postovima da to nije istina...
    Amo sad provat rekapitulirat pa neka mi netko iskusan pls potvrdi:
    Dakle,radim u kontinuitetu vec 2,5g kod istog poslodavca,placa cca 6000kn,kako koji mjesec...
    Termin mi je 02.08,dakle 45dn prije mogu poci na "regularni" porodiljni i imala bi punu placu tijekom tih 45dn?
    Isto tako i narednih 6mj,a onda padam na 2600kn?
    Da li je ikome poslodavac odobrio unaprijed GO?
    Znamo da ga po zakonu mozemo poceti koristiti od 01.07 tekuce godine,a ja bi trazila dio vec u 5om mj....
    E,sad sis mi kaze da mogu uzet bolovanje do 40dn a da dobivam punu placu? Zvuci too good to be true....
    Vidim po vasim postovima da se nakon takvog neceg ne isplati vracat na posao nego bi to trebalo biti pred onih 45dn regularnog porodiljnog...
    - rodiljni dopust iliti porodiljni ide 28 dana prije termina i narednih 6 mjeseci i trebaš dobiti punu plaću...
    moja doktorica je meni dala 45 dana prije termina samo zato što sam prije bila na bolovanju tzv. komplikacije i dosta doktora tako tumači odredbu za porodiljni...možeš uvijek pitati dr.opće prakse kad možeš ići na redovni porodiljni
    - bolovanje vezano uz trudnoću tzv. komplikacije na teret hzzo ti iznosi kao puna plaća odnosno zakonski maksimum 425o kn
    - redovno bolovanje na teret poslodavca iznosi 70% plaće i po meni je uvijek bolje uzeti to bolovanje ako možeš dobiti od svoje doktorice (meni moja nije baš htjela dati)
    - godišnji , koliko ja znam možeš već koristiti od 1.1.2011 a stari godišnji ako ga imaš (iz 2010) moraš iskoristiti najkasnije do 30.6.2011.
    - ako ideš na komplikacije preporuka je da prvo iskoristiš godišnji a tek onda otvaraš komplikacije da ti ne bi zeznulo prosjek

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala svrcolina,jos samo 1 pitanje!
    da li se prosjek gleda zadnjih 6 ili 3 mjeseca?Ako je 6 onda bi mi taj eventualni 1mj na bolovanju/komplikacijama naravno znatno manje utjecao na prosjek nego da se samo 3mj gledaju!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svrcolina, mali ispravak: po 'novome' žena može sama izabrati želi li na rodiljni 45 dana prije termina ili kasnije. Naime, jedno vrijeme je vrijedilo pravilo koje si ti navela, jer je HZZO tražio tako od liječnika, no ukinuli su to. Tako su meni rekli (pitala sam već par puta zbog sebe i svoje situacije) u HZZO-u Jukićeva.

Inače, Zasad skulirana, gleda ti se prosjek plaća koliko ih imaš (min. 2, a max. 6). S time da:
    - se ne ubraja ona isplaćena u mjesecu u kojem tražiš mirovanje ili rodiljni;
    - moraš ispunjavati uvjet prethodno ostvarenog radnog staža u trajanju od (nisam sigurna sad, ali je) 12 ili 18 mjeseci.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

@n@ pa ti samo dobre vijesti donosis...
    dakle i mogu bez problema poc 45dn prije i jos mi se ne ubraja u prosjek taj mjesec ako sam na mirovanju!
    staza fala Bogu imam i vise nego dovoljno....
    nadam se da je ova rekapitulacija na zadnjoj stranici pomogla mnogima,dosta se zakon mijenjo od zacetka teme!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa pogotovo (sad sam tek skopčala) ako ideš s komplikacija možeš ići 45 dana prije! Iznos isplaćen za komplikacije ti se ne ubraja u prosjek koliko ja znam. Ako sam u krivu neka me netko ispravi.
    Ako imaš neprekinutog staža, onda nemaš o čemu brinuti. Primat ćeš naknadu u iznosu prosjeka plaće.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ne znam da li koja od vas zna Što bude s povratom poreza od drzave dali se to moze predavat ono do kraja 2 mjeseca.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li koja od vas zna Što bude s povratom poreza od drzave dali se to moze predavat ono do kraja 2 mjeseca.
    koliko ja znam povrata poreza više nema, to su ukinili.
    ja sam sad u 12 mj. dobila nekakvu isplatu od firm (super iznenađenje) i to je kao nešto šta oni isplaćuju umjesto povrata poreza.
    nisam baš skužila a i nije me bilo briga za ništa osim da nije zabuna i da im ne moram vratiti to malo novaca.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Svrcolina, mali ispravak: po 'novome' žena može sama izabrati želi li na rodiljni 45 dana prije termina ili kasnije. Naime, jedno vrijeme je vrijedilo pravilo koje si ti navela, jer je HZZO tražio tako od liječnika, no ukinuli su to. Tako su meni rekli (pitala sam već par puta zbog sebe i svoje situacije) u HZZO-u Jukićeva.

.
    ne znam šta misliš po 'novome', a isto tako mislim da hzzo ima jedno tumačenje a dr.drugo tumačenje...ja sam bila na komplikacijama od 15.10. i rekla mi je dr. da mogu koristiti 45 dana jedino pod uvjetom da sam bila na komplikacijama...to sam isto čula i od mojih prijateljica koje su pitale svoje dr., a opet sam čula i kontra mišljenje gdje neke dr. to ne uvjetuju....mislim da je u svakom slučaju provjeriti kod svoje dr. opće prakse...
    mene je to prilično iživciralo kako jedni tumače jedno, a drugi drugo ali na kraju sam ipak morala ići na komplikacije pa mi je bilo svejedno....

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Pa pogotovo (sad sam tek skopčala) ako ideš s komplikacija možeš ići 45 dana prije! Iznos isplaćen za komplikacije ti se ne ubraja u prosjek koliko ja znam. Ako sam u krivu neka me netko ispravi.
    Ako imaš neprekinutog staža, onda nemaš o čemu brinuti. Primat ćeš naknadu u iznosu prosjeka plaće.
    zasad skulirana, uvjet je da si zaposlena 12 mjeseci i gleda se zadnjih 6 mjeseci....Ako ideš na komplikacije najbolje je da ih otvoriš i više ne zatvaraš, već čekaš rodiljni dopust...Ako prvo otvoriš komplikacije pa ideš raditi , onda ti u prosjek ulazi i plaća od komplikacija, a ako si na komplikacijama i onda dočekaš rodiljni 45 dana prije onda ti komplikacije ne ulaze u prosjek.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mojoj je sestri doktor npr. bez problema odobrio onih 45dana prije...stvarno nepravedno da je to prepusteno na milost i nemilost doktora! jer 28dn ili 45dn nije bas mala razlika!
    ako i budem otvarala komplikacije to ce biti tek mjesec pred rodiljni dopust tako da se u tom slucaju ne bi vracala na posao sigurno! a jos imam i dovoljno dana GO za iskoristiti prije toga...
    hvala jos jednom na svim informacijama,stvarno interesantno kako se moze razlicito protumacit zakon...

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Povrat poreza nije ukinut, ukinute su od 1.srpnja 2010. određene porezne olakšice (npr. za zdravstvene usluge, stambene potrebe..) no i dalje imamo pravo na osobni odbitak, povrat pretplaćenog poreza ako smo honorarno radili i slično. Neki poslodavci su dio oko osobnog odbitka "izravnali" na posljednjoj plaći za one zaposlenike koji su tijekom godine bili na bolovanju ili porodiljnom (na teret HZZO-a), a neki poslodavci to nisu učinili. I da nisu, osoba stigne to sama učiniti do zadnjeg dana veljače 2011, kao što će to učiniti i ona osoba kojoj je poslodavac to učinio, ali ima još toga za što je obavezna prijaviti porez ili joj se to isplati (honorarno je radila ili za prvih 6 mjeseci u 2010. ima stambeni kredit, ugovor o podstanarstvu, uređivala je stan, plaćala dopunsko, plaćala preglede, lijekove...)
    Posljednje uređivanje od Vila : 29.12.2010. at 16:12

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa Vidi poruku
    koliko ja znam povrata poreza više nema, to su ukinili.
    ja sam sad u 12 mj. dobila nekakvu isplatu od firm (super iznenađenje) i to je kao nešto šta oni isplaćuju umjesto povrata poreza.
    nisam baš skužila a i nije me bilo briga za ništa osim da nije zabuna i da im ne moram vratiti to malo novaca.
    I ja sam dobila te se ugodno iznenadila .......nisam radila cijelu godinu zbog porodiljnog,pa je to bio rezultat tih novčića

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako nemam 12 mjeseci nep. radnog staža, onda mi porodiljna iznosi 1663,00?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Gdje mogu naći kolika je naknada za prvo dijete?? ( ne znam kako se to stručno zove, ali znam da ga uplaćuje grad)

Zanima me za Grad Opatiju, tražila sam dva dana po netu i nikako nisam uspjela naći.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje mogu naći kolika je naknada za prvo dijete?? ( ne znam kako se to stručno zove, ali znam da ga uplaćuje grad)

Zanima me za Grad Opatiju, tražila sam dva dana po netu i nikako nisam uspjela naći.
    Tu ti je bilo nešto za 2009., pretraži još malo njihove stranice ili ih kontaktiraj: http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=3024&sec=564

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Tu ti je bilo nešto za 2009., pretraži još malo njihove stranice ili ih kontaktiraj: http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=3024&sec=564
    Hvala !!!!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U srijedu krece isplata djecjeg

http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2585

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znaci sutra ide porodiljni ako bog da

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

porodiljni bi mogao i danas sjesti)

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ništa još, ali vjerujem da bi moglo oko podneva

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jos je malo prerano poslje 12 trreba poceti provjeravati

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pbz sjelo

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma supač,znači novčeki budu danas!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zaba sjela

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

erste sjelo...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jel vama ovaj mjesec naknada veća neg prošli? To po onom broju radnih dana u mj.il kaj? Ne kužim se baš

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Jel vama ovaj mjesec naknada veća neg prošli? To po onom broju radnih dana u mj.il kaj? Ne kužim se baš
    Prosinac i ozujak u 2010. godini su imali po 184 radna sata.
    Ostali su imali manje

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ovdje imate i za 2011. godinu

SATI RADA U 2011.g

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tnx! Sve u svemu - ugodno se iznenadih!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

RBA upravo sjelo

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni još nije na zabi!

adriana_d avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sjele u zabi

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj adriana_d prvotno napisa Vidi poruku
    sjele u zabi

ima tko ideju zašto meni još nije sjelo u zabi?

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zato što je ovo danas porodiljna, a ti si na komplikacijama, jel tako? tebi će sutra.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa Vidi poruku
    zato što je ovo danas porodiljna, a ti si na komplikacijama, jel tako? tebi će sutra.
    dakle u tome je fora!
    hvala Hady, ja već mislila da su me zaboravili.
    inače mislil sam d ato istovremeno sjeda pa mi to nije ni palo na pamet.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zna netko kaj je s komplikacijama?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I mene zanima... prošli mjesec sam ih dobila 21. a ovaj mjesec ne stižu????? Znači nisam jedina??? Erste bank

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    I mene zanima... prošli mjesec sam ih dobila 21. a ovaj mjesec ne stižu????? Znači nisam jedina??? Erste bank

meni su sjele komplikacije u ERSTE 19.01.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Baš zanimljivo... u pon. idem u banku pa ću vidjet gdje je zapelo...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

I meni su sjele u zagrebačkoj al neznam točno koji dan.

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj enya22 prvotno napisa Vidi poruku
    Zna netko kaj je s komplikacijama?
    Zaba je sjela, danas

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

HPB jos uvijek nista...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni zaba sjela u srijedu popodne poslije 15 sati.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zvala HZZO, jer mi jos nista nije uplaceno, pa kazu da su naknade za komplikacije isle tek u petak... sad mi nije jasno kako su nekima sjele vec u srijedu...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zato što nisu sjele komplikacije u srijedu, nego rodiljna naknada. Razlikujte pojmove.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@n@ AnneMary je napisala da su joj sjele komplikacije (i osim toga, znam da jos nije na porodiljnom), cula sam od jos nekih da su dobili komplikacije, a ja jako dobro razlikujem pojmove "rodiljni" i "komplikacije".

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa nismo li već konstatirali da je nemoguće da su sjele u srijedu? Ja pouzdano znam iz HZZO-a da su isplaćivane u petak.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odlicno, onda ih ocekujem danas na racunu, pa opet zovem HZZO ako nekaj zasteka...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Luda sam, još mi nisu sjele komplikacije u Erste banci.....

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad sam opet zvala HZZO - navodno su tek jucer popodne isle komplikacije...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •