Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kako zivjeti sa losom izolacijom?

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno kako zivjeti sa losom izolacijom?

bok!prije kartkog vremena preselili smo iz centra u borovje..kad evo jucer susjeda odozdola nahrupio na vrata da djeca NESNOSLJIVO skacu!!..djeca nisu uopce skakla,nego su se normalno igrala..straija trckara a mlađa ima godinu dana,bucka je i ne zna skakati,ali zato hoda kao mali tenk.otisao mm dolje da cuje..i ok,stvarno se cuje ak netko malo jace zagazi,strop vibrira!i rekli smo im,da cemo obuzdat djecu da skacu i trce ali da ne mozemo garantirati potpuni mir..mislim,i ja cujem gore struganje stolaca a ne pada mi na pamet da se na to obazirem ili da odem gore nesto prigovarati.rekli su da nece vise dolaziti gore smetati blabla,ali ja to nekako iskreno sumnjam jer nam je vlasnik rekao da su prigovarali i njegovoj sestri koja je tu bila s djecom..a sto je najgore i oni imaju malenu djecu!rekoa je mm da je u njihovom stanu mrtva tisina..pa ak je inace tako onda normalno da sve cuju!

sto da radim ako mi opet dođu na vrata?ja sam jucer gledala malenu kako hoda i da,od nje vibrira pod-ali ona ima godinu dana i ne pada mi na pamet branit joj da hoda ili pada po podu.
    ne zelim se s nikim kaciti niti imati probleme,ali mislim da se radi o preosjetljivim ljudima i da ovo nije bio zadnji susret...jer kad je mm bio dolje zena se pozalila na jaku buku s ceste-a uopce nije bucno!!!

ima li tko slicnih iskustava i pokoji savjet?do jucer idealan stan danas mi se vise tako ne cini..

hvala vam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da nemas slucajno laminat na podu? Ako imas.... eh, onda to bacaj van i stavi ispod neki izolacijski sloj. Moja mama, naime, ima slican problem sa susjedima iznad sebe. Ljudi normalno zive, ali je laminat postavljen BEZ filca ili neke slicne obloge koja sluzi za zvucnu i toplinsku izolaciju. Katastrofa! Nadam se da ces tako uspjeti rijesiti problem. A do tada - debeli tepih, iako to cesto nije dovoljno... Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imamo i mi slican problem zapravo isti. izolacija uzasno slaba i cuje se obicno hodanje kad je bez slapica tj u carapama.
    ja sam poslagala tepihe po cijelom stanu i uvijek joj oblacila slapice tako da se manje cuje. do kraja nisam mogla izbjeci buku ali sam se trudila da da ne trci po stanu kasno navecer.

ali ti netolerantni susjedi su se sad odselili tako da je sada ok. samo oni su bili ekstrem, njima je smetalo obicno usisvanje stana ili kad je zlica pala na pod. a takve stvari nemozes izbjeci

mozda da se probas dogovoriti s njima da ces paziti da ne skacu poslije 21,00 sati ili tako nesto. cisto da pokazes razumijevanje pa ce mozda i oni biti tolerantniji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ako imas novaca i mislite ostati u stanu mozda da stavis i zvucnu izolaciju na pod. samo za to treba dizati parkete i staviti ju ispod parketa

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja taj problem imam s susjedima iznad sebe... njima život počinje u 22h..
    šta njima reći, ne razumiju nikog u zgradi..
    ja razmišljam postaviti izolaciju na plafon koliko me ta noćna buka smeta..

a to je problem kod novogradnje sve se čuje..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lako za trčanje i sl.
    Meni je (u novoj zgradi na moru) uzglavlje bračnog kreveta naslonjeno na zid, a s druge strane je susjedov WC. Točno znam kada obavljaju malu, a kada veliku nuždu Jedno u 22, drugo u 6 ujutro. I na kraju dobro iščetkaju WC, toliko dobro da me u potpunosti razbude ...
    I što da radim?!
    Da ljudima kažem da ne s...u tako glasno ili da rušim zid i gradim novi ...

Blažene su zgrade iz 80. od armiranog betona koje imaju barem malo izolacije ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Blažene su zgrade iz 80. od armiranog betona koje imaju barem malo izolacije ...
    Uh, meni je zvučna izolacija jaako bitna i ne usudim se niti gledat novogradnje jer se ne kužim u izolacije, a jako velik broj ima problema. Sad smo u prastarim socijalističkim zgradama i unutarnja izolacija je super, vanjska je loša, ali to se da riješit PVC-om. Na moru imamo apartman u novogradnji, vanjska je fantastična (PVC), ali unutarnja - sve živo se sa svih strana čuje - sa strane, odozdo, nemamo nikoga odozgo, ali klepetanja bi bilo odasvud, razgovor kao da je u našem apartmanu. Sva sreća da biramo neka luda vremena za odlazak (najčešće izvan sezone) i da su susjedi neki normalni ljudi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, i mene zanima može li se kako popravit ta unutarnja izolacija (osim stavljanja tepiha na pod)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MOze, samo onda moras dizati parkete i postavljat tu izolaciju (neznam tocno koji je materijal u pitanju) i ponovno stavljat parkete i smanjis si visinu stropa za nekih centimatar i pol. U novom stanu (starogradnja ali je potpuno adaptiran) je tako napravljeno i dobro izgleda jedino jos nisam pitala susjede dali stvarno nista necuju.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je prvo palo na pamet (a i čini mi se najjednostavnije) staviti na pod neki debeli tepih (ne mislim čupavi nego debeli) pa malo riješiti poskakivanje. A i (majka ima tepih, mi doma nemamo) čini mi se da je jednostavnije čistiti kad ti je tepih od zida do zida...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •