silvija222
mi smo crne ovce.Pa poluditi cu.
Vjeruj mi i ja. ak mi danas ne uplate zaba će mi blokirati master!anatom prvotno napisa
joj katastrofa!
pa ako je drugima sjelo mora i nama!
valjda.
zašto će ti blokirati master? šta ti sjeda 20-og?silvija222 prvotno napisa
Ma ne u nedopuštenom sam minusu na tekučem!ivy prvotno napisa
A oni prvo blokiraju master!
Anatom jel ti dobivaš za prvih 5mj. ili drugih 6.?
toga sam se i ja bojala, da kad mi sjedne master da ću otići u crveni minus ako naknada zakasni. no, zaba ti tolerira čak i do 7 dana crvenog minusa. prvo dobiješ pismenu obavijestsilvija222 prvotno napisa
U Erste još ništa, ali garant će biti za koji sat - obično kad sjedne u RBA bude i kod nas
Ups sad sam ti vidjela u potpisu!silvija222 prvotno napisa
ne kužim ovo prvih 5.mj? zar se ne dobiva porodiljni za prvih 6.mj od rođenja djeteta i onda drugih 6?silvija222 prvotno napisa
neznam objasniti, ali je naknada sjela i u Zabi.
Ima li neko kome je sjela ovaj mjesec i naknada za novorodence od hzzoa?
da se znam prestati nadati ( jer meni nije) !
anatom prvotno napisa
nije i ja čekam, nije još sjelo...od grada tj.iz vodnikove novci su mi sjeli al hzzo nije još...
Marsupilami prvotno napisa
nije mi jasno na koju foru mi je sjelo 13.30 kn dječjeg doplatka,pa sam misla da je možda za 12 mjesec jer mi je malena rođena na staru godinu ,al ako je za prvi mjesec onda mi fakat nije jasno
kak samo toliko....
To je vjerovatno samo za 31.12 s obzirom da je tada rodjena.ribicaa prvotno napisa
Kada ste predali zahtjev za djecji?
Marsupilami prvotno napisa
sredinom prvog mjeseca negdje...
a meni je isto jedino logično da je to za taj dan jedan, al kad će nam onda sjesti za prvi mjesec?
:D porodiljna naknada sjela i u hypo!
Nakon živciranja prošli mjesec, ovaj je stvarno iznenadio. Rodiljna i komplikacije isti dan.
sjelo i u RBA (jos oko 3 provjereno) :D :D
meni je ovo zadnja od HZZOa tak da odjavljujem![]()
i meni sjele komplikacije :D :D . stvarno su me ugodno iznenadili.
Evo, meni danas istovremeno sjeo i porodiljni i jednokratna naknada od HZZO-a (ZABA). Nikad nisam imala toliko love na računu :D
Ima li netko kome još nije sjeo porodiljni, osim mene naravno?![]()
Ma da za prvih 6, ja tuka krivo napisala!crnarupa prvotno napisa
cure, da vas pitam - ja bih trebala primati rodiljnu naknadu od onih 1600 i nesto kuna kao redovni student - za to se papiri predaju nakon rodenja djeteta. i predali smo dakle negdje krajem 11. mj., kad i za onu jednokratnu pomoc od 2300 kn, i tih smo 2300 kn dobili, ali od ovih mjesecnih naknada nisam jos vidjela ni kune.
u cem je stos, jesam li nesto zaboravila napraviti?
suprug je predavao i rekli su mu da cu dobiti *nesto* postom (ja ne znam sto, pretpostavljam kao neko rjesenje ili sto vec, on mi nije znao reci) moze li netko naslutiti o cem bi mogla biti rijec?
hvala!
Tenshi,
trebala si svakako već dobiti naknadu, i za dio 11.-og, 12. i 1. mjesec. Znam da ti sigurno sad nije zgodno s bebicom hodati po HZZO-u, ali pošalji muža ili bar nazovi odmah u ponedjeljak da vidiš gdje je zapelo. Iako, da je falio neki papir ili muž nije sve predao, već bi mu tamo rekli, a i obično uzmu neki kontakt telefon da te nazovu ako nešto ne štima, no nikad ne znaš dok ne provjeriš.
Ja sam krajem siječnja otvorila porodiljni (45 dana prije termina) i nisu mi rekli da će mi slati rješenje poštom, tamo sam dobila 1 primjerak formulara za porodiljni koji sam ispunila, a naknada mi je uredno sjela jučer za tih par dana siječnja.
baš su me ugodno iznenadili novcici za komplikacije jucer (ZABA):D
I mene su ugodno iznenadili, nadajmo se da će to postati praksa sada svaki mjesec. Ja sam sad dobila zadnje komplikacije i dio porodiljne, tako da sam od slijedećeg mjeseca "ispisana" s komplikacija, ali za sve trudnice na bolovanju držim fige da se nešto ipak trajno pomaklo na bolje. Koliko kužim, ovo je prvi put da su zajedno došle porodiljne i komplikacije pa mislim da je ona priča u dnevniku na Novoj ipak polučila neke rezultate.
thx, zubic vila. pa i meni je bilo cudno da mi onih 2300 dode, a redovna naknada ne, medutim, imala sam hrpu drugih briga tak da stvarno nisam stigla, ali sad mi je malo frka s parama, pa sam isla prvo provjeriti tu jel to neka praksa da kasni dok se slucaj ne "razrijesi", dok oni to ne provedu ili votevr...nis, sljedeci tjedan onda moram u akciju!
Ja povirila da vidim ima li što nova i kad sam vidjela da je nekima sjeli novci za komplikacije odmah sam provjerila i naravno jučer sjeli i meni.
:D
Odmah poplaćah režije što je popapalo dobar dio love![]()
Jel možete vjerovati da još uvijek ništa!?Romana prvotno napisa
![]()
Šteta što je vikend,baš sam nabrušena.![]()
Curke koje ste dobile ovu jednokratnu pomoć od HZZO-a za bebu ako nije problem možete li napisati koliko ona iznosi jer sam čula da je nešto porasla. Hvala
Točno 2.328,20 kn!dundo prvotno napisa
i meni (PBZ) isto me iznenadilo kako ''brzo'' u odnosu na prošli mjesec kad sam pratila kako čekate i čekate (meni je sad prvi put da primam)Romana prvotno napisa
rba komplikacije još 20. :? :? :? :shock: :shock:
Ima li netko informacije za Međimursku banku?
Postoji li neka zakonska regulativa do kojeg datuma u mj. trebaju isplatiti komplikacije ili porodiljni??? hvala
meni su sjele komplikacije u Mb banci još prošli tjedan. ti ih nisi dobila :shock: ?zrinska prvotno napisa
Lucky you u Zagrebu!nama u Zd još ništa od naknada za komplikacije![]()
malo off topic ... ističe mi sad brzo prvih 6 mj. porodiljnog, pa me zanima da li mi hzzo automatski produžuje i plaća sljedećih 6 mj. ili ja trebam negdje podnositi zahtjeve i sl ili moj poslodavac ... kako to ide?![]()
prije isteka tih 6 mjeseci moraš doći u hzzo sa rodnim listom djeteta i podnijeti zahtjev da želiš biti doma i narednih 6 mjeseci. Po novom zakonu mora doći i otac koji se također potpisuje da je suglasan da to pravo koristiš ti jer je po novom zakonu to je roditeljski dopust, pa ga ima pravo koristiti i on. Oni potom izdaju rješenje i šalju ga tebi i firmi.
hvala na promptnom odogovoru ...
you'r the best
:shock: meni je siloleona30 prvotno napisa
curke, možete li mi reći da li za komplikacije još uvijek postoji onaj limit da naknada ne može biti veća od 4.250,00 kuna ili je nešto mjenjano?
nažalost još uvijek je limitirano s 4250ikana prvotno napisa
hvala ti. a da li možda znaš što je sa obveznim porodiljnim dopustom?sir_oliver prvotno napisa
100 % prosjeka zadnjih 6 plaća do bebinih navršenih 6 mjeseci. ali detaljinije možeš naći na rodinim pravnim savjetima
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=55
jednokratnu pomoč od hzz-o sam dobila 20 dana nakon rođenja sina i to sam dobila 2350,00 :D :D ...ali porodiljni mi malo zezaju jedan mjesec dobijem 2100,a drugi 1900..ovisi kako kad i dolazi mi oko 21 u mjesecu.......ali me sada zanima nakon 6 mj dali če mi se porodiljni povisiti ili smanjiti..zna li itko????? :? :? :? :? :?