Evo prošao mi je službeni termin za 4 dana i stalno sam u iščekivanju. Prošli puta mi je termin prešao za 9 dana i na kraju sam završila na dripu jer CTG nije više bio uredan i tako sam rodila ne dočekavši da moj porod krene onako kako sam oduvijek htjela, sam od sebe, da me čopi negdje ili da mi pukne vodenjak pa da se onako polako spremam za bolnicu i dolazim tamo sa započetim porodom.
U prošloj trudnoći nisam uopće osjetila svoje trudove pa ni ne znam kako to izgleda, no evo prošle dvije noći se nešto počelo događati. Predprošlu je bilo par bolova, a sinoć sam se lijepo okupala u kadi, rekla trudovima da slobodno dođu i zalegla spavati. Počelo me stezati svakih petnaestak minuta, bol nije bila preozbiljna, ali je čak zahvaćala i leđa, no nije svaki trud bio jedak i bolio na potpuno isti način što se sjećam da mi je na prošlom porodu bilo potpuno ujednačeno. Kada sam se digla i malo prošetala, sjela za kompjuter sve je odjednom stalo na moje veliko razočaranje. Doduše bila sam jako umorna i glava mi je klonila pa sam u tom trenu nekako i bila sretna samo da mogu malo odspavati. Evo do jutra ništa i sada ništa, ali potpuno ništa. Stomak lagan ko pero.
Čitam tu svašta po forumu pa me zanima jel moguće da se porod odgodio zbog mog umora ili jednostavno nisam spremna. Kad bude vrijeme hoće me čopiti bez obzira na sve?
Strah me da se prošli put ne ponovi jer praksa u našoj bolnici je da te sa 41 tjedan hospitaliziraju i onda kreće lagano gel i ostala veselja. Ja ovog puta neću potpisivati neostanak u bolnici na vlastitu odgovornost jer mi se to prošli put skoro obilo o glavu, ali svakako neću ni dopustiti nepotrebne intervencije ukoliko je sve ok s bebom i samnom, no strah me tog pritiska.