na tickeru vidite koliko mi je djetesce staro...
ima 11 kg i po novom se dize (sam uz namjestaj)..
dali to znaci da moze preci u sjedalicu grupe 1??
na tickeru vidite koliko mi je djetesce staro...
ima 11 kg i po novom se dize (sam uz namjestaj)..
dali to znaci da moze preci u sjedalicu grupe 1??
nem atickera nego potpis![]()
Daaleko je on još od godine dana.
A i nema više od 13 kila.
da, ali po pravilu da imapreko 9kg i da se samostalno dize mogao bi ici u vecu grupu....?
A čemu žurba? Najsigurniji je obrnuto od smjera vožnje dokle god zadovoljava uvjete korištenja sjedalice od 0-13 kg.
hej cure...znam ja da je najsigurnije i da ne treba zuriti...ali teoretski zadovoljava sve uvjete za prerlazak...??
Želiš li zadovoljiti teoriju ili još bolju sigurnost djeteta?
Cure su rekle da je sigurnije, meni bi to bilo bitnije nego što je ispunio dva uvjeta za prelazak u grupu I.
Jan se isto samostalno ustaje, ima 10 kg, visinom još nije prešao, ali je još uvijek u 0+. I bit ćemo dok je ne preraste.
mrzim kad mi se ne odgovara na posatvljeno pitanje nego se drze prodike...
da...ako mi bude mirniji u vecoj cu ga staviti u vecu..jer mislim da mi je nesigurnije to sto ga svaki put na povrtaku od nekud moram drzati na rukama pristekanog na sisi...
ne moraš ti njega držat na rukama prištekanog na sisi. moraš ga držat u sjedalici
Angelina, ja ću se samo ubaciti da ti kažem da se strpiš još malo jer znam da se L. dignuo na nogice samo par puta do sada. Naime, najvažnija stvar (neka me savjetnice isprave) je da vratni/leđni mišići budu dovoljno čvrsti da podnesu nedajbože trzaj u slučanju nezgode. Samostalno ustajanje na nogice znači da su vratni mišići "spremni" za prelazak ali bi ustajanje trebalo biti svakodnevna pojava neko vrijeme da bi se moglo zvati samostalnim ustajanjem. Drugim riječima: daj da još malo izvježba mišiće prije nego ga prebacite
krumpiric ne, ne moram dijete drzati u sjedalici i da od placa ostaje bez daha...ja dijte nemogu slusati kako 15 minuta vrišti
moja vrišti u autu ako je ne dojim. pa to lijepo i radim, bez problema. naravno ona je pritom u sjedalici a ja nagnuta nad njom. malo žulja za rebra, ali šta ću? sigurno je ne bih nikad izvadila iz sjedalice zbog toga![]()
ako dijete moraš izvaditi iz AS, parkiraš sa strane i smiriš dijeteAngelina_2 prvotno napisa
dok je auto u pokretu, dijete MORA biti u AS
Kaj nije to opasno, mozes je zdrobiti sa svojom težinom u slučaju nezgode :/puntica prvotno napisa
dijete se smiri dok stojimo...dok krenemo opet hurahaj...
a dojiti nagnuta nemogu jer mi je mucno cim nekaj delam u voznji...
prema tome..znam kaj mogu i kako...
ma neznam zakaj uopce na rodi pitam kad uvijek samo prodike a nikad odgovora na pitanje![]()
![]()
i sta da dođe do sudara dok dojis dijete na taj nacin? ne postoji mogucnost da bi zbog toga dijete ostalo bez majke??
to je bolje nego da bude u vecoj as???
ma nema veze...
zakljucajte temu i mir
je, opasno je.
i ja sam to prakticirala dok mi nisu ovdje objasnili da koje mi vajde od zavezanog djeteta ako cu ja nevezana letati po autu i zgnječiti ju.
pa sam onda plakanje trpila dok je bilo podnošljivo, a ako bi bilo nepodnošljivo, stala bih i podojila dijete. i tako koliko puta treba.
sjećam se kad sam jednom sama vozila obje cure, zara spavala, margita plakala, a ja od crnomerca do centra grada stala jedno 10 puta izvaditi i podojiti margitu![]()
dakle angelina, ako se desi da dijete vrišti jer neće lijek/ injekciju, ti mu je neces dati?
ako počne vrištati dok mu rade neku pretragu, ti ju nećeš napraviti?
ako ga boli namještanje slomljene ruke, ti ju nećeš dati namjestiti?
vjeruj mi, u sličnim situacijama moja djeca su znala vrištati i plakati još i više nego u AS
i da, užasno su vrištala, i ostajala bez daha, i povraćala od plakanja
ali u takvim specifičnim situacijama važniji mi je njihov život i zdravlje nego to što vrište
joj...to su sve stvari koje su nuzne za napraviti u takvim situacijama znas zasto dijete place...
nije za uspoređivati...
kak ne kuzite..ne vrijedi ni stajanje, ni prosetavanje ni nista...ni pustit ga da prestane jer nece prestati...
da sjedalicu mrzi nije istina jer je u jutarnjim satima uvijek ok...znaci da nekaj drugo nije u redu i necu forsirati...
MORA?? tko kaze? policija koju kad pitas jel pise kazne veli da ima pametnijeg posla nego kontolirati djecje sjedalice... :/
policija ne bi trebala biti motiv za vožnju dijeteta u AS nego vlastita želja da pružiš djetetu maksimalnu sigurnost, a ako ti je to motiv onda dijete MORA biti u AS, AS MORA biti ispravno učvršćena i dijete MORA biti pravilno vezano. E sad, da odgovorim na tvoje prvobitno pitanje. Da, to jesu minimalni uvijeti za prelazak u višu grupu. Savjet je, kao što znaš i sama, da dijete ostane u nižoj grupi dok je god to moguće. Rješenje sa dojenjem u vožnji isto ugrožava sigurnost putnika u vozilu i ne treba ga prakticirati.Angelina_2 prvotno napisa
Pa dobila si odgovor na pitanje, tvoje dijete ne zadovoljava minimalne uvjete prelaska u veću sjedalicu.Angelina_2 prvotno napisa
A odobravanje izgovora i razloga zašto ne voziti dijete u AS nego na rukama ovdje nećeš dobiti.
Angelina_2,
ja mislim da si ti već odavno odlučila da ćete prijeći na grupu1. ne želiš objektivne činjenice samo podršku i zato mi se čini da je ova rasprava... :/
Činjenice znaš.
Tvoje dijete, tvoja odluka
njeno dijete ZADOVOLJAVA minimalne uvjete, ali se savjetuje biti u kategoriji 0 sto duze, bez obzira sto su ti minimalni uvjeti zadovoljeniCubana prvotno napisa
Ispirka.Lutonjica prvotno napisa
Ima još 5 mjeseci do godine pa sam zato to napisala.
ne...nisam odlucila...
i ne trazim podrsku...
trazila sam samo odgovor: da, zadovoljava minimalne uvijete i to je to...
zadovoljava minimalne uvijete:
- 9kg - to pokaže vaga i bitno je jel as od 9kg funkcioniraju da zaštite dijete baš od 9 pa na dalje kila
- samostalno ustajanje na nogice - na roditelju je da odluči u kojoj fazi je 'ustajanje'. potrebno je jel pokazuje MINIMALNU razvijenost mišića vrata
- prelazak godine dana je preporuka - jel pokazuje PODNOŠLJIVU razvijenost mišića i ligamenata i koštane strukture djeteta.
napisala sam podnošljiva iz razloga što se OPTIMALNA razvijenost mišića, ligamenata i koštane strukture za smjer vožnje razvije negdje oko treće godine. iz tog razloga se u švedskoj djeca često do 3g voze suprotno smjeru vožnje. opet, niti kod njih to nije zakonska obaveza nego preporuka. sa time da oni imaju i takve autosjedalice. mi ih nemamo. ali eto i mi zapravo radimo kompromis jel takvih as kod nas nema.
Angelina nemoj se ljutiti na 'prodike'. mislim da nitko nije imao namjeru držati prodiku. ali kad znaš da nešto nije sigurno onda ti je nemoguće reći 'ajd, dobro nek bude tako'. kad znaš da ima i bolje rješenje.
i nekako mislim da si minimalne uvijete znala![]()
ja ću još samo dodati da tako mala djeca često ne vole vožnju općenito. u kojem god smjeru. moguće je da će dijete biti mirnije u 9-18 as jer je veća i preglednija ali se može dogoditi da će takvu vožnju podnositi i svega 10 minuta i onda da će mu biti dosta. isto je moguće da niti smjer vožnje neće voljeti.
u svakom slučaju, sretno.
i plizzzzz, NEMOJTE PRAKTICIRATI DOJENJE U VOŽNJI
svi putnici u autu moraju biti vezani za vrijeme vožnje
nemojte žonglirati sa pretpostavkama što je gore. u trenutku sudara sve je loše i nema koristi od tog razmišljanja. puno je jednostavnije loše slike sudara sakriti negdje u kut mozga. probajte, u trenutku dojenja, jednu takvu sliku izvući na površinu i zamisliti fiziku na djelu.
pišem u najboljoj namjeri. nemam ideju držati prodike.
roditelji će i dalje raditi iznimke ali to je na njihovu odgovornost. osiguravanje minimalnih uvijeta sigurnosti je isto na roditeljevoj odgovornosti, jednako kao i osiguravanje maksimalnih.
hvala na lijepom postu bez prodika![]()
Inesica, lijepi post![]()
Mene konkretno zanima šta se podrazumijeva pod samosatlnim ustajanjem.
Da li je to kad dijete ustane uz pridržavanje za namještaj/roditelja ili kad se na ravnom bez ikakve pomoći osovi na noge?
hvala cure![]()
Brunda ovo prvo.
smije se i logično je da se pridržava za nešto stabilno. bitno je da ga neka odrasla osoba ne podiže na nogice nego da dijete koristi svoje snage.
sad kad si razmišljam, ova druga kombinacija niti meni baš nejde![]()
Pa s obzirom na tvoje stanje, jelte...![]()
OT: "termin" ti je na dan kad je i meni bio sa Svenom![]()
Djevojcica mi za par dana puni 8 mjeseci, ima blizu 12 kg i stalno se uspravlja uz namjestaj, gdje god stigne. U Gracovu AS O+ gotovo da vise ne stane, ni visinom ni sirinom (glava joj je u razini sjedalice).
Pretpostavljam da zadovoljava minimalne uvjete za prelazak u grupu I, no zanima me moze li mi netko preporuciti koji proizvodjac ima vise sjedalice.
slično i kod mene. ima 9 i sitno mjeseci, ustaje već 2 mjeseca, sad već i šeta uz namještaj. ima malo preko 9ipo kila.
trenutačno se vozi u peg peregovoj 0-13kg.
glavica samo što ne viri preko ruba, kosa je već preko :/
ovih dana sam u potrazi za većom.
ponajprije jer je visinom prerasla. da nije, još ne bi napuštali jaje.