Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam jedno pitanje a odnosi se baš na pitanje oko naknade za porodiljni...
    Termin mi je 15.3, i budući da imam pravo 45 dana prije otvorit porodiljni to znači da od 1.2 imam pravo na porodiljni...

Uglavnom med. sestra kod općeg doktora mi je rekla da oni imaju problem kod prenesenih trudnoća, da ih zezaju sa HZZO jer onda moraju ponovo otvarat bolovanje i sad oni mene dovode u nezgodnu situaciju...

Ja iskreno neželim izgubit svoje pravo da dobijem punu plaću radi njihovog kompliciranog posla... što da radim?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam dal pitam na pravom mjestu, od ponedjeljka mi dokotrica opce prakse otvara bolovanje na dg.abortus iminens na 6o dana,...e sad ona mi govori da ja nemam nikakvog posla sa hzzo, komisijama i sl. pa me zanima: dal je to isto kao ove kompilakcije koje navodite, tko mi isplacuje bolovanje, dal i moram gdje ici....hvala Vam unaprijed

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure ,možda moje pitanje zvuči glupo , ali malo sam se šokirala danas. Naime moj privatni ginić mi je preporučio mirovanje i rekao mi da otvorim bolovanje kod dr.opće prakse. Ja zvala tog doc-a i veli on nema problema , da neka dođem po doznake krajem mjeseca ( krajem ovog mjeseca , dakle bolovanje je za prvi mjesec) .. uzmem ja doznake negdje 27.01 , šefica nosi u računovodstvo firme . U firmi plaća sjeda na račun 1.2 za siječanj,a isti dan ja dobivam svoje papire za bolovanje koje danas (02.02) nosim na zdrastvo.Kad meni tamo ljuta teta počne ..pa nemožete sad to predavati danas ... to treba predati do prvog u mjesecu ... pa mislim WTF????!! Ne kužim..pa kad bi onda poslodavci trebali isplačivati plaće ?? u 31.1?? za prvi mjesec ili kaj je ovo sad ???

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    cure ,možda moje pitanje zvuči glupo , ali malo sam se šokirala danas. Naime moj privatni ginić mi je preporučio mirovanje i rekao mi da otvorim bolovanje kod dr.opće prakse. Ja zvala tog doc-a i veli on nema problema , da neka dođem po doznake krajem mjeseca ( krajem ovog mjeseca , dakle bolovanje je za prvi mjesec) .. uzmem ja doznake negdje 27.01 , šefica nosi u računovodstvo firme . U firmi plaća sjeda na račun 1.2 za siječanj,a isti dan ja dobivam svoje papire za bolovanje koje danas (02.02) nosim na zdrastvo.Kad meni tamo ljuta teta počne ..pa nemožete sad to predavati danas ... to treba predati do prvog u mjesecu ... pa mislim WTF????!! Ne kužim..pa kad bi onda poslodavci trebali isplačivati plaće ?? u 31.1?? za prvi mjesec ili kaj je ovo sad ???
    Obrazac koji si dobila od poduzeća nema veze s isplatom plaće u drugom mjesecu pa su ti mogli taj papir napraviti i ranije.
    U Zagrebu doznake primaju do 5. u mjesecu, istina, vole da im to dostaviš i ranije. Ne znam je li to propisani ili dogovorni rok, probaj provjeriti s nekom drugom tetom u HZZO-u.
    Slijedeći mjesec 1 doznaku nosiš u firmu, a 1 u HZZO skupa s onom potvrdom, najbolje odmah čim ih dobiješ od dr.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj rtg prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam dal pitam na pravom mjestu, od ponedjeljka mi dokotrica opce prakse otvara bolovanje na dg.abortus iminens na 6o dana,...e sad ona mi govori da ja nemam nikakvog posla sa hzzo, komisijama i sl. pa me zanima: dal je to isto kao ove kompilakcije koje navodite, tko mi isplacuje bolovanje, dal i moram gdje ici....hvala Vam unaprijed
    Istina, više se ne ide na komisiju, nakon 60 dana doći će teta iz komisije kod tvoje dr. i sve provjeriti.
    Međutim, doznake moraš krajem svakog mjeseca nositi u poduzeće i na HZZO, skupa s onom njihovom potvrdom, a za prvi put moraš imati i kopiju osobne, kopiju kartice tekućeg rn. i ER-1 obrazac koji će ti napraviti u poduzeću. Nisam baš 100% sigurna trebaš li još nešto, ali znam da cijela lista postoji negdje na podforumu Pravni savjeti. Isto tako, informaciju sigurno možeš dobiti na HZZO-u.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •