Stranica 37 od 69 PrviPrvi ... 27353637383947 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Povrat se obračunava onima koji su na godišnjoj razini pretplatili porez.
    Naravno, uvjet je da su u 2010 radili (tj plaćali porez).

Marinci ako si počela raditi 2.12. (a osatak godine nisi radila) onda sada nećeš dobiti - barem po mom tumačenju.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni su isto isplatili povrat poreza u ovoj godini jer sam na bolovanju tj komplikacijama.To je novi zakon donesen od 1.7 ove godine da poslodavac isplacuje povrat poreza osobama koje su bile na bolovanju,al mislim da kad si na porodiljskom nemas pravo na povrat poreza jer ti poslodavac ne uplacuje nego ti uplacuje hzzo jer preko njih dobivas naknadu

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam na komplikacijama od 1.9. i naknadu mi ne isplaćuje poslodavac nego hzzo. Znači ja nemamo pravo na povrat poreza? Kako nekima naknadu u vrijeme komplikacija isplaćuje poslodavac a nekima hzzo?

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ček,ček...
    ako sam dobro shvatila,znači da ako sam bila do 05.06.na komplikacijama da i ja imam pravo na taj povrat ili?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A kako to poslodavac obracunava i isplacuje sa zadnjom placom u godini kada se placa za 12. mjesec isplacuje tek u sijecnju?
    Sto je s porezom za 12. mjesec?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Porez za 12 mjesec ces dobit iduce godine ako taj zakon opstane do iduce godine

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    ček,ček...
    ako sam dobro shvatila,znači da ako sam bila do 05.06.na komplikacijama da i ja imam pravo na taj povrat ili?
    Mislim da ti ne jer zakon je donesen 1.7.2010 pitaj svoju firmu.Ne isplacuju to ni sve firme.Ja radim u drzavnoj i isto sam se iznenadila kad sam vidla mislila sam da su krivo mi lovu uplatili

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su isto isplatili povrat poreza u ovoj godini jer sam na bolovanju tj komplikacijama.To je novi zakon donesen od 1.7 ove godine da poslodavac isplacuje povrat poreza osobama koje su bile na bolovanju,al mislim da kad si na porodiljskom nemas pravo na povrat poreza jer ti poslodavac ne uplacuje nego ti uplacuje hzzo jer preko njih dobivas naknadu
    Imaš (tj ako si u jednom djelu godine radila - iliti uplaćivala porez).
    Dobiješ taj xy iznos koji si preplatila na godišnjoj razini.

Npr ako pogledaš platnu listu - btt I i II su isti, razlikuje se samo porez (a time i ntt).
    Iliti ako si na porodijskom u 12mj. - na platnoj listi piše: porez -1000kn, ntt 1000kn (pojednostavljeno napisano).

Firme su uvijek imale opciju izravnavati porez na godišnjoj razini, no od ove godine su to obavezne raditi. Znači preklani (isto sam bila 6mj) na porodijskom sam u 12mj. dobila isti ntt iznos plaće, no sama sam podnijela zahtjev za povratom poreza i povrat sam dobila (doduše tek iduće godine u decembru).
    Ove godine sam dobila uvećanu ntt plaću isplaćenu u dec za taj iznos za koji bi lani tražila povrat.

Ako sam se pogubila, ispričavam se, meni zvuči jasno, no ne objasnjavam najbolje.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a što je sa olakšicama? Ako firma obračunava i isplaćuje onaj pretplaćeni dio za osobe koje su bile na bolovanju na račun HZZO-a i na porodiljnom, tko obračunava za eventualne olakšice (npr. za prvih 6 mjeseci dopunsko osiguranje, stambene potrebe i slično)?
    Da li jedna osoba može 2 puta podnijeti prijavu? Jednom u njeno ime poslodavac, a drugi puta sama osoba?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, taj dio podnosiš sama iduće godine.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Od ponedjeljka krece isplata DD-a

http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2525

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Od ponedjeljka krece isplata DD-a

http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2525

A kada onda ide porodiljni, prije ili poslije?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zvala školu, to je bio taj famozni porez.

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure,lijepa vijest...porodiljni sjeo u pbz-u

adriana_d avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sjeo i u zabi..i sjelo mi je za opremu

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

RBA još ništa

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

A kada će komplikacije......treba ići u shoping......

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

RBA upravo sjelo

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

U Erste je isto sjeo porodiljni!!!!!!!

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj adriana_d prvotno napisa Vidi poruku
    sjeo i u zabi..i sjelo mi je za opremu
    i u hypo sjeo...pitanjce koliko si dugo čekala da sjedne za opremu od zahtjeva?

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj HARI prvotno napisa Vidi poruku
    A kada će komplikacije......treba ići u shoping......
    vjerojatno u ponedeljak, ja isto čekam za pola mjeseca komplikacija

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj svrcolina prvotno napisa Vidi poruku
    i u hypo sjeo...pitanjce koliko si dugo čekala da sjedne za opremu od zahtjeva?
    meni je isto stiglo zajedno sa porodiljnom. Zahtjev sam predala 3.12

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo vidim ovdje da vam je sjela porodiljna naknada. i ja sam danas ugledala na svom računu 1600kn porodiljne naknade i ne mogu se iščudit kao 1. zašto je sjela danas? kad inače sjeda? do sad sam za komplikacije dobivala oko 20.-og u mj,

a 2. stvar dobivala sam nešto oko 3000kn. i kako sad ovaj iznos, izludit ću do ponedjeljka dok ne odem pitat na hzzo!? netko se sigurno zeznuo, jel tako?
    radim neprekinuto više od 12mj, prosjek zadnjih 6 mj je oko 3000 (ne radim puno radno vrijeme). kako sad 1600? jel netko ima ovakvo iskustvo?

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    evo vidim ovdje da vam je sjela porodiljna naknada. i ja sam danas ugledala na svom računu 1600kn porodiljne naknade i ne mogu se iščudit kao 1. zašto je sjela danas? kad inače sjeda? do sad sam za komplikacije dobivala oko 20.-og u mj,

a 2. stvar dobivala sam nešto oko 3000kn. i kako sad ovaj iznos, izludit ću do ponedjeljka dok ne odem pitat na hzzo!? netko se sigurno zeznuo, jel tako?
    radim neprekinuto više od 12mj, prosjek zadnjih 6 mj je oko 3000 (ne radim puno radno vrijeme). kako sad 1600? jel netko ima ovakvo iskustvo?
    od kada si na porodiljnom? ako si bila još u 11 mj. na komplikacijama, trebalo bi ti sjesti dio za komplikacije vjerojatno u ponedeljak...

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    meni je isto stiglo zajedno sa porodiljnom. Zahtjev sam predala 3.12
    o pa to je stvarno brzo, da znam kada se moja malička rodi , taman će nam dobro doći u prvom mjesecu, poslije svih ovih troškova....

pitanjce za zagrebčanke, kako ste brzo dobili naknadu od grada ? i ako koja zna koliko iznosi za drugo dijete?
    ako prođe bandićev proračun i ta naknada bi trebala biti manja, ne znam otkada će se to primjeniti?

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

navodno, djeca rođena iz 1.1. dobit će novoutvrđenu naknadu za 1,2,3+ dijete, a do tada po starom.

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pitanjce za zagrebčanke, kako ste brzo dobili naknadu od grada ? i ako koja zna koliko iznosi za drugo dijete?
    ako prođe bandićev proračun i ta naknada bi trebala biti manja, ne znam otkada će se to primjeniti?
    još nisam dobila naknadu ali sam dobila rješenje odmah drugi dan čim smo podnijeli zahtjev i u njemu piše prvi obrok u roku 60 dana. Za drugo dijete je sada 7200 u tri godišnja obroka, a po novom Bandićevom je bio prijedlog za drugo dijete 6000 kn, ali ako to prođe. Pošto je to proračun za 2011.g. trebalo bi se primjenjivati tek od 1.1.2011. ali samo ako prođe.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

od kada si na porodiljnom? ako si bila još u 11 mj. na komplikacijama, trebalo bi ti sjesti dio za komplikacije vjerojatno u ponedeljak...

hvala ti na odgovoru, nije mi ni palo na pamet!
    na komplikacijama sam bila 3 mjeseca a onda sam polovicom 11.mj otvorila rodiljni dopust (jel se tako zove?). dakle ti kazes da sam sad dobila dio za bolovanje, a ovaj tj ce sjesti ovaj drugi dio rodiljne naknade, jesam dobro skontala? vidis, vidis!

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti na odgovoru, nije mi ni palo na pamet!
    na komplikacijama sam bila 3 mjeseca a onda sam polovicom 11.mj otvorila rodiljni dopust (jel se tako zove?). dakle ti kazes da sam sad dobila dio za bolovanje, a ovaj tj ce sjesti ovaj drugi dio rodiljne naknade, jesam dobro skontala? vidis, vidis!
    ovo je sjeo rodiljni iliti ja ga zovom porodiljni kao nekad a poslije njega sjedaju komplikacije....ja sam isto polovicom 11 otvorila porodiljni i jedva čekam ponedeljak
    Posljednje uređivanje od svrcolina : 19.12.2010. at 01:00

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Mimek prvotno napisa Vidi poruku
    još nisam dobila naknadu ali sam dobila rješenje odmah drugi dan čim smo podnijeli zahtjev i u njemu piše prvi obrok u roku 60 dana. Za drugo dijete je sada 7200 u tri godišnja obroka, a po novom Bandićevom je bio prijedlog za drugo dijete 6000 kn, ali ako to prođe. Pošto je to proračun za 2011.g. trebalo bi se primjenjivati tek od 1.1.2011. ali samo ako prođe.
    što nije po novom za drugo dijete 2000 kn? nije mi jasno, ako se dijete rodi u ovoj godini da li se primjenjuje stara naknada ili nova naknada? ili to nema veze sa rođenjem već podnošenjem zahtjeva?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Za sve zainteresirane: upravo sjele komplikacije u Zabi! (...bar meni)

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Od 1.11. sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći... inače Erste banka... još mi ništa nije sjelo... KADA ĆE?????

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Od 1.11. sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći... inače Erste banka... još mi ništa nije sjelo... KADA ĆE?????
    Ako neće sad navečer, vjerojatno onda sutra. Iako ne znam ima li to 'sjedanje love na račun' ikakve veze s prebivalištem, no mislim da ne bi trebalo imati...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sad ce vjerojatno sve banke isplacivat komplikacije,ja sam isto u Zabi dobila

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Upravo sam pogledala - meni su komplikacije u Erste sjele

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam pogledala - meni su komplikacije u Erste sjele
    i meni u hypo

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

danas u 14h mi je sjela naknada za komplikacije....

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

što nije po novom za drugo dijete 2000 kn? nije mi jasno, ako se dijete rodi u ovoj godini da li se primjenjuje stara naknada ili nova naknada? ili to nema veze sa rođenjem već podnošenjem zahtjeva?
    ne znam kako je po novom. Ako se rodi u ovoj godini sigurno se primjenjuje stara naknada. I ako se bilo koji dokument (komplikacije, zahtjev za naknadu i sl.) preda do 5. u mjesecu isplata ide isti mjesec. Zato je Vila dobila isti mjesec, a ja sam svoje predala 8.12. i dobit ću sa slijedećom isplatom odnosno u 1. mjesecu. Zahtjev za naknadu ionako ne možeš podnijeti prije nego prijaviš dijete.
    Postoji naknada od HZZO-a, mislim cca 2600 i ona nema veze s brojem djece i ona od grada Zagreba koja ovisi o broju djece. Na stranicama grada Zagreba možeš pronaći i zahtjev i ostale info

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Mimek prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako je po novom. Ako se rodi u ovoj godini sigurno se primjenjuje stara naknada. I ako se bilo koji dokument (komplikacije, zahtjev za naknadu i sl.) preda do 5. u mjesecu isplata ide isti mjesec. Zato je Vila dobila isti mjesec, a ja sam svoje predala 8.12. i dobit ću sa slijedećom isplatom odnosno u 1. mjesecu. Zahtjev za naknadu ionako ne možeš podnijeti prije nego prijaviš dijete.
    Postoji naknada od HZZO-a, mislim cca 2600 i ona nema veze s brojem djece i ona od grada Zagreba koja ovisi o broju djece. Na stranicama grada Zagreba možeš pronaći i zahtjev i ostale info
    hvala mimek, baš sam dobila prijedlog novog proračuna koji je usvojen na skupštini...
    nova naknada za dr.dijete iznosi 3600 kn i otplaćuje se u 4 obroka tijekom dvije godine, a primjenjuje se od 1.5.
    što znači da čim prijavim dijete dobiti ću po starom, a od 1.5. razliku po novom

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala mimek, baš sam dobila prijedlog novog proračuna koji je usvojen na skupštini...
    nova naknada za dr.dijete iznosi 3600 kn i otplaćuje se u 4 obroka tijekom dvije godine, a primjenjuje se od 1.5.
    što znači da čim prijavim dijete dobiti ću po starom, a od 1.5. razliku po novom
    Nisu mogli manje zakomplicirat ni da su htjeli...

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu mogli manje zakomplicirat ni da su htjeli...
    slažem se i što mi je najsmiješnije isplaćuju tih 3600 u dvije godine

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni treba sjesti sada 2/3 rata za prvo dijete (prvi dio mi je sjeo točo 21.12.2009.) i vidim da još nema ničeg na računu :panika:. Ima li tko koristan broj tog ureda, jer na ovaj koji su mi dali se nitko od njih ne javlja već dva sata.

EDIT: da sam ranije postala ranije bi mi se javili... -.-
    Ugl još nemaju nikakva saznanja?!? ali bi trebalo biti isplaćeno do kraja mjeseca.
    Posljednje uređivanje od macakoljacica : 22.12.2010. at 13:02

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj macakoljacica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni treba sjesti sada 2/3 rata za prvo dijete (prvi dio mi je sjeo točo 21.12.2009.) i vidim da još nema ničeg na računu :panika:. Ima li tko koristan broj tog ureda, jer na ovaj koji su mi dali se nitko od njih ne javlja već dva sata.

EDIT: da sam ranije postala ranije bi mi se javili... -.-
    Ugl još nemaju nikakva saznanja?!? ali bi trebalo biti isplaćeno do kraja mjeseca.
    Meni treba od grada sjesti druga rata za drugo dijete, ali isto još ničega nema na računu, a čula sam da kasne s isplatama, prva rata mi je sjela oko 10.12 prošle godine, tak da isto očekujem, ali nisam ziher da bude!

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

svrcolina pa ne kužim to ako prijaviš i dobiješ rješenje po starom kako ti onda mogu kasnije prebaciti po novom

ja sam dobila rješenje 7200 u tri godišnje rate. Da li to znači da će i nama mijenjati ?
    Posljednje uređivanje od Mimek : 22.12.2010. at 18:46

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Joj i meni nije jasno da ako daju po starom zakonu, i ako se dijete rodi prije 1.5.2011g. ,naravno i dobije
    se rješenje,kako mogu onda raditi tu razliku? Ali ne bi me ništa čudilo.Ništa.
    Poslala sam mail u Vodnikovu pa ću vidjeti hoće li odgovoriti nešto.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja. ne može se mijenjati ako imaš rješenje

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cure , ovo vam je iz odluke o izmjenama i dopunama novčane pomoći za novorođenčad koja bi stupila na snagu 1.5.2011.

,Korisnicima prava na novčanu pomoć kojima je isplaćen veći iznos novčane pomoći od iznosa
    određenog člankom 1. ove odluke prestaje pravo na isplatu stupanjem na snagu ove odluke.
    Korisnicima prava na novčanu pomoć kojima, do stupanja na snagu ove odluke, nije isplaćen
    iznos novčane pomoći do iznosa određenog člankom 1. ove odluke isplatit će se razlika iznosa
    novčane pomoći sukladno ovoj odluci.,

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure , ovo vam je iz odluke o izmjenama i dopunama novčane pomoći za novorođenčad koja bi stupila na snagu 1.5.2011.

,Korisnicima prava na novčanu pomoć kojima je isplaćen veći iznos novčane pomoći od iznosa
    određenog člankom 1. ove odluke prestaje pravo na isplatu stupanjem na snagu ove odluke.
    Korisnicima prava na novčanu pomoć kojima, do stupanja na snagu ove odluke, nije isplaćen
    iznos novčane pomoći do iznosa određenog člankom 1. ove odluke isplatit će se razlika iznosa
    novčane pomoći sukladno ovoj odluci.,

Krasno. Dakle s novim zakonom će skresati i one koji su već u staroj proceduri. Mene sada samo zanima hoće li mi onda isplatiti i ovu drugu trećinu za prvo dijete, koje trebam dobiti sada u prosincu, ili sam sa dobivenih 1200kn već otpisana -.-

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj macakoljacica prvotno napisa Vidi poruku
    Krasno. Dakle s novim zakonom će skresati i one koji su već u staroj proceduri. Mene sada samo zanima hoće li mi onda isplatiti i ovu drugu trećinu za prvo dijete, koje trebam dobiti sada u prosincu, ili sam sa dobivenih 1200kn već otpisana -.-
    ja bih rekla da ćeš dobiti , budući da ova odluka tek stupa 1.5. i otada će se primjenjivati

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozz cure!
    pokusavam skuziti iz silnih postova kako funkcionira sve sa naknadama ali mi ne ide...
    Prija mi je rekla da za sve sifre bolovanja osim one vezane za trudnocu dobivas 30% manje od place, a ko za trudnocu puni iznos ...vidim po postovima da to nije istina...
    Amo sad provat rekapitulirat pa neka mi netko iskusan pls potvrdi:
    Dakle,radim u kontinuitetu vec 2,5g kod istog poslodavca,placa cca 6000kn,kako koji mjesec...
    Termin mi je 02.08,dakle 45dn prije mogu poci na "regularni" porodiljni i imala bi punu placu tijekom tih 45dn?
    Isto tako i narednih 6mj,a onda padam na 2600kn?
    Da li je ikome poslodavac odobrio unaprijed GO?
    Znamo da ga po zakonu mozemo poceti koristiti od 01.07 tekuce godine,a ja bi trazila dio vec u 5om mj....
    E,sad sis mi kaze da mogu uzet bolovanje do 40dn a da dobivam punu placu? Zvuci too good to be true....
    Vidim po vasim postovima da se nakon takvog neceg ne isplati vracat na posao nego bi to trebalo biti pred onih 45dn regularnog porodiljnog...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •