Stranica 65 od 69 PrviPrvi ... 15556364656667 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

u hypo sjelo

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I u pbz

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

u zabi naravno nije

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure imam jedno pitanje vezano uz izračun naknade!!
    Na porodiljnom sam već 6 mjeseci i jasno mi je kako se naknada računa (prosjek plaće, broj radnih dana u tom mjesecu, odnosno broj radnih sati s kojima se množi vrijednos moje satnice).
    Međutim kod isplate i kada provjeravam iznos skužila sam da je vrijednost sata rada varirala, a da vas ne zamaram sa brojkama dovoljno je reći da je razlika i po 500 kn od njihovog i moga izračuna.
    Prvo sam mislila da su mi za jedan mjesec dali više pa na drugom to uzeli, ali sam sada opet dobila manje nego što mislim da sam trebala.
    Mogu li i gdje provjeriti sa kojim prosjekom oni računaju iznos naknade koji mi se mora isplatiti i da li je moguće da satnica varira? Meni je to sasvim nelogično jer ako je prosijek u pitanju on bi trebao biti isti za svih 6 mjeseci, a ne nekada manji, a nekada veći!!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ti moraš svoju satnicu izracunati tako da podijelis onih 6 mjeseci koje si "prijavila" sa tocnim brojem radnih sati koje si imala u tocno tim mjesecima. I onda svaku naknadu racunas mnozeci tu fiksnu satnicu sa brojem radnih sati u mjesecu za koji se isplaćuje naknada. Samo uguglaj - radni sati 2012, 2013. Meni je razlika znala biti i po 2000kn !

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

angelina to ti je meni sve jasno. Naravno da je razlika od mjeseca do mjeseca, jer je i broj radnih sati različit. Moje pitanje odnosi se na vrijednost prosječnog sata rada. Smatram da on ne može varirati od mjeseca do mjeseca, već je stalno isti, a varijabla koja se mijenja je broj radnih sati!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A krivo sam te shvatila. Meni je vrijednost bila ista, uvijek u lipu. Točno sam ih provjerila za "predanih" 6 mjeseci i radne sate i izračun satnice, i poslije po mjesecima. U lipu su bili točni. Jesu ponekad bile čudne isplate u dva dijela, ali zbroj je uvijek odgovarao.

Najbolje ti je nazvati pa pitati gdje točno da odšetaš da ti objasne. Dođeš li na svoj šalter, reći će ti da je neko u "centrali" to izračunao.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sto se desava sa djecjim? Hoce li biti danas ili ne?
    Ovaj mjesec uopce nema najave kada ce isplata djecjeg

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo upravo izasla obavijest, tek u ponedjeljak pocinje isplata :/

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala kavofob !

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ocu dobiti djecji ako mi još nije stiglo rješenje,a predala sam papire za produženje dječjeg još sredinom drugog miseca?hvala

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hoćeš, dobit ćeš dječji, bez obzira šta ti nije stiglo rješenje, zato se i trebaju predati papiri za dječji do kraja drugog mjeseca da bi se nastavila redovita isplata iz mjeseca u mjesec. Rješenje ćeš dobiti naknadno.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jel sjeo djecji kome?

svake god.me zeznu pa mi ne daju za ovaj mj.grrrr...pitam se kak ce sada biti...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ipak sjeo...

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

u rba sjeo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da li se doznake za komplikacije mogu odnijeti zadnji dan u mjesecu, tj sad 30.4 ili to mora biti 2.5?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja doznake nosim oko 25.u mjesecu. Ak predas do 5.iduci mjesec dobit ces isplatu u tom mjesecu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ok, thanks

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pitanjce....ako me netko može prosvijetiliti

prema ovome: http://www.roda.hr/article/read/novi...ma-od-1-7-2013
    znači li to da se za drugu i treću godinu (kod blizanaca i 3. djeteta) dobiva 2600kn? ili ipak pada na onih 1663kn?

mislim, s obzirom na ovo:
    -ako oba zaposlena roditelja koriste roditeljski dopust tada on iznosi 8 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 30 mjeseci za blizance, treće i svako sljedeće dijete. No ako sukladno dogovoru između roditelja, samo jedan zaposleni roditelj koristi roditeljski dopust tada se isti koristi u trajanju od 6 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 30 mjeseci za blizance, treće i svako sljedeće dijete. Naknada za isti se propisuje najviše u visini od 80% proračunske osnovice mjesečno (trenutno cca 2600 kn).
    - za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust u polovici punog radnog vremena naknada iznosi 50% proračunaske osnovice mjesečno (trenutno 1663 kune mjesečno)"

ajte, tko kuži?
    malo sam zatupila

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sutra uz naknadu ide i isplata djecjeg

http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=3079

iva80 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Curke dajte da vas pitam nisam bas informirana,pa ako znate odgovorite mi molim vas da ne idem trcati po gradu u 7 mj.trudnoce .Dobivati cu minimalac od koliko ono 1663 kn,ja miislim,to ok.,al me zanima da li kao trudnica sa nedovoljno radnog staza,( prijavljena sam na birou) imam pravo da mi ta godina do prve godine bebice ide u radni staž?Ako imam pravo koja je procedura i kome da se javim,ne razumijem ko nam to upisuje radni staž..hvala vam puno I svim curama koje cekaju bebice sve najboljee

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sjelo nekome?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zar nije malo prerano da sjedne?
    meni u RBA obično sjedno oko 14, 15 sati

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u erste, bar kod mene obično sjeda oko 10-11 isti dan...

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    pitanjce....ako me netko može prosvijetiliti

prema ovome: http://www.roda.hr/article/read/novi...ma-od-1-7-2013
    znači li to da se za drugu i treću godinu (kod blizanaca i 3. djeteta) dobiva 2600kn? ili ipak pada na onih 1663kn?

mislim, s obzirom na ovo:
    -ako oba zaposlena roditelja koriste roditeljski dopust tada on iznosi 8 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 30 mjeseci za blizance, treće i svako sljedeće dijete. No ako sukladno dogovoru između roditelja, samo jedan zaposleni roditelj koristi roditeljski dopust tada se isti koristi u trajanju od 6 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 30 mjeseci za blizance, treće i svako sljedeće dijete. Naknada za isti se propisuje najviše u visini od 80% proračunske osnovice mjesečno (trenutno cca 2600 kn).
    - za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust u polovici punog radnog vremena naknada iznosi 50% proračunaske osnovice mjesečno (trenutno 1663 kune mjesečno)"

ajte, tko kuži?
    malo sam zatupila
    Nažalost,dobiva se 1663 kn

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

RBA naknada sjela

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

u hypo sjelo

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

i u zabi sjelo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e meni nije sjelo i dobro da sam zvala na mirovinskom, doduše nama nisu uparili podatke sa porezne i dalje smo u statusu čekanja dok se porezna ne sjeti odraditi svoj posao... strašno....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost,dobiva se 1663 kn
    eh, znala sam...
    hvala ti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    eh, znala sam...
    hvala ti
    Meni se ne čini tako jer zapravo uopće nisu definirali tih 24 mjeseci kada ide 50% od proračunske osnovice... osim ako nije obuhvaćeno sadašnjom izmjenom zakona

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i u zabi sjelo
    Jel to sjela porodiljna ili komplikacije? Kad obično sjedaju komplikacije?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj iva80 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke dajte da vas pitam nisam bas informirana,pa ako znate odgovorite mi molim vas da ne idem trcati po gradu u 7 mj.trudnoce .Dobivati cu minimalac od koliko ono 1663 kn,ja miislim,to ok.,al me zanima da li kao trudnica sa nedovoljno radnog staza,( prijavljena sam na birou) imam pravo da mi ta godina do prve godine bebice ide u radni staž?Ako imam pravo koja je procedura i kome da se javim,ne razumijem ko nam to upisuje radni staž..hvala vam puno I svim curama koje cekaju bebice sve najboljee
    Da, godina dana se upisuje na HZMO,

na ovoj temi sam sve napisala: http://forum.roda.hr/threads/11063-N...inu-sta%C5%BEa

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel to sjela porodiljna ili komplikacije? Kad obično sjedaju komplikacije?
    Porodiljna,komplikacije 20 u mjesecu.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Porodiljna,komplikacije 20 u mjesecu.
    Hvala, već si mislim zašto meni nije ništa sjelo

iva80 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala puno,nisam uspjela vidjeti,jos sam i trazila tu temu ali ocito mi je promakla

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kad sjedaju komplikacije? nemam sad vremena tražit, ja od 08.04. na prisilnim kompl zbog hematoma, ni kune još vidjela nisam, a papire i tekući odnijela 25.04. na hzzo

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koliko sam ja shvatila trebale bi danas sjesti. I ja sam predala tako kao i ti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam ja shvatila trebale bi danas sjesti. I ja sam predala tako kao i ti.
    sjelo je u Erste.

ja sam na komplikacijama od 8.4., kako neugodno iznenadjenje.. dobila sam samo 3280 kn... nije mi jasan obracun., nadala sam se da ce biti barem koju stotinu vise..
    hvala bogu od 25 sam na porodiljnom, jer ne znam kako bi sa ovakvom pomoci izasla na kraj.. tek sto je stiglo, platila racune i sada zube na policu do iduceg mjeseca, hebem ti drzavu.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sjelo i meni.

i baš sam išla provjerit - od istog dana smo na komplikacijama i ja sam dobila 200 kn manje

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ksena, ne ovisi li i kolika ti je satnica?
    4250 je maksimum za cijeli mjesec
    a ako je tebi satnica manja, manje si i dobila, tj. ako ti je placa manja od 4250 onda je valjda dobar obracun, a ako ti je veca- nazovi i provjeri
    valjda nisam nista pobrkala...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa čuj, ne dižem graju bzv... al neću zvat, čekat ću iduću...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    sjelo i meni.

i baš sam išla provjerit - od istog dana smo na komplikacijama i ja sam dobila 200 kn manje
    sramota totalna.

a da ne kazem da su mi kod obracuna za jedan mjesec odmah rekli : a neeeeeee, to vam se nece uzeti u obzir. Radi se o tome da sam u 12.mjesecu imala vecu neto placu jer se taj mjesec u potpunosti obracunao moj odbitak koji nisam u potpunosti iskoristila u toku godine., tako da mi je za 12. mjesec neto placa bila 1000 kn veca.
    na moje pitanje zasto i po kojem zakonu to ne ulazi u prosijek isplacenih neto primanja, dobila sam šturi odgovor u stilu: mozete se zaliti i traziti reviziju, imali smo i takvih slucajeva ali unaprijed vam kazem da ce vas odbiti jer odbijamo svih.
    isto tako nisu uzeli u obzir dio place koji dobivam za prijevoz, ali ajde to jos mogu shvatiti., ali ovo da mi nisu uzeli u obzir me bas naljutilo.

samo ne vrijedi... nemas se kome zaliti i traziti nista vise od onoga sto si dobio

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne racuna se zato sto ti je placa uvecana zbog povrata poreza a to primanje nije oporezivo

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kako misliš Nije oporezivo?! To je dio plaće i kao takav je oporezovan, ne direktno, ali indirektno je - to je novac kojeg dobiješ jer ti je tijekom godine plaća trebala biti veća za toliko, a plaća je oporezovana. Barem bi trebali priznati proporcionalan dio za mjesece za koji je ER-1.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Kako misliš Nije oporezivo?! To je dio plaće i kao takav je oporezovan, ne direktno, ali indirektno je - to je novac kojeg dobiješ jer ti je tijekom godine plaća trebala biti veća za toliko, a plaća je oporezovana. Barem bi trebali priznati proporcionalan dio za mjesece za koji je ER-1.

upravo tako, a to sam im i ja rekla, trebalo je znaci barem proporcionalno uzeti u obzir. Ja sam na taj iznos platila porez, prirez i doprinose.

to uvecanje nije isto sto i povrat poreza, mislim da je Marsupilami krivo shvatila.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    pa čuj, ne dižem graju bzv... al neću zvat, čekat ću iduću...
    ja bih na tvom mjestu zvala odmah

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne znam kamo da smjestim pitanje, pa ako sam na krivom mjestu neka admini premjeste .

Dakle problem je slijedeći: trudna sam oko 4 mjeseca, termin mi krajem 11-og. , a na burzi sam prijavljena od 5.03. kao nezaposlena.

Prijavila sam se na burzu nakon faksa, tako da nemam radnog staža. Znam da je bio zakon da treba bit prijavljen na burzi 9 il 12 mjeseci da bi kao nezaposlena osoba ostvarila pravo na porodiljni poslije poroda... sad, meni taman neće bit točno 9 mjeseci od kad sam prijavljena na burzi kao nezaposlena , pa me zanima dal imam svejedno ikakvo pravo na porodiljni...tj. jel se zakon što mijenjao jer nisam ništa našla .

Puno hvala na odg., stvarno mi bitno

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Koliko vremena se ima za otići na HZZO s doznakom za otvaranje porodiljnog (45 dana do termina) nakon komplikacija?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    to uvecanje nije isto sto i povrat poreza, mislim da je Marsupilami krivo shvatila.
    Nisam ja nista krivo shvatila, vi tvrdite da je povrat poreza oporeziv?
    I iako vam dolazi uz placu to je povrat poreza bez obzira kako vi to zeljeli zvati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •