Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Neće u 9-18?!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Neće u 9-18?!

Dakle, bliži nam se prvi rođendan i 0+ smo skoro prerasli pa sam pokušala montirati 9-18. Međutim, curka uopće ne želi sjesti u nju! Čim je stavim, izmigolji van i buni se. E sad, još neko kratko vrijeme ju valjda mogu progurati u jajetu, po težini je definitivno ok, ali visina :/ , ali što onda?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda ce se morati naučiti na nju jer se bez AS ne može voziti i gotovo

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ono što zapravo želim pitati je ima li netko sličnih iskustava i neku ideju što bih mogla napraviti da joj sjedalicu učinim manje antipatičnom. Ionako se ne voli voziti i muku mučimo i s ovom malom AS, strah me da će s većom biti još gore.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oko sjedalice nema rasprave želila ona to ili ne.

probaj joj u kući malo držat novu AS i neka ona malo sjeda u nju, čisto da je "osjeti" i da ti možda tako bude lakše je kasnije prebacit.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma naravno, ni ne pada mi na pamet vožnja bez AS. Samo bi htjela nešto napraviti da je naučim na nju, a ne da od početka do kraja vožnje plače i povraća. Tako nekako je sad, a na ovu se buni još više pa me već hvata panika. Držim je doma, ali ni doma neće sjesti u nju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a da joj kupis neke igrackice tipa spuzvaste knjige koje joj se svidaju i drzis ih u autu pa se igrate s njima (dok se vozis nazad s njom)
    kod nas pali to, ili njena omiljena muzika na cdu (ili kad nemamo cd u mojoj i mm izvedbi)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad sam svoju L. pribacila u AS 9-18 onda sam joj na onaj rukohvat poviše stakla zakačila neke điđe-miđe da se može s njima igrat (zakačila sam one plastične igračkice što se kače na kolica i na to neku svirajuću žabu i telefon sa životinjama) i to joj je bila fora.

probaj tako nešto. možda pomogne.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ako imate neko dijete koje dolazi k vama dobi za tu AS neka ono sjedne u AS.
    Obično je djeci veća tlaka voziti se u maloj sjedalici, ova je ipak višlja i zanimljivija i uzgred rečeno, ne može se izmigoljiti iz sjedalice ako je pravilno zavezana.
    Možda bi upalilo da imate nešto kao "porinuće" AS , sa malom proslavom, pljeskanjem njoj kako je velika i dobra pa je dobila novu AS pa će se voziti kao velika. Možda i malim poklončićem.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj saška prvotno napisa
    Možda bi upalilo da imate nešto kao "porinuće" AS , sa malom proslavom, pljeskanjem njoj kako je velika i dobra pa je dobila novu AS pa će se voziti kao velika. Možda i malim poklončićem.
    ovako nešto slično smo mi napravili kod prelaska u ovu sadašnju 15-36kg AS.
    jer je i L. obožavala onu prijašnju.
    pa sam joj pričala o specijalnoj sidalici koju sam naručila specijalno za nju. a razlog zašto je čekala par dana na tu "specijalnu" sidalicu sam objasnila time što je izrađuju od posebnog materijala od kojega će joj uvik mirisat guza (navlaka od sidalice je cvjetnog uzorka).
    da vidiš sriće kad je stigla "specijalna i mirisna" sidalica.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

[quote="saška"]
    Obično je djeci veća tlaka voziti se u maloj sjedalici, ova je ipak višlja i zanimljivija i uzgred rečeno, ne može se izmigoljiti iz sjedalice ako je pravilno zavezana.

Tako sam i ja mislila. I u ovoj maloj imamo groznih problema u vožnji, zato sam se veselila većoj misleći da će joj se više sviđati pa će se problem riješiti. Međutim, u ovu uopće ne želi ući. Čim je posjednem, izmigolji se, bolje rečeno, baci se s guzom u zrak i naprijed, dakle PRIJE nego je uspijem uopće zavezati! Tako da ni ne znam još kako će biti u vožnji- kad tako grozno reagira, vratila sam jaje u auto i u njemu je još vozimo. Ne želim forsirati dok još imamo izbora, zato smo veću donijeli natrag u stan i pokušavam je malo priviknuti na nju da je prihvati. Probat ću s ovim vašim savjetima, nadam se da će nešto upaliti.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Dobro je da ju ne forsiraš. Pokušaj joj kako god približiti sjedalicu i zlatno pravilo je da ju ne stavljaš u nju s grčem u želudcu, pokušaj biti opuštena. Možda bi se doma mogli igrati vije, pa ko prvi sjedne u sjedalicu, taj je pobjednik. Svakako u sjedalici drži njoj drage igračke pa ih ujutro pitaj , ono jesu se naspavale, jel im bilo udobno i sl.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Svaku novu stvar koju kupimo moramo doobro proučiti, ispregledati i objasniti čemu svaki dio služi. Tako su kišobran kolica bila posebna "sportska" kolica koja smo ispočetka brzo vozili, sjedalica isto specijalna "sportska", cipele imaju amortizere, rupice za zrak, ručkice tralala... Na biciklu se mora znati čemu služi svaka sitnica, inače nije htio ni sjesti na njega.
    A na wc ponekad ide samo kad mu kažem: "Baš nemoj piškit na wc!"

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure su ti navele trikove koji mogu upaliti. kako koji odlučiš primjeniti samo nastoj biti opuštena

ja stvarno ne znam više trikova ali ti hoću reći da jednostavno ima djece koja se ne vole voziti. u kakvoj god sjedalici. pa da i visi sa krova auta. jedino što kod njih pali je ne forsirati i jednog dana će proraditi neki klik u glavici koji će im vožnju činiti podnošljivom i neće se toliko buniti. ruku na srce kretanje od 60km/h nije nama prirođena brzina i ima djece koja to svakako osjete i ne paše im (tako sam si ja to postavila u glavi)

i sad mi je palo na pamet. uopće se ne mora raditi oa tome al ćesto sam vidjela takve situacije.
    kada ju stavljaš u as makni sa nje što više odjeće. body i majica su sasvim dovoljni. sigurno joj neće biti zima (za sadašnje temperature), kasnije ju možeš prekriti.
    može biti da joj smeta neki komad odjeće i da ima asocijaciju u glavi da joj je u as uvije vruće ili ju nešto žulja (dodatni komad odjeće se često negdje svrče)

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, puno hvala na savjetima! Igramo se oko sjedalice, Winnie sjedi u njoj pa ga vežemo i svašta. Jako joj je smiješno kad ja 'sjednem' u nju, odnosno čučnem odmah iznad nje, sumnjam da bi sjedalica preživjela nešto više od toga Jedino još L ne sjedi u njoj , ali nadamo se...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •