DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA OTVARANJE KOMPLIKACIJA U TRUDNOĆI:

1. Izvješće o bolovanju (doznaka) od liječnika Opće prakse
2. Potvrda o plaći (ER-1) od vašeg poslodavca za šestomjesečno razdoblje prije nastupa komplikacija
3. Popuniti obrazac (zahtjev) koji se nalazi u HZZO
4. Osobna iskaznica (preslika)
5. Zdravstvena iskaznica (preslika)
6. Kartica tekućeg računa (preslika

To je sve nužno potrebno da bi se u HZZO otvorile komplikacije u trudnoći. Par dana prije isteka datuma na doznakama odlazite na liječničko povjerenstvo (komisliju) koja vam nanovo svojim rješenjem produžuje komplikacije a sa tim obrascem se javljate doktoru Opće prakse koji vam piše doznake a vi ih nosite na HZMO i popunjavate obrazac pod 3.
Svaki put prije isteka doznaka ponavljate isto do porodnog dopusta.

Naknada za Komplikacije (u trudnoći) najniži iznos je 831,50 kn a najviši iznos je 4.257,88 kn

45 dana ili 28 dana prije poroda možete koristiti Porodni dopust.

Sad ja naravno, imam pitanje - konkretno.
Ja ću službeno otvoriti komplikacije 9.11.2011. (imam još par dan GO, radim do kraja ovog mjeseca)
Porodni dopust pada 30.11.2011. (45 dana prije).
Ja zadnjeg u mjesecu primam plaću za taj mjesec, dakle 31.10.bit će isplaćena plaća za 10. koji ulazi u prosjek unatrag zaključno sa 5. mjesecom (6 plaća). Ako dakle svu dokumentaciju odnesem na HZZO da sredine mjeseca, isplata za taj ostali dio 11. mjeseca bit će oko/do 20.12.?
Ima li neki rok do kada treba predati papire na HZZo od dana otvaranja komplikacija?
Sad tek vidim dakle da će mi naknada za 12. mjesec biti puna plaća prema mom prosjeku?
Trebala sam još raditi, ali moram na mirovanje, pa onda barem neko zadovoljstvo....