Stranica 11 od 15 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 722

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i sto dalje

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Rozi, bambuss
    sviđa mi se vaše tumačenje moga sna! u zadnje vrijeme dosta intezivno sanjam! valjda mi se puno toga odvrti u glavi preko dana, pa po noći sve te misli stvaraju nekakve kaotične snove!
    Rozi, ja bi bila sretna da i ti sa mnom budeš trudna jednog dana! nekako stalno odgađam taj dan, kada ćemo početi raditi na bebici! prije NG sam rekla e kad počne 2009. onda ćemo laganini krenuti, međutim kad je došla 2009. onda sam pomakla na proljeće, pa kad je došlo lijepo vrijeme onda na ljeto... baš sam jučer rekla MM da bi bilo najbolje da me na prepad uhvati, jer sama ne znam hoću li ikada skupiti hrabrosti!

mala laia , nadam se da je susret s psihijatrom dobro prošao!
    i stvarno nije u redu da nitko nije uputio ljude s kojima radiš što se dogodilo! to nije u redu! nije samo što nama bude grozno kad nas netko sa smješkom pita: kako vaša bebica?, već i ljudima bude stvarno neugodno!
    tamagoči
    i ja živim u malom gradu i isto sam mislila da svi znaju, pa bi imala poglede nekih poznanika : prvo bi pogledali mene, pa u trbuh, pa sa čudom u očima nazad mene u oči! na svu sreću rijetki su bili oni koji bi me išli nešto pitati!

curke moje šaljem vam svima veeeeeliku pusu
    za cijeli vikend je predviđeno lijepo vrijeme, iskoristite to maksimalno!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bzara, san je zakon!!! Ja bih da mene porađa dr. Shepard, hhhhhh

Fino se maziti i pusati i kad tijelo bude spremno, to će biti pravo vrijeme. I jedva čekam kad ćeš ti objaviti prekrasnu vijest, i sve ostale cure.

mala laia, nadam se da je dobro prošlo na razgovoru. Ja nisam išla nikud, mada je bilo takvih trenutaka kad sam mislila da bi to bilo dobro. Žao mi je da u bolnicama nema takve pomoći, odmah na licu mjesta.

A sad info: mi smo se samo slikali, uredno radi i ja sam u sedmom nebu!!! :D Krvna slika mi je isto uredna, još moram neke pretrage i onda idem na pregled 5.5. (točno na moj ročkas ).

Sve vas

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vitica, predivne novosti! :D :D
    super za malo , mala mrvica se čvrsto uhvatila! draga ti se samo pazi, i čuvaj svoju malu mrvicu! pazi i mazi ju!
    joj, draga i ja uzdišem na dr.McDreamy, kaže MM da kad gledam Uvod u anatomiju imam blagoteleći izraz lica i blentavi osmijeh!

ma joj drage moje, podsvjesno ja imam neki strašan osjećaj da ću idući puta dovesti svoje djetešce kući... ali me onda obuzme strah da što ako ipak nešto krene krivo, sama pomisao da opet dođem po treći puta do kraja trudnoće i da opet moram ići roditi i onda opet praznih ruku doći kući, i gledati tu namještenu sobicu, krevetić i kolica koja sada već stoje više od 2 godine u kutu dječje sobe...
    sve to napravi neki grč u želudcu, međutim svjesna sam da će taj grč uvijek biti prisutan, i zato treba jednostavno duboko udahnuti i uskočiti u tu predivnu avanturu zvana trudnoća

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdravic

zao mi je sto su vam se izdogadjale takve tragedije

ono sto vam zelim reci je moment kad vam ljudi pocnu pricati o tome kako vas razumiju kako vam je, i slicne ludosti u najboljoj namjeri

moj mali je sva sreca ziv, ima autizam, ima problema sa senzorskom integracijom i procesiranjem podataka

i kad mi ljudi pocnu pricati o tome da kuze kako mi je nositi se sa dijagnozim ja to prerezem, jer ne kuze i nemaju pojma koja je panika i koliko te boli mogucnost da te vise jednog dana nece biti i sto ce biti sa njim ako se ne osposobi za ormalan zivot

ne moze se ta bol nauciti tako sto se citaju knjige, ne postoji rijec koja to moze docarati

svako ima pravo da se sa boli i gubitkom suoci na svoj nacin, da to apsorbira najbolje sto moze i imate puno pravo to reci ljudima koji vas dodatno mrcvare svojim teorijama

osobno ne vjerujem da se gubitak djeteta moze preboliti, jedino se naucite nekako funkcionirati dalje bez djeteta

posebno su mi jezive recenice kad se "tjesi" mame koje imaju jos djece, da kao u stilu, nije ti tako strasno jer imas jos djece

ja sam iz svojeg zivota udaljila ekipu koja mi na bilo koj nacin otezava i lakse disem

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stray Cat uvijek volim tvoje postove...a volim i mačke lutalice

Cure jedan kissić od mene za laku noć. Sanjajte slatke snove, doktore, stažiste ili što god več

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    osobno ne vjerujem da se gubitak djeteta moze preboliti, jedino se naucite nekako funkcionirati dalje bez djeteta
    živa istina

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

potpisujem stray_cat. ja mislim da nikada necu preboliti gubitke mojih bebica, ali isto se nadam kada jednom budem drzala svoju u rukama da ce ta bol biti laksa i da cu se lakse nositi s tim. inace, strasno patim i strasno mi je teško kad se sitim dam ih mogla 3 imati. a kuca prazna, nekako pusta.............

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    istina!
    nakon nekog vremena život postane drugačiji, ali takve stvari nikad se ne prebole! i lakše je ići kroz život kad si svjesna toga, nego kad čekaš dan koji nikada neće doći...

meni iskreno bude žao ljudi koji bi pomogli a ne znaju kako, pa u želji da kažu pravu riječ nekada povrijede čovjeka! međutim ima ljudi koji lupetaju bez razmišljanja i uopće ne kuže koliko njihove riječi bole...

stray_cat
    bambus, i ja se nadam istom čemu i ti! i od srca nam želim da to što prije okusimo!

svima

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bazra

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa

meni iskreno bude žao ljudi koji bi pomogli a ne znaju kako, pa u želji da kažu pravu riječ nekada povrijede čovjeka! međutim ima ljudi koji lupetaju bez razmišljanja i uopće ne kuže koliko njihove riječi bole...
    pa reci im, stvarno im u par recenica reci kako se osjecas i kakav efekt te rijeci imaju na tebe

ti si ta koja tu nocnu moru zivi 24 sata na dan i imas se pravo tako osjecati

svi smo mi razliciti, imas pravo na svoj period procesiranja te traume i nema kvalifikacijske norme pa da moras u 3 mjeseca ili 3 godine biti ona stara

to su iskustva koja te mijenjaju zauvijek, to je nesto iz cega nema natrag

znajuci sebe ja bih se vjerovatno pokusavala utopiti u nekom dobrotvornom radu vjerovatno sa djecom koja nemaju roditelje

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga, u pravu si i ne brini ja ne ostanem dužna nikom! ono što mi je na duši to kažem! ali kad neka rečenica izađe u krivi trenutak van, šteta je već nanesena!
    evo primjer: na svadbi sam od jednih prijatelja, i priđe mi jedna poznanica, i počne me ispitivati što ima novo kod nas , jesu li što otkrili?
    kažem joj da nije ni vrijeme ni mjesto, dobro se zabavljam i ne želim si to kvariti. međutim ona završi, ma da dobro je pa svoju curicu nisi vidjela nakon poroda pa se nisi uspjela vezati. nakon takve rečenice ja mogu bilo što odgovoriti, ali šteta je nanesena, i to boli!
    ili drugi primjer kad me netko pita jel imate djece, jasno je da neću svakom strancu ili prolaznoj osobi u životu govoriti svoju priču, jer to je intimno i ne tiče se baš svakog, ali u trenutku kad moram reći: nemam, i negirati moju djecu to boli kao da ti netko otkine komad tebe!
    ja osobno nemam problema sa svojim prijateljima, jer se svi istinski trude biti mi potpora a ne otperećivati me, kako bi se oni bolje osjećali, a one koji to ne mogu jednostavno sam maknula od sebe!

svatko od nas pokušava se nositi sa svojim križom najbolje što zna! nekad mislim da sam izuzetno jaka osoba, jer sam uspjela izdići se iznad svoje tragedije i zadržati vjeru u Boga i sebe da me čeka bolje! ništa mi ne može vratiti moju djecu, ali nitko ih ne može mi ni oduzeti. oni su tu sa mnom u jednom duhovnom obliku, i kao takvi uvijek će biti dio mene i dio mog života!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja isto nastojim ne ostati nikome dužna. al ima tako nekh bezobraznih da se ne snadem kada me zaspu s pitanjima.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ah drage moje psihijatrice! mogu sa sigurnošću reći da sam jedan važan dio žalovanja i prihvaćanja odratila sa vama i uz vašu pomoć. hvala vam !
    a koliko sam u komi, možda najbolje govori činjenica da me psihijatrica naručila odmah za utorak i predviđa puno duži oporavak od onog koji je predvidjela komisija... (ona smatra da samo taj neki normalan proces osvješćivanja stanja u kojem se nalazimo i prihvaćanje daljnjeg života iznosi od 6mj. do 1 godine...). bila je jako ljuta na moju doktoricu koja me prije već nije rutinski uputila, kao i na kolege u bolnici kojima bi to morala biti obaveza...

ali eto, idem opet u utorak, pa ćemo vidjeti. tada će mi napisati i nekakav nalaz, pa vam javim!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo primjer: na svadbi sam od jednih prijatelja, i priđe mi jedna poznanica, i počne me ispitivati što ima novo kod nas , jesu li što otkrili?
    kažem joj da nije ni vrijeme ni mjesto, dobro se zabavljam i ne želim si to kvariti. međutim ona završi, ma da dobro je pa svoju curicu nisi vidjela nakon poroda pa se nisi uspjela vezati. nakon takve rečenice ja mogu bilo što odgovoriti, ali šteta je nanesena, i to boli!
    Ja nemam više živaca za ovakve mutante i poluljude, i samo mogu reći: Koja glupača !!
    Ja bi se okrenula i otišla.
    Koji dio rečenice: "ne želim o tome pričati" nije shvatila?!?!?! Stvarno mi se ponekad čini da se neki ljudi samo žele naslađivati tuđoj muci, i da se hrane tuđim tragedijama kako bi utješili svoj jadni život! Uf, ovo me naljutilo!

ili drugi primjer kad me netko pita jel imate djece, jasno je da neću svakom strancu ili prolaznoj osobi u životu govoriti svoju priču, jer to je intimno i ne tiče se baš svakog, ali u trenutku kad moram reći: nemam, i negirati moju djecu to boli kao da ti netko otkine komad tebe!
    Ovo ja sad intenzivno doživljavam, skoro pa svakodnevno. Kako mi se sad već buša stvarno jako vidi, i ogromna je, nemreš fulati da sam trudnica. I onda počinju pitanja koja su slatka i sinmpatična svim ostalim trudnicama osim meni (jer znam što slijedi), i kad me tako između ostalog pitaju neizostavno: "To je prva bebica?", ja moram reći da (jer mi se neda svakom objašnjavati i pričati o našem izgubljenom anđelu).
    I svaki puta kad to kažem, kao da mi netko nož u srce zabije, jer negiram svoje zlato koje mi je u . Kažem "da", a u sebi istovremeno odgovorim "NE"! Grozno.
    Tako je i ovaj vikend bilo, bar 10 puta, jer smo bili na 2 svadbe...

I ja sam apsolutno ZA da se vidimo, i to bi me jako :D !

vas sve!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa

Ovo ja sad intenzivno doživljavam, skoro pa svakodnevno. Kako mi se sad već buša stvarno jako vidi, i ogromna je, nemreš fulati da sam trudnica. I onda počinju pitanja koja su slatka i sinmpatična svim ostalim trudnicama osim meni (jer znam što slijedi), i kad me tako između ostalog pitaju neizostavno: "To je prva bebica?", ja moram reći da (jer mi se neda svakom objašnjavati i pričati o našem izgubljenom anđelu).
    I svaki puta kad to kažem, kao da mi netko nož u srce zabije, jer negiram svoje zlato koje mi je u . Kažem "da", a u sebi istovremeno odgovorim "NE"! Grozno.
    Tako je i ovaj vikend bilo, bar 10 puta, jer smo bili na 2 svadbe...

I ja sam apsolutno ZA da se vidimo, i to bi me jako :D !

vas sve!
    ne vidim razlog da ne izgovoris sto je, osjecat ces se ko da ti je kamen pao sa srca

velis NE i velis da je dijete umrlo

neces se osjecati ko da si izdala svoju prvu bebicu

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

al nekad je tako teško nekim ljudima objasnjavat sta je bilo pa kao se to dogodilo. pa si onda oni daju za neko pravo i ispituju 1000 stvari, koji ih zanimju iz znatiželje. pa je nekada lakše reci onako kako ustvari nije al, eto.........................

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa
    al nekad je tako teško nekim ljudima objasnjavat sta je bilo pa kao se to dogodilo. pa si onda oni daju za neko pravo i ispituju 1000 stvari, koji ih zanimju iz znatiželje. pa je nekada lakše reci onako kako ustvari nije al, eto.........................
    Upravo to. I nekako je drugačije i puno teže reći to na glas i onda mi se sve vrati, ja se totalno ukomiram , a ljudi su osjećaju da na to moraju nešto reći, pa najčešće čujem: "pa dobro, možda je tako i bolje", "pa evo sa si opet trudna", "pa biti će još djece, mladi ste", "možda je bio bolestan" i te nebuloze i tzv. tješilice od kojih mi je onda samo još gore.
    Ovako izbjegnem bar te glupe komentare :/ koje dodatno bole, čeprkanje po rani, neminovno vračanje filma na sve što smo prošli, i neizbježno tužan i bolan ostatak dana .

Ovako me zaboli u sebi, ali nekako i prođe.

Najradije bi da me me pitaju .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pricanje o dijagnozi vjezbala sa prijeteljima, i u pocetku sam imala fazu kad mi je bilo tesko i nisam mogla pricati o tome bez da se rasplacem

i dosla sam u fazu da TO (ne zelim pricati o tome) izgovorim (uz plakanje)

onda sam po malo dosla u fazu da kome hocu velim sto je, kome necu velim da mi je tesko pricati o tome i bok

postujte sebe, i svoju bol, i nema se vama ko petljati u zivot i na neumjesne komentare stvarno trebate odgovoriti da vas bole takve besmislice

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jutro, cure!

stray_cat, ja se s tobom potpuno slažem, i svakom odgovorim i kažem što me smeta, a što ne!

ljude koji me povrijede nekim svojim izjavama sam profiltrirala, ali svejedno kad te netko nekom izjavom povrijedi ili vrati u onaj trenutak koji držiš u sebi i za sebe onda bilo što što odgovorim ne može maknuti taj osjećaj! a uvijek će biti netko tko će reći nešto "pametno", i možda čak u svojoj glavi misliti kak je napravio dobro djelo!
    ja osobno o svojoj tragediji ne želim pričati sa drugim ljudima, mislim strancima, koji me pitaju pitanja: kao što su jel imate djece? to nije zločesto pitanje ali ako je moj odgovor u tom trenutku : DA, onda slijede pitanja : koliko su stara? koliko ih je? ... a moj odgovor bi bio : da, dvoje ih je, oboje leže ne Mirogoju!
    i onda se dogodi da ljudi ne znaju što bi rekli, ili da počnu plakati pa ja na kraju tješim njih, da sam ja dobro i da sam se naučila živjeti s tim! reći:NE na takva pitanja je puno lakše za obje strane, iako mene u tom trenutku duša boli od same pomisli da ih negiram, ali to je moj intimni dio života koji neću prepričavati svakom!
    kad sam drugi puta ostala trudna, svi su me po bolnicama pitali: jel vam to prvo, odgovorila bi kratko : NE, imamo već jednu curicu, ali smo ju izgubili poslije poroda, i svaki razgovor je tu stao!
    svi se mi trudimo živjeti najbolje što možemo, netko pokazuje javno svoje osjećaje, netko ih drži u sebi, ali svatko radi ono što je nabolje za njega!
    biti mama je najzahtjevnija, ali najljepša uloga u životu! biti mama andjela, ili biti mama autentičnog djeteta možemo smatrati kao težak križ u životu, ali sve mi pokušavamo naći način kako stvoriti najbolje što možemo za sebe i svoju dječicu!

Isabel , draga moja trudnice, drži mi se! još malo i stiže vam bebica!
    mala laia , draga nadam se da će uz stručnu pomoć stvari početi izgledati drugačije!

svima velika

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Svima saljem veeeliki i drzite se!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bok cure,
    eto nasla sam se u vasem drustvu neznam da li da kazem na srecu ili nazalost.
    Sretna sam sto sam bila trudna ali jako tuzna sto sam postala mama malog andela...a po vasim postovima vidim da me ceka uzas suceljavanja sa ostatkom svijeta...jedva sam savladala kvart a uzas me hvata kada pomislim na posao...

Ljepo je da postoji ovakvo mjesto da mozes pricati sa nekim tko je to prosao...

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

luana draga, tako je teško kada pročitam novo ime na ovakvom postu. Žao mi je što i ti moraš djelit naše iskustvo. Imat ćeš svakavih dana, kada biš plakali ili se smijala. Vrištala ili pjevala. Ali znaj da je to sve u redu. Ja sam u početku bila jaka, sada 4 mj kasnije, polako se lomim. Valjda polako sjeda sve na svoje mjesto, postajem svjesnija, pa često plačem. Pokušavam ostat jaka zbog mm i malog sina. Nađi i ti neko "uporište" u životu i neka ti ta osoba daje snagu. Meni pomažu razgovori sa sekom, jer je ona svaku sekundu proživila samnom, kraj mene i vidila je moju curicu. Mogu reć da joj je teško kao i meni. Ima dva klinca i zna kako bi se osjećala. Uz mm, ona je jedina ostala kraj mene, svaki dan se čujemo i s njom mogu i ne moram razgovarat o toj temi, nikada nije izgovorila niti jednu glupu riječ, i kada plačem, samo me zagrli i plače samnom i pokušava me utješit. A to mi treba. Bez puno pitanja. Roditelji su isto tu, ali to je drugačije. Seka je ipak seka. S njom mogu i o sexu i planovima za bebicu, a roditelji moji i muževi bi najradije da čekamo godinu-dvije. Ne želimo i nećemo. Počinjemo uskoro, pa kad se uhvati se uhvati.
    A kako sam počela polako radit, glupih komentara i pitanja ne manjka. Jučer me tip, koji kupuje kod mene, ne pozna me osobno pitao : a čekaj, ti si mlađa kćer, ti si ona kojoj je beba umrla?! Mislim da bi me u tom trenutku manje bolilo da sam se zaletjela glavom u zid nego ove riječi.

Cure moje držite se, trudnice, šepurite se i hodajte ponosno uzdignute glave, a ti luana, drži se i znaj da ćeš ovdje nać riječi utjehe i podrške. Nema osuđivanja ni glupih pitanja. Plači, smij se, piši, podijeli svoju bol. Tu smo za tebe....

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

tamagoči hvala ti na lijepim riječima...

moram prznati da mi naj gluplje kada nekome kazes sto se dogodilo a onda on/ona pocnu prepricavati neku svoju tragediju, bolest ili operaciju...
    kao da ti nije dosta losega nego trebas cuti jos tragedija ili se poistovijetiti sa njima. I na kraju takvog razgovora kako su mnoge vec rekle ispada ta ti tjesis njih...

A jos vise od toga me nervira sto te ljudi izgjegavaju kuda imas gubu pa se boje da ne prede na njih od samog razgovora...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

strašno mi je zao sta ti se to dogodilo!
    i stvarno mi je žao sto si došla nama, mamama malih anđela, ali mi smo ovdje jedna za drugu i u potpunosti te razumjemo

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jučer me tip, koji kupuje kod mene, ne pozna me osobno pitao : a čekaj, ti si mlađa kćer, ti si ona kojoj je beba umrla?!
    :shock: :shock:
    tamagoči,ja ne mogu vjerovati da ljudi stvarno mogu ovakvu stvar izjaviti! uvijek me iznova šokiraju ovakve stvari!
    draga moja lijepo je što imaš nekoga na koga se možeš osloniti, i divno je što ste ti i seka tako povezane!
    i slušaj draga sebe i svoje srce i ti i TM krenite raditi na bebici kad vi osjetite da ste spremni a ne kad to drugi kažu!

luana, jako mi je žao što ti moram poželjeti dobrodošlicu, i voljela bi da nam se više nitko ne pridruži, da se svima bebe rode žive i zdrave!
    međutim ovdje ćeš se sigurno osjećati dobro i naći ćeš virtualno rame za plakanje! vidim da su nam slični datumi tužni dani. moja curica je rođena 23.3.2007., i taj isti dan je umrla.
    jedno je sigurno tvoj mali anđelak će uvijek ostati s tobom, i to ti nitko ne može oduzeti! teško se nositi sa svijetom nakon takvih tragedija ali mi smo ovdje uvijek za tebe da nam se pojadaš kad god osjetiš potrebu! jer te u potpunosti razumijemo!

bambus

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Luana, jako, jako mi je žao zbog anđelčića. I kao što je bzara rekla, teško je nekom poeželjeti dobrodošlicu ovdje, ali mi te razumijemo i bit ćemo ti podrška.

curke drage, ja sam u četvrtak ujutro završila na hitnoj jer mi se pojavila sluzasta sukrvica, tako sam se uplašila. I dok sam čekala na red, oko mene trudnice sa velikim bušama, a ja sva jadna i molim se da je sve kako treba. I zlo mi je bilo, a kako sam tamo rodila našu anđelicu, to me dodatno uznemirilo. No međutim, sve je u redu, na UZV se nije vidjelo nikakvo krvarenje i hvala Bogu, od tada se više nije pojavljivalo. radi, a ja sam otvorila bolovanje i fino odmaram.

vidim i da nas sve muči isti problem i ja se ne mogu načuditi kako ljudi ponekad nemaju takta. I kad te nešto pitaju, pa počnu prepričavati svoje probleme, to je samo znak da te ne slušaju. Ja sam se naslušala svega i svačega i oguglala na to. Kad želim kažem, kad ne ne i to je to. Imam par osoba s kojima mogu u pola noći i to mi je važno, a za sve ostale...baš me briga.

Tamagoči draga, bebica će doć. Imaš svoga muža, obitelj koji su najvažniji. I meni je mama govorila: čekajte, pa ima vramena itd. I kužim ja da ona ne misli ništa loše i da se brine za mene. Ali ja živim sa svojim mužem, i kad nam dragi Bog da, to je to, ja prihvaćam. I stiglo je, svi smo sretni i od srca i tebi i svim curama to želim.
    sve vas

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

vitibe drago mi je da je sve u redu, a i mogu zamisliti koliko si se prestrašila

luana
    žao mi je zbog vašeg gubitka...nažalost, dobrodošla

ja sam počela sa nazovimototako - psihoterapijom, i dotaknuli smo vrh ledenjaka...po njoj je normalno ovako se osjećati i do godine dana...kaže da se ja još super nosim sa svim tim obzirom na prošlost (povukli su se neki obiteljski "problemi"-za koje nisam smatrala da su povezani, ali, evo ipak...)...način na koji žalujemo direktno je povezan sa svime iz našeg života...

meni je najveći problem bio priznati da ovo stanje ne mogu riješiti sama i da mi treba (stručna) pomoć
    danas mi je opet komisija...već mi ih je pun kufer

cure, držite se i pokušajmo svi uživati u dugom vikendu!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cure hvala vam na podrsci....ide vikend i znam da smo svi doma...lijpo je biti sa familijom i imati tu sigurnost...zelim svima ugodan vikend i srecu buducim trudnicama...

a za one koje nisu nadam se da cemo mo vam se ubrzo pridruziti

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

drage moje, nadam se da sve uživate u ovom dugom vikendu!
    kod nas je ružno vrijeme! jučer je još bilo super prije podne ali zato poslije podne grmljavinski pljuskovi! i evo danas, ružno, pada, hladno! brrr

mala laia, nadam se da je sve prošlo dobro na komisiji! i istina je, čovjek valjda misli da je slab ako traži tuđu pomoć, ali mislim da je baš suprotno, treba prepoznati situaciju kada nam stručna pomoć može i te kako pomoći!
    vjerujem da će sada stvari početi činiti drugačije!

vitica , draga, čuvaj se!
    od svega srca ti ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da više nikakvog krvarenja ne bude i da sve dalje bude strogo školski! mogu si misliti kako si se uplašila!

luana, draga naša nadam se da ćeš uskoro i ti uploviti ponovno u trudničke vode, a tvoj mali anđelak će biti zauvijek tu u tvom srcu i budno paziti na svoju mamicu!

svima veeeelika

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vitice srećo, čuvaj se, ti si sada najvažnija i mrvica koju nosiš. Pošalji svih u tra-la-la, digni sve četri u zrak i mozak na pašu. Pusti neka malo trče oko tebe, maze te i paze, jer kad rodiš, eventualno prvih tjedan-dva pa gotovo. Snalazi se sama. Vjeruj iskusnimka. Koristi gužvu.
    Pitanje: ja od sutra počinjem službeno radit, ali su me poslali na bolovanje i razgovor sa psihologicom, pa bin pokušala produžit i nakon 30 dana me slijedi komisija. Kako to izgleda? Ča te pitaju? :?

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vitice čuvaj se i odmaraj.
    tamagoči uvijek možeš poslati nekog umjesto tebe ako se dobro ne osjećaš,tako sam ja poslala.A inače mislim da je to rutinski razgovor.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

vitice....dobro ti cure kazu...pusti sve i uzivaj...ja sam jednu i drugu trudnocu odradila do kraja sve misleci da je to ok prema poslodavcu kada tako lako nosim...ali znam da i da nisma radila da ne bi nista se promjenilo ali zasto kada imas priliku ne biti doma i uzivati...

nazalost kratko je to vrijeme kada mozemo to iskoristiti...a sto se tice ostatka svijeta moraju znati da nema zena ne bi bilo ni njih...

danas sam bila kod na pregledu 6 tjedana od poroda i sve je ok tako da cim malo vratim tijelo u normalu idemo opet...

znam da mi to nece promjeniiti moje osjecaje...ali samo saznanje da beba raste u tebi je najljepse sto zena moze osjetiti i to zelim svim curama na ovom forumu...

imam jednog sina i sada mu je 2,5 godine i ako bude srece dobiti ce sigurno barem jos jednog bracu ili seku ako ne i dvoje...

a za one koje su trudne nema nista ljepse od trudne zene

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure-pozdrav!
    opet ja sa mojom komisijom- imam "seansu" sa psihijatricom 14.05., a komisija mi je dala "slobodno" do 18.05., a onda opet ispočetka . pa da čovjek ne povjeruje nakon njenog nalaza u kojem se govori o nespavanju, problemima sa komunikacijom i koncentracijom... a trebam se vratiti u srednju školu, na kraj godine, obrane mature, završne radove...

ja uvijek šaljem mm da ide, i pitali su ga zašto ja ne dolazim, a on je samo odgovorio protupitanjem - pa zar bi morala?? nisu ništa komentirali, samo mi nisu ni dali nešto konkretnije... to me izluđuje jer ionako imam problema sa funkcioniranjem tijekom dana, a onda mi ovo dođe kao dodatno opterećenje svaki puta...
    i ta njihova škrtost na riječima , ništa ih ne možeš pitati, jer ne odgovaraju na dodatna pitanja i samo kažu: piše vam u nalazu! a nalaz je katastrofalno napisan da ga ni moja doktorica ne može iščitavati, nego opet mora nazvati njih da joj pojasne...

ma, samo bi htjela da me svi oni puste na miru
    cure

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure moje drage

Evo javljam vam se iz Engleske, malo selo Oare okruženo brdima i livadama. Ali vanka fu*king kiša pa ništa od šetnje danas.

Nažalost želim dobrodošlicu Luani...

Bzara uhvatila sam samo dio tvojih postova o tom BUDALI koji ti je rekao to...ma užas i slažem se sa Stray Cat, Isabel, provaj kad te pitaju reći istinu...ja govorim, i znam, ljudi nekad glupo reagiraju, ali ja se osječam bolje...ja sam mama 3 beba koje su umrle...i jesam mama...kao i sve mi ovdje. Evo moja frendica/terapeutkinja govori, najvažnije je održat ih stvarnima, jer bili su i još su tu, dokle god su voljeni u srcima, a bit če voljeni beskrajno zauvijek. Govori također da je iznimno važno sa budučom ili dijecom koju več imamo tj.imate, pričati o bratu ili sestri koji više nisu tu. To je važan dio njihova života i nikako ih se ne bi smjelo od toga "štititi".

U svakom slučaju, kratko se samo javljam...ne mogu dugo bez vas.
    Veliki Kiss od mene vama i još veči svim našim anđelima

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Rozi
    tako mi je drago da te vidim! još mi je draže ako ti pomaže boravak tamo! jako nam fališ ovdje na forumu, i baš mi je bilo toplo oko srca kad sam vidjela tvoj potpis! nadam se da će kiša uskoro prestati pa ćeš moći malo i uživati u šetnjama zelenilom!

mala laia nema riječi za ove iz komisije!
    oni se stvarno nekad ponašaju kao neljudi, apsolutno nehumano u takvim situacijama!
    drži se draga, i ne daj da te takvi ljudi izbace iz takta, imaš dovoljno svojih problema!

svim trudnicama, i svim curama koje će to uskoro postati šaljem veliku

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Drage cure idem mna more promijeniti malo krajolik...drzim fige onima koje ce pokusati slijedeci tjedan da sve bude uredu i uspije...velika pusa svima

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

luana, draga, dobro je da ideš malo maknuti se od svakidašnjice! probaj koliko god možeš posvetiti te dane sebi i svojim mislima! i naravno vjerujem da si okružena svojim bližnjima i to ja pravi blagoslov za ovakve periode životne!
    uživaj u morskom zraku, suncu, šetnjama, kavicama...
    joj sad se tako i meni ide...

drage moje, jučer je bilo 20 godina od kad je umro tata moga tate, i bili smo navečer svi na predivnoj misi koju je služio jedan misionar. već dugo nisam bila na misi koja je trajala 2 sata, a nisam uopće skužila kad su prošla! baš je bilo duhovno i ostavilo pozitvan osjećaj u meni! kad sam izlazila, svećenik kojega poznajem i osobno inače jer je dugogodišnji prijatelj mojih roditelja i njihovih roditelja nekada bio, priđe mi i kaže: dragi moj anđelak(tako me oduvijek zove), ja se svake večeri molim za tebe i da ti dragi Bog pomogne da dobiješ najljepši Božji dar...
    baš sam ostala zatečena, i ugodno iznenađena!
    to mi je onako dalo jedan pozitivan poticaj i vjeru da će idući puta biti sve u redu! ali je svejedno strah oooogroman i dalje i neće vjerojatno nikada se smanjiti...

svima vam šaljem veliku pusu!
    uživajte mi u ovom predivnom vikendu!

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam u petak bila u Rijeci kod psihologice na razgovoru i mogu vam reć da mi je dobro došlo. Morala sam kod nje da mi da potvrdu da me još puste doma, da ne moram počet radit. Želim iskoristit još to malo vremena i bit s malim i posvetit se i sebi. To je ona ista s kojom sam razgovarala u bolnici kada se sve to desilo. Topla je i ljubazna, osjećajna, smirena... super je. Danas naš anđelić ima 4 mjeseci i mogu vam reć da sam ineće osjetljiva na taj datum u mjesecu, ali danas sam dosta dobro to odradila. Mislim da sam još pod utjecajem jučerašnjeg razgovora.
    Teško je, fali, boli, i mrzim što sam nemoćna.
    Život ide dalje, sin i muž su tu i uz njih i zbog njih je lakše... a tebe anđele nikad zaboravit nećemo.... hvala ti što si dio naših života....

Cure, nadam se da ste dobro i da ćete uživat u vikendu.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo da vam ispričam doživljaj na placi sa mojom ljepoticom. bile smo nas dvije neki dan na placi i počela Laiu ispitivati prodavačica:
    "kako se zoveš? koliko imaš godina? imaš li brata ili seku? pa zašto ne?? reci mami da ti rodi jednu bebu da se imaš s kime igrati!!!
    a moja ljepotica joj odgovori bez trunke ustručavanja:
    "moja mama je rodila bebu ali nam je umrla!"
    žena nije više znala što bi rekla, a ja sam bila jako ponosna na moju ljubav!

bzara i meni je jako drago kada nam poruke dođu na neočekivanim mjestima...drži se i uživaj u vikendu!
    roza opusti se u kišnoj zemlji...neka spere sve loše i odnese sa sobom...
    luana nadam se da će biti lijepo vrijeme i da ćeš barem malo moći uživati u mirisu mora...
    svim curama !!!!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure

mala laia, bravo za tvoju curku!
    pametnica mala! koliko je stara tvoja djevojčica? ja sam imala 3 godine kad je moja mama izgubila moju sestricu nakon poroda! užasno se teško u tim godinama nositi sa pojmom smrti, i sjećam se da mi je sve to bilo tako nestvarno! kad se konačno nakon 2 trudnoće koje su završile sa malim anđelima rodio moj brat, nisam vjerovala da je on tu i da nikuda neće otići!

tamagoči ,
    ništa neće vratiti tvog anđelka nazad, ali vjerujem da je ipak malo lakše kad kod kuće imaš dijete koje te treba i koje usmjerava tvoje misli na sebe!
    bravo za mali ali vrijedni pomak u terapiji...

MM i ja smo nekad kao dvije tuge, sami bez djece a svi živi oko mene imaju...
    jučer prolazim gradom i razmišljam! još malo i bit će tri godine od kad su počele moje trudnoće! od tad toliko žena koje ja poznam, što one s kojima sam dobra, što one koje nam iz viđenja su rodile zdravu dječicu! koliko mojih pacijentica sam ispratila do poroda! i nekad imam osjećaj kao da samo meni to ne uspijeva...
    pa da sebi olakšam shvatila sam da sve manje idem u grad preko dana, više se odem šetati negdje gdje nema puno ljudi! preteško mi se stalno susretati s mamama!
    pita me MM neki dan što se ne dogovoriš za kavu pa ne odeš?! sve moje friendice imaju male bebe, i budem ja dobro dok sam s njima na kavi, ali onda se vratim kući i uhvati me ogromna tuga!
    pa onda izbjegavam, da mi bude lakše!

Rozi, šaljem ti veliku pusu, uživaj mi!

svima curama velika pusa, uživajte u vikendu!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pozdrav puce,

evo jučer bili na prvom pregledu i opet smo se gledali na UZV: sve je kako treba biti! Ona sukrvica se, hvala Bogu, nije više pojavljivala. Lijepo odmaram, još ću bolje uživat kad me mučnine prođu. To me tako iscrpljuje, naročito su večeri koma.

Kako ste vi, kako se držite?

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hej cure!
    malo nam je pusto ovdje u zadnje vrijeme, a nadam se da je razlog tome što su svi stabilnije i bolje!

mene je danas s posla odvezla hitna! užasno mi je pozlilo, prvo sam imala osjećaj da ću se onesvijestiti, i onda sam se otišla umiti, međutim ništa mi nije bilo bolje! onda mi je postajalo sve gore, i gore, i kad sam si izmjerila tlak, dobila sam 167/117! baš sam se prepala i odmah sam nazvala hitnu! kaže doktorica da to baš i nije dobro da tako mlada osoba ima toliki tlak i da imam neke neurološke smetnje! baš sam se prepala!
    povadili su mi sve nalaze i sada poslije 14h će biti gotovi još neki krvni nalazi, ovo sve ostalo je super!
    za vrijeme 2. trudnoće sam išla na UZV srca jer bebino srce nije bilo u redu pa su slali i mene čisto da vide da li je sa mojim srcem sve u redu! tada je doktro čuo neki šum na bazi srce međutim zbog velikog trbuha nije mogao dobro vidjeti ni čuti! tako da ću sutra otići obaviti UZV srca da vidimo sada kada nema trbuha! uglavnom do pon ne smijem ići raditi, odmarati se i piti puno tekućine! vjerojatno je samo iscrpljenost, ali nije bilo niti malo ugodno!

vitice , bravo za tvoju malu mrvicu!
    iš,iš ta sukrvica, neka se više ne pojavljuje! uživaj draga moja u trudnoći, uživaj!
    i baš mi je drago da nam i tu pišeš kako napredujete!

svima curkama veeeelika

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, uf, Bzara nadam se da si danas bolje!

Jel su gotovi nalazi i kako je prošao UZV?

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vitice
    ma ja sam ti već u čet popodne bila odlično!malo me samo bolila glava od svega što se događalo!
    inače što se tiče nalaza, povišeni su mi hormoni štitnjače, ne znam točno koji jer nisam vidjela nalaze, samo sam se čula s doktorom! u pon idem vidjeti nalaze, i na UZV srca! drugo je inače sve odlično!
    ma to je samo stres napravio i taman sam imala M, a dosta je bila obilna pa me i to dodatno iscrpilo!
    pita mene dokor, jesam li imala kakav stres veći nedavno?! odakle da počnem kažem ja njemu! imala sam u dvije godine stresa za cijeli život dosta!
    ma bitno da je sve ok, znam da je sve to, moj tlak i sve ostalo na psihičkoj bazi, ali mi je drago da sam provjerila da ne bi negdje postojala kakva organska podloga!

curke svima šaljem veliku pusu!
    Rozi , tebi jedna velika daleka pusa! fališ nam ovdje!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga bazra,i drago mi je sta su ti nalazi ok

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i da vam javim, vratila sam neki dan s inseminacije i sada cekanje bete po drugi put. kako me je samo strah, uf

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kako priroda zna biti okrutna. Nije dovoljan ovaj križ koji nosimo, ne nego ajde udri i po zdravlju... Baš smo rođene pod sretnom zvijezdom... Pa ima da pop....izdiš.Samo neka vam cure moje dođu nalazi u redu pa će biti bolje. Držim fige.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa
    i da vam javim, vratila sam neki dan s inseminacije i sada cekanje bete po drugi put. kako me je samo strah, uf
    bambus
    od sveg srca ti ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za jedno maleno
    samo hrabro draga naša, tu smo za tebe!

ovaj vikend je baš divno vrijeme! meni su došli u posjetu brat, šogorica i njen brat, pa smo cijeli vikend kod mojih, družimo se i igramo s psima!

sutra rano ujutro idem na UZV srca i kod doktora da pogledamo te moje hormone, ima li razloga za brigu ili ne! :/

pusa svima, što god radili danas, uživajte mi!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga bazra, hvala na ljepim željama!
    nadam se da ce ti pregled proćo ok! pusa

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bzara saljem ti puno vibrica za sutrašnji pregled
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a mm opet na komisiju...
    ja sam bila u četvrtak kod psihičke i uporno mi nudi antidepresive, a ja nekako nemam povjerenja u tu vrstu lijekova... ima li netko slična iskustva?? kopala sam malo i po drugim forumima (ima forum koji se čak zove DEPRESIJA!!!) i lijekovi nikako nisu rješenje, jer se depresija javi nakon prestanka uzimanja ponekad i u puno gorem obliku...

vratili su mi se problemi sa nespavanjem, pao mi je imunitet... bliži mi se očekivani dan termina...25.05.... a mislila sam da mi je bolje...

čitam neku knjigu "Kad majke žaluju"...ne znam da li mi je od toga bolje ili još gore... što vi radite kada niste dobro?

Stranica 11 od 15 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •