Ne znam da li koja od vas zna Što bude s povratom poreza od drzave dali se to moze predavat ono do kraja 2 mjeseca.
Ne znam da li koja od vas zna Što bude s povratom poreza od drzave dali se to moze predavat ono do kraja 2 mjeseca.
koliko ja znam povrata poreza više nema, to su ukinili.
ja sam sad u 12 mj. dobila nekakvu isplatu od firm (super iznenađenje) i to je kao nešto šta oni isplaćuju umjesto povrata poreza.
nisam baš skužila a i nije me bilo briga za ništa osim da nije zabuna i da im ne moram vratiti to malo novaca.
mojoj je sestri doktor npr. bez problema odobrio onih 45dana prije...stvarno nepravedno da je to prepusteno na milost i nemilost doktora! jer 28dn ili 45dn nije bas mala razlika!
ako i budem otvarala komplikacije to ce biti tek mjesec pred rodiljni dopust tako da se u tom slucaju ne bi vracala na posao sigurno! a jos imam i dovoljno dana GO za iskoristiti prije toga...
hvala jos jednom na svim informacijama,stvarno interesantno kako se moze razlicito protumacit zakon...
Povrat poreza nije ukinut, ukinute su od 1.srpnja 2010. određene porezne olakšice (npr. za zdravstvene usluge, stambene potrebe..) no i dalje imamo pravo na osobni odbitak, povrat pretplaćenog poreza ako smo honorarno radili i slično. Neki poslodavci su dio oko osobnog odbitka "izravnali" na posljednjoj plaći za one zaposlenike koji su tijekom godine bili na bolovanju ili porodiljnom (na teret HZZO-a), a neki poslodavci to nisu učinili. I da nisu, osoba stigne to sama učiniti do zadnjeg dana veljače 2011, kao što će to učiniti i ona osoba kojoj je poslodavac to učinio, ali ima još toga za što je obavezna prijaviti porez ili joj se to isplati (honorarno je radila ili za prvih 6 mjeseci u 2010. ima stambeni kredit, ugovor o podstanarstvu, uređivala je stan, plaćala dopunsko, plaćala preglede, lijekove...)
Posljednje uređivanje od Vila : 29.12.2010. at 15:12
Ako nemam 12 mjeseci nep. radnog staža, onda mi porodiljna iznosi 1663,00?
Gdje mogu naći kolika je naknada za prvo dijete?? ( ne znam kako se to stručno zove, ali znam da ga uplaćuje grad)
Zanima me za Grad Opatiju, tražila sam dva dana po netu i nikako nisam uspjela naći.
Tu ti je bilo nešto za 2009., pretraži još malo njihove stranice ili ih kontaktiraj: http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=3024&sec=564
U srijedu krece isplata djecjeg
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2585
Znaci sutra ide porodiljni ako bog da
ništa još, ali vjerujem da bi moglo oko podneva
jos je malo prerano poslje 12 trreba poceti provjeravati
pbz sjelo
ma supač,znači novčeki budu danas!!!![]()
zaba sjela
Jel vama ovaj mjesec naknada veća neg prošli? To po onom broju radnih dana u mj.il kaj? Ne kužim se baš
ovdje imate i za 2011. godinu
SATI RADA U 2011.g
zato što je ovo danas porodiljna, a ti si na komplikacijama, jel tako? tebi će sutra.
I mene zanima... prošli mjesec sam ih dobila 21. a ovaj mjesec ne stižu????? Znači nisam jedina??? Erste bank
Baš zanimljivo... u pon. idem u banku pa ću vidjet gdje je zapelo...
I meni su sjele u zagrebačkoj al neznam točno koji dan.
Zvala HZZO, jer mi jos nista nije uplaceno, pa kazu da su naknade za komplikacije isle tek u petak... sad mi nije jasno kako su nekima sjele vec u srijedu...![]()
Zato što nisu sjele komplikacije u srijedu, nego rodiljna naknada. Razlikujte pojmove.
@n@ AnneMary je napisala da su joj sjele komplikacije (i osim toga, znam da jos nije na porodiljnom), cula sam od jos nekih da su dobili komplikacije, a ja jako dobro razlikujem pojmove "rodiljni" i "komplikacije".
Pa nismo li već konstatirali da je nemoguće da su sjele u srijedu? Ja pouzdano znam iz HZZO-a da su isplaćivane u petak.
Odlicno, onda ih ocekujem danas na racunu, pa opet zovem HZZO ako nekaj zasteka...
Luda sam, još mi nisu sjele komplikacije u Erste banci.....
Sad sam opet zvala HZZO - navodno su tek jucer popodne isle komplikacije...![]()
ma ljudi meni sjele komplikacije 19.01 .
upravo pogledala na zabi da ne bih lagala.
očito nisu sve odjednom uplatili!
Evo meni napokon danas sjele komplikacije. Ocito nisu sve odjednom uplatili...![]()
eto super, a kad si predala doznake? ja sam ih predala prije 25.12. pa je možda to utjecalo da je jedan dio bio uplaćen prije a drugi kasnije?