Stranica 63 od 69 PrviPrvi ... 13536162636465 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

No to znam da racunaju sate, al mi bili predugacko pisat. Kak si ti.luci prosla ne znam, kak je kavafob prosla ne znam . Znam kaj su meni DANAS REKLI NA HZZOu

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zato sam i rekla phiphy da provjeri u svom hzzo-u.

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Cure drage jel vi znate da od 10mj ide novi zakon? Eeee, sve to stoji al sad su neka nova pravila po kojim sam ja upala. I donijeli mi samo sra**
    Na koje promjene misliš? Šta će se i naknade drugačije obračunavati?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sve ovisi kolki staz imas neprekidno il s prekidima u 2.g

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A kako će se mijenjati? Škicnula sam prijedlog izmjena, ali nisam našla, malo sam se pogubila u svemu tome.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

I meni nije jasno. Koji uvjet je sada i do kad to vrijedi,a koji je novi?

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sad u zakonu piše 12 mj neprekidno ili 18 mj s prekidima u zadnje 2 god. Kako će se mijenjati ne znam.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad u zakonu piše 12 mj neprekidno ili 18 mj s prekidima u zadnje 2 god. Kako će se mijenjati ne znam.
    Nasao sam prijedlog ali je u pdf-u. Uvjet se ne mijenja

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Koja zavrzlama . Danas napokon ne pada kiša pa ću se zaputiti u 'moj' hzzo.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Javljam što su mi rekli u mom HZZO-u: ako se ide s komplikacija na rodiljni, ne traži se novi prosjek, već uzimaju onaj koji je bio za komplikacije, ER1 (ili R1).
    Teta mi je rekla da, ako pacijent smatra da će mu novi prosjek biti povoljniji, može ga donijeti i oni će ga uzeti u obzir.

Eto, nije mi jasno što su to beilani ispričali.

Nazvat ću i njihov besplatni telefon kad ulovim vremena (čitaj: ne budem na poslu da me svi ne čuju ) pa vam javim i to.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 29.01.2013. at 13:52

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Javljam što su mi rekli u mom HZZO-u: ako se ide s komplikacija na rodiljni, ne traži se novi prosjek, već uzimaju onaj koji je bio za komplikacije, ER1 (ili R1).
    Teta mi je rekla da, ako pacijent smatra da će mu novi prosjek biti povoljniji, može ga donijeti i oni će ga uzeti u obzir.

Eto, nije mi jasno što su to beilani ispričali.

Nazvat ću i njihov besplatni telefon kad ulovim vremena (čitaj: ne budem na poslu da me svi ne čuju ) pa vam javim i to.
    A koji je uvjet za komplikacije? Supruga ima 4 mjeseca staza? Koliko bi dobila ako joj je prosjek 3200?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    A koji je uvjet za komplikacije? Supruga ima 4 mjeseca staza? Koliko bi dobila ako joj je prosjek 3200?
    831,00 kn

za punu naknadu na komplikacijama joj je potrebno 12 mjeseci neprekidno ili 18 s prekidima

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Molim pomoć, ako netko zna...imam troje djece i trenutno koristim roditeljski dopust. Ima još nekih 21 mjesec za iskoristiti. Planiram ići na pola radnog vremena, i sada istražujem je li naknada HZZO-a 1663 ili 831 kn. I na jednom mjestu sam našla da je 1663, neovisno kako korisnik radi (volontira li, radi li na pola radnog vremena,...), a na drugom mjestu sam našla da je 50% od osnovica (1663),ali izračunato prema broju sati. Oba podatka su i na stanici ovdje. E sad...šta je točno? Hvala puno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nitko?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj gerber prvotno napisa Vidi poruku
    Molim pomoć, ako netko zna...imam troje djece i trenutno koristim roditeljski dopust. Ima još nekih 21 mjesec za iskoristiti. Planiram ići na pola radnog vremena, i sada istražujem je li naknada HZZO-a 1663 ili 831 kn. I na jednom mjestu sam našla da je 1663, neovisno kako korisnik radi (volontira li, radi li na pola radnog vremena,...), a na drugom mjestu sam našla da je 50% od osnovica (1663),ali izračunato prema broju sati. Oba podatka su i na stanici ovdje. E sad...šta je točno? Hvala puno.
    trenutno imaju neki bug kod isplata pa daju 1.663,00 kn i za pola radnog vremena (do sada je bilo 831,00 kn) - ne zna se do kada će to trajati

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala ti. To znaš provjereno ili si čula da je tako? U hzzo-u daju različite info. Planiram za oko 3 tjedna predati zahtjev, pa ako mi kažu da je 831, ne znam na šta da se pozovem...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj gerber prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti. To znaš provjereno ili si čula da je tako? U hzzo-u daju različite info. Planiram za oko 3 tjedna predati zahtjev, pa ako mi kažu da je 831, ne znam na šta da se pozovem...
    evo ovdje ti mona piše da je dobila rješenje:
    http://forum.roda.hr/threads/78323-K...jetetove-7-god

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Thanks! Evo, danas su mi rekli u HZZO-u da se dobije 1660 i da je prije bio krivo tumačen zakon. Tako da isplaćuju i razliku onima koji su dobijali manje, na zahtjev, naravno. ))
    Posljednje uređivanje od gerber : 08.02.2013. at 17:56

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ja sad vise nis ne kuzim.Imam sest mj radnog staza a prije toga sam bila na porodinjom kao nezaposlena osoba. 2700 imam netto i pitala sam knjigovodu i rekla mi je da cu komplikacije imati 2700. Nisam predala papire u hzzo jer sam zakasnila ali kaj se onda i poridinji racuna jer po stazu imam pravo na 831 kunu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj luc prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sad vise nis ne kuzim.Imam sest mj radnog staza a prije toga sam bila na porodinjom kao nezaposlena osoba. 2700 imam netto i pitala sam knjigovodu i rekla mi je da cu komplikacije imati 2700. Nisam predala papire u hzzo jer sam zakasnila ali kaj se onda i poridinji racuna jer po stazu imam pravo na 831 kunu.
    Luc, nisam baš razumjela tvoju situaciju...Ima tu negdje napisano koje su minimalne naknade...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj luc prvotno napisa Vidi poruku
    ako imaš samo ovih 6 mjeseci radnog staža (u dvije godine), komplikacije će ti biti 831,00 kn i porodiljni 1663,00

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

A kaj onda to kaj sam radila 6 mj i kaj sam sad na komplikacijama zbog hematoma vrijedi isto ko da sam nezaposlena pa imam pravo na samo 1663 kune?
    Ako je to tako onda nisu normalni,kud to vodi.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

luc, koliko imaš ukupno staža u zadnje 2 godine? iz ovog što si napisala bi se dalo zaključiti da imaš samo 6 mjeseci.
    u prednosti pred nezaposlenim trudnicama si što imaš pravo na tu mini naknadu za vrijeme komplikacija. nije to realno nikakav novac, ali bolje i to, nego ništa.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Nemam nista vise kad sam bila trudna i na porodinjom a prije toga sam ostala bez posla sto mi je i odgovaralo kad smo bili u postupku. Ovo je katastrofa,

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ne znam što u tvom slučaju znači to što si prije toga bila na porodiljnom tj. uzima li se to ikako u obzir kao neki plus za tebe.
    to bolje da ipak odgovori netko s takvim iskustvom ili tko se baš kuži u sve "cake".
    znam da nije lako i da je to malo novca, ali probaj se ne sekirati, već ćete to nekako prebroditi.
    želim ti da hematom brzo nestane i da sve bude ok s tobom i bebicom.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ma znam da od drzave nikakve pomoci i nisam ni isla po drugo da izvucem kakve novce al sramotne su im te cifre.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pitanje...

dali se osnovica za porodiljnu naknadu racuna po principu prosjeka zadnjih 6 mjeseci prije odlaska na porodiljno, ili zadnjih 6 mjeseci prije utvrđene trudnoce?

mi smo imali prije par godina situaciju u frimi, gdje je hzzo odlucio da ide na ovu drugu varijantu, jer se kolegici povecala placa nakon sto je saznala da je trudna, tako da joj je osnovica bila dosta veca od osnovice prije nego je ostala trudna. Na kraju je dobila rješenje da mora vratiti ( ?!?) HZZO-u preplaćeni iznos.

meni se osnovica isto promjenila kad sam ostala trudna, tako da je prije trudnoce bila manja, onda jedan mjesec veca i onda sam ostala trudna i primam i dalje vecu placu.
    kako ce se to onda obracunati?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ps. imam ukupno 9 godina radnog staža, s time da sam zadnje 2 i pol neprekidno kod ovog poslodavca

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Problem je što u ovim slučajevima HZZO sumnja da je povećanje plaće fingirano, tj. da je doošlo do povećanja plaće samo iz razloga kako bi žena imala veći prosjek, a samim time i veću naknadu na komplikacijama (možda, tj. ako je plaća manja od onih 4000 i kusur kuna) i na rodiljnom (sigurno jer nema limita). Drugim riječima, HZZO sumnja na prevaru. Iskreno, meni je to što HZZO radi , ali isto tako kužim da toga zaista ima i da se pokušava prevariti HZZO, odnosno državu pa se HZZO ovako ogradi.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne da mi editirati poruku pa me evo opet .
    Sigurno postoji mogućnost žalbe na rješenje pa ako te pokušaju zakinuti, moguće da imaš asa u rukavu - plaća ti se povećala mjesec dana prije trudnoće pa mislim da ti ipak ne bi moglo proći pod fingiranje plaće.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

rodiljna sjela u hypo

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sjelo i u zabi.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

znači da bi i u pbz moglu uskoro
    čekam

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sjelo u pbz

Nika* avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

A komplikacije će onda danas ili sutra

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

komplikacije sjele u podravskoj banci

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Komplikacije u pbz? Ima netko info?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

medena,meni su danas sjele u pbz.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Danas tek? Meni jos juce oko podne. Hmmm

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    medena,meni su danas sjele u pbz.
    Draga, hvala!
    Ne znam ima li to veze i smije li imati sa lokacijom, al' netko je za kompl. i prosli mj. javio da su sjele u pbz, meni u St-u tek dan nakon...

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Danas je 21.2. a meni još nije sjela naknada za koplikacije u RABA! Zakaj? Do kad najkasnije sjeda?

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je 21.2. a meni još nije sjela naknada za koplikacije u RABA! Zakaj? Do kad najkasnije sjeda?
    Ja sam u PBZ-u, prosli mj. je sjela 22., ali je 20. bila nedjelja pa sam pretpostavila da je to razlog...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Imam opet jedno pitanje.
    Znaci zaposlena sam od 25.07. Prosle godine a sad sam od 28.01. Na komplikacijama koje su 800 kuna. Ja sam si misla dal mogu ja 01.07. Otic na godisnji pa nakon 25.07. Kad cu imati godinu dana staza opet otvorit bolovanje jr na rodiljnji mogu tek pocetkom 9 mj. Ako bi to napravila dali bi mi hzzo stvarao kakve probleme i imala bi komplikacije i kasnije rodiljnji 2700 kolko mi je prosjek? Pitala sam zenu na hzzou pa mi nije htjela nista reci.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Luc al ne znam kak bi ti to islo jer se uzima prosjek zadnjih 6 placa. Opet bi ti ispalo 831 kn.jer nebi imala zadnjih 6 placa a i moras imati prekid veci od 30 dana da bi ti se opet nanovo izracunavalo. A i moras imati minimalno 2 isplacene place. Nece ti na hzzo nist reci. Ja sam imala to pitanje. Nitko nije htio nist rec. Al ja sam bila samo mjesec dana na komplikacijama i vratila se radit. falilo mi je 15 dana.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Iman taman sest placa isplacenih a to za 30 dana lako sredim. Imam dio sedmog,osmi,deveti,deseti,jedanajsti,dvanajsti, i dio prvog ne kuzim ovo dvije isplacene placeprije komplikacija,pa ima zena kaj se prijave na mj dana i dobe 800 kuna.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga racuna ti se 1., 2., 3., 4., 5., 6. Mjesec pa podjeljeno na 6 s tim da se komplikacije racunaju 0kn, a ne moze bit manje od 831kn.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Naravno ti se mjeseci racunaju ak odes 1.7. Tj krivo, zadnji mjesec ne. Racuna se 12.,1.,2.,3.,4.,5

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Govorim kak je meni receno i obracunato sad dok sam isla mjesec i pol radit pa opet na komplikacije

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Može li mi netko pomoći odgonetnuti koliki će biti iznos moje porodiljne naknade ako sam na komplikacijama bila 6 mjeseci u komadu, a iznos te naknade na komplikacijama bio je 830 kn (zato jer sam netom prije otvaranja bolovanja zbog komplikacija imala 17 mjeseci isprekidanog rada u 2 godine, a ne 18 mj. koliko je potrebno za prosječnu naknadu)? Molim za odgovor jer isti nisam dobila na pravnim pitanjima. Hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ekoi, iznos naknade će ti biti 1663 kn, godinu dana

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor