Drage moje, ne znam jesam li fulala temu ali zanima me (budući da ja ne plačam dodatno zdravstveno HZZOu, plačam si rađe Croatia dodatno zdravstveno) - trudna sam i ukoliko se dogodi da trebam odležati nekoliko dana u bolnici ili slično, da li mi je to kao trudnici mukte ili bolje da počnem uplačivati dodatno HZZO-u (kojeg najiskrenije ne volim!)? Ima li netko iskustva s time?
13h nitko niš nejavlja......šmrc...
juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
evo ja sam nova ovdje ali često pratim ovu temu i isčekujem kao i svi vi... i sjeo je i u hypo... jeee![]()
cure ...20.2. mi je isteklo onih prvih 6 mj......sad sam dobila oko 400 kn...pretpostavljam da je to od 20.2.do 1.3.tj 30tog.....a kad će mi ovaj rpvi dio biti tj onaj dio od prvih 6 mj...početkom drugog sam išla sklopiti taj novi ugovor....zašto samo 400kn...ako mi ono rješenje vrijedi do 20.2...zašto to nisam dobila??
Nije ovako. Biraš oćeš 45 ili 28 ako si na komplikacijama prije toga. Ako si u radnom odnosu, možeš otvoriti samo 28 dana prije termina. Meni su tako rekli i imala sam cili cirkus radi toga. ustvari i nije neka komplikacija, dr ti otvori bolovanje dan dva i onda smiješ 45 dana prije. Neš ti logike ali ajde
To se onda nesto promjenilo, ja sam prije koju godinu uredno otvorila 45 prije termina a radila sam do zadnjeg dana![]()
Ja sam bila sigurna da je tako ko što ti kažeš. Ali kad sam došla otvoriti porodiljni, doktorica mi je rekla ovako kako sam ti napisala a kad sam je ja uvjeravala da je u krivu, žena je išla zvati socijalni i provjeravati. Ipak sam ja bila u krviu. I kažu da nije to novi zakon. nego valjda neko ipak napravi kontra pravila, što ja znam.. Uglavnom, ona je meni otvorila par dana bolovanja i onda sam otvorila porodiljni 45 dana prije
http://www.roda.hr/article/read/dopu...-participacije
evo pročitaj ovdje,mukte je kako je erina rekla
Mislim da sam ot, ali oprostit ćete mi. Imam pitanje, da li trudnice moraju plaćati dopunsko?
Komplikacije još nisu sjele, danas provjeravala. Ja sam na hpb.
eva133 ništa nije obavezno,evo pročitaj na ovom linku šta sam stavila,šta sve obuhvaća,ja ga plaćam i dalje i opet me pitaju imam li dopunsko kad dođem negdje,npr.nema veze šta si trudnica da završiš u bolnici na ležanju nevezano za trudnoću platila bi
Posljednje uređivanje od KLARA31 : 19.03.2012. at 16:24
Oprostite na gnajvaži, ali sam nova ovdje i ne znam na koju temu bih se obratila buduće ih je podosta neaktivno već neko vrijeme.
Dakle, moja je situacija sljedeća;
Vrlo sam malo trudna (tek napravila test) i radim na određeno (godinu dana), a ugovor mi istječe 18.04. (nema šanse za produljenjem, firma se uskoro gasi).
Prije toga sam radila od 01.09.2009. do 31.10.2010.; dakle bila sam nezaposlena i prijavljena na zavod od 31.10.20120.-18.04.2011. Budući imam mogućnost prijaviti se u drugoj firmi odmah po isteku ugovora (što planiram i učiniti) zanima me koliko najviše u toj novoj firmi moram biti prijavljena dok ne steknem pravo na bolovanje zbog kopmplikacija i hoću li uopće imati to pravo. Po mojim izračunima hoću, ali molim vas da mi i vi malo pomognete s matematikom.
Unaprijed hvala
još ništa od komplikacija u rba, a dio porodiljne sjeo u petak!![]()
Koliko ja znam za bilo sto vezano uz trudnocu ne trebas dopunsko, tj. besplatna je usluga za trudnice, ali ono sto nije vezano za trudnocu (tipa upala sljepog crijeva) ti mogu naplatiti ako nemas dopunsko.
Nisu sjele komplikacije ni u PBZ, valjda ce sutra!!!
mah, nisu sjele ni u zabi. sutra je novi dan, kak se veli
.
buba- erdeljan, probaj pitati na pravnim savjetima ili na topicu o komplikacijama. ja ti osobno to ne znam, ali se nadam da će ti ovdje cure znati odgovor ili te uputiti dalje.
Hvala, Franny.![]()
grrr, ništa još od komplikacija u PBZ-u. Kasnim sa plaćanjem svih računa!
jeste, sjelo. evo odmah sam sve i platila, mašala!
I RBA isto!
Zaba isto jos nista
Evo sjela i Zaba - juuupiiii
Sjeo i meni.
Što se tiče dopunskog, nisam ga otkazala, znači morat ću plaćat.
ja i dalje plaćam dopunsko, baš zbog onog što je neprokriveno tj nevezano za trudnoću.
I ja, bez obzira na trudnoću, plaćam dopunsko...zlu ne trebalo![]()
ako ste na komplikacijama onda vam je dopunsko besplatno, bar su meni tako rekli na hzzo kad sam pitala
astral, kaj to onda znači da npr. ne plaćamo dok smo na komplikacijama, ali kad nam krene službeni porodiljni, samo nastavimo plaćati? ne dugujemo im ništa za to razdoblje neplaćanja? ako znaš, javi, ako ne budem ja mailala u HZZO upit jer ja i dalje plaćam dopunsko, a na komplikacijama sam... pa javim kaj su mi odgovorili.
I ja na komplikacijama od početka trudnoće i cijelo vrijeme plaćam dopunsko...
Ja sam prije nekih tjedan dana zvala HZZO vezano uz dopunsko. Na komplikacijama sam i dobivam max iznos naknade, a placa mi je bila visa od 5000 pa sam izmijenila ugovor pa sad placam dopunsko 80 kn umjesto dosadasnjih 130 kn. Nitko mi nije spominjao da mi je dopunsko besplatno, nego da ce mi smanjiti iznos jer imam manja primanja.
Mislim da je sve vezano za trudnocu besplatno (bez obzira imas li ili ne dopunsko), ali ako ti zatreba nesto drugo (npr. zubar, operacija sljepog crijeva i sl) moras platiti ako nemas dopunsko.
Sa stranice od HZZO-a:
Da li je trudnicama potrebno dopunsko zdravstveno osiguranje?
Trudnicama Zavod u cijelosti osigurava plaćanje zdravstvenih usluga, ali samo za stanja i poremećaje vezane na trudnoću. To znači da za sve druge bolesti, stanja ili povrede plaćaju sudjelovanje u troškovima tijekom korištenja zdravstvene zaštite, tako da preporučamo da se dopunski zdravstveno osiguraju.
onda je tako. sorry, cure na dezinformaciji, vjerovatno se barba na zavodu i ja nismo dobro skužili![]()