Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: jesam li uprskala stvar s dohranom?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno jesam li uprskala stvar s dohranom?

Posto sam pocela raditi, a kako nisam bas neka fabrika za proizvodnju mlijeka pa da mogu napraviti zalihe, Viktor doji tokom noci, ranog jutra, u 12,tokom kasnog popodneva i kad ga uspavljujem. U medjuvremenu ide jedna kasica, dojenje oko 12h i (kršitelj koda) 2 po potrebi (morala sam - ne uspijevam izdojiti kolicinu koju on treba). I sad je problem, sto se meni od 6 ujutro grudi jos nisu napunile.
    Vjerovatno je u pitanju smanjena ponuda zbog smanjene potraznje, ali kako se mogla tako brzo smanjiti i sta da radim/uzimam da je unaprijedim, jer ja stvarno zelim dojiti bar do godine dana.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da još nisi uprskala stvar obzirom da bebu i dalje dojiš, ali imaj u vidu da hranjenje na bočicu i dojenje uglavnom rezultiraju prestankom dojenja. Razlog je tzv. konfuzija bradavica. Dakle, formulu ako već daješ, onda najbolje na čašu.
    Ono s praznim grudima je SF, ili u najboljem slučaju bapska priča. Žene kod ljudske vrste imaju grudi koje se ponešto razlikuju od vimena u papkara i popunjenost kapaciteta nije preduvjet uspješnog dojenja.

niki

Početno

ninet, nema panike, i meni su se "spremnici" početkom dohrane "ispuhali", ali i dalje unutra ima koliko treba. Kad osjetiš napetost u grudima, malo izdoji da ne curi na sve strane, i to je to. Ali, zar nije prerano za kašicu?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma on je jadnicak super primio flasicu u kombinaciji sa sikom, valjda sto sam ga od pocetka dojila preko sesirica, tako da vec mjesec dana funkcionisemo tako (prvo sam davala izdojeno).
    Za kasicu je rano (poceli smo s 5 mj minus 3 dana jer sam htjela zapoceti dok sam jos kod kuce), ali dobro nam ide.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ninet, mislim da ti super ide!
    Dovoljno ti je tezak povratak na posao, pa si to uzela previse k srcu i zato imas osjecaj da nema mlijeka. Tako je i meni bilo u pocetku. (btw, mislim da radimo u slicnom tipu organizacije kojima manjka suosjecajnost sto se porodiljnog tice )
    No, kada se pomiris s tom cinjenicom, kada vidis da je malome dobro (cak i bez tebe :smajlic koji slijeze ramenima bit ces vise opustena i skuzit ces da mlijeko ne nestaje.
    Ako se ne izdajas da malome to bude obrok, onda se probaj izdojiti rucno dvaput dnevno (jednom prije pauze u 12 (kada ides dojiti, pretpostavljam), pa drugi put oko 3, tek toliko da stvoris cak i vise mlijeka za svog malisana, a opet da ne riskiras zastoj.
    Tako ja radim i zasad funkcionira. No, ja se izdajam da malome to bude obrok, a i uspjela sam nategnut svoj ostanak doma na skoro 8 mjeseci (ne pitaj kako )
    A sto se flasice tice, mislim da je vec dovoljno velik da ne zamjenjuje vise flasicu sa sikom, pa se nemoj brinut oko toga - glavno da je on sit. I super je to da prima kasicu! Mozda je prerano, ali on nema nikakve alergijske reakcije i mjesec dana vise ili manje mu u njegovom slucaju ne bi trebalo puno znaciti. (to je samo moje misljenje, of course )
    Uzivaj sto vise u V. kad dodjes doma!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja dodajem već mjesec dana i imam i dalje mlijeka, dodouše moj siki non stop, osim što sam mu od 2 i pol mjeseca počela dodavati jer nisam psihički mogla podnjeti to cucanje čitav dan....nisam išla na wc, ni jela ni pila do kasnog popodneva jer bi on vrištao čim bi mu izvadila siku iz usta .....i onda sam mu počela dodavati, sad dobije oko 15o ml, samo po noći pa spava oko 3 sata i to me spasi jer se uspijem odmoriti.Ne znam, mislim da je kod svakog to drukčije...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •