Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Reflux?

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Reflux?

Andrej ima 2 meseca i od kada se rodio stalno bljucka. Nema sanse da ga nekih sat (a ponekad i vise) stavim na ledja posle podoja posto mu svako malo curi mleko iz usta. Takodjer ga zbog ovoga moram stavljati iskljucivo na stomak da spava jer se bojim da se nu zagrcne u snu. Na boku nema snase jer mu se ne svidja. Koji su simptomi refluxa jer sam vec pocela tripovati da je mozda u tome problem?
    Inace bljucka i kad podrigne i kada ne podrigne. Nekad "sir", a nekad cisto mleko

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ispravite me ako grijesim,kaj refluks nema veze sa urinom :? :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mojem Luki su sumnjali na refluks. Ne mogu previše reći jer ni sama ne znam puno,ali kod refluksa dio mokraće se zadržava u tijelu. Postoje 4 stupnja. 3 i 4 se većinom kirurški riješavaju. I da kažu da dijeci koja imaju problema s mokračnim kanalima kapci znaju biti otečeni

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    ispravite me ako grijesim,kaj refluks nema veze sa urinom :? :?
    postoji i želučani refluks - GER.

tina ukucaj u pretražnik imaš puno tema o tome.
    evo ti link na tekst sa portala
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=207&Show=1743

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tashunica hvala

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sve sam procitala s ovog linka i sada sam u panici
    Ima vecinu onih simptoma osim budjenja i bljuckanja po noci - Andrej spava 6-7 sati u komadu.
    Inace ja sam hipohondar i ovo je sada za mene propas sveta Mislim da je bolje da nista vise ne citam po netu nego da pitam pedijatra da ne panicim ukoliko nije potrebno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa
    Sve sam procitala s ovog linka i sada sam u panici
    Ima vecinu onih simptoma osim budjenja i bljuckanja po noci - Andrej spava 6-7 sati u komadu.
    Inace ja sam hipohondar i ovo je sada za mene propas sveta Mislim da je bolje da nista vise ne citam po netu nego da pitam pedijatra da ne panicim ukoliko nije potrebno
    Nemora biti propast svijeta A ovo ti kazem kao mama dvoje djece koja su imala vrlo jak refluks a Noah je cak i tri godine pio ljekove koji smanjuju proizvodnju zeludcane kiseline.
    Ako dojis trudi se da nastavis sto duze jer to je najbolji lijek za refluks.
    Kod neke djece zna samo od sebe proci poslije par mjeseci tj kod vecine.
    Ako bebac dobija dovoljno na kilazi nemas razloga za brigu.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Natasa30
    hvala ti. Svesna sam ja da preterujem, ali ne mogu protiv sebe ja sam totalni panicar i hipohondar. Kada mi je prvo dete imalo temperaturu 39 ja sam povracala u wc-u od muke
    Trudim se da budem reealna, ali dzaba, a i sada mi se srce cepa kada sam procitala da im je to osecaj kao zgaravica. Ja sam u trudnoci imala zgaravicu i stvarno je grozno i pece i neprijatno je. Pogotovo zato sto je tako dobra beba (za razliku od moje kceri koja je bila mali vrag) i tako se smeje kada ga stavim na ledja, cak ne zeli ni da se nosi (place) hoce samo da lezi, ali onda nakon 10 minuta pocne plakati i bljucne onaj grozni sir

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

probaj se smiriti, cim se radi o bljuckanju naravno da se radi o refluxu, buduci da gornji zelucani misic propusta hranu van.

nista opasno i nista neuobicajeno kod malih bebeka kao tvoj, i skroz nepotrebno za tretiranje, kako rastu stanje se popravlja.

kao sto rekoh, JAkO UOBICAJENO kod male djece, mislim da nema bebeka koji ne bljucka pomalo i povremeno, a kod nekih je to jace izrazeno.

probaj se smiriti i ulozi energiju u korisnije stvari, npr, prosetaj malo, nadji prijateljicu za kavu, uzmi dobru knjigu i citaj dok mali spava ili doji...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sta da ti kazem kad su svi koji su dolazili kod nas u prvih 6 meseci imali svoju garderobu za presvlacenje (sveki, komsinica, moja mama...), tetra pelene sam delila na vratima, gledala sam na sat za svako uzimanje na ruke (tek 1-1.5h nakon obroka bi se stanje smirilo i sansa za kompletno zalivanje bi se smanjila)

Pomagalo je lagano i dugo dojenje, lagano dizanje za podrigivanje i to vise puta u toku podoja. drzanje u uspravnom polozaju jos neko vreme nakon podoja (na rukama ili podignuto na jastuk), izdizanje duseka (par debelih knjiga ispod duseka da beba lezi -nizbrdo-) i nikakvo uzimanje niti mlataranje nakon obroka.

Reflux se smirio tek kad smo presli na kazice sa 6 meseci. Malo boljitka smo imali i kad smo sa 4.5 meseci izdigli naslon kolica za 1 (od 5) podeoka. Dakle, radi sve da smanjis pritisak hrane na sfinkter i trebalo bi biti mnogo lakse i bebi i tebi.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da li ima neka hrana koju treba da izbegavam dok dojim ukoliko dete ima reflux?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo i nas s istim simptomima.Mi se stalno presvlaćimo,mašina je u pogonu non-stop!
    Nemoj se uzrujavati,to se sve smiruje s početkom papanja krute hrane,no nikako prije 6.mjeseci.
    Tvoja prehrana,ako dojiš,nema veze s bljuckanjem.
    Nisi sama ima nas više,moj muškić stalno bljucka,konstantno,nekad više nekad manje!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj Ivo je stalno bljuckao. Shvaćam tvoju zabrinutost, nije to ugodno gledati. Kod mene je bilo uglavnom ovako: jedan dan se ne brinem u stilu proći će, drug dan se raspitujem i išćitavam što god nađem o tome, treći dan šizim. I tako otprilike 6 mjeseci, dok nije počeo sjediti. Tako su mi i govorili, da će proći kad počne sjediti, meni je to bilo jako blesavo, ali stvarno je tako i bilo.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala svima na lepim recima

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tina kako je?

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bili smo kod pedijatra i on je rekao da je to zato sto se prejeo, ali ja sumnjam. Nista.... i dalje on bljucka i sat- sat i po posle jela, ali ne cesto kao pre. Mi smo se nekako isprakticirali pa ga posle podoja ukoliko nije zaspao sat vremena drzimo uspravno. Hranim ga svakih 2-2,5 sati i on sisa negde 5 minut, vise nece). On je veseo i zivahan. Sto je najgore obozava jadnicak da lezi na ledjima i cesto place kada ga nosimo posle podoja jer hoce u svoj baby gym
    Cini mi se da nije bas dobio puno na tezini, mada izgleda ok.
    Ja sam ustvari ubedjena da on ima neki laksi oblik refluxa i da ce ga s vremenom izrasti, a i bice nam lakse kada pocne da sedi sa 6 meseci :D
    Sada 17. dec. idemo na vakcinaciju pa ce ga izvagati.
    Hvala sto mislis na nas Samaritanka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mia je bljuckala (ja bih to nazvala povraćanjem) do 5,5 mjeseci. Meni je bilo neugodno bilo gdje ići jer je ljudima bljuckala po stanu, po njima. Muž i ja smo konstantno smrdili na rigotinu. Nisam se uzrujavala. Super je dobivala na težini, bila vesela. Jedina mi je muka bila što je konstantno mučim sa presvlačenjem. Podbradnjaka smo imali cca 20. I jednom dana je sve samo stalo. I to ne uvođenjem krute hrane jer ju je odbijala do 8 mjeseca. I dalje cica ali bez bljuckanja. Ne nerviraj se! Jedan mi je doktor rekao: "Ne gledajte bebu toliko pod povećalom jer tako ne možete uživati. Kad je pogledate ako vidite sretnu i zadovoljnu bebu, stanite. To je najbitnije od svega." I stvarno je tako. I ja sam hipohondar a prošla sam čuda sa mojom pišuljom. I to me samo ojačalo. Moj mali borac je preživio 3 operacije hemangioma (bez ijedne suze), E. Coli, upalu pluća sa 11 dana, rota virus, moraxellu catharalis, a šmrcanja i virozice da ne spominjem.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tina htjela sam te pitati koliko stežeš pelene tj. da li bi riskirala par eventualnih popišanaca (držanje bez pelena ili olabaviti pelene par sati) da vidiš da li je onda bljuckanje manje?
    To je samo jedna ideja. Kako dečki piške tako da im se ud ukruti i pomakne prema gore često su kod dječaka prisutne nezgode (čitaj proboj pelene) pa mame naginju stegnuti pelenu da se to ne događa...Možda to kod vas nije slučaj, ali za svaki slučaj pitam...

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samaritnka ne stezem uopste pelenu (cak me patronazna bila kritikovala da je to prelabavo) tako da se nama cesto desavaju "nezgode" A cak koristim one od Babylove koje se rastezu pa mozda ne bi ni smetalo da ih stavim malo cvrsce jer bi se rastezale, ali tosam izbegavala bas zbog ovog bljuckanja.
    Cudno je da ima dana da skoro celi dan ne bljucne, a opet ponekada celi dan bljucka
    Nista...ja strpljivo cekam da napuni 6 meseci i sedne :D pa se nadam da ce onda sve ovo proci.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

N.je bljuckala - jaaaaaako, do negdje 7 mjeseci. pedica je rekla da je to ok i da obično prestane do negdje 1. godine. sad bljucne vrlo rijetko, i to eventualno poslije dojenja. ne brini. ako spava, dobiva na težini, sve je ok. prestat će.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moj stariji D je imao refluks, a posljedica je bila jako slabo dobivanje na težini. Nakon savjetovanja s nekoliko pedijatara i drugih liječnika, jedna nam je pedijatrica predložila da mu prije podoja na žličicu dam rižine pahuljuce razmućene u malo izdojenoga mlijeka (žličicu takve smjese). To mu zgusne mlijeko i manje bljucka. Nama je jako pomoglo, a sve se smirilo kad mu je bilo oko četiri mjeseca. Nije jednostavno, pogotovo ako se beba često budi jer se treba izdajati i raditi tu jednu žličicu kašice. Također nam je savjetovano da spava u autosjedalici (viša sila!). D je preko dana spavao u AS, a po noći u krevetiću s uzdignutim uzglavljem (knjige ispod madraca).

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Freja kako si uspevala da napravis samo jednu kasicicu te kasice? gde je uzmesa? Koliko treba da bude gusto?
    Mozda bi mogla da se izdojim ujutro (jedno 10 ml) i onda od toga pravim celi dan tu kasicu posto mi se cini da mleko moze da stoji na sobnoj trmperaturi do 24 sata.
    Ja se bojim da to ne napravim pregusto pa da se ne zagrcne :/
    Ali svakako mi se svidja ideja posto ima neke logike. Prijateljica cije je dete na adaptiranom mleku i stalno bljucka ne bljucka kada joj da neko gusto mleko.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma nisam nikada uspjela napraviti baš tako malo pa se uvijek nešto bacilo. Ali recimo da uzmeš pola žličice rižinih pahuljica i to razmutiš. Ne smije biti prerijetko jer onda nema smisla. Neće se beba zagrcnuti - daješ joj po malo, na vrhu žličice. Brzo oni nauče jesti na žlicu. Ja sam D hranila u malo povišenom položaju (na jastuku) i to je išlo bez problema. Nakon toga dojenje u sjedećem (tada nisam mogla u ležećem) položaju i naravno, obavezno podrigivanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •