silkica - što se tiče suhih bradavica, imala sam isti problem. Nisu bile baš tako jako bolne ali ipak dosta osjetljive i suhe.
Još u trudnoći sam kupila od Medele Pure lan kremu.Koliko znam ona je kod nas jedina 100 % lanolin. Ova iz DM-a jeftinija ima dodan vitamin E pa mislim da je isto treba ispirat,
a i bepanthen također treba isprati prije podoja. Dok sam bila trudna sam nekoliko puta namazala bradavice i primjetila sam jako veliku promjenu.
Nekako su baš očvrsnule i perutanje i suhoća su nestali.
U rodilištu sam dobila ragade. Mislim to je stvarno neopisiva bol. Ko da ti neko lamicom reže po prsima. Baš bolno.
I ja sam kombinirala - mazanje svojim mlijekom i sušenje na zraku.
A kad bi morala obuć piđamu namazala bi lanolinom i stavila jastučiće.
Suze su mi išle dok sam dojila. Trebalo je malo vremena dok sam uhvatila ispravan položaj.
Ali savjet koji mi je spasio dojenje je bio - "stisni zube, proći će".
Tako je i bilo. Sve sam bolje namještala bebu na dojku a bradavice su bolile sve manje. I lanolin mi je stvarno puno pomogao.
Ne mora uopće značiti da ćeš zbog osjetljivih bradavica obavezno proći boli i ragade. Možda baš bude išlo sve glatko ( što ti od srca želim).
Ali ako bude bolilo - izdrži i ne odustaj.
Ja sam stvarno imala jako puno poteškoća sa dojenjem ali nisam se dala.
Još uvik mi nije pjesma jer noću ga dojim svako 2 sata( i manje) ali ne posustajem.
E, da, Rodin SOS telefon je također jako puno pomogao
Sretno![]()