Results 1 to 11 of 11

Thread: vratila me u krevet...

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Default vratila me u krevet...

L. od pocetka ljeta spava sama.
    ja bi ju u njenom krevetu uspavala i po potrebi joj dosla po noci ako bi me trazila da ju ususkam u san ili podojm.
    kad smo se krajem ljeta vratili u zg. nastavila je spavati u svom krevetu u nasoj sobi.
    ubrzo je presla u svoju sobu. ja bi ju uspavala i pred jutro joj dosla kad b me zvala (cca u 7h).

e sad.... kako je krenula u vrtic pocela se teze uspavljivati cesce buditi, pa sam ja cesce dolazila ali i sve cesce zaspala s njom i ostala u njenom krevetu.

doslo je do toga da kad se probud vidi da mene nema, vice i protestira jer "mama tu spavati" i pozvanje mame iz druge sobe (bilo joj je ok da sam ja u sobi pored i da me zove po potrebi) zamijenlo je moranje mame da spava s njom u krevetu.

jesu to moje greske u koracima? faza? posljedica adaptacije?
    kako dalje? kako da se vratimo na "staro", strgana sam od selidbe i djecjeg madraca.

litala's Avatar

ja mislim da je ona premala za konacnost

i mislim da, bez obzira na vrtic i adaptaciju, ne mora znaciti da bi to njeno samostalno spavanje potrajalo duze...

klinci imaju napretke i vracanja cesto kroz djetinjstvo... ja se ne bih sekirala, prihvatila bih to kao njenu potrebu. i nadala se da nece dugo trajat

ps. ovo ti govorim kao majka djevojcice koja se sa punih sedam godina (prije dvije godine) napokon evakuirala u svoj krevet, djecaka koji sa punih sest godina jos uvijek bar tri puta tjedno mijauce sto ide spavat u svoj krevet, djecaka koji sa svoje tri i pol godine hoce spavat samo u svom krevetu - ali (pogadjas ) samo ako sam i ja tamo i djevojcice koja sa svojih 15 mjeseci ni ne zna da se moze spavat bez cice u ustima

india's Avatar

mi imamo slično iskustvo kao ti a skroz potpisujem litalu.

kad smo preselili u novi stan, namjestili njezinu sobu, ona je oduševljeno pričala kako je sad velika cura koja ima svoj krevet i kako će tamo spavati. i fakat je spavala tamo punih tjedan dana onda je skužila da ne spavam s njom već samo dolazim po noći ako me zove. pa se predomislila da je zapravo mala i da neće spavati sama. i niš', vratile smo se u veliki krevet jer ja s trbuhom ne mogu se gurati s njom na 90 cm.

nije ista situacija kao tvoja ali ima poveznicu a to je kretanje u vrtić. meni je bilo zapravo skroz očekivano da se predomislila jer su sve to velike promjene.

možda da joj vratiš krevet/madrac u vašu sobu, ako sam dobro skužila tako je i krenulo vaše odvajanje u spavanju.

I ja bih se tu nadovezala. Doduše mi imamo krevete jedan pored drugog, al kad je H. krenula u jaslice počela se češće buditi po noći i postala k'o priljepak, al eto postupno se situacija smirila....
    Mislim da ti je to faza....
    L.

malena beba's Avatar

A joj, di me nadje... Da ti kazem, moja ima 6 godina, spava sama u svojoj sobi, u pocetku je sve bilo u redu ali sada svaku noc trazi da legnem s njom i ostanem dok ne zaspe i ako se probudi dodje u nasu sobu!! Ma grozota... nadam se da ce proc!!!

A da, mali ima 20 mj i on je isto poceo svaku noc s nama spavat... Sta da kazem, najbolja kontracepcija

Osoblje foruma mamma san's Avatar

A ja ću samo reći...Leonisa blago ti se i na ovih nekoliko mjeseci...

litala's Avatar

Quote Originally Posted by malena beba
    Sta da kazem, najbolja kontracepcija

ne bih komentirala

Quote Originally Posted by mamma san
    Leonisa blago ti se i na ovih nekoliko mjeseci...
    a ovo - potpisujem

Osoblje foruma leonisa's Avatar

odlicno....meni nije bed jer i onako nisam bila spremna da nas napusti ali znam ko se nece sloziti sa tim da nam se vrati u krevet
    nis, ne preostaje mi il setnja ili lomljenje na madracu koj mi je preeeemeeekan i sva sam ukocena.

znaci, sve ispocetka- pratim njezine znakove i cekam dok ponovno ne bude spremna

a ovo moram komentrati-
    jer ja s trbuhom ne mogu se gurati
    india, prvo sam procitala, pa sam opet procitala, jer onako mrsava ne mozes imati trbuh, pa sam opet procitala, pa bacila pogled na potpis i datum i vrtim si....ne, definitivno se ne mogu sjetiti da sam to vec prije vidjela/cula- cestitam!!! :D :D

india's Avatar

hvala leonisa

čuj, imam ti ja malo tvrđi madrac u dječjoj sobi, korišten samo tjedan dana, odllično se na njemu spava pa ti posudim dok se spavanac ne vrati u normalu

Felix's Avatar

aaaa india cestitam! :D

Osoblje foruma spajalica's Avatar

kod nas je isti slucaj, spavao u svom krevetu od pocetka, a onda svaki odlazak u jaslice, nakon ljetnih stanki, cesto budjenje i dolazak u nas krevet. cim dodje ljeto gospodin pocne ponovo bez frke spavati cijelu noc u svom krevetu u svojoj sobi. uglavnom evo prije 10-tak dana smirio se i spava u svom krevetu. doduse od 10 noci bilo je 2 dolaska ali ipak je to svega 20%. nadam se da ce potrajati.