meni nisu još sjele! ja sam u rba![]()
meni nisu još sjele! ja sam u rba![]()
toga sam se i bojala...a strah me i do bankomata, hehehe..
ni meni još ništa od komplikacija
bit će valjda sutra
nekužim zašto već nisu sjele komplikacije? ja sam u rba
nema niš od komplikacija ni u Erste. Na hzzo-u rekli između 20. i 24.![]()
Posljednje uređivanje od nina70 : 21.02.2012. at 12:55
Cure, kad sjedaju komplikacije inače? Budu li ikad kasnije od 25.?
a inače 21. sjednu, ali zasad ništa još![]()
Posljednje uređivanje od astral : 21.02.2012. at 13:05
trampolina nisu nikada kasnije od 22, a prošli mj su 17. baš sam se ponadala da će i ovog
Posljednje uređivanje od KLARA31 : 21.02.2012. at 14:23
na hypo nema ništa još ..
a banka mi već šalje odbijene trajne naloge, jer sam imala na 15. u mj.
Ovo mi je tek prva naknada koju trebam dobiti![]()
Stigle i u rba
sjela zaba
cure jedno pitanje:
od 8.3. mi se otvara porodiljni, hoće li mi onda isplata biti u 4 mjesecu ili tek u 5, pošto doznake obrađuju do 5 u mjesecu?
Doznake se donose za proslo razdoblje, znaci ti ces dati doznake za 3. mjesec do 05.04. I onda ce ti oko 20.04. biti isplacena naknada.
joj, da
sad kad si to napisala, jasno mi je da sam pitala totalnu glupost jer to već znam
joj kako mi mozak blokira
hvala![]()
curke, imam pitanjce jer sam odnedavno na iznenadnim komplikacijama. skužila sam da naknada za komplikacije sjeda iza 20. umjesecu, ali me zanima za kasnije: kad sjeda porodiljna naknada? moram priznati da sam izašla iz štosa i neke stvari zaboravila od prethodne trudnoće.
porodiljna sjeda koji dan prije
cure, ko otvara porodiljni?
ovi u hzzou mi kazu da dodjem s potvrdom od ginekologa, a ginekolog mi govori da mi otvara doktor opce prakse.
setaju me samo tako...
Lutonjice, puno ti hvala na odgovoru.
leonisa, koliko se ja sjećam, (dakle prije cca 5 godina je bilo tako), ginićka mi je dala neki "papirić" (ali službeni, nije ko na ceduljici) na kojem je pisalo moje stanje i očekivani datum poroda te datum početka porodiljnog. s time sam ja otišla do opće prakse i oni su mi dali doznake koje sam nosila na HZZO. ne znam je li se što promijenilo od tada?
da, gin ti daje potvrdu s kojom ti op otvara porodiljni
s potvrdom od ginekologa ideš doktoru opće prakse koji ti onda otvara porodiljni
Moje pitanje ne spada bas tu, al vidim da ste upucene pa cu pitati... Jel se porodiljni otvara 28 ili 45 dana prije poroda? Ima neki pravilnik ili to ovisi o tvom zdr. stanju?
To ovisi o tvojoj volji, mozes otvoriti 45 dana prije ocekivanog dana poroda, a 28 dana prije poroda je obavezno.
Dakle mogucnost imas 45 dana prije poroda, a zakonsku obavezu najkasnije 28 dana prije poroda![]()
45 dana mozes, a 28 moras
cure hvala. ginicka je rekla kako je ona vec u prijasnjoj povijesti bolesti, koja je trebala za komplikacije napisala kad bi se trebao otvoriti porodiljni, ali da je to do kontrolorke koja mi je trebala zadnji put preko op dati potvrdu s datumom s kojim moram otvoriti, a to nisam dobila.
znaci, vracam se op.
nema šanse da porodiljna bude prije ponedjeljka...ima ko kakvu nadu??
eto NADE.......nadam se da neće bit ono što kažu za Nadu...![]()
u 12.mj je sjela u petak 16.
16.12.2011 Dopust za njegu dj.s-Porodiljna n. HRVATSKI ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO OSIGU
Posljednje uređivanje od Marsupilami : 16.03.2012. at 10:01
štefica....nju neznam.......a daaaaaaaj novčića...ovo mi je zadnja prije one mizerije od 2400kn...daaaj da si kupim sako sa puf rukavima i podstavom u boji...
).ehehehehe
i ja bi rado u bipu po snizene pampersice...
nisam to vidjela.....snižene??s koliko na koliko
P
ozdrav cure,ja sam ovdije nova tudnica pa sam u maloj zabludi. 1.2.2012 sam bila na ivf-u i 25.02. je potvrđena trudnoća i otvorene komplikacije. Doktorica mi je dala doznaku na 60 dana koju sam predala u firmu,gdje mi nisu ništa rekli nego se sad uspostavilo da sam to morala na hzzo predti. Što da sad radim?
anakob,
na kraju svakog mjeseca tvoja doktorica ti mora napisati doznaku koju nosiš na HZZO kako bi ti isplatili na vrijeme naknadu.
Ali ako ne odneseš za jedan mjesec, možeš zajedno odnijeti dvije doznake od svoje doktorice i tada će ti HZZO isplatiti odjednom naknade za dva mjeseca.
Ali prije toga u HZZO moraš odnijeti prosjek šesto mjesečne plaće koji ti daje poslodavac, fotokopiju osbne i tekućeg računa.
totto,
da da, tako to izgleda. ovako je svaki mjesec-hoće novci danas ili ne.
naknade stižu iza 20. u mjesecu, za prodiljni ne znam nisam još primila nijednu isplatu... neka isplate samo, jer ponekad mislim da će u skadu sa situacijom u državi samo reći-porodiljnu nećemo isplaćivati. sve se vratite na posao ako ga imate.
Sa 105kn na 80kn, mozes isprintati kupon ovdje
http://www.bipa.hr/Layouts/bp_Defaul...pageId=1145184
jaaao super,hvala ti puno <3