Stranica 63 od 68 PrviPrvi ... 13536162636465 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pitanje...

dali se osnovica za porodiljnu naknadu racuna po principu prosjeka zadnjih 6 mjeseci prije odlaska na porodiljno, ili zadnjih 6 mjeseci prije utvrđene trudnoce?

mi smo imali prije par godina situaciju u frimi, gdje je hzzo odlucio da ide na ovu drugu varijantu, jer se kolegici povecala placa nakon sto je saznala da je trudna, tako da joj je osnovica bila dosta veca od osnovice prije nego je ostala trudna. Na kraju je dobila rješenje da mora vratiti ( ?!?) HZZO-u preplaćeni iznos.

meni se osnovica isto promjenila kad sam ostala trudna, tako da je prije trudnoce bila manja, onda jedan mjesec veca i onda sam ostala trudna i primam i dalje vecu placu.
    kako ce se to onda obracunati?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ps. imam ukupno 9 godina radnog staža, s time da sam zadnje 2 i pol neprekidno kod ovog poslodavca

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Problem je što u ovim slučajevima HZZO sumnja da je povećanje plaće fingirano, tj. da je doošlo do povećanja plaće samo iz razloga kako bi žena imala veći prosjek, a samim time i veću naknadu na komplikacijama (možda, tj. ako je plaća manja od onih 4000 i kusur kuna) i na rodiljnom (sigurno jer nema limita). Drugim riječima, HZZO sumnja na prevaru. Iskreno, meni je to što HZZO radi , ali isto tako kužim da toga zaista ima i da se pokušava prevariti HZZO, odnosno državu pa se HZZO ovako ogradi.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne da mi editirati poruku pa me evo opet .
    Sigurno postoji mogućnost žalbe na rješenje pa ako te pokušaju zakinuti, moguće da imaš asa u rukavu - plaća ti se povećala mjesec dana prije trudnoće pa mislim da ti ipak ne bi moglo proći pod fingiranje plaće.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

rodiljna sjela u hypo

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sjelo i u zabi.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

znači da bi i u pbz moglu uskoro
    čekam

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sjelo u pbz

Nika* avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

A komplikacije će onda danas ili sutra

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

komplikacije sjele u podravskoj banci

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Komplikacije u pbz? Ima netko info?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

medena,meni su danas sjele u pbz.

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    medena,meni su danas sjele u pbz.
    Draga, hvala!
    Ne znam ima li to veze i smije li imati sa lokacijom, al' netko je za kompl. i prosli mj. javio da su sjele u pbz, meni u St-u tek dan nakon...

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Danas tek? Meni jos juce oko podne. Hmmm

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Danas je 21.2. a meni još nije sjela naknada za koplikacije u RABA! Zakaj? Do kad najkasnije sjeda?

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je 21.2. a meni još nije sjela naknada za koplikacije u RABA! Zakaj? Do kad najkasnije sjeda?
    Ja sam u PBZ-u, prosli mj. je sjela 22., ali je 20. bila nedjelja pa sam pretpostavila da je to razlog...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Imam opet jedno pitanje.
    Znaci zaposlena sam od 25.07. Prosle godine a sad sam od 28.01. Na komplikacijama koje su 800 kuna. Ja sam si misla dal mogu ja 01.07. Otic na godisnji pa nakon 25.07. Kad cu imati godinu dana staza opet otvorit bolovanje jr na rodiljnji mogu tek pocetkom 9 mj. Ako bi to napravila dali bi mi hzzo stvarao kakve probleme i imala bi komplikacije i kasnije rodiljnji 2700 kolko mi je prosjek? Pitala sam zenu na hzzou pa mi nije htjela nista reci.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Luc al ne znam kak bi ti to islo jer se uzima prosjek zadnjih 6 placa. Opet bi ti ispalo 831 kn.jer nebi imala zadnjih 6 placa a i moras imati prekid veci od 30 dana da bi ti se opet nanovo izracunavalo. A i moras imati minimalno 2 isplacene place. Nece ti na hzzo nist reci. Ja sam imala to pitanje. Nitko nije htio nist rec. Al ja sam bila samo mjesec dana na komplikacijama i vratila se radit. falilo mi je 15 dana.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Iman taman sest placa isplacenih a to za 30 dana lako sredim. Imam dio sedmog,osmi,deveti,deseti,jedanajsti,dvanajsti, i dio prvog ne kuzim ovo dvije isplacene placeprije komplikacija,pa ima zena kaj se prijave na mj dana i dobe 800 kuna.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Naravno ti se mjeseci racunaju ak odes 1.7. Tj krivo, zadnji mjesec ne. Racuna se 12.,1.,2.,3.,4.,5

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga racuna ti se 1., 2., 3., 4., 5., 6. Mjesec pa podjeljeno na 6 s tim da se komplikacije racunaju 0kn, a ne moze bit manje od 831kn.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Govorim kak je meni receno i obracunato sad dok sam isla mjesec i pol radit pa opet na komplikacije

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Može li mi netko pomoći odgonetnuti koliki će biti iznos moje porodiljne naknade ako sam na komplikacijama bila 6 mjeseci u komadu, a iznos te naknade na komplikacijama bio je 830 kn (zato jer sam netom prije otvaranja bolovanja zbog komplikacija imala 17 mjeseci isprekidanog rada u 2 godine, a ne 18 mj. koliko je potrebno za prosječnu naknadu)? Molim za odgovor jer isti nisam dobila na pravnim pitanjima. Hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ekoi, iznos naknade će ti biti 1663 kn, godinu dana

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

citala sam malo postove da nadjem pitanje slicno mom, al nisam nasla, dakle, ja bi bila na godisnjem do 10.4.pa bi onda isla na komplikacije, da li mi ta placa iz travnja ulazi u prosjek za porodiljnu i rodiljnu naknadu kasnije? ako ulazi u prosjek zadnjih 6 placa, radje bi otisla na komplikacije od 1.4, zna neko sta tocno ulazi u prosjek?

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    citala sam malo postove da nadjem pitanje slicno mom, al nisam nasla, dakle, ja bi bila na godisnjem do 10.4.pa bi onda isla na komplikacije, da li mi ta placa iz travnja ulazi u prosjek za porodiljnu i rodiljnu naknadu kasnije? ako ulazi u prosjek zadnjih 6 placa, radje bi otisla na komplikacije od 1.4, zna neko sta tocno ulazi u prosjek?
    Kod mene je bila ista situacija, godišnji pa kompl. Mislim da ti to ne ulazi u prosjek, bar meni nije. Ja sam otišla na komplikacije 16.2, a prosjek plaća je bio od kolovoza do siječnja, znači veljaču nisu računali!

Sent from my WT19i using Tapatalk 2
    Posljednje uređivanje od BuBA : 17.03.2013. at 21:55

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mare41, zadnja plaća koja ulazi u prosjek je ona koja je isplaćena u mjesecu prije nego što su otvorene komplikacije, znači tebi će zadnje ulaziti plaća koja je isplaćena u ožujku.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tako je, potpisujem kitty .

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mare, citaj isplacena u ozujku, znaci za veljacu je zadnja. Potpisujem kitty
    Posljednje uređivanje od beilana : 17.03.2013. at 23:38

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala puno, nisam bila ziher da li u lipnju-srpnju idem po novi prosjek pa bi u to usao travanj s malom placom
    hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala puno, nisam bila ziher da li u lipnju-srpnju idem po novi prosjek pa bi u to usao travanj s malom placom
    hvala!
    zakaj bi išla po novi prosjek nisam baš skužila ako ideš na komplikacije, i zakaj misliš da bi imala manju plaču na godišnjem ( računa se iz prosjeka prijašnjih plača), sve jedno je ideš li na komplikacije 1.4. ili 29. 4.ak kužiš,

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zakaj bi išla po novi prosjek nisam baš skužila ako ideš na komplikacije, i zakaj misliš da bi imala manju plaču na godišnjem ( računa se iz prosjeka prijašnjih plača), sve jedno je ideš li na komplikacije 1.4. ili 29. 4.ak kužiš,
    nisam znala da li treba ićipo novi prosjek onih 45 dana prije poroda...
    nije isto da li sam 10 dana na godišnjem u tom tekućem mjesecu ili sam na godišnjem cijeli mjesec, već sam bila na komplikacijama 5 dana pa znam kako mi je izgledala plaća-bolovanje (komplikacije) je sjelo doznakom na tekući i nije prikazano unutar plaće na listi, koja ide za prosjek, te je plaća naravno bila manja, ko što će biti i ova za travanj, zato pitam
    mislim da me nisi skužila-ne pitam kolika će mi biti plaća na godišnjem, to znam nego da li će to ući u prosjek, sad znam da neće i super
    Posljednje uređivanje od mare41 : 18.03.2013. at 18:24

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nema porodiljne naknade??

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pbz sjelo!

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sjelo i u zabi

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    sjelo i u zabi
    Kaj se inače naknade ne isplaćuju tek 20.-tog u mjesecu? Ili ja moram promjenit banku, jerbo meni još niš nije sjelo? (inače sam u RFB)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo i mene sa pitanjem....čitam po forumu i nigdi ne vidim sličnu situaciju a da je "friško" postana.... Dakle, nezaposlena sam već 5 mj, uredno se javljam na zavod i sve to skupa i sada sam ostala trudna... Da li netko možda zna da li imam prava na nekakvu naknadu ili još uvik stoji ono staro da tek kad rodim pa do 1.godine imam pravo na porodiljni? :/

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Majty prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene sa pitanjem....čitam po forumu i nigdi ne vidim sličnu situaciju a da je "friško" postana.... Dakle, nezaposlena sam već 5 mj, uredno se javljam na zavod i sve to skupa i sada sam ostala trudna... Da li netko možda zna da li imam prava na nekakvu naknadu ili još uvik stoji ono staro da tek kad rodim pa do 1.godine imam pravo na porodiljni? :/
    tak kad rodiš dobivaš 1.663,00 kn

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u RBA su sjele još jučer!

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ne kužim zašto onda meni nije sjelo! pa predala sam sve papire do 5.tog u mjesecu! ljuta sam! bez kune sam!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ne kužim zašto onda meni nije sjelo! pa predala sam sve papire do 5.tog u mjesecu! ljuta sam! bez kune sam!
    Nazovi HZZO pa pitaj, to ti je najsigurnije, da nisu krivi broj racuna upisali?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jel tebi treba sjesti porodiljna naknada ili komplikacije? komplikacije su obično sjedale 20. u mjesecu.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ja sam u zabi i nije mi sjelo nista. Nisam jos dobila ni rjesenje,dal sjednu uopce novci prije rjesenja,kako to ide. Prosli mj sam otvorila komplikacije i predala sam na vrijeme.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj luc prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u zabi i nije mi sjelo nista. Nisam jos dobila ni rjesenje,dal sjednu uopce novci prije rjesenja,kako to ide. Prosli mj sam otvorila komplikacije i predala sam na vrijeme.
    nije ti sjelo zato što komplikacije obično sjedaju 20. u mjesecu.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo, komplikacije sjele jučer popodne... ko bi ga sad znao više kad što sjeda...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni još nije isplaćena plaća za komplikacije, sad sam se zabrinula?
    Recite mi, da utvrdim gradivo, znači meni će se računati kad krenem na porodiljni onih 45 dana prije termina puna plaća kakva mi je bila prije komplikacija ili isto 4200 kn? Ja sam na bolovanju od početka trudnoće znači od 1. mjeseca...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mm, 45 dana prije termina ide prosjek 6 zadnjih placa prije komplikacija

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a kad si na komplikacijama se svaki mjesec mora ispunjavati onaj obrazac u HZZO-u?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

MM, moraš svaki mjesec nosit doznake u firmu, a onda oni nose na HZZO.
    Mislim da moraš do 5.og u mjesecu da bi ti sjelo oko 20.og na račun.
    Prvi put uvijek malo kasne.
    Posljednje uređivanje od nina70 : 24.03.2013. at 15:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •