sjelo u rba jucer

Ja čekam svoje prve komplikacije, pa nek netko napiše kad će i one sjesti (Zaba)

sina sam uspavala pa rekoh da baš vidim dali ima što god novog za porodiljni...a kad ono bogme ima...hehehe..lijepe vijesti da nam je porodiljni sjeo..pa još išla provjerit stanje računa..kad bogme je....hehehe..napokon sam u plusu...... :D :D :D :D

Da li prvo sjedaju komplikacije ili porodiljni?
Meni je nešto sjelo, ali ne znam što, zbog toga što su mi od 01.06.-21.06 otvorene komplikacije od od 22.06 do kraja mjeseca porodiljni.
Prosvijetlite me :?

Prvo sjeda porodiljni,oko 18.tog,a komp. oko 20.tog

Jupi znači mogu na bankomat da provjerim koliko je sjelo od porodiljnog jer i ja sam od 24. na rodiljnom a do 23. bila na komplikacijama. :D
Računčići čekaju nepalaćeni pa da i to riješim napokon.

Pozdrav svima!
nova sam ovdje (pratim vas od početka trudnoće, ali sam se tek sad registrirala), pa se unaprijed ispričavam ako za moje pitanje ima neka tema prikladnija od ove.
Ipak, nadam se da ćete mi pomoći! Naime, nakon komplikacija u trudnoći, sutra, 21.07. počinje mi teći rodiljni dopust i od doktorice sam dobila Izvješće o bolovanju na kojem mi piše da mi rodiljni dopust traje od 21.07.2009. do 17.01.2010.
Moram priznati da nisam odmah pogledala te datume, nego tek kad sam došla doma, a sad mi se čini da nešto ne štima.
Ne kužim od kud joj taj 17.01?
Meni je termin 05.09.; zar nemam pravo koristiti dopust do 6 mjeseca života djeteta (odnosno i dalje, ako podnesem zahtjev prije nego beba napuni 6 mjeseci...). Moja će beba napuniti 6 mjeseci tek u veljači, pa me zato ovo zbunjuje....
Ili je ovo kako je napisala ok, pa da nosim papire tetama u HZZO-u?

Ništ ne brini,prije isteka tog datuma si samo na hzzo ideš produljiti porodiljni i to je to.uskoromama prvotno napisa

Hm, ali i dalje ne kužim zašto 17.01.? :/ , mislim to nije nikakva okrugla brojka, nikakvih 6 mjeseci, čak ni 5....
Ne znam, valjda griješim što očekujem neku logičnost?
Dakle, misliš da se ne radi o greški?... znači moram prije 17.01 ponovo na HZZO?

otvorila ti je porodiljni 180dana, a imaš pravo na porodiljnom biti 45 dana prije termina poroda i 6 mjeseci nakon poroda. otvara se 180 dana, jer nitko ne zna kad ćeš točno roditi. tog 17.01. beba će ti vjerovatno imati oko 5 mjeseci, i onda ćeš doći u hzzo produžiti porodiljni do godine dana,ili im reći da ideš raditi sa 6 mjeseci.uskoromama prvotno napisa

Ok, hvala cure, znači ne moram natrag doktoru po "ispravak" :D

ne moraš, sve je ok.....uživaj u trudnoći još ovo malo koliko ti je ostalo! a poslije ćeš uživati u bebici!uskoromama prvotno napisa

i meni je termin 5.9.uskoromama prvotno napisa
uglavnom, meni porodiljni teče od 23.7. (to je 45 dana prije 5.9.) pa mi je malo čudno kak su tebi izračunali 21.7.?? uglavnom, moj doktor opće prakse je meni samo napisao datum početka porodiljnog, a ove ostale rubrike (tj. datumi) su ostale prazne. danas sam nosila papire na hzzo i bilo je sve ok.

nemam pojma, meni je tako računao ginekolog, a doktorica o.p. me isto pitala kad je termin i nešto računala i ništa nije rekla.... :/uglavnom, meni porodiljni teče od 23.7. (to je 45 dana prije 5.9.) pa mi je malo čudno kak su tebi izračunali 21.7.?? uglavnom, moj doktor opće prakse je meni samo napisao datum početka porodiljnog, a ove ostale rubrike (tj. datumi) su ostale prazne. danas sam nosila papire na hzzo i bilo je sve ok.
ja idem sutra u hzzo, pa valjda mi neće raditi probleme za ta dva dana? jer u tim papirima koje nosimo u HZZO uopće piše termin (nemam ih sad kod sebe) odnosno pitaju li te u HZZO-u za termin?
ot - gdje ćeš roditi, možda se vidimo u rodilištu

u obrascu koji kod njih ispuniš (2 primjerka) treba napisati očekivani datum poroda.
ot-sveti duh

da li he nekome stigla naknada za komplikacije u Zabu? ovaj mjesec mi je počeo porodiljni i taj dio sam dobila, sad čekam još ovaj prvi dio...

taman sam i ja htjela opet ponoviti ovo pitanje... malo mi treba do minusa na tekućem...da li he nekome stigla naknada za komplikacije u Zabu?

Meni su jučer sjele komplikacije u Zabi.

Sjele su u ZABI kad sam danas uredno imala novčiće na računu. Ne znam kad su sjele jer to na bankomatu ne mogu vidjeti.

Ne znam dali je piranje za ovu temu ako nije ispričavam se (nova sam) ali zanima me što mislite s obzirom na ovu situaciju dali možemo očekivati kresanje porodiljnih naknada ili čak kao što je bilo prije par godina ukidanje naknada za drugih 6 mjeseci. Sve mi se čini kako su krenuli da su spremni na sve a i lako je moguće da neće biti novaca za isplatu istih.

tak nesto sam i ja mislila, cini mi se da nis od naknade u visini moje place kad rodim, vjerojatno ce bit ograniceno ko sad na komplikacijama 4200.mitovski prvotno napisa

imam pitanje u vezi komplikacija. naime, ja sam kasnila sa predajom doznake za 05. mjesec (nešto sam krivo razumjela u vezi komisije, pa mi je doktorica bila na GO i na kraju sam doznake za 05. mj predala u HZZO tek 15.06.). MM je predao doznake i gospođa na šalteru je samo uzela bez beda i rekla da će sve biti ok, međutim još nisam dobila novce za taj mjesec. da li sam izgubila pravo na nj obzirom da sam dala kasno ili će doći samo što će kasniti? isti dan mi je predao i doznake za 06. mj, to sam sve već dobila (dio za komplikacije, dio za porodiljni).
tnx na info

sve doznake koje predaš do 5-tog u mjesecu dobiješ krajem tog mjeseca s obzirom da si kasnila komplikacije za 5 mj trebala bi dobiti krajem ovog mjeseca. pričekaj još par dana pa ako ne dobiješ pitaj na zdravstvu da nisu slučajno zagubili

Ili da nabacimo kladionicu?
Mislim da je realno rodiljna naknada u utorak, a komplikacije do kraja tjedna.

zubič vila ja sam za svaki slućaj nabacila na kladionicu(sanjala sam brojeve) :D ..pa nikad se nezna....ali bez obzira na to nadam se ovom tjednu i porodiljnom.
....ipak računi dolaze.....

Hm, računi su već odavno došli...
Al nećemo se bedirati, novac kvari ljude, šta će nam

cure sto od sefa moram dobiti za otvaranje bolovanja, tj cuvanja trudnoce, a sto za porodiljni?
koja je cijela procedura?
inace stvar je ovakva kod mene: vodim trudnocu kod privatnika koji ce mi napisati da mi preporuca bolovanje mjesec dana, a onda mi krece porodiljni.
to pretpostavljam da nosim sefu (vec sam najavila) pa socijalnoj gin. pa na hzzo...
ili kako to ide?

argentina bolovanje otvara dr opće prakse (bar meni), jedan primjerak doznake nosiš u hzzo, a drugi šalješ poslodavcu
ako ti je ovo prvo otvaranje onda ćeš u hzzo-u ispuniti obrazac gdje da se kunice smjeste, za to trebaš još i kopiju osobne i kartice tekućeg (bez obzira što broj tek.rn upisuješ u obrazac)

ima li ko kakvih novosti u vezi porodiljnog???

bilo tko?

pitanje u vezi podizanja kredita dok sam na komplikacijama
 pitanje u vezi podizanja kredita dok sam na komplikacijama
				Ako itko zna za slučaj kada podižem kredit a na komplikacijama sam.
Od koga i da li ću dobiti 3 isplatne liste koje moram banci odnijeti.
Znači da li će mi ih dati hzzo? Hvala unaprijed
 Re: pitanje u vezi podizanja kredita dok sam na komplikacija
 Re: pitanje u vezi podizanja kredita dok sam na komplikacija
				lindazg prvotno napisa
dali če ti kredit uopče odobrit...pitam zato kaj imam iskustva.,,izvadila sam sve papire sve platila...čak sam otvorila i lepeza karticu,čiju sad članarinu plačam 55kn...a sad mi ništa ne znači....da bi mi nakraju rekli da nemam pravo na kredit jer sam na komplikacijama
...pitala sam ih što ako sam za stalno zapošljena.a oni meni ni tada....
sad sam na porodiljnom svaku banku obišla(imam uredne račune) kažu da nemamo pravo na kredit...tek kad mi završi porodiljni i kda se vratim radit....stoga bi ti preporučila da se dobro raspitaš,prije nego li izvadiš sve papire......

Ja sam 2006 godine u RBA vadila kredit (nenamjenski) a bila sam na porodiljnom.
Papire mi je potvrdjivao poslodavac bez obzira na porodiljni i dobila sam kredit.
Kako je sada - ne znam.
S obzirom da je kriza, znam da su banke mjenjale neke uvjete :/

taya hvala!
uz sve svu guzvu na poslu, dokica opce prakse i socijalna ginićka su mi na godišnjem, a osobna mi je istekla tak da i to sad moram mijenjati.
bar mi neće biti dosadno

ja sam pitala prošle godine ,pa tako ove....svi su mi rekli isto....da oni bez obzira ak sam za stalno zapošljena ,njima niko ne garantira da ču a ostat na poslu poslje porodiljnog..pokušali smo sve i svašta..i nakraju odustali....uspjeli smo čak i bez kredita obavti neke stavari... :DMarsupilami prvotno napisa

P.S dali zna nekto dali če sjesti sutra porodiljni...ili je još prerano da ga očekujemo??:/

ma znam da je teško s bankama,ja dižem u štedionici,tamo nema problema s time samo eto nisam točno znala jel mi hzzo daje liste ili kako to ide.Budem ih tamo pitala
hvala

meni kad su trebale zadnje tri platne liste ..dobila sam od poslodavca....makar sam več 5 mj dobivala od hzzo komplikacije....rađe ti pitaj,pa da budeš sigurna....lindazg prvotno napisa

p.s. u kojoj štedionici vadiš kredit?imaš ugovor na neodređeno??

ja odo na biro nakon prvih šest mjeseci porodiljnog
kada da ocekujem pare koje daje zavod...prvog ,petnaestog dvadesetog...

r_i_t_a zašto odeš na biro nakon prvih 6mj porodiljnog....zašto ga nisi samo produžila do 1 godine djetetovog života???? :?

nemam pojma rekli su mi da nakon navršenih bebinih 6 mj. moram uzeti radnu sa mirovinskog upisat staž i na biro..došla tamo a oni kažu da se nešto mjenjalo..nemam pojma šta dalje.valjda opet na mirovinsko

Ako se ne varam di dizes radnu knjigu i nosis ju u hzzo i ona je tamo dok ti ne istekne porodiljni, ali sva prava zadrzavas kao da si u radnom odnosu pa tako i do 3. godine ako se odlucis na tu opciju jer koliko vidim to ti je trece dijete.
Ali ne kuzim zasto? Jel se firma zatvara? Stecaj ili sto?
Jer ako nije nijedno od toga oni ti otkaz ne mogu dati dok si na porodiljnom (osim ako ga sama ne das) :/

Ah sada sam skuzila da je najstarije vec punoljetno, onda nista od 3-godisnjeg porodiljnog :/

ajmeee, bolje mi je da odem spat
Kak sam ja od 95. vidjela 85. mislim stvarnoo...
Zanemari post prije ovog, mooolim te

ma nema problema..nije u stecaju nego je meni 15 dana prije poroda istekao ugovor i nisu ga produžili.a zakon se u ovoj godini mjenjao i meni više ništa nije jasno
bili su rekli da do 6.mj djeteta dobivam punu plaću ,a od 6mj na dalje sa biroa 1630 valjda do 3-će god.djeteta.zna li netko nešto o tome