Potpisujem kloklo u potpunosti! I nema se puno za dodati, ali ipak da nadovezem malo :--)

Ful me iritira ta osobina mnogih ljudi da samo dijele savjete, a rijetko poslusaju drugu stranu, razmisle, kazu "razlicito, ali kako zanimljivo!" itd. Trudnoca je poslovicno razdoblje kad to eskalira s jedne strane, a i mi smo osjetljivije s druge strane, a umjesto podrske da konacno "postanemo odrasle" i preuzmemo brigu i odgovornost, ljudi nam odmazu svjesno ili nesvjesno nas nervirajuci, cineci nesigurnim etc. Kao sto mi je jedna poznata rekla (i to je jedino sto je rekla kad me je vidjela trudnu), "kad si trudan svi ti dijele nezeljene savjete, a kad rodis to se nastavlja!".

Nikad nije kasno, ali mi se cini da je bolje sto ranije napraviti sto cure savjetuju, uzeti uzde u svoje ruke i dati to ostalima na znanje. Savjeti iz knjiga, interneta i ovog foruma su mi prihvatljiviji ne samo sadrzajem vec i time sto nisu nametnuti, "pool" iz kojeg biram je veci i jasno je da na kraju sama donosim odluke. Od ostalih poznanika naravno da ponekad prihvatim neki savjet no najcesce onda kad sam sama pitala ili kad mi ga je osoba ponudila na jedan miran i neobavezujuci nacin te, naravno, savjet ima smisla :--).

Osobno je za mene i MM-a bilo najprihvatljivije da sve radimo sami i oko bebe, a cak i po kuci (ja sam se do na oziljke od epiziotomije dobro osjecala). Bake i djed su bebu vidjeli kad je odlazila iz rodilista, te su dosli u posjetu nakon 3-4 dana. Ostalu blizu familiju nemamo, a dragi prijatelji i dalja familija su nam poceli dolaziti nakon mjesec dana kad sam rekla da su vrata otvorena (zapravo, cesto sam cula da babinje i vrijeme bez posjeta traju mjesec dana, sto mislim nije nuzno vec je dobro ici prema osjecaju...).

Svakako, ako nije nuzno iz medicinskih razloga (a rijeko je), moj savjet (evo ga ide :--)) je kao i od ostalih cura: prihvatiti pomoc eventualno u kuci, ali ne prepustiti bebu! Mislim da s 23 godine nisi premlada, Romina, a slicno bi ti pilili i da imas i vise! Bitno je postaviti se i ne dati da ti unistavaju zivce!

Sto se oblacenja tice, strasno je kako male bebe cesto pretoplo oblace! I o tome i o dojenju i "cajekima" etc. treba procitati na forumu, portalu...