Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni su isto isplatili povrat poreza u ovoj godini jer sam na bolovanju tj komplikacijama.To je novi zakon donesen od 1.7 ove godine da poslodavac isplacuje povrat poreza osobama koje su bile na bolovanju,al mislim da kad si na porodiljskom nemas pravo na povrat poreza jer ti poslodavac ne uplacuje nego ti uplacuje hzzo jer preko njih dobivas naknadu

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su isto isplatili povrat poreza u ovoj godini jer sam na bolovanju tj komplikacijama.To je novi zakon donesen od 1.7 ove godine da poslodavac isplacuje povrat poreza osobama koje su bile na bolovanju,al mislim da kad si na porodiljskom nemas pravo na povrat poreza jer ti poslodavac ne uplacuje nego ti uplacuje hzzo jer preko njih dobivas naknadu
    Imaš (tj ako si u jednom djelu godine radila - iliti uplaćivala porez).
    Dobiješ taj xy iznos koji si preplatila na godišnjoj razini.

Npr ako pogledaš platnu listu - btt I i II su isti, razlikuje se samo porez (a time i ntt).
    Iliti ako si na porodijskom u 12mj. - na platnoj listi piše: porez -1000kn, ntt 1000kn (pojednostavljeno napisano).

Firme su uvijek imale opciju izravnavati porez na godišnjoj razini, no od ove godine su to obavezne raditi. Znači preklani (isto sam bila 6mj) na porodijskom sam u 12mj. dobila isti ntt iznos plaće, no sama sam podnijela zahtjev za povratom poreza i povrat sam dobila (doduše tek iduće godine u decembru).
    Ove godine sam dobila uvećanu ntt plaću isplaćenu u dec za taj iznos za koji bi lani tražila povrat.

Ako sam se pogubila, ispričavam se, meni zvuči jasno, no ne objasnjavam najbolje.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a što je sa olakšicama? Ako firma obračunava i isplaćuje onaj pretplaćeni dio za osobe koje su bile na bolovanju na račun HZZO-a i na porodiljnom, tko obračunava za eventualne olakšice (npr. za prvih 6 mjeseci dopunsko osiguranje, stambene potrebe i slično)?
    Da li jedna osoba može 2 puta podnijeti prijavu? Jednom u njeno ime poslodavac, a drugi puta sama osoba?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •