Uh eto ovog puta krenulo prirodno, a završilo sa carskim. Da mogu birati rađe bih ponovno induciarni vaginalni porod.
Dobro da sam hospitalizirana i da sam bila tamo, Bože hvala ti što nisam bila luda i što sam slušala doktore! Uglavnom da nisam bila pod nadzorom, dakle 2 puta dnevno CTG svaki dan tko zna....Trudove sam dobila u ponoć, a vodenjak pukao u 4 ujutro, no ja sam i dobila nekakvu temperaturu 37.7 pa su mi odmah dali antibiotik i poslali krv na analizu. Hvala Bogu i na preventivnom antibiotiku jer se infekcija jako brzo razvijala i dobro je da sam ga što prije dobila. Uglavnom, moji trudovi su stali pa sam morala na drip jer vremena nije bilo, beba je od dripa dobivala tahikardiju, pa su me s dripa skinuli, trudovi opet nestali, bebi opadali otkucaji srca, CTG uspavan, stavili me na kisik pa ponovno dali drip jer od mojih trudova opet ništa, a i od onih što sam imala tijekom noći se nisam otvorila ni centimetar pa su me nešto sitno ručno otvorili no u 9 ujutro otvorena 2 prsta, bez trudova, temperatura i dalje tu vidjeli su da to nema smisla i poslali na carski. Djetetu je pupčana vrpca bila svezana u čvor, ja sam imala infekciju nekakav SIAI sindrom intrauterine amnionske infekcije, a beba je patila zbog nedostatka kisika i zaražen je mojom infekcijom pa ga je doktorica odmah pri porodu stavila na natibiotike. Apgar 6/9 no eto oporavili smo se oboje i došli kući. Meni je temperatura splasnula čim sam rodila.
Hvala na vibricama i pusa svima
Eh da....i moj ginekolog je jako dobro procijenio termin Dorian je dosta prenešen što se vidjelo i po jako suhoj koži. Još uvijek mi se strašno guli, ko mala zmijica.
Sada je sve ok. Oporavljam se, a Dorianu su kontrolni nalazi ok osim što ima Klebsielu u urinu, ali 10 na 3 pa ni ne treba nikakva terapija. Meni kontrolne nalaze nisu ni radili jer nisu smatrali potrebnim pošto mi je opće stanje bilo dobro. Jedino je dr. na moju zamolbu napravila UZV zbog mog straha od zaostajanja posteljice što mi se dogodilo u prošlom porodu i sve čisto. Zašto sam dobila tu infekciju i kako nemam pojma niti točno znam kakva je to infekcija.
Moram iskreno priznati da sam razočarana i da mislim kako jednostavno ja ne mogu roditi prirodno. Ni prvi puta to nije htjelo krenuti samo od sebe, a ni ovaj put, a oba puta sam zaista prenijela, a to se vidjelo po posteljici i po djeci. U oba puta smo čekali i čekali dok dijete u stomaku nije počelo patiti što se vidjelo na CTG-u i tko zna kako bi se sve završilo da i prvi i drugi put nisam bila pod nadzorom liječnika. S obzirom na to kakvi su moji prirodni trudovi bili i kako mi je vodenjak prsnuo sve si mislim da je to krenulo zbog infekcije i da se jednostavno zbog nje sve nekako odvijalo kako ne treba. Ne znam kako ću idući puta i ne znam više što da mislim. Zavidila sam curama koje dobiju svoje trudove i rode normalno no sada mi to zaista više nije bitno. Govorila sam da mi je najgora noćna mora završiti na carskom no više mi ni to nije tako strašno. Zaista, najbitnije je da je dijete živo i zdravo rođeno, a u svemu ostalom se može naći i hrpa pozitivnih stvari. Ja sam se potrudila da uživam u boravku u bolnici, da sav oporavak prihvatim pozitivno, a najviše mi je u tome pomoglo to što mi je dojenje ovoga puta krenulo ko od šale. Toliko sam sretna i ponosna na sebe zbog toga i toliko sam sigurna u sebe da me nitko ne može poljuljati u tome osim rodinih savjetnica
Kako će biti treći puta, nemam pojma, samo da mogu birati rađe bih inducirani vaginalni nego carski. U svakom slučaju s obzirom na ova dva iskustva sumnjam da ću mirno spavati ako ponovno prenesem termin. Da me se sada pita čak bi i sama tražila indukciju, rađe nego da čekam da mi beba ponovno počne patiti i da ne daj Bože ja to ne primjetim. Možda su bile slučajnosti pa se oba puta ponovilo isto, a možda jednostavno moje tijelo tako reagira i možda ja jednostavno ne mogu roditi normalno. Obzirom da se ni dan danas ne zna što zapravo pokreće porod čak je i to moguće. :/