Stranica 56 od 68 PrviPrvi ... 646545556575866 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,751 do 2,800 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi trebala od 25.06. počet koristiti 45 dana, da li mogu već oko 15. otić kod socijalca da mi to napravi? znači prvo idem kod njega, onda s tim kod dr opće prakse, i to nosim na posao gdje ću dobit obrazac, i na kraju s tim idem u HZZO? jesam dobro pohvatala?
    pošto mi je termin 09.08., onda nosim doznake u hzzo za 6. mjesec i 7. ili?
    dobiti ćeš samo jedne doznake za otvaranje PD i to dalje rješavaš tako kako si rekla

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala na odgovoru

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Koliko iznosi naknada od tih 45 dana. Da li dobivamo isto ili se smanjuje?

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

prosjek zadnjih 6 plaća, umanjeno za prijevoz. nek me netko ispravi ako sam krivo napisala. To je ako si zaposlena, naravno

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dobro si napisala, ardnas.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nada li se tko isplati porodiljnog danas?

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne.ako bi 18. bio sutra mozda, ali ponedeljak je 18. pa vjerovatno ce biti tek tada

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hoće li biti danas naknada...jel ima tko kakav info

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

taman sam sad gledala, nema još ništa.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sjela porodiljna na PBZ!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure, ja sam od idućeg tjedna na porodiljnom. Čini mi se da su uplaćivali tek nakon 20. u mjesecu kad sam prošl put rodila. Sad mu se znači mogu nadati već 18.???
    To bi bilo super zbog kredita...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme super, ja sam već mislila da ništa od toga danas

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

jeeeej onda će biti i rba uskoro

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i na splitskoj sjelo

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sjelo u otp

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zaba sjela

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

rba još ništa

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma gamad jedna. Ni meni u RBA ništa. Ljuta sam

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Erste sjelo i to 1000 kuna više. Zna li netko zbog čega je to? Ovo mi je druga naknada od kad sam rodila i treća ukupno.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Erste sjelo i to 1000 kuna više. Zna li netko zbog čega je to? Ovo mi je druga naknada od kad sam rodila i četvrta ukupno.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Možda si dobila dio naknade od grada, ja sam isto dobila nakon 60 dana
    Citiraj Ivček prvotno napisa Vidi poruku
    U Erste sjelo i to 1000 kuna više. Zna li netko zbog čega je to? Ovo mi je druga naknada od kad sam rodila i četvrta ukupno.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav.... Zna li netko kada sjedaju komplikacije u trudnoći? Nisam išla provjeravati, ali čini mi se da sam negdje pročitala da one sjedaju kad i dječji tj. nekoliko dana nakon porodiljnog? Ili se varam....hvala....

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj anita rain prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav.... Zna li netko kada sjedaju komplikacije u trudnoći? Nisam išla provjeravati, ali čini mi se da sam negdje pročitala da one sjedaju kad i dječji tj. nekoliko dana nakon porodiljnog? Ili se varam....hvala....
    Trebale bi 20.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moji računi se nadaju da budu komplikacije sjele sutra .

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Za dječji doplatak još nema vjesti...malo kasni ovaj mjesec?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To sam se i ja cudila, to im se jos nije do sada desilo
    Nadam se da je samo admin na godisnjem
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 19.06.2012. at 12:30

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zvala sam, rekli su sutra ide dječji doplatak

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sjele komplikacije u PBZ!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

jupiiii!! hvala na info )) ja uopće nisam očekivala danas, baš ugodno iznenađenje!!
    Posljednje uređivanje od BuBA : 19.06.2012. at 16:13

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hjooj, blago vamaaaaaa... meni u zabi još nije. ali do sutra onda bude i zaba .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sjela zaba, lalala ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jel sjeo ikome dječji doplatak???? pogotovo u zagrebačkoj banci već sam luda od gledanja?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

djecji je jucer sjeo svima

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

već nas treći mjesec zakidaju a rekli da će u 6 mjesecu nam sigurno sjesti ...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ah to njihovo "sigurno" treba uvijek uzeti sa zadrskom

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

curke, imam pitanjce, koja možda i ne spada tu, a možda i spada . dok sam na komplikacijama, imam li sad pravo na regres, kad moji iz firme odu na g.o. (imamo kolektivni, radim u školi)?? ne sjećam se kako je to bilo prije 5 god, kad sam bila na porodiljnom, a možda se sad nešto izmijenilo. naime, ja sam si zamislila da imam pravo na regres onda kad koristim stari g.o., a to će biti u 5 mj. iduće godine. frendica mi kaže da ću ga dobiti sada, da tako dijele u njihovoj školi, pa me zanima, imate li možda vi kakva iskustva s time?? .

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Tako sam tužna i zabrinuta kako ću???

Još jedne komplikacije i onda selim na burzovnih i otvaranje porodiljnog. 1660 kn..
    Brzo mi je sve to prošlo.

Meni je sjelo 300 kn više komplikacija??!! ne znam zašto ali me obradovalo

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    curke, imam pitanjce, koja možda i ne spada tu, a možda i spada . dok sam na komplikacijama, imam li sad pravo na regres, kad moji iz firme odu na g.o. (imamo kolektivni, radim u školi)?? ne sjećam se kako je to bilo prije 5 god, kad sam bila na porodiljnom, a možda se sad nešto izmijenilo. naime, ja sam si zamislila da imam pravo na regres onda kad koristim stari g.o., a to će biti u 5 mj. iduće godine. frendica mi kaže da ću ga dobiti sada, da tako dijele u njihovoj školi, pa me zanima, imate li možda vi kakva iskustva s time?? .
    Ja ne radim u skoli, nego u vrticu pa mozda ima razlike, ali cu ti napisati svoje iskustvo.
    Meni su savjetovali da radi regresa prekinem na neko vrijeme komplikacije (ne vise od 30 dana tako da mogu na nastavno bolovanje i ne zeznem si naknadu!) i koristim novi gidisnji jer navodno samo u tom slucaju imam pravo na regres jer oni sad salju rjesenja godisnjih odmora na temelju kojih se regres isplacuje.
    Mozda je kod tebe drukcije, al probaj saznati dal regres svima ide po inerciji ili na temelju rjesenja za GO.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala, Idnom . ma pitat ću jer mi muž radi u našem Ministarstvu, ali ne može mi to doznatiprije četvrtka, pa sam mislila da li netko možda zna kakvu info prije toga. budem se ja sad malo bacila u kalkulacije, hehe. hvala još jednom .

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

frani ja nisam prošle godine dobila regres jer nisam koristila godišnji nego sam ga dobila ove godine kad sam koristila stari, jer sa rješenjem se dobiva i regres...mislim da imamo isti kolektivni

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

snow.ml, pa da, to je i meni nekak logičnije, samo kaj me frendica uvjeravala drugačije, pa reko da provjerim. međutim, tako je kako ti kažeš jer je isto bilo i kod moje kolegice, iz mojeg kolektiva, provjerila sam jučer.
    cure, hvala vam svima .

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure imala bih pitanje u vezi visine naknade.
    Trenutno sam na komplikacijama i primam onih 4.257 kn, naravno zaposlena sam i plaća mi je veća od ove naknade koju primamo. Kada budem prešla na porodiljni koliki iznos ću tada doivati? Da li prosjek moje plaće ili opet neki njihov državni prosjek obzirom da zadnjih 6 mjeseci plaću nisam primala već naknadu dok sam na komplikacijama.

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

imam i ja pitanjce.zaposlena sam. prvih 6mj porodiljnog sam dobivala onaj minimum od 600-800kn koliko već je, drugih 6 mjeseci rodiljnog 1683kn, sad su mi još za malu produžili rodiljni na 3 mjeseca i tu primam 2160kn. opet sam trudna. koliko ću dobivati kad odem na komplikacije-nakon isteka ova 3 mjeseca (mislim da mi više neće produžiti za ovo prvo djete). odnosno-koliko se mjeseci uzima prosjek prije komplikacija 3 ili 6? i koji postotak od toga dobijem na komplikacijama?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

modesty4, kad si se prijavljivala na komplikacije, dala si im potvrdu o iznosu plaće u zadnjih 6 mjeseci, jel tako? kad krene porodiljni, dobivat ćeš tzv. "punu" plaću, tj. taj prosjek od 6 mjeseci, a svakako više od 4.257 (ukoliko ti je plaća veća od toga).

azrijelka36, koliko ja znam (a možda se što i promijenilo, pa nek me isprave one koje su upućenije), ako s porodiljnog opet krećeš na komplikacije, gleda ti se taj zadnji (mali) prosjek unazad 6 mjeci pa su ti i komplikacije mizerne, a puno manje od 4.257. kako to da si prvi dio porodiljnog dobivala samo 600 - 800 kn, a drugi dio duplo više? jer ako ti je plaća npr. 2.500 (karikiram), onda si u prvom dijelu trebala dobiti barem približno toliko. to je zato jer si odmah s prvog porodiljnog krenula na drugi? ako je tako, onda znaš kakva bude procedura kad s drugog porodiljnog kreneš na 3. komplikacije.
    Posljednje uređivanje od Franny : 08.07.2012. at 11:04

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

azrijelka36, koliko ja znam (a možda se što i promijenilo, pa nek me isprave one koje su upućenije), ako s porodiljnog opet krećeš na komplikacije, gleda ti se taj zadnji (mali) prosjek unazad 6 mjeci pa su ti i komplikacije mizerne, a puno manje od 4.257. kako to da si prvi dio porodiljnog dobivala samo 600 - 800 kn, a drugi dio duplo više? jer ako ti je plaća npr. 2.500 (karikiram), onda si u prvom dijelu trebala dobiti barem približno toliko. to je zato jer si odmah s prvog porodiljnog krenula na drugi? ako je tako, onda znaš kakva bude procedura kad s drugog porodiljnog kreneš na 3. komplikacije.[/QUOTE]

komplikacije su mi bile tako male, jer mi firma nije isplaćivala plaću-pred stečajem su , pa sam dobila taj minimum bolovanja. drugih 6 mjeseci je minimum tih 1600kunića.
    znači sad bi mi se gledala 3 mjeseca po 2160 i 3 mjeseca po 1680kn...i od toga 70% ili prosjek tih 6 mjeseci?

meni se ne isplati ići natrag na posao jer je firma pred stečajem i ne isplaćuju plaće.
    Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 08.07.2012. at 23:49

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj azrijelka36 prvotno napisa Vidi poruku
    i od toga 70% ili prosjek tih 6 mjeseci?
    koliko ja znam, uzima se prosjek u zadnjih 6 mjeseci. možda ti se jave cure sa sličnim iskustvom .

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Franny hvala ti. Da, predala sam potvrdu o visini plaće kada sam išla na komplikacje. I plaća mi je veća od 4.257,00 tako da mi je bitno znati koliko ću dobiti prvih 6 mjeseci na porodiljnom.
    Azrijelka 36, ne znam detalje o novčanim iznosima i računanju visine koliko bi trebala dobiti, ali znam da je jedna moja kolegica prije par mjeseci ostala trudna za vrijeme porodiljnog i došla je raditi neko vrijeme upravo zbog toga prosjeka.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Porodiljna naknada ne ulazi u prosjek, ako se ide s porodiljnog na komplikacije prosjek ti je 0 jer samo placa moze uci u izracun.
    Zapravo ti je svejedno, dat ce ti minimum isla ti na posao (s obzirom da se place ne isplacuju) ili isla odmah na komplikacije

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Porodiljna naknada ne ulazi u prosjek, ako se ide s porodiljnog na komplikacije prosjek ti je 0 jer samo placa moze uci u izracun.
    kak to?? meni se čini da sam baš negdje na ovim stranicama (ne baš na ovom topicu) pročitala da ti se uzima prosjek zadnjih 6 mj. pa ako si novac dobivao od HZZOa, da ti se to računa...čini mi se da je tako bila situacija s nekim curama ovdje. možda sam krivo shvatila, ali fakat mi se čini da sam to tu pročitala .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. Marsupilami, imaš li negdje kakav link gdje piše to što ti veliš, ono neki zakon, nekaj od HZZOa, bilo kaj?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •