Od kad je draži sin našao curu, svekrva me nije mogla smisliti, tako da smo došli na distancu, par rečenica i to je to, svak u svoj stan. Išlo mi je na živce kad bi mi govorila će čuvati dijete, da će ona ovo ili ono. Nisam to mogla slušati. Kad je Dino umro, ona je uzela mjesec dana godišnjeg, pa nakon toga bolovanje i bila cijelo vrijeme uz mene, sve dok nisam počela raditi. Kuhala, spremala, peglala, BILA JE NEPRIMJETNA i nastojala je što manje mi smetati. To hladno jutro, 25.01.05. ta žena došla je do ravnatelja bolnice i desetak liječnika, nastojeći pomoći meni...
Nisam je mogla gledati, slušati, razmišljati o tome kako će ona dirati moje dijete, a sada neznam da li ću joj ikad moći dovoljno zahvaliti na svemu.
Život je čupav i dlakav, a kad ga obriješ nikakav. Tvom djetetu su potrebni i njegovi roditelji, ali naravno sve u granicama normalnih odnosa. Ako su neljubazni, da previše pametuju, zabadaju nos u tvoj život i odluke, to im trebaš otvoreno reći, jer će te stalno zaj...... po tom pitanju. S početka, ja sam svojoj sveki veći dio govorila, sviđalo joj se ili ne, pokušavala je preko muža vršiti utjecaj (potkupljujući ga sitnicama kad mene ne bi bilo), ali joj nije uspjelo.