Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: ikea konačno u zagrebu

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno ikea konačno u zagrebu

ŠVEDSKI maloprodajni lanac namještaja Ikea dolazi u Hrvatsku zaključno s 2011. godinom čime su okončana višegodišnja nagađanja o gradnji tog trgovačkog centra u Hrvatskoj.

Lokacija novog trgovačkog centra bit će istočni dio Zagreba, Rugvica u blizini Domovinskog mosta što je od samog središta zagreba udaljeno 23 kilometra. Podsjetimo, Ikea je nedavno poslala pismo namjere općini Rugvica pokraj Zagreba u kojem je iskazala interes za gradnju prodajnog centra Ikee i trgovačkog centra, ukupne bruto površine 392 tisuće četvornih metara.

Gradnja trgovačkog centra trebala bi početi 2009. godine, a otvorenje je planirano za 2011. godinu, piše Lider Press. Službena potvrda ove javne tajne zakazana je za 4. studenoga kada će detalji biti otkriveni na konferenciji za novinstvo. Osim širenja na Hrvatsku, Ikea planira otvarati svoje lance trgovina i u susjednoj nam Sloveniji te u Srbiji.

Otkup privatnih parcela u općini Rugvica od strane Ikee već je započeo po prosječnoj cijeni od 65 eura po četvornom metru. Za T-portal Ivan Remenar, načelnik općine Rugvica, izjavio je:

"Trgovački centar bit će podijeljen na dva dijela, jedan na Ikeu, a ostatak bi bio trgovački centar općeg tipa. Zaposlit će 1.500 ljudi, a od komunalnog doprinosa i poreza općina će dobiti oko 36 milijuna kuna, što je tri puta više od sadašnjeg godišnjeg proračuna".

www.vijesti.net

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Konačno.
    Meni je ovo super vjest.
    Obožavam Ikeu.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A tko ne voli Ikeu? I ja sam je uz vas zavoljela, a čak nisam nikada ni bila tamo

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:/ Ja sam pogledala ovogodišnji katalog i baš ništa mi se nije svidjelo.
    Ali obzirom da će mi biti pod nosom - sigurno ću zaći koji put

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jučer ili prekjučer je bilo na TV-u isto to,ali u biti kao neka pritužba jer jeftino kupuju poljoprivredne parcele,koje će kasnije prenamjenom postati građevinske.Ali kaj nas briga za to, glavno je da se to otvori,pa će možda i cijene u drugim trgovinama namještajom tog tipa opasti.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

65€/m2 je jako puno za jednu poljoprivrednu parcelu čija je vrijednost do sad bila vjerojatno 1-5€/m2.
    Nevjerojatno mi je kako se ljudi pomame kad saznaju za namjenu. Najbolje da ne prodaju, pa nek još slijedećih deset generacija imaju "bezvrijednu" zemlju u vlasništvu.
    Nadam se da se Ikei neće dogoditi, sudbina jednog lanca koji nije uspjeo otkupiti parcelu jednog vlasnika, jer je tražio perverzno puno novaca.

Caica33 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Slažem se i nadam se da će poboljšati kvalitetu usluge već postojećih salona namještaja. Vjerovatno više ne bi trebalo biti čekanja i kašnjenja, pa desetke poziva da napokon sastave ono što smo platili prije par mjeseci. Ili sam možda naivna?

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja spadam u "Ikea-fun"...kad sam zivjela u Njemackoj znala sam otici do nje kao na izlet...jedva cekam da se otvori, i stah me guzvi u pocetku(sjetim se otvaranje nekih trg.centata), a bojim se da necu moci odoliti i ne stati u red

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam izgleda cudakinja u vasim ocima,ali meni se Ikea bas ne svida.

Veliko je,svasta ima...no kvaliteta im i nije bas nesto.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    65€/m2 je jako puno za jednu poljoprivrednu parcelu čija je vrijednost do sad bila vjerojatno 1-5€/m2.
    Nevjerojatno mi je kako se ljudi pomame kad saznaju za namjenu. Najbolje da ne prodaju, pa nek još slijedećih deset generacija imaju "bezvrijednu" zemlju u vlasništvu.
    Nadam se da se Ikei neće dogoditi, sudbina jednog lanca koji nije uspjeo otkupiti parcelu jednog vlasnika, jer je tražio perverzno puno novaca.
    Pitala bi te što bi rekla za tu "bezvrijednu" zemlju da se nalazi tik do tvog dvorišta?
    Da su godinama okolo tebe livade, mir, tišina i idila, a sada tu dolazi
    veliki trgovački centar sa svim popratnim sadržajima/bukom/gužvama i raznoraznim nebulozama?

A ista ta Ikea zna zašto kupuje zemljište tu gdje kupuje -- jer predgrađe/poljoprivredno zemljište je jeftinije, jel?
    A i lakše je SELJAKU uvaliti sitnu pinku za zemlju koja NE VRIJEDI? :shock:
    Imaju oni dosta "atraktivnih" lokacija po gradu pa nek si kupe, kad im nebi bio problem platiti.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa

kako znaš, mislim to za kvalitetu?

mi imamo stolice, komodu u hodniku, par stvari u kupaoni, police u dječijoj sobi, stolić, moji roditelji imaju neke stvari iz ikee.
    sve smo sami i bez problema sastavili i nakon devet godina sve je savršeno kao i prvog dana.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa
    Pitala bi te što bi rekla za tu "bezvrijednu" zemlju da se nalazi tik do tvog dvorišta?
    Da su godinama okolo tebe livade, mir, tišina i idila, a sada tu dolazi
    veliki trgovački centar sa svim popratnim sadržajima/bukom/gužvama i raznoraznim nebulozama?

A ista ta Ikea zna zašto kupuje zemljište tu gdje kupuje -- jer predgrađe/poljoprivredno zemljište je jeftinije, jel?
    A i lakše je SELJAKU uvaliti sitnu pinku za zemlju koja NE VRIJEDI? :shock:
    Imaju oni dosta "atraktivnih" lokacija po gradu pa nek si kupe, kad im nebi bio problem platiti.
    a isto tako u centru grada baš i ne možeš dobiti takvu kvadraturu kojima njima treba + utovarna rampa+ parking + prilaz za kamione, zar ne?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa

a isto tako u centru grada baš i ne možeš dobiti takvu kvadraturu kojima njima treba + utovarna rampa+ parking + prilaz za kamione, zar ne?
    Ma sve to stoji, ali ružno mi je da netko napiše kako je to bezvrijedna zemlja.
    Mislim 1-5 € po kvadratu! Helou
    Naravno da će svatko tko ima takvu "poželjnu" zemlju/lokaciju tražiti što više novaca.
    Pa svatko od nas bi tražio, zar ne?
    A možda ju je baš iz tog razloga kupio prije 20 - 30 godina, nadajući se na će neka velika firma biti zainteresirana.
    Pa ja prva bi se ogrebala za maximalno koliko mogu dobiti.

A bez brige da takvi ne mogu platiti...

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jupi! :D Baš me razveselila ta vijest, ali gdje je još 2011.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj Nina prvotno napisa

kako znaš, mislim to za kvalitetu?

mi imamo stolice, komodu u hodniku, par stvari u kupaoni, police u dječijoj sobi, stolić, moji roditelji imaju neke stvari iz ikee.
    sve smo sami i bez problema sastavili i nakon devet godina sve je savršeno kao i prvog dana.
    Kako znam? Pa iz iskustva s nekim stvarima kupljenim tamo.
    No mozda smo mi samo imali peh i kupili krive stvari.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

vjeruj mi,ikei nije problem platiti,na ovaj komentar se mogu samo slatko nasmijati
    nego, ikea se ne gradi u gradu i to nema veze sa jeftinijim zemljistem
    toliko,detalje o financijama nepisem po javnim forumima

a na ovo moram
    Citiraj lucij@ prvotno napisa
    A tko ne voli Ikeu? I ja sam je uz vas zavoljela, a čak nisam nikada ni bila tamo

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tweety kiss kiss

(joj kako volim kad netko razmislja na isti nacin kao i ja )

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa

Ma sve to stoji, ali ružno mi je da netko napiše kako je to bezvrijedna zemlja.
    Mislim 1-5 € po kvadratu! Helou
    Naravno da će svatko tko ima takvu "poželjnu" zemlju/lokaciju tražiti što više novaca.
    Pa svatko od nas bi tražio, zar ne?
    A možda ju je baš iz tog razloga kupio prije 20 - 30 godina, nadajući se na će neka velika firma biti zainteresirana.
    Pa ja prva bi se ogrebala za maximalno koliko mogu dobiti.

A bez brige da takvi ne mogu platiti...
    ma n aravno, svi bi se ogrebali, ukodirano nam u gene...
    Ali činjenica je da ekipa prodaje godinama zemlju po sitno eurića i onda kad se čuje da dolazi neko ime cijena se uveća za oko 1000 %...
    Što je previše-previše je. A onda u tom svom naumu tak zaglibe dok se pregovori ne završe nepovoljno po svih. pa njemu osta njegova zemlja...a netko pametniji zaradi.Eto!

I nije tvitačica napisala bezvrijedna, napisala je "bezvrijedna"...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

skoro sve ikee se nalaze strogo izvan centra grada u blizini autoputa iz vrlo logicnih razloga,neradi se o ustedi nego dobro razmotrenoj politici!

negdje sam procitala da je katalog ikee rasprostaniji od biblije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kahna, kao što je petarpan napisala, stavila sam bezvrijedna u navodnike.
    Vjeruj mi da mi kao geodetu ne moraš posebno dočaravati vrijednosti zemljišta.
    I baš si to lijepo rekla... vidjela bi me da sam tik do parcela koje kupujem...još jedan dokaz da je ljepota, u ovom slučaju vrednota u oku promatrača, jer pogled na stvar u ovom slučaju ovisi s koje si strane ograde.

Baš kao i npr. ljudima u Buzinu, kad se kupovalo zemljište sa zgradu američke ambasade.

Vjerujem da bi oni tik do rado dali sve metre što imaju za tih 65. Onima unutra je naravno malo.
    I da, stvarno nisam s podcjenjivanjem rekla onih 1-5€. To je jednostavno cijena takve vrste zemljišta. Netko će tamo uložiti velike novce da bi dovukao infrastrukturu.

S jednim se slažem. Ništa tim ljudima ne može platiti mir i tišinu koju su imali, ali trebalo bi vidjeti koliko njih zapravo želi taj mir, a koliko novce, jer ako hoćeš mir, onda nećeš prodati ni za 1000 po metru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj fiorelo prvotno napisa
    skoro sve ikee se nalaze strogo izvan centra grada u blizini autoputa iz vrlo logicnih razloga,neradi se o ustedi nego dobro razmotrenoj politici!
    Ja mislim da to nema veze toliko s politikom koliko s praktičnošću.
    Zamislimo ikeine šlepere u centru grada. Ne mogu zapravo niti zamisliti gdje bi osim u Buzinu, Jankomiru ili istočnije od Žitnjaka i mogao izrasti tako veliki centar.
    I onda između tih mjesta, blizina Domovinskog mosta/autoputa/aerodroma se čini sasvim logičan izbor.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Je, super su mjesto izabrali.
    Samo što mene izgleda muči što je to blizu mene (ma niti nije baš tak blizu kak sam ostavila dojam)
    ali sve se nekak počelo "trpati" po našem mirnom predgrađu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali sve se nekak počelo "trpati" po našem mirnom predgrađu
    Izgleda da su na to nažalost osuđena sva gradska predgrađa.
    Franov deda mi je rekao kako se prečko prije zvalo Prečko pored Zagreba (ili tako nekako), a baka mi je pričala kako je tamo bilo kukuruzište dok je mu je tata (Franov) bio mali.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma evo ih stišču nas sa svih strana.
    Lesnina mi pod nosom (3 min. autom) Metro preko puta, stiže Ikea
    a sigurno nije zadnja.
    To je, nažalost tek početak.

I naša kukuruzišta odlaze polako

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali zato dolazi ikea

salim se. ali uskoro ce poceti trend raseljavanja u ruralne krajeve, pa bu nama koji bumo pobjegli opet mirno..

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svejedno, ja ću i dalje ići u graz.
    bit će manja gužva.
    i čekam schengensku granicu tak da cariniku više ne objašnjavam koliko namještaja imam u gepeku.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

samo jedna ispravka: zemljište gdje bi IKEA trebala doći nije niti blizu Domovinskog mosta, nego puno istočnije, IKEA čak pregovara da se naplatne kućice u Ivanjoj Reci (na auto-cesti prema Salovoniji) pomaknu koji kilometar istočnije radi čim bokjeg prilaza za kupce

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam tužna što Ikea dolazi u Hrvatsku:
    - svi ćemo imati isti namještaj, iste detalje...
    - puno naših radnika će ostati bez posla,
    - neću imati razloga ići u Graz i veseliti se razgledavanju namještaja...

I ja ću, kao i Matilda, i dalje ići u Austriju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jupi, obožavam Ikeu, to je tako dobar odnos kvaliteta-cijena, rijetko pošteno. A propos kvalitete, je da nije kao masivno drvo, ali, iz moje perspektive, šta će mi masivno drvo, skupo, za što si onda vjenčana i ne možeš promijeniti kad ti dosadi. Imamo krevete, legendarnog Billyja, Kimsta stolice i odlično su se smjestile . A uvijek se onda može kupit neki kvalitetniji komad - tipa kuhinja, kauč ili što je već kome važno. Ikeu stvarno obožavam jer nije precijenjena, a sasvim je prihvatljive kvalitete i dizajna.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    samo jedna ispravka: zemljište gdje bi IKEA trebala doći nije niti blizu Domovinskog mosta, nego puno istočnije, IKEA čak pregovara da se naplatne kućice u Ivanjoj Reci (na auto-cesti prema Salovoniji) pomaknu koji kilometar istočnije radi čim bokjeg prilaza za kupce
    tu sam!

Eto, odoše mi i naplatne kućice,
    to je ustvari razlog mog negodovanja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    tu sam!

Eto, odoše mi i naplatne kućice,
    to je ustvari razlog mog negodovanja
    Mene je isto zasmetalo to što su jučer na Dnevniku (ili večernjim vijestima) rekli da su prije par godina stanovnici Dugog Sela također tražili premještanje naplatnih kućica, ali nitko ih nije slušao... a sad, dolazi Ikea i sve se odmah može urediti. Mhm... :/

Sve u svemu, ne zdopadaju mi se takvi globalni trendovi (bi oni vraga došli k nama da imaju tržište negdje bliže) ali nisam sigurna da im se možemo izmaknuti. To je isto kao i priča o zdravoj hrani. Nisam išla u Ikeu prije, ne kanim ni sada, ali što to znači za lokalnu zajednicu (koliko zatvorenih radnih mjesta, koliko otvorenih) tek će se kasnije vidjeti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

meni je pomalo smiješno što ste se vi već nabrusile na Ikeu koja se, ako se ne varam, otvara 2011?!!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    meni je pomalo smiješno što ste se vi već nabrusile na Ikeu koja se, ako se ne varam, otvara 2011?!!
    baš. pa čak i da se otvara sutra, nije mi jasno čemu ovo. taman kao da će doći ikea i više nitko neće raditi i više nigdje neće biti mira i zelenila, a da ne pričam o tome kako ćemo svi imati iste stvari u kući :/
    isto kao da austrijanci imaju isti namještaj i kao da tamo nema drugih salona namještaja i kao da im je ikea pokupovala sva slobodna zemljišta.

u rugvici se uostalom grade i zgrade za druge firme, pa mi nije jasno zašto ste baš za ikeu zapeli. ako za nekog treba zapeti, onda zapnite za rockwool u istri.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a te ne tako daleke 2011 10000!!!!! radnika ostat će bez posla kad se zatvore vrata nekih centara koji neće moći konkurirati ikei....
    omjer je, za sad 1500 novih:10 000 zatvorenih r.m.

i nije neki razlog za veselje...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    a te ne tako daleke 2011 10000!!!!! radnika ostat će bez posla kad se zatvore vrata nekih centara koji neće moći konkurirati ikei....

Gle, da nece moci konkurirati. To stoji. Ali, tu njihovu konkurentnost sada placaju potrosaci, odnosno mi placamo vise cijene.

Napadali su i Lidl kada je dolazio, da ce unistiti male ducane (a Konzum, Interspar, Metro, Getro, Ippercoop nece ), da ce maltretirati radnice vrpcama za menstruaciju i slicno...A nista od toga se nije desilo.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sve to s radnim mjestima i tvornicama gledam ovako:

one tvornice koje i sada proizvode kvalitetan i lijep namještaj će to i dalje raditi, možda malo prilagoditi cijene, i opstati

one tvornice koje se šlepaju (na povijest, ime ili nekaj treće) i skupo prodaju nekvalitetan namještaj će (hvala Bogu) propasti

one tvornice koje proizvode nekvalitetan namješta imat će dva izbora: 1. popraviti kvalitetu i opstati, ili 2. propasti

a dio će ih napraviti ono kaj već godinama radi virovitički TVIN: postati IKEA-ini partneri i proizvoditi za njih (normalno, po njihovim kriterijima kvalitete)

i bez posla će, u nekom konačnom zbroju, ostati možda 500 ljudi (koji bi bez njega možda ionak ostali s ulaskom u EU)

a velika većina će profitirati zbog većeg izbora i kvalitete i nižih cijena namještaja i opreme za kuću (ne mogu si svi priuštiti odlazak u Graz, iz ovog ili onog razloga)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad se gradio King Cross (ima tome nekoliko godina) mm je pitao tko ce tu kupovati i cemu to sluzi... Razgovarali smo o tome i zakljucili ovo:

Cijena SATA rada u Hrvatskoj jos je uvijek relativno visoka. Pogledajte ljudi oko sebe - sto se gradi??!!! Uglavnom samo stanovi u Zg i oko njega shopping centri i outleti, a jako jaaaako malo tvornica, jaaaaako malo bilo kakve proizvodnje gdje se stvara NOVA VRIJEDNOST.

Eh, za nekoliko godina, kad nam kupovna moc padne ispod svake mjere i kad NECEMO NI MOCI BIRATI da li da platimo domacem proizvodjacu vise iz ovih i onih razloga (jer nadam se da ce moja djeca raditi u Podravki ili Koncaru ili Krasu ili Dalekovodu ili nekoj domacoj tvornici, a ne na blagajni u Ikei ili Lidlu), TADA CE poceti otvarati tvornice u kojima ce nasi ljudi raditi sto im daju i dobivati placu koju im odrede vlasnici iz bijelog svijeta. (Btw. vec mi se i tesko sjetiti domacih tvornica i robnih marki... Katastrofa!) I svi misle da je uvozno bolje...

Za sada jos nije tako. Ali kad se vozim po lijepoj nasoj, vidim sve manje obradjene zemlje, sve vise napustenih pogona, sve vise skladista i velikih ducana. Zar je tesko zbrojiti 2 i 2? Kaj se Ikee tice, oni su samo jedna kap u moru. U SLovackoj i Madjarskoj ima vec hrpa tvornica koje zaposljavaju ljude kao roblje (tj. NEMA RAZVOJA, nema novih proizvoda, nema tehnologije, samo crncenje). I dobit ce vodopravne dozvole za sve moguce kemikalije i zagadjenje okoline.... JEr su stranci. I nek mi onda netko kaze da je to napredak. :/

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i otkud ova brojka od 10 000 nezaposlenih?

inače potpisujem Juroslava. jer neće Ikea biti kriva za otpuštanja radnika u tvornicama i zatvaranje salona namještaja, nego nekonkurentnost tih istih tvornica. a da bih kupovala samo zzato što je hrvatsko za to sam nedovoljno domoljubna.
    i ne, ne osjećam krivicu zbog toga. jer postoji vlast koja bi o tome trebala voditi računa.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    inače potpisujem Juroslava. jer neće Ikea biti kriva za otpuštanja radnika u tvornicama i zatvaranje salona namještaja, nego nekonkurentnost tih istih tvornica. a da bih kupovala samo zato što je hrvatsko za to sam nedovoljno domoljubna.
    i ne, ne osjećam krivicu zbog toga. jer postoji vlast koja bi o tome trebala voditi računa.
    X

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa

i otkud ova brojka od 10 000 nezaposlenih?

inače potpisujem Juroslava. jer neće Ikea biti kriva za otpuštanja radnika u tvornicama i zatvaranje salona namještaja, nego nekonkurentnost tih istih tvornica. a da bih kupovala samo zzato što je hrvatsko za to sam nedovoljno domoljubna.
    Iz jučerašnjeg Dnevnika! Čuli smo je i mi... Predstavnica udruge proizvođača namještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori je upravo to rekla. I mislim da nisu puno fulali, iako se sada još ne može točno znati.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo jedne koja je jednom u zivotu bila u ikei.
    jos ko klinka

potpis na Juroslava.
    i slazem se sa Peterlin i padom kupovne moci.
    al to je problem koji prati cijelu drzavu.
    orijentirani smo na usluzne djelatnosti.
    a sta ce biti kad si vise nitko ne bude mogao priustiti npr. ljetovanje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ali, tu njihovu konkurentnost sada placaju potrosaci, odnosno mi placamo vise cijene.
    x.

Meni dolazak Ikee nije loš - ne vjerujem da će svi tamo kupovat, ali mi je drago da je raspoloživ takav namještaj bez tramakavanja u Graz, a ne da je sve što mi se sviđa preskupo tako da kad nešto kupiš grcaš još dugo, a što je cijenom dostupno da mi je ružno. Veća konkurencija, bolje potrošačima. A onda ide onaj drugi dio priče - kako ćemo trošit ako ne budemo imali, ali to je tema bitno šira od dolaska Ikee u ZG, to je povezano i sa svjetskom krizom i sa globalizacijom. Sve je to ko bolji i jeftiniji i konkurentniji - on osvaja. Meni žao što se kod nas neko nije smislio pa osnovao nešto a la Ikeu i išao dalje po susjednim zemljama, ne bi se tu ja bunila uopće. Treba imat tržišno uspješan koncept.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili u traženju nekakvog kauča za dnevni na moru. Prešli Solidum (nekoliko puta), Velesajam, Primu, Lesninu, ne znam gdje sve nismo bili, sad i Ambientu. Ništa. Sve na isti kalup.
    Došla u Ikeu, ma nisam prešla ni 10 m, čim sam ga ugledala, to je bila ljubav na prvi pogled. Rekla sam: Karlstad i ništa više.

Stvar je u tome što kad uvijek nešto tražim, prvo prijeđem tu doma i niš ne nađem. Odem u Ikeu, nađem sve. E to volim, i još ima boje koja mi paše i ne moram čekati tri mjeseca.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a sva njihova konkurentnost na našm tržištu se temelji na samo dvije premise.
    MONEY TALKS
    JAČI-KVAČI

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa ajmo onda krenuti redom...
    od svih stranaca koji su došli u hrvatsku otvoriti svoje trgovine.

kod njih ne priča lova?
    oni nisu imali pomoć vlasti da uopće dođu u hrvatsku?

jok, to samo ima ikea, nema spar, nema mercator, nema kika...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ono što sam napisala odnosi se na sve strance u svim branšama.
    tu ubrajam i MOL, baxter, gsk,lactalis...

svi oni imaju pomoć vlasti jer su njihove investicije fina financijka inekcija, a najveći je problem što je tom isplativo samo vlasti, običan čovjek u vrlo , vrlo rijetkim slučajevima osjeti neku korist.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas sam bila na nekakvom eventu i u dvorani pored naše se događalo nešto neobično: bile su i kamere, a ljudi koji su bili u toj dvorani izlazili su noseći one velike Ikea plastične vreće sa unutra nekakvim poklonima i vadili su Ikea kataloge. Jel' bilo kaj na Dnevniku? Možda neka proslava postavljanja kamena temeljca

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bilo je nešto
    ali nisu prikazivali nikakve mito - poklone, nego su pitali direktora Ikee za Hrvatsku (takav već postoji :shock jel im država poklonila zemljište i jel zbog njih HAC pomiče naplatne kućice. Striček je rekao da su zemljište kupili od privatnih osoba, a ne od države a HAC je rekao da pomicanje nema veze s Ikeom nego...nema.
    i opet se javila ona teta s 10000 nezaposlenih

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Danas sam bila na nekakvom eventu i u dvorani pored naše se događalo nešto neobično: bile su i kamere, a ljudi koji su bili u toj dvorani izlazili su noseći one velike Ikea plastične vreće sa unutra nekakvim poklonima i vadili su Ikea kataloge. Jel' bilo kaj na Dnevniku? Možda neka proslava postavljanja kamena temeljca
    Bila je neka svečana večera povodom početka gradnje, potpisivanja nečega ili tako nešto.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ikea odustaje od ulaganja u Hrvatsku?:
    http://www.tportal.hr/fset.html

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove