Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Kako mi je ovo hitno, raspitala sam se na više strana i za sad je 4:1 da komplikacije NE ulaze u prosjek, odnosno scenarij rad - komplikacije - rad/GO - porodiljni neće smanjiti prosjek jer isplaćena naknada za komplikacije ne ulazi u ER-1, a isplaćena plaća se dijeli s brojem stvarno odrađenih sati, a ne ukupnim brojem radnih sati u mjesecu u kojem je žena dio bila na poslu, a dio na kompl. Kod svega ovoga je bitno da u ER-1 postoje barem dvije isplate plaće na temelju kojih se računa prosjek. Isto tako, rečeno mi je da su komplikacije ulazile u prosjek ranije, ali da se mijenjao zakon kako bi se motiviralo žene da se vrate na posao kad/ako nestanu problemi zbog kojih su kompl. otvorene. Ne znam koji zakon to regulira pa nisam za sad u mogućnosti to i provjeriti.

Bez obzira na rečeno, samamama, ako imaš kakvih recentnih saznanja, slušam. Ja ću javiti kako teče moj slučaj...
    imam saznanja od pred 2 mjeseca, izravno od hzzo-a. ja sam bila na komplikacijama nekih mjesec dana prije nego sam otvorila redovno porodiljno i tako su mi rekli na hzzo-o i moja racunovođa.

@đurđa., ako se odlucis da si uplacujes doprinose, prije se doobro informiraj. imali smo u firmi slucaj da se jednoj kolegici povisila placa mjesec dana nakon sto je ostala trudna., radila je sve do kraja i onda otvorila porodiljno. kada je dosao trenutak da joj se isplati naknada, HZZo je sam ustvrdio, da joj je placa uvecana previse, pokrenuli su postupak i umanjili joj naknadu. i poslodavac i ona su se oboje žalili na tu odluku, jer je poslodavac tvrdio da povecanje place nije imalo nikakve veze sa time sto je ona trudna, međutim nisu uspjeli dobiti vecu naknadu, odnosno onu naknadu koju bi po zakonu trebala dobiti.
    kad je poslodavac trazio povrat doprinosa koji su uplaceni na to, po hzzo-u nerealno uvecanje place, hzzo je rekao da to ne moze.

banana drzava, sta da ti kazem...

po meni ti se ne isplati uplacivati doprinose, ja bi se na tvom mjestu vratila na komplikacije., kad uzmes u obzir iznos doprinosa koji ces platiti za to vrijeme, poreza, prireza, komorskih , ovakvih i onakvih, da bi ti se mozda desila situacija da ti uopce to ne uzmu u obzir kod obracuna, ja ne bi.

inace, dobili smo bili neko tumacanje od hzzo-a, da oni uzimaju u obzir 6 mjeseci primanja prije nego je nastupio "slucaj", znaci 6 mjeseci prije nego je utvrđena trudnoca. imam blagi osjecaj da bi i tebi isto tako tumacili prosjek, znaci sve sto bi si uplatila sada, bacila bi u vjetar.. radije taj novac stavi sa strane za kasnije.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    imam saznanja od pred 2 mjeseca, izravno od hzzo-a. ja sam bila na komplikacijama nekih mjesec dana prije nego sam otvorila redovno porodiljno i tako su mi rekli na hzzo-o i moja racunovođa.
    A meni je pravnica u HZZO-u koja se bavi porodiljnim naknadama i još 3 računovođe rekli da komplikacije ne ulaze u prosjek.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 17.06.2013. at 17:40

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •