Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Strani jezici u prva tri razreda

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Strani jezici u prva tri razreda

Kako izgledaju sadržaji nastave za strane jezike u prva tri razreda?

Pitam jer moj predskolarac manje-više zna Engleski jer sam ja Amerikanka pa snjime kako-kad razgovaram na Engleskom (trebala bih više, al znate kak je teško mamama radilicama sve uskladiti, nekad sam jednostavno preiscrpljena još i za forsiranje engleskog...)

no uglavnom, on razumije uglavnom sve što mu se veli, i može složiti rečenice kad hoće i kad se trudi, makar pravi gramaticke greške. razumije kad mu čitam price na Engleskom, i može pratiti večinu crtića na engleskom, pa sad - ako on krene s prvašima učiti Engleski, jel će jako iskočiti od prosjeka? Jel će mu biti dosadno, jer njemu ipak fali znanje gramatike a ne rijeći? On čak zna razliku između čitanje na Engleskom i Hrvatskom (izgovor, razlike između zvukovima kod slova C, J na Eng. i Hrv. itd.)
    Razmisljam da (ako postoji mogucnost u njegovoj skoli) da on krene uciti Njemački jer tu nezna niš, pa ima isti start kao i sva ostala djeca. Opet si mislim, možda bi mu pasalo ići na Eng. pa da pošteno nauči taj jezik??!!
    Što mislite?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naši su učili iz knjiga Way to go, a bile su još neke (ne mogu se sada sjetiti).

mislim da nema nikakvog problema da starta s ostalim klincima. ima dosta djece koja engleski uče u vrtiću, ili koja imaju "uho" pa slušaju crtiće . iznenadila bi se kako uspiju uz to naučiti.

kasnije će dobiti drugi jezik kao izborni - i tamo će učiti ispočetka.

ja uvijek potičem usavršavanje onog što se već zna, a uz to se lakše prihvaća i nešto novo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Potpisujem sorciere.

Mi smo učili (stariji sin) engleski od vrtiću, sad ga uči izborno u 4. osnovne. Njemački je naučio s televizije (!), čisto solidno razgovara s mojim šogorom koji je rođeni Nijemac, a taj jezik uči redovno u školi.

Lakše im je ako nešto znaju, ali ne i dosadno. Ta je nastava zgodno koncipirana, naglasak nije na štrebanju jezika. Zabavljaju se pjesmicama, crtaju... (ne kao mi pred 20 godina ;-/)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •