Vidi rezultate ankete: da li bi išli u šoping u 00 sati ?

Glasači
1089. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • da

0 0%
  • ne

0 0%
  • 1,089 100.00%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: pitanje za radno vrijeme

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno pitanje za radno vrijeme

da ne kompliciram,neki dan sam čula da mercator bude petkom i subotom u 12-om mjesecu radio do 00 h.mene zanima koga da kontaktiram za takvo radno vrijeme i tko dozvoljava takvim centrima da rade šta hoće.mislim,gdje su sindikati za prava radnika?ne bi me čudilo da počnu raditi od 0-24!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam u to doba kupovala jedino u dežurnoj ljekarni lijekove...
    al eto, u nekim zemljama ljudi tak stalno kupuju...no niu to zemlje za usporedbu.ni najmanje.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekada, vrlo kratko vrijeme je getro radio cijelu noc. Znam da smo bili jednom u kupovini oko 22 ili 23 sata, milina, nije bilo zive duse. Ali, to je bilo prije djece nam, uz njih sigurno nikada ne bi isla u nocnu kupovinu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    nekada, vrlo kratko vrijeme je getro radio cijelu noc. Znam da smo bili jednom u kupovini oko 22 ili 23 sata, milina, nije bilo zive duse. Ali, to je bilo prije djece nam, uz njih sigurno nikada ne bi isla u nocnu kupovinu.
    Da, i mi. Zafalilo nam kokica pa se sjetlili Getroa.
    Al to nije razlog da se radi cijelu noć, definitivno.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne, navecer surfam po forumu, neman vremena za trgovine

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi u to doba spavamo, kako prije djece tako i sad.
    Ne pada mi napamet kupovati :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. Ne vidim razloga zašto je ovaj topic otvoren na pdf Pravni savjeti. :/
    Zato ga prebacujem na pdf KSO.

2. Radno vrijeme trgovina određeno je Zakonom o trgovini .
    Tu je jedan od članaka u kojima se govori o zadnjim izmjenama ovog Zakona članak

3. A ovo je link na mišljenja i članak Sindikata Trgovine članak i web stranica.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam se svojedobno, prije djeteta naravno, znala zateći u getrou poslije ponoći. i daleko od tog da nije bilo žive duše. dapače.
    a ako sam bila u intervalu između 11 i ponoći, znala sam čekati u redu jer su radile samo 4 blagajne. prema tome, nije da nitko tada ne kupuje.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

al nitko iole sabran u to doba ne kupuje valjda špeceraj?!

mislim da u to doba prođu imaju alkohol,cigarete i eventualno grickalice...pa se vidi i koja dobna skupina kupuje.
    whatever, kad ne bi bilo gdje za kupovat u to doba ne bi se ni kupovalo. Simple as that.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tek sad sam vidjela da si napisala da se radi o prosincu.
    onda mi je i logično. puno ljudi ne stigne u uobičajeno vrijeme obaviti pred/božićnu kupovinu. jedne godine sam zapela u getrou na badnjak, (a došla po neku glupost koja je mojoj mami silom trebala baš tada) i bila u redu od nekih 9 pa do skoro ponoći. još mi nije jasno zašto sam ipak ostala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

petarpan, iznenadila bi se.
    ja sam uglavnom primjećivala (osim mlađe ekipe koja je došla po cugu), žene u ranim 30ima koje su kupovale baš špeceraj, ali sa naglaskom na polugotovu/smrznutu hranu. i mlađe parove.

ali isto tako govorim o periodu do 1am, ne 4.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno da bi isla kupovati, ako bi imala potrebu za tim. vec sam negdje pisala da me ogranicavanje radnog vremena smeta. vjerujem da bi odredenim ljudima pasalo da postoje trgovine koje rade 00-24, i pruzateljima i korisnicima usluga.

osobno, radije bi isla obaviti tjednu kupovinu u ponoc kad nema zive duse na cesti (a vjerujem ni u ducanu), nego u sred dana kad jos gubim dodatnih sat vremena na cekanje u redu za blagajnu i na guzve u prometu.

a izrabljivanje radne snage se ne rjesava zabranom rada, nego pojacanim inspekcijama i visokim kaznama za prekrsitelje.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    petarpan, iznenadila bi se.
    ja sam uglavnom primjećivala (osim mlađe ekipe koja je došla po cugu), žene u ranim 30ima koje su kupovale baš špeceraj, ali sa naglaskom na polugotovu/smrznutu hranu. i mlađe parove.

ali isto tako govorim o periodu do 1am, ne 4.
    Bome bih!
    Ne kužim, majke mi, šta nekom treba doć da u jedan ujutro dere po smrznutim picekima, salati i konzervama graha...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam vec sad zivcana kad se sjetim guzvi i ludila po ducanima u 12. mjesecu ...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa i ja sam..te ih iz istog, manje-više uspješno izbjegavam...neke stvari se mogu nabavit i prije početka božićnog ludila, a mnoge budu i jeftinije...
    Ostalo, kupujem u kvartovskom dućanu gdje je svaki dan isto, bez obzira na datum u godini

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja obozavam shopping i dobru klopicu ali u 00.00h najdraze mi je ususkati se finu mekanu posteljinu...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemam ništa protiv takvog radnog vremena pod uvjetom da ljudi budu propisno i pošteno plaćeni za svoj rad.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Nemam ništa protiv takvog radnog vremena pod uvjetom da ljudi budu propisno i pošteno plaćeni za svoj rad.
    x
    pa ko voli nek izvoli u noćni šoping!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A isplativost?
    Pita li se uopće te ljude bi li oni, za ne znam kakve pare, bili spremni odrađivati noćne smjene?!
    I kakav to promet neka veletrgovina mora ostvariti da bi bilo isplativo...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trebalo bi se lako naci tko zeli raditi nocne smjene, ipak bi one bile placene valjda 50% vise. pa ako se stvarno ne bi nasao bilo student, bilo ne znam tko, onda bi rekla da zivimo u zemlji blagostanja, a svi se nesto zale bezveze i tvrde suprotno.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja osobno ne bih išla u pola noći u shopping
    radije u neko normalno uredovno vrijeme pa ću čekati red nego tada
    meni je jedino večer vrijeme nekog odmora, kuhanja za sutradan, peglanja...
    kakav shopping?! ako nešto u te ure trebam kupovati, anda je to samo (nedajBože) dežurana ljekarna i lijekovi

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

O Bože jadne te prodavačice i njihova djeca. Nije mi jasno kako se oduprijeti tim potrošačkim navikama. Svi trubimo kako treba zatvoriti trgovine u ned. zbog prava radnika, ali uredno su nas pune trgovine. Naravno da bi zatvorili kada ne bi imali kupaca, ali mi smo eldorado nedjeljom. Kada bi i ona crkavica koju daju prodavačicama u ned. bila trošak u -, u odnosu na prodaju itekako bi zatvorili.
    Ljuta sam na samu sebe što mi ne uspjeva ne otići u Mercator u ned. ujutro. Pa kavica, pa shoping, ali koliko puta si mislim, pa i te žene imaju djecu i dok im se ja sa svojom prošetavam i kupujem, njihovu netko čuva, od koje je možda i bolesno pa je zato zamišljena na blagajni. Uredno sve imaju slobodan dan svaku drugu ned. I onda smo ludi kad su drske i bezobrazne.
    Pa da meni poslodavac kaže da moram raditi do 00.00, ugrizla bi nekog na blagajni u 23 sata. Lani je Mercator u Puli radio tako i nisam bila poslje 21 sat i neću ni ove god. E to je stvarno previše.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ...osobno, radije bi isla obaviti tjednu kupovinu u ponoc kad nema zive duse na cesti (a vjerujem ni u ducanu)...
    ali onda nema ekonomske opravdanosti takvom radnom vremenu.
    bez prometa, odnosno kupovine, nema šanse da zaposlenici budu odgovarajuće plaćeni.
    po meni je to najveći problem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na žalost, kako nam je ludo radno vrijeme, vjerojatno bih slala muža ili išla ja, nakon što uspavamo dijete - najmanje bismo vremena tad izgubili u shoppingu, a on-line kupnja se isto pokazala kao gubitak vremena - pola stvari nema, moraš bit doma u određeno vrijeme (mi smo često vani), onda dok to sve poklikaš - koji put je brže otić u dućan.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zamisli: zima, hladnoća, led......a ti se oblačiš u ponoća za otić u kupovinu.....brrrrrr ja se smrzla od same ideje

ali da mi je nešto o glavu sigurno bi otišla iako ne znam šta bi mi to moglo taaaaako ludo zafalit u kući da u gluho doba noći pohodim šoping centar. sve šta bi mi moglo pofalit je ono što nabija po noći kile u stražnjicu.

a kad se promislim tih jadnih radnica kojima obitelj doma čeka njen povratak muka mi dođe. bez obzira na 50% veću dnevnicu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Potpis. I protiv sam zabrane rada nedjeljom ili ogranicavanja radnog vremena.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo u getro išli oko 23. zašto? zato što mi je radno vrijeme bilo od 8 ujutro do 21 navečer. ne pitajte
    i nismo baš bili plaćeni tada.

uglavnom i ja kažem, ako se ljude dobro plati (dobro!) i ako ih se ne izrabljuje, dakle ne tjera majke s malom djecom da rade noću, nego se nađu oni koji žele raditi i za to ih se plati, zašto ne.
    sigurna sam da će biti zainteresiranih.

i još nešto, neka ih se dobro osigura. mislim da mi baš ne bi bilo ugodno raditi noću, ali dobro, to nije neki lokalni drugstore, ipak je shopping centar.

ja znam da ne bih išla, meni je i ovako šoping gnjavež i davež, ali sad kad krene ludnica...
    a onda se opet možemo vratiti na onaj topic koliko tko zarađuje pa se čudit odakle gužve skužajte na cinizmu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma koji špeceraj u ponoć.
    Djeca mi odvano spavaju a i ja radije gledam film ili se s mužem "igram" ili i ja spavam.
    I da mi se ba i jedu kokoice a nemam ih doma, nema šaaaanse da bih u to doba išla u dućan.
    Meni je neugodno ući u dućan oko 20h a kamoli kasnije.
    Ni mi to baš normalno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E viš, ja iskreno ne bih imala ništa protiv po koju smjenu odraditi po noći, na naravno nekom pristojnom poslu, tipa sam dežuranje.
    Jer mi djeca ioanko po noći spavaju, ujutro su u vrtiću, a ja se do popodne odmorim i opet bih više vremena provela s njima nego kada npr, radim popodne oa ih ne vidim nikako.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uvijek je bilo ljudi kojima treba novaca i koji će drage volje raditi više, i u smjenama, i prekovremeno, samo da zarade još koju kunu. Zašto im onda to ne omogućiti i platiti? Ali, naravno caka je u onome OMOGUĆITI (a ne narediti, znači trebali bi tako raditi prvenstveno oni koji to žele) i PLATITI.
    A što se ekonomske opravdanosti rada trgovine u ponoć i sitne sate tiče, naravno da te trgovine u to vrijeme ne ostvaruju neku veliku zaradu, ali im je cilj naviknuti ljude da dolaze kupovati kod njih, ne samo u tri ujutro nego i u tri popodne.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dok je bila Jabuka u Importane Centru, znalo se zalomiti i oko 23h da nešto hitno zatreba. Znam, razmaženi smo - ali radimo na promjenama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    zamisli: zima, hladnoća, led......a ti se oblačiš u ponoća za otić u kupovinu.....brrrrrr ja se smrzla od same ideje
    Ma, to je u ZG-u sve po grijanju - iz stana u auto iz auta u garažu, najčešžće natkrivenu, pa u grijani dućan i nazad. A nema pasa, pa za ono što ti treba sat i pol u najgore vrijeme, kad je dijete nervozno (iza 18), odradiš u pola sata dok dijete spava.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovaj sa cvikama = broj 18

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U 00 sati ja lijepo spavam ko klada (i svi ostali iz naše kuće).

Kolega je jednom išao u Metro (ili Getro ???) prije godišnjega u sitne sate, ali to je iznimni slučaj. U redovnim okolnostima - no way. Iako, dozvoljavam da ima ljudi koji nezgodno rade ili daleko stanuju ili imaju kojekakve razloge da im to povremeno bude ok... Kao stalna navika - mhm, nekak mi se ne zdopada.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jedino mjesto koje meni treba da radi noću je pumpa. Zato što, ako mi što i zatreba noću, to su ili cigarete ili piva jer to su situacije kad se jednom godišnje negdje skupimo pa nešto od toga obično pofali. I pumpa mi je dovoljna. A sad da bi išla u ponoć kupovat kumpire ili meso... nebi baš.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je to super ideja - imam takvo radno vrijeme da mi se masu puta znalo desiti da trčim u Konzum u Av. Mallu koji radi do 22h.

A zaštita prava radnika se ne ostvaruje zabranama - zašto ne raditi nedjeljom ako se to dodatno plati?

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    A zaštita prava radnika se ne ostvaruje zabranama - zašto ne raditi nedjeljom ako se to dodatno plati?
    Ima dosta radnih mjesta na kojima nam je normalno da rade i po noći i nedjeljom i blagdanom. Mislim da će to uskoro postati i trgovci.

Problem je što se do sada nisu uspjeli izboriti za prava koja im po zakonu pripadaju.
    Nije mi zakon struka, ali mislim da se noćni rad plaća više, rad nedjeljom i blagdanom, prekovremeni, pravo na slobodan dan...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Još jedan potpis i definitivno bih išla u šoping u to doba, jer mrzim gužve po dućanima.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Trudim se ne ići NI nedjeljom, zbog mene ne moraju raditi.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne bih baš izjednačavala trgovinu s bolnicama, carinom i željeznicama. Gdje su granice naše komocije?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Ma, to je u ZG-u sve po grijanju - iz stana u auto iz auta u garažu, najčešžće natkrivenu, pa u grijani dućan i nazad.
    opet brrrrr kad se sitim hladnoće koja me probije kad sidnem u nezagrijano auto.

Ima dosta radnih mjesta na kojima nam je normalno da rade i po noći i nedjeljom i blagdanom. Mislim da će to uskoro postati i trgovci.
    ali se zna koja su to radna mjesta i zato nam je normalno.

Gdje su granice naše komocije?
    tamo gdje započinju nečijeg "izrabljivanja".

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    Gdje su granice naše komocije?
    Nema granica.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ali se zna koja su to radna mjesta i zato nam je normalno.
    I kroz neko vrijeme će se u ta radna mjesta ubrajati i trgovci.

To je moja pretpostavka.

Lako moguće da sam u krivu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam da li bi rekla da ili ne. Trenutno ne, ali bila sam u situaciji da doslovno nisam imala vremena po hranu prije 9 navečer. Baš nekako u to vrijeme je prošao onaj zakon o trgovini po kojem sve radi do 9 i ne radi nedjeljom.
    Danas mi se popravila situacija pa bi rekla da mi ne treba dućan koji radi do 00, ali da me netko onda pitao rekla bi DA, treba mi.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e pa drage moje,nije da sam za bivši režim,kako neki kažu ali mislim da našem narodu treba ponovo čizma.u ono vrijeme,kakav šoping nedjeljom,subotom do dva-tri.jedino kaj su radili dežurni dućani nedjeljom.a sad;totalno smo postali sebični i iskvareni.radnici su imali više prava,a danas :udri po radniku.a najbolje kad ih vidim kad kupuju nedjeljom i blagdanima pa se drže kao: ti si tu da me podvoriš jer ja sam kralj!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    x.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad počnem patiti od nesanice, možda. Za sada u to doba spavam k'o klada.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Osim što ljudi trebaju biti plaćeni za svoj rad, radno vrijeme treba organizirati kao u zdravstvu i nekim drugim strukama koje rade noću, dakle, nakon radne noći 2 dana slobodna.
    Jednako tako treba poštovati i pravo na godišnji odmor, koji bi trebao biti više dana s obzirom na uvjete rada, kao i da se taj godišnji iskoristi do kraja. Mislim da puno ljudi u trgovini, nažalost, ne uspije iskoristiti pripadajući godišnji odmor.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa

Nije mi zakon struka, ali mislim da se noćni rad plaća više, rad nedjeljom i blagdanom, prekovremeni, pravo na slobodan dan...
    je.u državnim firmama možda.
    ali ova država ionako nema kontrolu nad provedbom zakona.
    po meni je o tome besmisleno raspravljati.jer jedna stvar vuče drugu. i tome nema kraja...
    a ti koji pričaju da bi noću pohodili trgovine, zanima me da li na dnevnoj bazi, tjenoj ili...?
    mislim da su nekima ipak oči malo velike pa bi rado progutali veliki kolač. dok si ne priznaju da su previše siti nakon dva zalogaja...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, MM redovno ide u kupovinu iza ponoći, a išli smo i zajedno dok nismo imali dete. Sad lepo napravimo spisak pa on ide npr. petkom noću. Zašto? Zato što nam radnim danom popodne treba cca 1h da obavimo kupovinu plus cca 2-2.5h da se kroz gradsku gužvu probijemo do prodavnice i posle do kuće. A to vreme radije provodimo sa detetom.
    A ako ćemo o komociji, zašto onda gledamo TV noću, zar to nije previše komotno? I radnici na TV (npr. ja) imaju decu i ne vole noćne smene.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •