ljiljan@ prvotno napisa
vissnja prvotno napisa
Nađa slaže kockice, a mala joj uzima, ona će bolje, pogleda je i kaže: glupačo glupa, ništa ne umeš da uradiš kako treba :/
A da ti pokušaš razgovarati s roditeljima te djece tj. sa svojim rođacima? Pažljivo biraj trenutak i ukaži im ljubazno na pogreške u njihovu odgoju. Inače će curica tvojih rođaka rasti s ozbiljnim ranama u duši. Dijete ima potrebu da ga se uvažava, da mu se odrasli dive zbog onog što čini, to mu daje poticaj da se razvija bolje i više i da se dobro uklopi u svaku sredinu. Dijete samo po sebi ne želi konflikte; a ako ih ipak stvara time šalje poruku da je u duši ranjeno.
Istinski mislim da se ne trebaš zamarati preodgojem tuđe djece, nego ozbiljno porazgovarati s njihovim roditeljima.
ja mislim upravo suprotno.
mislim da pretjeruješ s ozbiljnim ranama - za to treba puuuno više od toga nego da je neka curica nazove glupačom. e sad, jedino da vissnja naglo poludi i počne umjesto nadja vikati glupačo
a ja s roditeljima ne bih razgovarala.
djeci bih rekla da nadja nije glupa nego mala i da takve riječi ne želim čuti tu, sad, dok se igraju. i da vidiš kako će te poslušati.
pa komu pravo, komu krivo.