jeej, sjela i zaba, Bog ih blagoslovio, da mogu račune platit![]()
jeej, sjela i zaba, Bog ih blagoslovio, da mogu račune platit![]()
O čemu ti to, kakav svibanj? Dječji na temelju novih zahtjeva je bio prošli mjesec. Ali svejedno, nikakve pauze nema ni kad se obrađuju novi dječji
meni još nije došlo novo rješenje za djecji.predala ga krajem drugog mj. a prošli mj sam isto dobila djecji.
Meni nije sjelo,a prošli mjesec je,jer to znači da imam pravo i ove godine,ak je prošli mj.bila uplata dj.dop.
trina mi smo prošle godine čekali do svibnja za isplatu jer smo slali prvi put zahtjev,tako da je bilo pauze,u svibnju su nam sjeli zaostaci!
Kaj je onda s tim dječjim? Kaj su već išle uplate?
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2830
Evo, tako da ne kužim tko je mogao dobiti ako su uplate išle tek danas ?
Da sam prije pitala pitala prije bi sjeo...
Dakle na erste je sjeo dječji
Splitska, dječji stigao. Hvala Bogu jer je porodiljni otišao na režije i dr račune. aaaaaaaa
Mislim da je sjeo u svim bankama,čitala sam da doplatak za 2012.godiunu kreće od 1.03.2012.,znači uplata dd za prošli mjesec je bila na osnovi od 2011.g.,a ovomjesečna uplata je na zahtjevima za ovu godinu.Kome nije sjelo,niti neće,barem tak se vidi!
Čekati rješenje i eventualno zaostatke,sad razmišljam jesam li još kaj zaboravila od dokumentacije!
trina,po mojoj računici imam pravo,jedino razmišljam u dobitku je navedeno,odnosno po poreznoj kartici,dobitak od najma apartmana,i ta 3 mjeseca prelazimo limit za pravo na dd,no ostale mjesece ne,jedino 12 kad mm dobije božičnicu.Neznam možda ta 4 mjeseca utječu.
može jedno brzinsko pitanje o dd?
ja na komplikacijama ( trenutno na porodiljnom) imam oko 3400 kn
muž ima plaću 2500 kn
imamo curicu i sad ću rodit drugo
da li i od kada imamo pravo na dd?
tnx
Posljednje uređivanje od astral : 21.04.2012. at 10:27
Kad rodiš, prosjek prihoda po članu će ti biti 1475 kn i imat ćeš pravo na dječji. Kad rodiš i kad skupiš papire od bebe i vaše i zahtjeva za dd, šalji tamo i počet ćeš dobivati od datuma prijave
Ima li netko da mu nije sjeo dd? Ja zovem tamo cijelo jutro i nitko se ne javlja...
Da raspletem priču, ako još nekome nije sjeo dd, rekli su mi da još nisu stigli obraditi zahtjeve za dd osoba koje su predale svoj zahtjev krajem veljače. Slijedeći mjesec ćemo dobiti zaostatak i redovnu isplatu.
hej, curke, kaj misite, kakve su šanse da komplikacije sjednu ipak u petak, 18. 5., a ne u ponedjeljak, 21. 5.?
za komplikacije nevjerujem,ali porodiljnanaknada bi mogla u petak.
da bar bude sutra naknada
meni zadnji porodiljni![]()
Posljednje uređivanje od zadarmamica : 17.05.2012. at 09:10
ma ja vjerujem da će biiti sutra porodiljni...jer je već 2 puta bio 16tog jer je bio vikend...tako da nadam se da će biti sutra
imam par pitanja
zanima me gdje se prijavljuje za tu porodiljnu naknadu i šta sve treba za to?
dijeli li grad Osijek neku naknadu za novorođeno dijete i gdje se to predaje ako dijeli?
i još me zanima nešto za djećiji dop.(pošto se zbroj plaće djeli na osobe u kučanstvutko)tko sve spada u kućanstvo, muž ja i djete ili i svi koji još žive na toj adresi ???
ne prijavljujes se vec otvaras porodiljni.
potrebne su doznake tj. otvoren porodiljni od lijecnika, kojem je pak potrebna doznaka od ginekologa te iz firme prosjek place.
u hzzo-u.
DD:
Članak 19.
(1) Ukupni dohodak kućanstva jest zbroj dohotka (dohodak od nesamostalnog rada, dohodak od samostalne djelatnosti, dohodak od imovine i imovinska prava, dohodak od kapitala, dohodak od osiguranja) i drugih primanja koje ostvari korisnik i članovi njegovog kućanstva prema propisima o porezu na dohodak i odred*bama ovoga Zakona.
(2) Dohodak u smislu ovoga Zakona smatra se: plaća ostvarena kod poslodavca za rad u tuzemstvu i inozemstvu, mirovine i drugi dohoci iz prijašnjih odnosa po osnovi rada, dohodak od obrtničke djelatnosti, slobodnih zanimanja, poljoprivrede i šumarstva i od drugih samostalnih djelatnosti, dohodak od zakupnina i najamnina, dohodak od iznajmljivanja postelja, soba i apartmana putnicima i turistima, dohodak od vremenski ograni*čenog ustupa autorskih prava, prava industrijskog vlasništva i drugih imovinskih prava, dohodak od otuđenja i davanja na korištenje nekretnina i imovinskih prava, dohodak od dividenda i udjela u dobiti i kamata i dohodak po osnovi osiguranja života i dobrovoljnoga mirovinskog osiguranja.
(3) Druga primanja u smislu ovoga Zakona su: mirovine ostvarene u inozemstvu, naknade za vrijeme privremene spriječenosti za rad, naknade za porodni dopust i naknade zbog nezaposlenosti.
(4) Pod ukupnim dohotkom članova kućanstva, u smislu ovoga Zakona, podrazumijeva se dohodak iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka umanjen za iznos poreza i prireza.
Članak 20.
(1) Pod kućanstvom korisnika razumijeva se zajednica života, privređivanja i trošenja ostvarenoga ukupnog dohotka svih članova obitelji bez obzira na stupanj srodstva.
(2) Kod određivanja prava na doplatak za djecu i visine doplatka primjenom dohodovnog cenzusa ukupan dohodak ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini dijeli se na sve članove kućanstva.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/233159.html
s tim da uzmes u obzir da kako dijelis primanja na broj kucanstava da uzmes u obzir i njihova primanja, odnosno ako, npr. u kuci zivite s roditeljima i oni imaju svoja primanja, da i njih zbrojis prije nego krenes dijeliti s brojem koji ukljucuje i njih.
ja se nadam da će porodiljni biti danas![]()
rba ništa
erste ništa...sutra će...sigurna sam
Stvarno ga očekujete već? Ja se ne sjećam da mi je dolazio prije 20.![]()
Komplikacije da ne očekujemo danas, jel da? Tek u ponedjeljak.
ja im se potajno nadam i danas popodne, iako sam se nekak pripremila da do ponedjeljka nikaj ...
mislite da nista do ponedjelj??? ma bit ce danas!!!!! negdje oko 12 13sati......dal tko ima vec neku informaciju dal je kom sjelo?![]()
hajjjj.poezdrav svim mamama.....evo ja sam novi clan pa da vas sve ljepo pozdravim......
dal tko zna da li je sjelo u pbz <3
Pbz nije.ako bude danas,nece ziher prije 13,14 h
Sent from my HTC Wildfire S A510e
ma porodiljni vjerojatno bude sjeo danas, ali komplikacije bi mogle u ponedjeljak, iako im se ja odnadam i danas popodne (gledat ću oko 16, 17h, tada već sjednu na zabu)