Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kasalj i jastuk

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kasalj i jastuk

L je od sredine listopada imala dvije viroze sa smrkavim nosom i zrelim kasaljem koji je najgori bio pred stan, dok ne bi tvrdo zaspala. Da bih joj olaksala disanje, stavila sam joj u krevet jastuk, ne prevelik, recimo 3-4 cm debeo. Podizanjem na jastuk kasalj se znacajno umiri. Kako je imala pauzu izmedju dvije viroze od samo tjedan dana sa kasljem koji je cijelo vrijeme vise ili manje bio pristuan, jastuk nisam skidala i sad se brinem da li jastuk moze utjecati na kraljeznicu. Imam joj namjeru skinuti jastuk cim prestane kasljati. Da li vasa djeca redovno spavaju s jastucima ili samo kad kaslju i sto je ispravno, spavanje s jastukom i koliko velkim jastukom ili bez.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne znam što je zdravije, ali Jr. spava s jastukom otkako je navršio godinu dana.

spava sa mnom u krevetu pa bi ionako svaku noć završio na mom...

ima svoj jastuk - tempur junior - ali rijetko je na njemu: nekad je na mom, nekad na ogromnoj Lali (teletubbies) koja je s nama u krevetu, nekad spuzne pa spava na ravnom. uglavnom, kako njemu paše...

ima 3 godine

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I moj malac od godine dana spava na mom jastuku koji je stvarno tanak i mislim da mu pase najvise zbog toga sto mu mirisi na mene. Obicno, kratko nakon sto zaspi, spuzne s njega i spava na ravnom. Kad je prehladen, kao sad, ja ga namjerno stavljam na jastuk preko noci jer mu to puuuuno olaksava disanje. Mislim da je bitno samo da mu nije samo glavica na jastuku nego pola tijela, onako da on bude ukoso tj. da mu kraljeznica ne trpi tj. da nije savijena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koksy,upravo tako, L se sa pola tijela popne na jastuk tako da jo vrat ne pati (ili se meni tako cini). I ona spuzne nazad na madrac ali ako je bolesna, kasalj se vrati vrlo brzo i moram je podignut. Hvala cure.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ovako...Matija je imao refluks pa sam ga i kao tek rodjenu bebu morala podizati na jastuk nakon jela (i izdizati deo krevetica gde je glavica). Nije to bilo klasicno lezanje na jastuku vec onako, od guze pa navise na jastuku tako da ne bi stradao vrat. Kad god bi dolazio kod nas u krevet konfiskovao bi moj jastuk. Negde sa godinu dana poceo je da sam sebi pravi jastuk od 2 plisane kuce sa kojima je spavao (morale su biti dve - jedna je bila jastuk a drugu bi grlio) tako da sam tad uvela jastuk za njega

Boris je pak alergican na grinje i sa 11 meseci je dobio prve opstrukcije. Nakon te prve sledile su nove, na 20-tak dana odprilike i tako godinu dana dok nije krenuo sa Flixotide-om. Da bi lakse disao imao je jastuk (znatno vislji od Matijinog, kad su napadi jaki dobijao je jedan jako visok kad skoro da sedi koliko je izdignut). Kako kasalj skoro da nije ni prestajao (5 dana opstrukcija, 7 dana iskasljavanja, 7 dana pauze pa sve ispocetka) i on se navikao na podignuto uzglavlje pa je dobio jastuk.

Sad spavaju u velikim krevetima, svaki sa jastukom. Jastuci su tanki, punjeni seckanim sundjerom da bi se lakse prali i retko leze na njima kao mi odrasli, vise je to naleganje na jastuk polovinom tela (uspavljuju se potrbuske i tako spavaju najveci deo noci)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad je prehlađena stavljam joj veliki jastuk, jedino se tako donekle naspava. Inace se budila svakih 5 min.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu kao
    1. pozdraviti Timmy i njenu princezu
    2. P spava s nama i to su razno razne poze i polozaji, od jastuka do mojih/nasih ledja...isto ju pokusavam staviti na poviseno kad je prehladjena, ali to vise nije tako jednostavno upravo zbog tog njenog plesa po plahtama. Kad je bila manja i spavala u svom kreveticu (koji je bio prikacen uz nas) ispod madraca bih stavila deku tako da je cijeli madrac bio kosi, nije imala jastuk, ali sad u novom stanu nema mjesta za njen krevetic pa ta varijanta otpada( tko ce nakositi nas veliki, bracni madrac).
    Sad upravo prozivljavamo prehladu, kasalj i upalu uha i 1.antibiotik ..i idem pretraziti sto je dobro za smirenje kaslja jer ujutro ne prestaje kasljati (suho)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L je danas prvi put krenula u vrtic. Kad smo dosli, pola djece je smrcalo, kihalo i kasljalo. Vec vidim jastuk u funkciji veceras, moram vidjet onaj tempur junior sto je miha spomenula, mora da je ergonomski.
    jadro, pozdrav i vama .

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj ima 3,5 g i neće jastuk ni pod razno
    pa s obzirom da je krenuo u vrtić i da non stop kašlje i curka nos
    ja mu domišljato ispod madraca stavim deku pa ima kakvo takvo povišenje

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

timmy, tempur junior je klasični, ergonomski jastuk (u obliku slova S), koji ispunjava svoju svrhu samo i isključivo kad dijete leži na boku, s glavom na jastuku. moja L. spava na tempuru, ali ne junioru, nego onom koji je punjen tempur mrvicama, čini mi se da je on puno bolji, jer joj pola tijela stane na njega, nije puno visok, i nije važno je li spava na ledjima ili na boku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala HM. Kupila sam neki jastuk za djecu u Svilanitu i kad sam ga oprala na navedenu temperaturu, sav je postao kvrgav. Sad L spava na nekom antialergijskom ali sigurna sam da ima i boljih opcija.

Evo nesto sam kopala i nasla ovaj link http://www.centarsm.co.yu/SavetiJastuk.htm

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj nije posebno "dječji", ali njoj super odgovara. baš se "ušuška" u njega.
    oni ga zovu Tradicionalni jastuk
    :http://www.tempur.com.hr/page2534.aspx
    skup je ko sam vrag, ne znam je li realno toliko vrijedi, ali ja sam ga nakon par mjeseci kupila i sebi i baš mi paše.
    a da ne pričam da smo lani išli na ljetovanje, ostavili ga u hotelu i to shvatili kad smo došli doma. i onda je dostava i carina koštala više nego novi.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    idem pretraziti sto je dobro za smirenje kaslja jer ujutro ne prestaje kasljati (suho)
    Sljezov korijen

oprostite na OT

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •