Podižem ovo opet.

Lakše mi je kad vidim da nisam jedina. Spavam 6-6,5 h na dan maksimalno. U "normalnim" okolnostima ja sam dugospavač i trebam 8,5-9 h sna da profunkcioniram. Na žalost, za to nemam vremena, a obično se, kao ni sad, ne uspijem natjerati da ranije legnem čak ni onda kad bih mogla. Noćna peglanja su mi opsesija jer mi onda nitko ne smeta. Toliko me bole oči od nespavanja da jedva gledam. Koncentracija mi je na nuli. Uspjela sam sjedećki zaspati za vrijeme dojenja. Nikad mi se prije nije dogodilo da sjedećki zaspim osim u busu na višednevnim putovanjima, a i onda jedva. Ujutro se budim umornija nego sam sinoć legla i mrzim samu sebe zbog toga. Svako jutro ista priča: MM mi donese Matiju u krevet na podoj, ja ni oko ne otvorim i već kukam kako sam užasno umorna.

Ali nije problem samo umor. Zadnjih par tjedana pojavile su mi se vrtoglavice. Nisu bile posebno jake, malo bi me zašvindlalo i prestalo, obično navečer pred spavanje. Malo sam se strzala prvi put, mislila sam da nije od tlaka (to me mučilo zadnjih mjesec dana trudnoće), ali tlak mi je ko curici - poosve uredan. No kako vrijeme ide, vrtoglavice su sve jače, sve ih je više tijekom dana i više ne biraju doba dana. Desilo mi se već da sam se opasno zaljuljala. Još uvijek se mogu s tim nositi, nije neizdrživo, ali počela sam brinuti kako bi bilo da me zanese dok nosim Matiju npr. po stubištu. Jel se nekom dešavalo nešto slično? Jel moguće da je to samo posljedica kronične neispavanosti ili mi možda fali željeza u krvi (sasvim moguće budući da sam nedavno rodila i dojim, a sklona sam anemiji)? Iskreno, ne volim doktore, bilo bi mi draže da problem mogu riješiti sama. Kad te jednom oni uhvate, ne puštaju te. Nisam dost pametna kaj da radim... Inače imunitet mi je ok jer još uvijek pijem one vitamine za trudnoću i dojenje, a osim toga veću količinu c-vitamina. Mogu se pohvalit da to funkcionira.