Onda neš ne štima jer je meni sjelo 1.285,05 KN
Na porodiljni sam otišla 8.9.2009, predala papire oko 15.9.
Termin poroda mi je preksutra (21.10). Ima li to možda veze?
Onda neš ne štima jer je meni sjelo 1.285,05 KN
Na porodiljni sam otišla 8.9.2009, predala papire oko 15.9.
Termin poroda mi je preksutra (21.10). Ima li to možda veze?
u erste je sjela porodiljna
Jel bi svima trebalo sjesti u Zabi, jer ja sam sad gledala na internetu i nema ništa
pogledaj još par puta..ja sam morala gledat kroz 10minuta 4-5puta..jer valjda još nisu stavili vidljivo..ali treba sjest svima...
joj..kako je lijepo vidjeti da nema crvenih brojka...uhh..koje olakšanje....![]()
Nisi dobila cijeli porodiljni tj. za cijeli mjesec kada si na porodiljnom od 8.macakoljacica prvotno napisa
![]()
Nažalost štima :/macakoljacica prvotno napisa
Iznos od 1663 kn je minimalni za cijeli mjesec. Pošto ti nisi bila cijeli mjesec na porodiljnom, taj su iznos podijelili s brojem radnih dana u 9. mjesecu (a u 9. mjesecu je bilo 22 radna dana):
1663 : 22 = 75,59 kn (po danu)
Pa su ga onda pomnožili s brojem dana (radnih) koje si ti provela na porodiljnom (znači od 8.9.) a to je 17 dana:
75,59 * 17 = 1285,05 kn
Nažalost, točno onoliko koliko pišeš da su uplatili.
Je, naknadno sam došla do iste računiceLeiA prvotno napisa
Hvala na info![]()
curke imam jedno pitanje o porodiljnoj naknadi - nisam nigdje našla na forumu noviju informaciju, pa se nadam da ne ponavljam.
Sad sam na komplikacijama i naravno dobivam onih famoznih 4250 kn. Do porodiljnoga još imam tri mjeseca. Moja računovotkinja mi reče da kad krenem na porodiljni dobivam svoju punu plaću (ako ne i malo više, ovisi o obračunu tog mjeseca), tj. dobivam prosjek od zadnjih 6 mjeseci. A danas mi kaže kolegica da ću dobiti prosjek zadnjih 6 mjeseci prije porodiljnoga, što znači da će mi se uzeti u obzir i ova tri/četiri mjeseca na komplikacijama kada sam dobivala znatno manje. Radi mi se o velikoj razlici.
Ima li netko neke friške vijesti o ovome?
niky88 prvotno napisa
Hvala niky88
nema na čemu i drugi put...ninanuna prvotno napisa
![]()
dobivaš naknadu po prosjeku zadnjih 6 mjeseci na poslu, (osim u slučaju da prekidaš komplikacije i vračaš se na posao), na onoj listi od firme kaj su ti dali sa prosjekom zadnjih 6 plaća imaš iznos po satu. to pomnožiš sa 8 sati dnevno i sa brojem dana u mjesecu i dobiješ točan iznos naknade. nekad bude malo više od tvog prosjeka nekad malo manje....
i da praznici se računaju kao radni dani
Cure, jel ima neka koja prima naknadu kod zabe a da joj se ne vidi danas na netu? Ne kužim zašto meni nije ništa sjelo.
Kora, prvi put dobivaš ili već si dobila nekad naknadu?
Prvi put dobivam. Možda je u tome kvaka.
doplatak u srijedu! :D
http://www.mirovinsko.hr/
Kora, ja sam na komplikacijama od 1.08. i dosad mi još ništa nije sjelo. Teta u Hzzo mi je rekla da u prvu isplatu nisam ušla (u rujnu za kolovoz) i da će mi do kraja listopada sjesti dvije naknade zajedno. Nadam se da će tako zaista i biti jer sam zadnje novce dobila 10.08. :/
meni na zabin racuna sjeda oko 25. u mjesecu.
jos treba cekati :/
Kora, cvijetak je lijepo napisao. od kad si na porodiljnom?
Na bolovanju sam od sredine kolovoza, a na porodiljnom od sredine rujna. U HZZO-u su mi rekli da mi naknada i za bolovanje i prva porodiljna sjeda iza 20.10. Ali kak je nekima već sjela naknada u Zabi, mislila sam da bi mogla i meni.
trebala si dobiti porodiljni za drugi dio rujna jucer na rn, a komplikacije za prvi dio rujna dobivaš oko 20. porodiljni se isplačuje prije komplikacija. čekaj da ti uplate komplikacije za pola mjeseca, pa ako ne dobiš porodiljni za oststak mjeseca nazovi tete u hzzo.Kora prvotno napisa
Ako mi danas ništa ne sjedne nazvat ću ih. Hvala Mingola.
1.11.kad imaš termin poroda?
Imam par pitanja. Da li naknada od 100% za komplikacije je 100% od njihove osnovice il 100% od moje plaće?
Od 12 mjeseca ću bit na porodiljnom, kolika će mi onda biti naknada (plaća mi je oko 5500kn). Hoću li onda opet morati dati prosjek zadnjih 6 mjeseci, odnosno ak hoću hoće li ulaziti u to i ova 2 mjeseca koja će biti manja plaće - naknada?
Ovo je sve prekomplicirrano za meneZa računovodstvo sam tuli-muli 8)
Naknada za komplikacije - 100% tvoje place ALI maksimalno cca 4500 knmimazg prvotno napisa
Porodiljni - prvih 6 mjeseci 100% tvoje place, bez limita, ali racuna se po satnici tako da ces neke mjesece dobiti vise neke manje, ovisno o broju radnih dana u mjesecu.
Ne treba nositi nove papire s prosjekom, uzima se prosjek koji si nosila kod otvaranja komplikacija![]()
Marsupilami hvala puno![]()
Mimazg, prije otvaranja porodiljnog možeš zamoliti firmu di radiš da ti probno napravi još jedan ER-1 da vidiš ako ti je prosjek veći od prošlog kojeg si nosila u hzzo za otvaranje komplikacija. Ja sam to napravila, i drugi ER-1 mi je bio veći pa su mi ga uzeli u obrzir. Napraviš probni, ako je veći bolje, ako ne nikom ništa![]()
...i u novi ER-1 ne ulaze ti mjeseci kada si bila na komplikacijama.
niš još od doplatkau ZABI :/
a lijepo piše da danas kreće isplata....
http://www.mirovinsko.hr/
kata.klik hvala na odgovoru. tome se i ja nadam. a čula neke čudne stvari kako i komplikacije ulaze u prosjek tih 6 mjeseci na poslu.
Inače, komplikacije su 4250 maksimalno.
:D u erste su jučer 20.10 sjele komplikacije u t.Sad mi je račun opet u malom plusu![]()
I meni. U malom plusu....mala nada prvotno napisa
Ja stalno odbrojavam kad će mi krenuti redovni porodiljni. Sad je već stvarno potreban...
![]()
Meni bi porodiljni trebao početi 12.11. pa me zanima kako će se to računati za naplatu?
na er1 obrascu ti mora pisati koliko ti iznosi sat rada, zbroji koliko radnih dana ima od pocetka porodiljnog s 8 sati i svojom satnicom i tu ces cifru dobiti
do 11.11 komplikacije, od 12.11 prosjek plaće puta radni sati od 12.11 do kraja mjrseca
natilalimaci komplikacije su 4250 kn mjesečno ako ti plaća prelazi taj iznos, ako imaš manje od toga onda dobivaš taj manji iznos u cijelosti...
komplikacije se uzimaju u obzir za prosjek porodiljne naknade ako : si bila na komplikacijama recimo 2 mjeseca pa se vratila raditi pa onda otišla na porodiljni. u tom slučaju se uzima u prosjek za porodiljnu naknadu i komplikacije, a ako si otišla na komplikacije i ostaješ do prelaska na porodiljni onda ti se uzima prosjek zadnjih 6 plača do komplikacija.
super da je sjelo u zabi :D
odma idem kupit neke sitnice u turbolimač :D
I meni baš isti dan... Bebeki su nam jednako stari.mala nada prvotno napisa
![]()
baš su me ugodno iznenadile komplikacije ovaj mjesec :D :D :D , ali to znači da smo ih ranije i potrošilli
Pozdrav svima....
ja sam nova ovdje ali ako neko zna treba mi pomoć jer sam već lagano očajna.rodila sam 30.07. predala sam sve papire za porodiljni (nezaposlena sam) i jos ni jedna lipe nisam dobila na racunu u pbz-u.rješenje sam dobila neki dan i ne kužim šta se čeka???? :?
ni od države ništa a bogme ni od grada Dugog sela u kojem živimo.
ako je netko imao slicaj slucaj - pomozite
TEL za HZZO za područje grada Zagreba je 01/4577150, ali onda bu te uputili prema mjestu stanovanja....
ja sam danas saznala da ču dobivat 836,00kn naknadu za komplikacije jel nisam više od godinu dana kod istog poslodavca na platnoj listi...a i ''ljubazna'' gospođa mi je rekla da ako mi je to malo nek se vratim na posao pa ču dobivati punu plaću!!! i da je Hrvatska što se tiče zakona o naknadama za trudnice i rodilje odlično uređna i da je u drugi državama u Europi još gore...haha jako utješno...836, 00 kn..to mi nisu ni režije...
meni kasni naknada sa biroa..jeli kasni još nekome :?
Ciao curke, ja sam isto nova. U drugom stanju sam i nezaposlena.Tek sam na početku pa imam vremena se informirati. Dakle, kada rodim odnesem na HZZO rodni list djeteta i što mi još treba da bi ostvarila pravo na porođajnu naknadu? (godinu dana, svaki mjesec tih 1663 kn). I kakav je daljnji postupak? Da li će mi bez problema svaki mjesec to sjesti na račun?
Ako je netko bio u sličnoj situaciji molim odgovor.
Bila sam na komplikacijama treći mjesec trudnoće (cijeli jedan mjesec i 4 dana u drugom mjesecu) i vratila sam se na posao.
Kada ću otvarat porodiljni imat ću na ispisu zadnjih 6 plaća slijedeće:
3 zadnje pune plaće,
1 plaću umanjenu za 4 dana mirovanja
1 plaću na teret HZZO-a
1 punu plaću prije otvaranja mirovanja.
Kako mi plaća od HZZO-a jako smanjuje prosjek zanima me da li i ona ulazi u račun prosjeka ili se gleda prosjek zadnjih 6 plaća koje je isplatio samo poslodavac (znači bez ovih sa mirovanja).
Da li ću na porodiljnom imati prosjek svoje plaće ili će mi utjecat mirovanje na izračun. Koliko se ja sjećam, žena u HZZO-u mi je rekla da gledaju samo plaću, jer se na R1 računu vidi koliko je isplaćeno na teret HZZO-a i da to ne ulazi u izračun.Šta to znači da će mi računat čak i bez naknade???
:/