ribicaa prvotno napisa
super sad muža odmah saljem da digne sve novce...hvala na informaciji.....
ribicaa prvotno napisa
super sad muža odmah saljem da digne sve novce...hvala na informaciji.....
da javim da je rba sjela por.naknada...ali me muci to sto mi je sjelo 200 kuna manje nego prosli mjesec,zasto nemam pojma.....
prosli mj.mi sjelo 2660,a sad 2460....pa kaj oni i dalje racunaju po prosjeku?
[quote="filip"]da javim da je rba sjela por.naknada...ali me muci to sto mi je sjelo 200 kuna manje nego prosli mjesec,zasto nemam pojma.....
prosli mj.mi sjelo 2660,a sad 2460....pa kaj oni i dalje racunaju po prosjeku?[/quotei
i ja sam dobila 200 kn manje jer je veljača najmanje radnih sati imala sad, pa eto s tim razlogom i nama manje love...
Evo sjela je i meni naknada, kolko živciranja bezveze. Nije mi jasno što je njima u HZZO-u tako teško dati točnu informaciju.
[quote="ribicaa"]filip prvotno napisa
ja sam nadobudna mislila da drugih 6.mj.ne racunaju po prosjeku nego da automacki dobivamo 2660.00... :/ dobro da sam pocela radit pa ce biti placa drugi mjesec veca...
je rodiljni je sjeo u zabi, ali komplikacije nisu.
Sjelo u zabi i to redovnih 2660.
Ne kužim kako je onda vama manje sjelo :?
meni je polovicom 2mj počeo rodiljni. a vidim na računu su samo pola uplatili pa će valda ovo poslije
ŠTA SE BUNITE JA DOBIVAM 2100 I NADAM SE DA MI NEBU UZELI I TIH BJEDNIH 200 KN......![]()
![]()
niky88 prvotno napisa
he ja sam dobila 1700 inaće mi 1900 .........:shock:
NEKA PRVO SEBI SMANJE PLAČE OVAK NIŠ NE RADE NEK SAMO SJEDE I SE.. U SABORU..A NE NAMAMAJKAMA KOJE RAĐAJU DJECU....
Brunda prvotno napisa
mozda ti je satnica veća pa zato....
sad je limit 2660.isto kao sto je u prvih 6.mj.bio 4500...
meni je za 1.mj.naknada izracunata 2706,ali naravno limit je 2660...
Moja prijateljica je za 12. mjesec dobila 5.000 kn, za 01. mj. 4.700 kn a za 02. mjesec 4.300 kn. Nekako mi se razlika od 700 kn ne čini normalna. Zvala je HZZO al joj ništa nisu pojasnili. Da li se kojoj od vas desila takva ogromna razlika u isplatama? Rodila je krajem 11. mjeseca. :?
za prvi mi je sjelo 700 kn manje nego za 12., a za drugi oko 1000 kn nego za prvi tj.1700 kn manje nego za 12.-sti??????? :shock:
kak to oni obracunavaju...ako bi mi mogao netko pojasniti???
...ako se radi o broju radnih dana, 12-sti ih je imao manje nego prvi, a drugi otprilike isto kao prvi mjesec......
....sutra idem na hzzo da mi se pojasne te stvari.....![]()
![]()
da li netko možda zna točnu formulu po kojoj se izračunava porodiljna naknada?
Za prvih 6 mjeseci si izračunaj satnicu iz prosjeka plaća. I onda pomnoži sa radnim satima/danima u mjesecu za koji te zanima. Meni je tako ispadalo u lipu točno.
meni je isto zasad štimaloBrunda prvotno napisa
odite u HZZO pa nek vam objasne, ako treba pišite i žalbu
Komplikacije nisu.
Oni su iz tvojih šestomjesečnih plaća izračunali tvoju satnicu. Primjerice, ako je satnica 30 kuna, za 12. mjesec naknada je 5520 kn jer je bilo ukupno 184 radnih sati (23 dana); za 1. mjesec 5280 (22 dana) jer je ukupno bilo 176 radnih sati; za 2. mjesec 4800 jer je ukupno bilo 160 radnih sati. Nažalost, veljača je kratak mjesec, imala je svega 20 radnih dana, stoga je i naknada osjetno manja.
svim trudnicama...dobra vijest...KOMPLIKACIJE sjele u PBZ... :D :D
sjele komplikacije u pbz-u
Ono što mene muči je drugih 6.mj.Ako je limit spušten na 2660 kn,da li se računa opet po satima rada pa jedan mj. je npr 2400 a drugi npr. 2700.
Ili ću svaki mj.dobivati 2660 u fixnom iznosu.
Trenutno mi jeplaća preko 5000kn i spadam u viši razred naknada.
nomoget, to i mene zanima.Nomoget prvotno napisa
inače komplikacije nisu sjele u Zabi![]()
Pa dobro koliko dana može biti razlika među bankama?!
ni meni nisu sjele komplikacije u otp![]()
I dalje se racuna po satnici ali maksimalno 2660 kn, dakle ako ti je prosjek puno vise od toga onda mozes ocekivati svaki mjesec isto, dakle 2660Nomoget prvotno napisa
![]()
:D :D :D Napokon!!! Evo su mi sjele komplikacije u OTP i to u punom iznosu kao i prošli mjesec!
imam jedno pitanje..kako to da neke čekate porodiljni i komplikacije??? :? :? :?![]()
ja ću na komplikacijama biti do 09.06., a od 10.06. mi počinje porodiljni. tako da ću u srpnju primiti komplikacije za prvih 9 dana u lipnju, a razlika će biti porodiljni.niky88 prvotno napisa
sjele komplikacije u zabi (ja dobila 300kn manje nego prošli mj.)
zašto si dobila manje? ja sam dobila isto ko prošli putpirica prvotno napisa
nekima je sjelo manje love,zato kaj nemaju svi istu satnicu koja se mnozi sa danima i satima....
Bokić,ja bi ovaj mjesec trebala dobiti prvu i zadnju naknadu za komplikacije jer za koji dan idem na porodiljni.Zanima me kad u mjesecu sjedaju na račun?
cure, moze mi netko pomoci? friska sam trudnica i nemam pojma o bolovanjima, cuvanjima trudnoce, porodiljnima i dr.
sto ako odem na cuvanje trudnoce? koliko cu novaca dobivati? koji postotak place?
e, nisam 100 % sigurna, to ovisi o placi kolka ti je, a mislim da je jos uvijek maksimalno oko 4200 il 4500, zaboravila sam. i ja vise ne radim. ak netko zna nove informacije nek javi.argentina prvotno napisa
hvala.
da, citala sam na drugom mjestu da je maksimalno 4200 i nesto sitno, bez obzira na placu, tj ako imas placu vecu od toga, ovo je maksimum koji se moze dobiti... :/
ja sam bila na mirovanju, odnosno cuvanju trudnoce i dobivala sam svoju placu umanjenu za prijevoz.
Maksimum koji majka može dobiti na komplikacijama je 4250 (i nešto sitno) kuna. Ako ima manju plaću od toga iznosa, dobiva svoju punu plaću. Ako joj je plaća veća od toga iznosa, to je maksimum koji će dobiti.
hvala, zanci ko prije, jel bar ostalo i da do 6 mj starosti bebe dobivas prosjek svoje place?laura29 prvotno napisa
mislim da je. drugih 6 mj se dobiva oko 2000 i nesto kn koliko ja znam.
Ja sam ostala šokirana kada sam vidjela stanje.Nisam se nadala da će biti danas. PBZ.
:shock: suuuuupeeeeer! a mene muž plaši sa mmf-om i rebalansom proračuna 8)luni prvotno napisa
a luni baš si mi ulipšala vikend![]()
sjeo porodiljski u RBA jučer jeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D :D