Na ovom topicu sve prsti od optimizma![]()
Pogledajte prethodne postove pa procjenite kada u principu sjedaju naknade.
Optimisti joj se mogu nadati u petak, a ostali od ponedjeljka na dalje :/
Na ovom topicu sve prsti od optimizma![]()
Pogledajte prethodne postove pa procjenite kada u principu sjedaju naknade.
Optimisti joj se mogu nadati u petak, a ostali od ponedjeljka na dalje :/
svrstavam se u optimiste, zadnja placa sjela 1.5., tak da me sad vec lagano kamatari love
katastrofa je ovo cekanje do 20og, pogotovo prvi mjesec nakon otvaranja porodiljnog (a vec sam na drugom paketu pelena, kaj oni misle, tko to financira).
Ima li nade za nas?![]()
drage moje..ima li šta novoga za zabu... :? svi čekamo te neke male novčeke..ali ništa.... :/ .svrstavam se u optimiste za petak...jer u subotu moram putovat na more....ak nebum dobila krečem pješke pa možda ču doči na vrijeme....
![]()
![]()
![]()
Pozz žene,
ma jedno pitanjce imam...prošli mjesec sam otvorila porodiljni i sad čekam prvu isplatu, na HZZO-u sam naznačila da želim novce primat kao i do sada na komplikacijama, preko PBZ-a, međutim jučer sam poštom dobila ugovor za tekući račun preko Poštanske banke i piše da prva isplata ide preko njih, a ako ne želim otvorit račun kod njih i želim primat na svoj stari račun da dođem u HPB i vratim ugovor, a onda obavijestim HZZO :shock: . Jesu oni normalni?! Jel se i vama to dogodilo?
Očito imaju ugovor s HZZO-om koji im šalje naše podatke, oni nas onda napadnu pa tu i tamo i upali. A ne mogu vam opisat koja mi je tlaka sad koji dan do termina obilazit banke, kao nemam pametnija posla
![]()
U petak isplata DD
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2133
Znači li to da novce dobijamo u utorak(ako DD sjeda dan ranije nego porodiljne).jer u ponediljek je praznik?
ovo je grozno!!storiatriste prvotno napisa
Nema pravila kada sjeda naknada, tj. nije nuzno da naknada sjeda nakon djecjeg, drzat cemo se klase optimistNomoget prvotno napisa
![]()
p.s. ako naknada ne sjedne u petak onda da, sjeda tek u utorak
A ovo je stvarno grozno, i prije mi je bilo, otvaranje stedne knjizice u tvoje ime.storiatriste prvotno napisa
Mislim, odakle njima pravo da ti otvore tekuci racun?
Kakav ugovor koji nisi ni potpisala?
Cista prevara![]()
Pa na to i racunaju, da vecina zena nece biti u mogucnosti doci i vratiti ugovorstoriatriste prvotno napisa
![]()
pa to su isto napravili i penzaćima. moji su bili prelijeni da si prebace penzije sa nametnutog računa u neku drugu banku i gdje su sad, nit ima dosta bankomata, svako malo im se nešto kvari, deru ih na svakom čošku. mrzim tu politiku nametanjaMarsupilami prvotno napisa
ne kuzim, ak si na onom zahtjevu napisala koja banka i broj racuna na koji ce ti isplacivati, otkud sad Postanska banka? mozda da probas samo nazvati HZZO, i lijepo i pristojno (kako to samo mi nervozne mame bez novaca znamostoriatriste prvotno napisa
) im objasniti da si na zahtjevu sve napisala, taj zahtjev i potpisala, i da ne zelis imati nikakve veze s Postanskom bankom jer s njima nisi nista potpisala i nek to oni medjusobno rijese.
cigani...znaći mi sve to možemo sada očekivati???? se va, va, se no scherzavostoriatriste prvotno napisa
ma mislm da ne. i ja sam tek prosli mjesec otvorila porodljni i nis takvog mi nije doslo. na zahtjevu sam napisala RBA racun i pretpostavljam da ce mi tamo i isplatiti. mozda ovisi o gradu u kojem si??
šta sad!? danas se nitko ne javlja???
bit će da trošite pare pošto su eto u pbz-u sjele porodiljne naknade.
:D
A ma u zabi još ništa..kao i uvijek..![]()
bleeda,
baš si me razveselila, nisam danas očekivala pa ne bi ni išla provjeravati na internet bankarstvo..
By the way, možda će nekome biti korisna i informacija, prekjučer mi je sjela i pomoć za opremu novorođenog djeteta od grada Zagreba, predali smo početkom lipnja zahtjev.
eto viš!
a ja ko najveći pesimista prognozirala lovu tek za ponedjeljak...bit će da je šukeru žena malo održala bukvicu![]()
rba sjelo :D :D :D
cak se ni ja, najveci optimist, nisam nadala tome!
nis od trosenja novaca, prvo platit racune...
Pa i prošli mjesec je išla 18.-og, kad malo bolje pogledam, a pretprošli 17.-og.
mi cemo najvjerojatnije tek iduci tjedan predati zahtjev za novceke od dragog nam Zgba, i od HZZO-a. jos kad nam i to sjedne iduci mjesec, di ce nam kraj biti :D
samo da provjerim, jel netko zna koliko se sada dobiva za 2. dijete? znam da je bilo cca7000kn, al i da su nesto mijenjali...
L&L0809- za drugo dijete naknada dragog nam grada iznosi 7200 kn koja će ti biti isplaćena u 3 godišnje rate.Sve potrebne papire predaješ u Vodnikovoj (potraži topić na Rodi ili sl.str. Grada Zagreba).Moram te upozoriti da uz OIB moraš imati neki dokument na kojem imaš JMBG jer je mene ženska skoro vratila jer nisam imala staru vozačku ili osobnu gdje je JMBG nekad pisao.Ističem da ga znam napamet, ali nakon pitanja koja je budala onda izmislila OIB ako se ne koristi umjesto JMBG daljeviše nije bilo prigovora.Sretno
ma i MM i ja imamo jos u novcaniku stare osobne, bas zbog JMBG-a (znam koliko problema s tim rade).
al MM jos nije dobio OIB, kaj s tim?
7.200,00 kn za drugo dijete, evo našla sam i link:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=5723
Ja od idućeg mjeseca dobivam komplikacije, pa neka se stavi i obavijest kad će biti ovaj mjesec čisto da znam... eh dugi će mi biti srpanj...
majku mu, odoh ja u shopping u dm!Marsupilami prvotno napisa
L&L0809 ukoliko suprug još nije dobio OIB mislim da ne bi smjelo biti problema jer nekako svi ignoriraju taj OIB a traže JMBG. Možda bi bilo dobro za svaku sigurnost nazvati Vodnikovu pa pitati. Još jednom sretno.
Hvala Ivy; super vijest
Sjelo i u Erste,prosto sam ostala šokirana....:shock:
U Hypo još ništa... Ovo mi je prva naknada koja treba sjesti pa me sad zbunjuje žena na HZZO kada sam donjela sve papire između ostalog i kopiju tekućeg nije mi dala nikakav zahtjev za popuniti samo je uzela te papire koje sam donjela i rekla da je isplata oko 20-tog. Možda mi naknada krivo ode na HPB... nitko me ništa nije obavijestio...
SJELO U ERSTE JUČER, SLUČAJNO DANAS POGLEDALA, MA NE MOGU VIROVAT :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ima tko broj na koji mogu nazvati HZZO?Naime meni od drugog mjeseca kada sam rodila nije sjela ni jedna naknada a predala sam sve papire :?
komplikacije sjedaju od 20. do mislim 25. u mjesecu, dakle idući tjedan
meni je danas sjelo nešto na račun, trebam dobiti za komplikacije u trudnoći ali mi je sjelo 900kn manje nego je trebalo , pa me zanim je l kome još sjelo danas za komplikacije :?
Sjele komplikacije i na OTP banku!!! :D :D :D
meni tek danas sijele komplikacije na ZABI
pa ja se nadam da će danas, a ne sutra :/ :/ :/
u svibnju je sjela 17.-og, pa možda nam se i danas posreći tak![]()