Stranica 39 od 69 PrviPrvi ... 29373839404149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da su meni točno 20.-tog sjele komplikacije u Erste.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma ljudi meni sjele komplikacije 19.01 .
    upravo pogledala na zabi da ne bih lagala.
    očito nisu sve odjednom uplatili!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Isto su mi komplikacije sjele 19. popodne.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo meni napokon danas sjele komplikacije. Ocito nisu sve odjednom uplatili...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

eto super, a kad si predala doznake? ja sam ih predala prije 25.12. pa je možda to utjecalo da je jedan dio bio uplaćen prije a drugi kasnije?

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Doznake sam predala 22.12.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

onda neznam u čemu je bio problem?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj problem je riješen, doznake su mi kasno predane te ću idući mjesec dobiti obje naknade....

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage trudnice iz Zg,

imam par pitanja u vezi komplikacija u trudnoći i naknade:
    ginekolog mi je jučer (7.2.2011.) dao potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad od 90 dana zbog povračanja u trudnoći (šifra 021). Da li ja na temelju toga moram skupiti svu papirologiju za hzzo i koju? i do kojeg u mjesecu im moram to sve odnjeti?
    Inače sam 3,5 mjeseci trudna (termin je 4.8.), planiram na rodiljni dopust 45 dana prije termina i biti poslije s bebom punih godinu dana, nemam dovoljno staža (ovaj mjesec mi je peti u novoj firmi) i prijavljena sam na minimalac.
    i što nakon što prođe ovih 90 dana? Ide li mi za to vrijeme staž, jer sam mislila nakon napunjenih 6 mjeseci iskoristiti i godišnji (dakle nakon ožujka imam napunjenih 6 mjeseci staža kod trenutnog poslodavca).
    Mogu li ovih 90 dana biti na teret poslodavca što se tiče plače ili moram na HZZO koji će mi propisati onih 800 kn naknade (jer nemam dosta staroga staža)?
    Pomagajte, jer sam izgubljena u silnoj količini informacija na internetu.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage trudnice iz ZG,

trudna sam 3,5 mjeseci (termin 4.8.)
    ginekolog mi je jučer dao bolovanje od 90 dana radi prekomjernog povračanja (šira 021). Da li ja sada moram početi skupljati papire za HZZO (koje i do kada ih moram dostaviti HZZO-u) ili mogu biti na plači kod poslodavca?
    Inače, nemam dovoljno staža (trenutno sam u petom mjesecu staža kod ovog poslodavca, a prije toga imam 9 mj pauze u stažu, uglavnom nemam niti 12 mj kontinuiranog niti 18 mj staža s prekidima) i prijavljena sam na minimalac. To znači da ću od HZZO dobivati onih 800 kn?
    Ide li mi staž dok sam na bolovanju, jer bih iskoristila godišnji kada napunim 6 mj staža da mi ne propadne, a 45 dana prije termina bih išla na porodiljni dopust.

pomagajte

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

oljski predlažem da postavis pitanje i na Pravnom pdfu.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Poslodavac s tobom vise nema nista on ti do bolovanja isplati placu,a poslije si na placi hzzo.Za hzzo ti treba prosijek place zadnjih 6 mjeseci kopija osobne i kopija tekuceg racuna. Ovo s godisnjim ne znam kak ide,al mislim da ne mozes prekidat bolovanje pa koristit godisnji pa opet ic na bolovanje to nisam sigurna jer ja radimk u drzavnoj firmi i kod nas je sve po propisima i pravilila,a ti se mozda mozes s poslodavcem dogovorit.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Za hzzo ti treba prosijek place zadnjih 6 mjeseci kopija osobne i kopija tekuceg racuna.
    meni su tražili i kopiju zdravstvene iskaznice

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ali ja nemam čak niti prosjek 6 zadnjih plača (do sada su mi isplatili 4, a moram na bolovanje). Kako će mi onda izračunati naknadu. Nadam se da ne može bitijoš manja od onih 800 kn???

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Je Ares sad sam gledala na onaj obrazac kaj svaki mjesec ispunjavam uz doznake pise i kopija zdravstvene iskaznice. Ha ha ha senilna sam vec

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oljski, ne trebaš niti imati 6 isplaćenih plaća. Oni ti prosjek mogu izračunati i iz dvije (odnosno tri isplaćene, jer treću dobivaš u mjesecu otvaranja komplikacija i nju ne računaju).

Što se tiče 6 mjeseci staža u firmi, ako radiš u pvt firmi provjeri sa šefovima da li je 6 mjeseci staža ili 6 mjeseci rada. U mojoj firmi ćeš teško na godišnji dok nemaš 6 mjeseci ODRAĐENO.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

a moram li ići baš na onaj hzzo kojem pripadam po mjestu stanovanja (u mom slučaju Klovićeva, jer sam na Savici) ili mogu ići u onaj koji mi je bliži npr. Jukićeva)?

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

čitam na drugim forumima da su cure zvale MIF i da su danas uplačene porodiljne naknade!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni treba sjest prva naknada, pa čekam i čekam, jer sam priložila i neki izvadak od autorskih ugovora, i iako sumnjam da su mi to uvažili isto, čovjek se nada dok je živ

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zaba još ništa, a stjerali me u minus

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pbz sjelo...

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bome i erste

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sjelo i u Zabi

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sjelo i u splitskoj banci!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sjelo u Zabi - jel moguće da je sjelo više nego što sam očekivala, tj. da su se zeznuli??? Moram sjest i računat sad detaljno

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

super da je sjelo, a ja se nadala da će tek u subotu.

Znači može se trošit

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Sjelo u Zabi - jel moguće da je sjelo više nego što sam očekivala, tj. da su se zeznuli??? Moram sjest i računat sad detaljno
    Nisu se zeznuli - bogme su uvažili autorske ugovore

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

i meni je sjelo i imam upitnike iznad glave, znači na porodiljnom sam i treba mi sjesti plaća...prošli mjesec mi je sjelo 300 kn više od plaće a ovaj put 600 kn manje od plaće...nije mi jasno jer je ono bio mjesec prosinac, a ovo siječanj znači isti broj dana u mjesecu...
    ima li tko kakvu ideju prije nego se idem žaliti???

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

RBA sjelo

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj svrcolina prvotno napisa Vidi poruku
    i meni je sjelo i imam upitnike iznad glave, znači na porodiljnom sam i treba mi sjesti plaća...prošli mjesec mi je sjelo 300 kn više od plaće a ovaj put 600 kn manje od plaće...nije mi jasno jer je ono bio mjesec prosinac, a ovo siječanj znači isti broj dana u mjesecu...
    ima li tko kakvu ideju prije nego se idem žaliti???
    Isti broj dana u mjesecu ne znaci i isti broj RADNIH dana pa tako i radnih sati, vikendi i blagdani ne ulaze u obracun naknade.
    Ako je u kojem mjesecu bilo manje radnih dana onda je i naknada za taj mjesec manja.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

PREGLED SATI RADA PO MJESECIMA U 2011. GODINI
    za 40-satni radni tjedan - 5 dana u tjednu po 8 sati

Siječanj 168
    Veljača 160
    Ožujak 184
    Travanj 176
    Svibanj 168
    Lipanj 176
    Srpanj 176
    Kolovoz 176
    Rujan 176
    Listopad 168
    Studeni 176
    Prosinac 184

IZVOR

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

sjele komplikacije u erste

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    i meni

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da? .........odoh onda kasnije vidjeti jel i u Zabi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Brokvica prvotno napisa Vidi poruku
    Sjelo i u Zabi
    meni nije! sad sam bila na bankomatu!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj oljski prvotno napisa Vidi poruku
    a moram li ići baš na onaj hzzo kojem pripadam po mjestu stanovanja (u mom slučaju Klovićeva, jer sam na Savici) ili mogu ići u onaj koji mi je bliži npr. Jukićeva)?
    moraš po mjestu stanovanja!
    ja došla u Jukićevu, pa me poslali u Klovićevu.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, kad sjeda naknada za SRV?

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i meni sjele u erste

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Isti broj dana u mjesecu ne znaci i isti broj RADNIH dana pa tako i radnih sati, vikendi i blagdani ne ulaze u obracun naknade.
    Ako je u kojem mjesecu bilo manje radnih dana onda je i naknada za taj mjesec manja.
    ajme strašno, to nisam znala...vraga je to isto kao plaća, poslodavac ti plaća i vikende i blagdane a države ne...koji prevaranti

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

....ja jucer otisla u kadrovsku pitat koliko imam dana GO-a za 2011 da znam uzeti prije odlaska na porodiljni 17.06 da bi mi rekla zena da ja nemam pravo na GO od 2011 dok ne napunim 6mj rada u tekucoj godini odnosno da mogu uzeti sada po 2dn za svaki odradjeni mjesec..(jer imam 26dn ukupno). Stalno sam zaposlena od 2008,dakle nije da sam novi zaposlenik!
    A kako prikladno,ako mi ga sada ne odobri gubim ga kad se vratim s porodiljnog u 8mom mjesecu 2012 jer ga nisam iskoristila do 6og mjeseca 2012!!!! Dakle, prisiljena sam izgubit dio (vise od pola) godisnjeg iz 2011???
    Citam zakon o radu i nigdje nemogu naci ogranicenja o koristenju GO-a za stalno zaposlene,samo vidim da uvjetuju tih min. 6mj rada za nove zaposlenike...
    Mislim sad napismeno napisat molbu da mi odobri svih 26dn dok ne odem 17.06 na porodiljni te ukoliko mi je molba odbijena da mi se navede po kojem zakonu i clanku i stavci zakona o radu,jeli tako???!!!!
    Ajme sto me snervala.... i jos se uvrijedila sto joj ne vjerujem,ko da ona govori neprovjerene informacije...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Ne ulaze vikendi. Blagdani i praznici koji padaju od ponedjeljka do petka se računaju.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Ne ulaze vikendi. Blagdani i praznici koji padaju od ponedjeljka do petka se računaju.
    Netočno... Npr. Uskrsni ponedjeljak jest blagdan (nije radni dan) i ne zbraja se.
    Marsupilami je jasno odgovorila.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ....ja jucer otisla u kadrovsku pitat koliko imam dana GO-a za 2011 da znam uzeti prije odlaska na porodiljni 17.06 da bi mi rekla zena da ja nemam pravo na GO od 2011 dok ne napunim 6mj rada u tekucoj godini odnosno da mogu uzeti sada po 2dn za svaki odradjeni mjesec..(jer imam 26dn ukupno). Stalno sam zaposlena od 2008,dakle nije da sam novi zaposlenik!
    A kako prikladno,ako mi ga sada ne odobri gubim ga kad se vratim s porodiljnog u 8mom mjesecu 2012 jer ga nisam iskoristila do 6og mjeseca 2012!!!! Dakle, prisiljena sam izgubit dio (vise od pola) godisnjeg iz 2011???
    Citam zakon o radu i nigdje nemogu naci ogranicenja o koristenju GO-a za stalno zaposlene,samo vidim da uvjetuju tih min. 6mj rada za nove zaposlenike...
    Mislim sad napismeno napisat molbu da mi odobri svih 26dn dok ne odem 17.06 na porodiljni te ukoliko mi je molba odbijena da mi se navede po kojem zakonu i clanku i stavci zakona o radu,jeli tako???!!!!
    Ajme sto me snervala.... i jos se uvrijedila sto joj ne vjerujem,ko da ona govori neprovjerene informacije...

Ne možeš koristiti GO novi , za 2011. god. prije 30.06.2011, a prenijeti ga možeš u slijedeću god, ali ga moraš iskoristiti do 30.06 2012, ali ti ćeš tada biti na porodiljnom, a zašto ne otvoriš porodiljni kasnije, pa prvo iskoristi GO krajem 6 mj, nek ti malo progledaju kroz prste, pa zatim otvori porodiljni, jer će ti po svemu sudeći propasti!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    Ne možeš koristiti GO novi , za 2011. god. prije 30.06.2011, !
    odakle ti ova informacija,pregledala sam cijeli zakon o radu,to se uvjetuje samo novim zaposlenicima,da se izrazim strucno kao u zakonu o radu: za one koji su stupili u radni odnos u tekucoj kalendarskoj godini...
    a ja sam stalno zaposlena od 2008!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo dobila sam odgovor od kadrovske,nije zena imala obraza meni direkt reci nego sindikalnom povjereniku da mi nemoze dati godisnji radi obima posla...dakle,nema zakonske prepreke jer bi mi u protivnom naravno nabacila neki clanak o radu....

ali,ona nije ta koja zna nas obim posla,tako da sad idem sefa pitati da mi odobri godisnji te sa potpisanim formularom joj doci dolje...to sam trebala odmah,ali eto,ides prvo pitat pa si zakompliciras zivot...sefu je zena trudna koliko i ja pa je senzibilan na te teme za razliku od te koze!

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne možeš koristiti GO novi , za 2011. god. prije 30.06.2011, a prenijeti ga možeš u slijedeću god, ali ga moraš iskoristiti do 30.06 2012
    koliko ja znam, možeš novi GO koristiti i prije 30.06. tekuće godine.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam novi GO uvijek koristila poslije nove godine (2.1.) i nikada nije bilo problema, tako da ne stoji da se mora cekati do 30.6....

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    odakle ti ova informacija,pregledala sam cijeli zakon o radu,to se uvjetuje samo novim zaposlenicima,da se izrazim strucno kao u zakonu o radu: za one koji su stupili u radni odnos u tekucoj kalendarskoj godini...
    a ja sam stalno zaposlena od 2008!
    Ja isto pitala svoju pravnicu,i ona tako rekla, izgleda da ni ona nema pojma: )

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj baps prvotno napisa Vidi poruku
    Netočno... Npr. Uskrsni ponedjeljak jest blagdan (nije radni dan) i ne zbraja se.
    Marsupilami je jasno odgovorila.
    Ja sam sebi računala (da provjerim je li mi točno uplaćeno) i svaki put mi je ispalo da ne ulaze samo vikendi.
    I to i s prvim i s drugim djetetom.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja isto pitala svoju pravnicu,i ona tako rekla, izgleda da ni ona nema pojma: )
    ma danas za sve trebas dobit drugo misljenje,ici se savjetovat sa drugim pravnikom ili sindikatom...
    neznam sto je gore,sto ova moja u kadrovskoj ne pozna zakon (pa je tako zakinula pitaj Boga koliko ljudi do sad ako se nisu bunili) ili da mi namjerno osporava GO! kod mene je kombinacija oboje izgleda,cim mi nije obraza imala ista vise direkt reci ....
    ajme gusta kad sam joj donjela danas potpisane fomulare od mog sefa odjela...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •