Stranica 58 od 68 PrviPrvi ... 8485657585960 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,851 do 2,900 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    *meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sjeo djecji na rba

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

danas kasne sa djecjim onda...

inace vec oko 12h primim sms a danas nista jos...

nana0501 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

u erste uvijek bude sa knjizenjem u 11 danas tek u 1 izgleda se njima bas ne radi

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bio djecji u splitskoj

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

dječji i komplikacije sjele u zabi

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nitenaja,puuuuno ti hvala na info <3.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    Nitenaja,puuuuno ti hvala na info <3.
    ,glavno da je sjelo prije vikenda!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozdrav,
    planiram trudnoću i zanima me koliko zadnjih mjeseci se uzima prosjek plaće za porodiljni , prije je bilo 6, sad neki spominju 3?! HVALA PUNO

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Uzima se prosjek zadnjih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hvala

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hmm..planiraš..lijepo...mislim da je još uvijek 6 mjeseci prosjek: hvala Bogu rjesila se naknade i dobila u istom mjesecu i naknadu i prvu svoju plaću.... ..ufff ..uffff

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

a cure kako je kad je razmak između roditeljskog dopusta i komplikacija u novoj trudnoći kraći od 6 mjeseci i ima manje od 6 isplaćenih plaća?
    je li tada dopušten kraći rok za obračun naknade ili se pada na onih 1600 kn?

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

3 place su dovoljne za novi prosjek,bar je tako bilo..

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oće li porodiljni danas?

akaric avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ima li tko kakvu informaciju o našim novčićima.... ??????

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sjela rodiljna u zabi

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde super, onda će i ostalima danas

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sjelo u PBZ

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

RBA sjelo

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Erste isto

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nadam se da ce komplikacije danas...zadnje su mi

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

I ja se nadam,dječji doplatak bude danas,a on je uglavnom kad i komplikacije

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I ja se nadam danas komplikacijama! I meni su zadnje!

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

zaba još ništa

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ni pbz ništa...pa šta im je ovaj mjesec!?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

djecji sjeo u rba

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jesu nekom sjele komplikacije? Nemrem vjerovat da nisu pustili, a danas je 20.!

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu nekom sjele komplikacije? Nemrem vjerovat da nisu pustili, a danas je 20.!
    nemrem ni ja vjerovat,pa do 15h su najkasnije sjele,sad ništa

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

djecji u splitskoj bio.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zaba još ništa :/

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sjele komplikacije i dječji u zabi

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

sjele i i pbz

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja danas pogledala stanje na racunu i vidjela da mi je hzzo uplatio nekih 10500 kn naknade za rodilje i jos 240 kuna za njegu djeteta i uopce nemam pojma sto je to Ja sam na drugih sest mjeseci porodiljnog. Jel oni uplacuju sve pare odjednom za drugih sest mjeseci? Al ako uplacuju, onta mi je to premalo. Ne bi li trebala dobivati onih 2600 mjesecno, ako mi je placa veca od toga? I sto je odjednom ova naknada za njegu djeteta?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozdrav svim forumašicama. Zanima me da li ima koja iskustva i usred bolovanja i komplikacija su joj na poslu raskinuli ugovor o radu? Kakva je procedura po tom pitanju? Da li uopće imam pravo na naknadu od hzzo-a ako se nadalje vodim ko nezaposlena?

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj teta ana 86 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svim forumašicama. Zanima me da li ima koja iskustva i usred bolovanja i komplikacija su joj na poslu raskinuli ugovor o radu? Kakva je procedura po tom pitanju? Da li uopće imam pravo na naknadu od hzzo-a ako se nadalje vodim ko nezaposlena?
    Ako se vodiš kao nezaposlena nemaš pravo na naknadu u komplikacijama,one se davaju samo kod zaposlenih trudnica,a porodiljni kao nezaposlena dobivaš 1663,00kn.Ugovor ti nemogu raskinuti ukoliko nije nas određeno!

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se vodiš kao nezaposlena nemaš pravo na naknadu u komplikacijama,one se davaju samo kod zaposlenih trudnica,a porodiljni kao nezaposlena dobivaš 1663,00kn.Ugovor ti nemogu raskinuti ukoliko nije nas određeno!
    Naknada je cca 800 kn. Ja sam skoro izvisila s posla pa sam se unaprijed informirala o tome. Info je od sredine 3. mj. ove godine.
    teta ana 86 ako si iz ZG-a zovi Klovićevu komplikacije: 01/2359547, tamo će ti tete sve lijepo objasniti.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
    Naknada je cca 800 kn. Ja sam skoro izvisila s posla pa sam se unaprijed informirala o tome. Info je od sredine 3. mj. ove godine.
    teta ana 86 ako si iz ZG-a zovi Klovićevu komplikacije: 01/2359547, tamo će ti tete sve lijepo objasniti.

831,00 kn je naknada za komplikacije u trudnoći ako je osoba zaposlena a nema dovoljni staž od 18 mjeseci u dvije godine,ili godine dana u neprekidno.Ukoliko trudnica nije u radnom odnosu a odlazi na bolovanje,nema naknade,zašto,logično je da bolovanje otvaraju osobe u radnom odnosu.
    Ako trudnica na komplikacijama zadovoljava gore naveden uvijet staža,i u radnom odnosu je na neodređeno dobiti će puni iznos plače na bolovanju-komplikacijama!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja mislim da imaš nekakav rok od 30 dana da se javis na hzzo i na biro,a za naknadu nisam sigurna jel 1663kn ili 830kn!pogledaj na rodine pravne savjete, tamo imas dosta o tome!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Jadranka, pričekaj malo pa ćeš vidjeti. Ovi iz HZZO-a znaju čestu zaribati i uplatiti npr. dvostruki iznos i slično, ili banka zna pogriješiti, ali sve se brzo to ispravi i povuku novac koji je viška uplaćen.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, pričekaj malo pa ćeš vidjeti. Ovi iz HZZO-a znaju čestu zaribati i uplatiti npr. dvostruki iznos i slično, ili banka zna pogriješiti, ali sve se brzo to ispravi i povuku novac koji je viška uplaćen.
    Onda su meni uplatili cetverostruki iznos :O
    A sto HZZO moze sam povuc novce sa mog racuna? Mislila sam da to samo banka moze, ako greskom uplati. A nista pricekat cu jos par dana pa cu ih nazvat da vidim sto je to.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

banka povlači novac

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel nekome sjeo porodiljni u rba?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Zahvaljujem na svim odgovorima. Bila sam danas u jednom knjigovodstvenom uredu pa je tamo rekla teta da misli da imam pravo na naknadu jel sam u trenutku kad sam otvorila bolovanje bila u radnom odnosu. No dala mi je neke brojeve telefona hzzo-a da provjerim, pa ću to sutra i učiniti. Kad se informiram i saznam više, javit ću se tako da ako se još netko nađe u ovakvoj situaciji da zna. No sve u svemu hvala na svim odgovorima.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E, a kak je ovo moguce? Moja susjeda koja ne radi i samo je na burzi, sad kad je rodila, tvrdi da dobiva naknadu od burze oko 1500 kn. Ili je s burze slala nekaj u HZZO na temelju cega je dobila lovu. Poanta je da ina ne radi vec godinama i ne znam na koju je foru dobila toliku lovu?
    Ima tko kakvu info o tome?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Da moguće je. Sve nezaposlene trudnice imaju pravo na naknadu sa burze od cca 1600 kn. To je rodiljna naknada koja se krene obračunavat od dana rođenja djeteta.
    Al ja sam bila pitala za ovo razdoblje do rođenja djeteta. Danas sam dakle bila na hzzo i objasnili su mi ovako kao što je to Delitza napisala. Dakle ako je bolovanje sa komplikacijama u trudnoći otvoreno za vrijeme radnog odnosa a osoba je u međuvremenu dobila raskid ugovora mora ispunjavati slijedeće uvjete da bi ostvarila pravo na naknadu. Mora biti prethodno zaposlena minimalno godinu dana u kontinuitetu ili 18 mjeseci u roku zadnje 2 godine. Ako su ti uvjeti ispunjeni onda osoba ima pravo na naknadu u vrijednosti prosjeka zadnjih 6 plaća; s tim da maximalni iznos koji hzzo isplaćuje je cca 4 200 kn (što znači ako ste imali plaću veću od tog iznosa, možete se oprostiti sa preostalom razlikom). Ako osoba ne ispunjava gore navedene uvjete mora biti zaposlena bar 6 mjeseci i u radnom odnosu za vrijeme otvaranja komplikacija da bi ostvarila minimalnu naknadu hzzo-a od cca 830 kn.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaka mama koja je je državljanka rh i zdravstveno je osigurana, ima pravo na 1660 kuna rodiljne naknade od rođenja djeteta do prve godine. ne mora čak biti ni na burzi, tada se vodi kao majka van sustava rada.
    vjeorjatno se radi o tome, dakle ne dobiva novac od burze, nego od hzzo-a

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam od 3. 10. na komplikacijama, nisam još išla u školu jer moram mirovati, pa ni ne znam šta sad treba napraviti....
    Potvrdu za bolovanja odnijeti u školu, ali šta nakon toga i do kada?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Da, potvrdu o bolovanju odneseš u računovodstvo (ti ili netko od tvojih s obzirom da moraš mirovati). Onda ti oni daju potvrdu o plaći za zadnjih 6 mjeseci (i možda isplatne lista, ako te slučajno traže u HZZO-u). Mislim da nakon toga sama nosiš te doznake za bolovanje i potvrdu o plaći u HZZO. Trebaš im dati i fotokopiju kartice za tekući račun na koji će ti sjedati naknada.
    Ponekad traže i kopiju zdravstvene iskaznice, ali meni npr. nisu tražili.
    Sve to se predaje na urudžbenom šalteru u HZZO-u i pri predaji treba ispuniti neki obrazac zahtjeva koji ti oni daju i koji trebaš potpisati (zato preporučuju da prvi put sama doneseš ako ne moraš strogo mirovati). U tom se zahtjevu navode tvoji osobni podatci, zašto se traži nakanada (za komplikacije u trudnoći) i koji se dokumenti predaju. Nije neka strašna procedure i na tom šalteru obično ne bude gužva. A ako i bude, vjerujem da možeš na osnovu trudničke knjižice doći brže na red
    Bilo bi dobro da to obaviš sve do 25. kako bi ti sjela naknada ovaj mjesec. Možeš je očekivati oko 20.11. A škola bi ti trebala isplatiti plaću do 3.
    Za svaki slučaj nazovi besplatan broj 0800 7979 i što i kada treba odnijeti. Mislim da te prema pozivnom broju odmah spoje s HZZO-om u tvojoj županiji.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    Da, potvrdu o bolovanju odneseš u računovodstvo (ti ili netko od tvojih s obzirom da moraš mirovati). Onda ti oni daju potvrdu o plaći za zadnjih 6 mjeseci (i možda isplatne lista, ako te slučajno traže u HZZO-u). Mislim da nakon toga sama nosiš te doznake za bolovanje i potvrdu o plaći u HZZO. Trebaš im dati i fotokopiju kartice za tekući račun na koji će ti sjedati naknada.
    Ponekad traže i kopiju zdravstvene iskaznice, ali meni npr. nisu tražili.
    Sve to se predaje na urudžbenom šalteru u HZZO-u i pri predaji treba ispuniti neki obrazac zahtjeva koji ti oni daju i koji trebaš potpisati (zato preporučuju da prvi put sama doneseš ako ne moraš strogo mirovati). U tom se zahtjevu navode tvoji osobni podatci, zašto se traži nakanada (za komplikacije u trudnoći) i koji se dokumenti predaju. Nije neka strašna procedure i na tom šalteru obično ne bude gužva. A ako i bude, vjerujem da možeš na osnovu trudničke knjižice doći brže na red
    Bilo bi dobro da to obaviš sve do 25. kako bi ti sjela naknada ovaj mjesec. Možeš je očekivati oko 20.11. A škola bi ti trebala isplatiti plaću do 3.
    Za svaki slučaj nazovi besplatan broj 0800 7979 i što i kada treba odnijeti. Mislim da te prema pozivnom broju odmah spoje s HZZO-om u tvojoj županiji.

Super, hvala ti!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Žene koje rode se moraju odjaviti s burze (bar sam ja morala prije 1.5 god.). HZZ nema nikakve veze s isplatom porodiljnih naknada.

1500 kuna joj je bila prva naknada? Možda je to samo za dio mjeseca, a ne cijeli?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •