Mislim da su meni točno 20.-tog sjele komplikacije u Erste.
ma ljudi meni sjele komplikacije 19.01 .
upravo pogledala na zabi da ne bih lagala.
očito nisu sve odjednom uplatili!
Evo meni napokon danas sjele komplikacije. Ocito nisu sve odjednom uplatili...![]()
eto super, a kad si predala doznake? ja sam ih predala prije 25.12. pa je možda to utjecalo da je jedan dio bio uplaćen prije a drugi kasnije?
Moj problem je riješen, doznake su mi kasno predane te ću idući mjesec dobiti obje naknade....
Drage trudnice iz Zg,
imam par pitanja u vezi komplikacija u trudnoći i naknade:
ginekolog mi je jučer (7.2.2011.) dao potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad od 90 dana zbog povračanja u trudnoći (šifra 021). Da li ja na temelju toga moram skupiti svu papirologiju za hzzo i koju? i do kojeg u mjesecu im moram to sve odnjeti?
Inače sam 3,5 mjeseci trudna (termin je 4.8.), planiram na rodiljni dopust 45 dana prije termina i biti poslije s bebom punih godinu dana, nemam dovoljno staža (ovaj mjesec mi je peti u novoj firmi) i prijavljena sam na minimalac.
i što nakon što prođe ovih 90 dana? Ide li mi za to vrijeme staž, jer sam mislila nakon napunjenih 6 mjeseci iskoristiti i godišnji (dakle nakon ožujka imam napunjenih 6 mjeseci staža kod trenutnog poslodavca).
Mogu li ovih 90 dana biti na teret poslodavca što se tiče plače ili moram na HZZO koji će mi propisati onih 800 kn naknade (jer nemam dosta staroga staža)?
Pomagajte, jer sam izgubljena u silnoj količini informacija na internetu.
Drage trudnice iz ZG,
trudna sam 3,5 mjeseci (termin 4.8.)
ginekolog mi je jučer dao bolovanje od 90 dana radi prekomjernog povračanja (šira 021). Da li ja sada moram početi skupljati papire za HZZO (koje i do kada ih moram dostaviti HZZO-u) ili mogu biti na plači kod poslodavca?
Inače, nemam dovoljno staža (trenutno sam u petom mjesecu staža kod ovog poslodavca, a prije toga imam 9 mj pauze u stažu, uglavnom nemam niti 12 mj kontinuiranog niti 18 mj staža s prekidima) i prijavljena sam na minimalac. To znači da ću od HZZO dobivati onih 800 kn?
Ide li mi staž dok sam na bolovanju, jer bih iskoristila godišnji kada napunim 6 mj staža da mi ne propadne, a 45 dana prije termina bih išla na porodiljni dopust.
pomagajte
oljski predlažem da postavis pitanje i na Pravnom pdfu.
Poslodavac s tobom vise nema nista on ti do bolovanja isplati placu,a poslije si na placi hzzo.Za hzzo ti treba prosijek place zadnjih 6 mjeseci kopija osobne i kopija tekuceg racuna. Ovo s godisnjim ne znam kak ide,al mislim da ne mozes prekidat bolovanje pa koristit godisnji pa opet ic na bolovanje to nisam sigurna jer ja radimk u drzavnoj firmi i kod nas je sve po propisima i pravilila,a ti se mozda mozes s poslodavcem dogovorit.
ali ja nemam čak niti prosjek 6 zadnjih plača (do sada su mi isplatili 4, a moram na bolovanje). Kako će mi onda izračunati naknadu. Nadam se da ne može bitijoš manja od onih 800 kn???
Je Ares sad sam gledala na onaj obrazac kaj svaki mjesec ispunjavam uz doznake pise i kopija zdravstvene iskaznice. Ha ha ha senilna sam vec
Oljski, ne trebaš niti imati 6 isplaćenih plaća. Oni ti prosjek mogu izračunati i iz dvije (odnosno tri isplaćene, jer treću dobivaš u mjesecu otvaranja komplikacija i nju ne računaju).
Što se tiče 6 mjeseci staža u firmi, ako radiš u pvt firmi provjeri sa šefovima da li je 6 mjeseci staža ili 6 mjeseci rada. U mojoj firmi ćeš teško na godišnji dok nemaš 6 mjeseci ODRAĐENO.
a moram li ići baš na onaj hzzo kojem pripadam po mjestu stanovanja (u mom slučaju Klovićeva, jer sam na Savici) ili mogu ići u onaj koji mi je bliži npr. Jukićeva)?
čitam na drugim forumima da su cure zvale MIF i da su danas uplačene porodiljne naknade!![]()
Meni treba sjest prva naknada, pa čekam i čekam, jer sam priložila i neki izvadak od autorskih ugovora, i iako sumnjam da su mi to uvažili isto, čovjek se nada dok je živ![]()
Sjelo i u Zabi![]()
Sjelo u Zabi - jel moguće da je sjelo više nego što sam očekivala, tj. da su se zeznuli??? Moram sjest i računat sad detaljno![]()
super da je sjelo, a ja se nadala da će tek u subotu.![]()
Znači može se trošit![]()
i meni je sjelo i imam upitnike iznad glave, znači na porodiljnom sam i treba mi sjesti plaća...prošli mjesec mi je sjelo 300 kn više od plaće a ovaj put 600 kn manje od plaće...nije mi jasno jer je ono bio mjesec prosinac, a ovo siječanj znači isti broj dana u mjesecu...
ima li tko kakvu ideju prije nego se idem žaliti???
PREGLED SATI RADA PO MJESECIMA U 2011. GODINISiječanj 168
za 40-satni radni tjedan - 5 dana u tjednu po 8 sati
Veljača 160
Ožujak 184
Travanj 176
Svibanj 168
Lipanj 176
Srpanj 176
Kolovoz 176
Rujan 176
Listopad 168
Studeni 176
Prosinac 184
IZVOR
....ja jucer otisla u kadrovsku pitat koliko imam dana GO-a za 2011 da znam uzeti prije odlaska na porodiljni 17.06 da bi mi rekla zena da ja nemam pravo na GO od 2011 dok ne napunim 6mj rada u tekucoj godini odnosno da mogu uzeti sada po 2dn za svaki odradjeni mjesec..(jer imam 26dn ukupno). Stalno sam zaposlena od 2008,dakle nije da sam novi zaposlenik!
A kako prikladno,ako mi ga sada ne odobri gubim ga kad se vratim s porodiljnog u 8mom mjesecu 2012 jer ga nisam iskoristila do 6og mjeseca 2012!!!! Dakle, prisiljena sam izgubit dio (vise od pola) godisnjeg iz 2011???
Citam zakon o radu i nigdje nemogu naci ogranicenja o koristenju GO-a za stalno zaposlene,samo vidim da uvjetuju tih min. 6mj rada za nove zaposlenike...
Mislim sad napismeno napisat molbu da mi odobri svih 26dn dok ne odem 17.06 na porodiljni te ukoliko mi je molba odbijena da mi se navede po kojem zakonu i clanku i stavci zakona o radu,jeli tako???!!!!
Ajme sto me snervala.... i jos se uvrijedila sto joj ne vjerujem,ko da ona govori neprovjerene informacije...
Ne možeš koristiti GO novi , za 2011. god. prije 30.06.2011, a prenijeti ga možeš u slijedeću god, ali ga moraš iskoristiti do 30.06 2012, ali ti ćeš tada biti na porodiljnom, a zašto ne otvoriš porodiljni kasnije, pa prvo iskoristi GO krajem 6 mj, nek ti malo progledaju kroz prste, pa zatim otvori porodiljni, jer će ti po svemu sudeći propasti!
evo dobila sam odgovor od kadrovske,nije zena imala obraza meni direkt reci nego sindikalnom povjereniku da mi nemoze dati godisnji radi obima posla...dakle,nema zakonske prepreke jer bi mi u protivnom naravno nabacila neki clanak o radu....
ali,ona nije ta koja zna nas obim posla,tako da sad idem sefa pitati da mi odobri godisnji te sa potpisanim formularom joj doci dolje...to sam trebala odmah,ali eto,ides prvo pitat pa si zakompliciras zivot...sefu je zena trudna koliko i ja pa je senzibilan na te teme za razliku od te koze!
ja sam novi GO uvijek koristila poslije nove godine (2.1.) i nikada nije bilo problema, tako da ne stoji da se mora cekati do 30.6....
ma danas za sve trebas dobit drugo misljenje,ici se savjetovat sa drugim pravnikom ili sindikatom...
neznam sto je gore,sto ova moja u kadrovskoj ne pozna zakon (pa je tako zakinula pitaj Boga koliko ljudi do sad ako se nisu bunili) ili da mi namjerno osporava GO! kod mene je kombinacija oboje izgleda,cim mi nije obraza imala ista vise direkt reci ....
ajme gusta kad sam joj donjela danas potpisane fomulare od mog sefa odjela...