Stranica 59 od 68 PrviPrvi ... 9495758596061 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,901 do 2,950 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I danas se moraju odjaviti s burze, odn. ako to ne naprave same burza odradi svoje (ne bi čovjek vjerovao ali tu i tamo ipak iskoriste umreženost za koju je potrošena masa novaca iz proračuna). Na burzi prema zakonu mogu biti samo osobe koje su u stanju aktivno tražiti zaposlenje a trudnice i rodilje to nisu. Lijepo napisano u zakonu o radu, zakonu o rodiljnim i roditeljskim naknadama, zakonu o porezu na budale,... Sve naknade vezane uz komplikacije, porod. i rodilj. naknade isplaćuje HZZO jer se sve to vodi pod bolovanja ove ili one vrste. HZZ (burza) isplaćuje samo naknade za nezaposlene. Koliko sam nedavno čačkala po svemu tome mislim da bi mogla i zanimanje promjeniti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na komplikacijama se dobije maksimalno 4200 kn, sigurno je tako

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Brokvica prvotno napisa Vidi poruku
    Na komplikacijama se dobije maksimalno 4200 kn, sigurno je tako
    ovo mi je i zvučalo predobro.

A jel znaš kako se određuje i tko dobije taj maksimum?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

4200 kn dobivaju oni koji imaju tocno toliku ili vecu placu (prema prosjeku zadnjih 6 mj).

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    4200 kn dobivaju oni koji imaju tocno toliku ili vecu placu (prema prosjeku zadnjih 6 mj).
    Hvala.

pe3ca91 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

drage moje, jedno pitanjce za vas...ovako, 7.12. mi istice godina dana sto sam zaposlena, sad smo u 11tj.trudnoce, a na bolovanje bi isla tek oko 10.12.,znaci nakok pune godine dana...i sad me zanima, kolko cu bolovanja primat,ako sam prijavljena na 2.600 neto place...? i sto mi sve treba od papira i kud uopce moram ici da bi se prijavila...zovem hzzo i pitam i teta na salteru mi "ljubazno"odgovori da tek kad odem na bolovanje da neka se pojavim tamo da ce mi onda reci...a ja bi sve to lijepo si prije rijesila,tj.barem pripremila, da ne moram poslje neznam kud trcat... hvala puno

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala ti, Lutonjice, na odgovoru. Nisam sad u mogucnosti pitati ju detalje, ali kao da mi zvoni da je dbila oko 1500kn,ali lako moguce da je dobila i ovaj iznos kojisi navela, zaboravila sam.

Ako si na komplikacijama, iznos od 4257 (da budemo precizni) dobiju sve zene koje imaju tocno toliku ili vecu placu. One s manjim iznosom od toga dobivaju tocan iznos svoje place.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    One s manjim iznosom od toga dobivaju tocan iznos svoje place.
    Iznos je cca. Računaju po radnim satima u mjesecu, zato im i treba iznos radnog sata na onom obrascu o prosjeku plaće (ER-1). Dakle može biti i do 100-200 kuna manje - više

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav! Nisam čitala sve pa ne znam da li je ko šta rekao o ovom slučaju.
    Znači, trebala bi kao nezaposleni roditelj primat naknadu do 11. mjeseca ove godine. Ako se ja zaposlim u 9. mjesecu (točnije sljedeći tjedan),a muž ostane bez posla u 10. mjesecu,da li on može primiti naknadu još za taj 11. mjesec kao nezaposleni, tj. da nastavi moju porodiljnu još taj zadnji mjesec ili u potpunosti ostajemo bez nje čim se ja zaposlim (pod zaposlim mislim na stažiranje iliti volontiranje )??

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za ovakve slučajeve nazovi svoju ispostavu hzzo-a, na netu imaš tel

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hojla, curke . kad ono sjeda rodiljna naknada, kojega u mjesecu? ima šansice da bude danas? ovo mi je prva u ovoj T, tj. samo jedan dio pa pretpostavljam (obzirom da sam skužila da sjeda prije komplikacija) da ću prvo dobiti rodiljnu, a onda komplikacije, budući mi je porodiljni startao 17.8. ...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hojla, curke . kad ono sjeda rodiljna naknada, kojega u mjesecu? ima šansice da bude danas? ovo mi je prva u ovoj T, tj. samo jedan dio pa pretpostavljam (obzirom da sam skužila da sjeda prije komplikacija) da ću prvo dobiti rodiljnu, a onda komplikacije, budući mi je porodiljni startao 17.8. ...
    Prosli mjesec je rodiljna bila 17. ako se ne varam! I meni je prva ovaj mjesec, isto samo dio!

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bila je 17-og jer je 18. bio subota. Ne vjerujem da ce danas

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A joj da, sad tek vidim, šteta, baš sam mislila sa bude danas...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kaj ima veze sto je 17. bio petak? Ak naknada inace sjeda prije 20og?jedino ak sjeda 19og...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A valjda sjeda 18-og, tak sam ja skužila sad kad je Pax ovo napisala...

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Porodiljni ide 18-og. A obzirom da je utorak 18.,nema razloga da isplata ide danas. Iako bi to bilo lijepo :D

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, tak sm i ja skontala, da je očito 18og, čim sam postala, ali se nisam do sad mogla javiti. hvala cure :

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jel gledao tko već?Bila uplata?

akaric avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

rba uplatili ....

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pbz isto

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo i zaba je sjela

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

evo i zaba je sjela
    Jos komplikacije da sjednu u mirne smo za ovaj mjesec

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jel djecji bio?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još nije...

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

sjeo dječji u zabi,komplikacije još ništa

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U Hypo - rodiljna sjela jučer, komplikacije danas

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sjele komplikacije i u zabi ...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sjele i u pbz kompl.

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo ako nekoga zanima kako će se rješiti moj sl.
    1.prva trudnoća-nedovoljan staž( i poslodavac nije uplačivao plaću)-pa su komplikacije bile cca800kn, prvih 6 mj porodiljnog isti iznos, a drugih 6 mj cca1600kn. dobila sam produljenje 3 mj zbog zdravst. poteškoća i iznos od cca2100kn.
    2. druga trudnoća-ostala sam trudna dok je prva beba imala 11mj. nisam nikako bila sigurna koliko ću dobivati sada. evo ovako: 24.09 mi izlazi porodiljni s prvom bebom, a 25.09. otvaram komplikacije za drugu trudnoću, dobivati ću cijelo vrijeme(komplikacije +porodiljni) iznos od tih cca2100kn-bar tako kaže teta iz hzzo-a, jer je to najniža naknada koju daju osobama koje su ispunile uvijet staža.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni juče nisu sjele komplikacije u HPB-u sam, da li netko zna jesu li sjele danas? Juče mi sjeo samo dječji....

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

što mislite postoji li šansa da se razlika u plaći može (bar djelomično) vratiti kroz povrat poreza? mislim na slučaj kad je redovna plaća veća od maksimuma koji isplaćuje HZZO (oko 4200kn). npr. radila sam 8 mjeseci u godini, a na komplikacijama sam bila 4 mjeseca i za to vrijeme je bila smanjena plaća. nekako mi djeluje da bi se to moglo, jer znam da povrat poreza dobivaju oni koji su npr. radili 8 mjeseci, a 4 mjeseca bili nezaposleni.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    što mislite postoji li šansa da se razlika u plaći može (bar djelomično) vratiti kroz povrat poreza? mislim na slučaj kad je redovna plaća veća od maksimuma koji isplaćuje HZZO (oko 4200kn). npr. radila sam 8 mjeseci u godini, a na komplikacijama sam bila 4 mjeseca i za to vrijeme je bila smanjena plaća. nekako mi djeluje da bi se to moglo, jer znam da povrat poreza dobivaju oni koji su npr. radili 8 mjeseci, a 4 mjeseca bili nezaposleni.
    siurno ćeš 2013. dobiti povrat poreza, nemoj zaboraviti podnijeti prijavu u veljači.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

obavezno prijavi porez za 2012. godinu. dobit ćeš povrat poreza.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Stalno sam zaposlena, na komplikacijama u trudnoci sam od 7.9.i dobila sam placu samo 1800kn. Kako to sad ide? Drugi dio mi isplati HZZO? Trebam im nosit potvrdu o zadnjih 6 placa? Molim pomoć pošto nitko u HR se ne javlja na tel

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj -Rosa- prvotno napisa Vidi poruku
    Stalno sam zaposlena, na komplikacijama u trudnoci sam od 7.9.i dobila sam placu samo 1800kn. Kako to sad ide? Drugi dio mi isplati HZZO? Trebam im nosit potvrdu o zadnjih 6 placa? Molim pomoć pošto nitko u HR se ne javlja na tel
    to ti je plaća za period 1.-7.9., za ostatak mjeseca ti isplaćuje HZZO. trebaš do 5.10. odnijeti u HZZO doznake za bolovanje za 9. mjesec od dr-a opće prakse i R1 obrazac tj. prosjek zadnjih 6 plaća koji ti izdaje poslodavac. novci ti sjedaju oko 20. u mjesecu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako si na komplikacijama, onda ti cijeli iznos isplaćuje hzzo.
    doznake za bolovanje sa potvrdom o zadnjih 6 plaća si trebala odnijeti na hzzo čim si ostala na bolovanju.
    koliko dugo si zaposlena?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hvala Vam na uputama, puno ste mi pomogle. Sutra ujutro to je prva stvar koju radim!!

Zaposlena sam skoro 5 godina. Sve doznake sam odnijela na radno mjesto, posto su me tako trazili. Moram sad provjeriti s dr.da li mi moze izdati kopije ili da mi poslodavac vrati/kopira vec predane doznake....joooj nisam pojma imala samo sam se fokusirala na strogo mirovanje.

Hvala jos jednom

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

poslodavcu ide jedna doznaka a druga u HZZO . traži da ti vrate onu koju si viška predala.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda ti je poslodavac slao doznake u hzzo?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Tražila sam da mi vrate doznaku za HZZO, i R1 obrazac (zadnjih 6 isplata plaća) zajedno s kojipoj osobne iskaznice i kartice tekućeg računa odnijela u HZZO pa se nadam isplati 22.10. hvala Vam puuuuno na pomoći! Jako mi je drago što postoji ovaj forum, do sada ok svega ste mi puo pomogle! Jubim!

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Rosa, ako si to predala do zadnjeg u 9.mjesecu ćeš dobit 22.10., ako si početkom 10.mjeseca predala ne računaj da ćeš dobit, meni su rekli da tako ide kad sam pitala za sebe na šalteru u 8.mjesecu. Prošle g kad sam bila trudna je bilo drugačije, moglo se predati do 5. u mjesecu i isplata bi bila isti mj.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Meni teta na šalteru rekla da je danas zadnji dan...
    Ako ne dobijem ovaj mjesec, to zmači da ću u 11mj dobiti komplilacije + zakasninu?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

još uvijek se može predati do 5. u mjesecu, ja nekad predam prije 1. a nekad i poslije i nije se do sada dogodilo da nije isplaćeno.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

U svakom slucaju, javim vam jesam li dobila 22.10.ako ne otvaram fond za pomoc

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

onda je vjerovatno razlika od grada do grada ili jednu od nas na šalteru teta laže

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Olivera, možemo znati od kuda si? Evo meni u Zg županiji teta šalteruša obećala da će sve biti ok...

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

U Osijeku se moraju doznake predati do kraja tekućeg mjeseca, a onaj prvi put kad se nose prve doznake i obračun zadnjih 6 plaća, bi se trebalo donijeti i ranije. Ja sam krenula s bolovanjem sredinom mjeseca i rekli su mi da moram predati sve do 25. za taj mjesec. Valjda im treba više vremena da obračunaju i provjere koliko naknadu isplatiti. Iako, vjerujem da ako netko otvori bolovanje s npr. 26. može za tih par dana predati doznake i do kraja mjeseca (nisam sigurna, ali bilo bi logično).
    Dosta sam često, zbog naravi posla, zvala besplatan telefon za redovno zdravstveno osiguranje koji se nalazi na stranicama HZZO-a i gotovo uvijek bi se brzo javili i bili dosta ljubazni i dali dobru informaciju.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

RBA sjela naknada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke