Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: molim pomoć

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno molim pomoć

Molim pomoć.
    Imam 34 godine, i nakon 13 godina braka, supruga i ja smo se rastali. proces rastave prošao je jako neugodno, mučno i stresno. trajao je 6 mjeseci.
    stvar je u tome da je supruga odavno izgubila interes za brak unatoč mojim naporima i trudu. izgubila je vitku liniju, počela se oblačiti kao žena od 60 godina, a jedino joj je bila bitna njezina prijateljica i kompjuter. dugo sam se trudio oko nje, ali uzalud. nije imala želje za šetnjom, večerom, romantikom, bar jednim poljupcem, nježnošću, a o seksu da ne govorim. to 2,3 godine nije postojalo u našem braku. bitno je za naglasiti da sam joj unatoč svemu bio vjeran. imamo kći od 7 godina, koja je imala jako prisan odnos samnom jer se supruga nije naročito brinula o njoj. veliki dio braka bila je nezaposlena. rijetko je kuhala ili obavljala kućanske poslove, jer je kuhala moja mama.
    supruga je bila uvjerena da je varam, te je verbalno i fizički nasrnula najprije na tu djevojku, a potom i na njene roditelje na ulici. nakon toga smo se rastali. ona je dok sam ja bio na poslu, uzela osnovne stvari i doslovno pobjegla s našom kćeri te ju ispisla iz škole. drugi dan me nazvala i rekla da pokreće rastavu. nisam smio vidjeti i ni čuti kći 5 mjeseci. bio sam u depresiji, tužan i razočaran.supruga je dala otkaz u firmi i otišla u drugi grad 150 km udaljen. sud mi je dodjelio 1.300 kuna alimentacije, a ujedno otplaćujem 2 kredita iz braka. ona je sada zaposlena, a ja za svaki susret udaljen 150 km, trošim i na gorivo oko 500 kuna, vodim kći na more, kupujem joj puno toga. tijekom procesa rastave započeo sam novu vezu, a nakon godinu dana sam se oženio 2.put i dobio 2.kći. napokon imam u braku sve ono što nisam imao sve ove godine i iz dubine srca sam sretan. nova supruga i kći se toliko vole da ni sam ne vjerujem da je to moguće, čak što više kći iz 1.braka kaže da bi voljela da joj je moja sadašnja supruga prava mama.
    IMAM LI PRAVO zbog rođenja druge kćeri TUŽITI BIVŠU SUPRUGU ZA SMANJENJE ALIMENTCIJE? po tome sada ispada da za jedno dijete imam 1300 kuna, a drugo, pored 2 kredita neka jede eksere??? volim svoju djecu, imam dobra primanja, kao i moja sadašnja supruga (nešto manja od mojih), ali mislim da taj iznos nije u redu.
    supruga i dan danas našoj kći govori protiv moje supruge i mene i jako je podla. na sudu je mnogo toga lagala, a na susretu s czzs me stalno ponižavala i vrijeđala, kao i moje roditelje. dijete mi je 5 mjeseci branila jer je rekla da sam zavračan (mislim da je jasno kakva je to žena), a na sudu je rekla da se bojala da ne ukradem dijete pa je nije dala. izmišljotina, jer ja to nikada ne bih naapravio. unatoč svemu, inače u našem gradu sutkinja poznata po pristranosti na žene, na sve je to zažmirila i donijela šresudu sve u korist moje bivše supruge. gotovo da sam na kraju ja ispao neki luđak i manijak. obraćao sam se policiji, pravobraniteljici za djecu, unicefu, czzs u oba grada... nitko mi nije mogao pomoći a da sam ja napravio to što je ona radila već bi sjedio u zaatvoru. molim savjet!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne znam odgovor, ali mogu reći da razumijem situaciju u kojoj se nalaziš. i moj partner je prije 2 tjedna završio sa rastavom, dijete iz tog braka nije vidio 1 i pol godinu (nije dala ), prije 3 mjeseca smo dobili naše 2 dijete. ima stambeni kredit + još 2 sa strane, alim plaća 900. od plaće mu ostane oko 1000 kn, a isto ima dosta dobra primanja. i to tako mora biti.....

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jolie, dobrodošao.
    ne znam ti ništa pametno savjetovati, samo sam te došla pozdraviti i pružiti ti virtualno podršku.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala vam svima na podršci. to mi zaista puno znači, jer tužno je danas raditi stereotipe o tome kako su samo muškarci krivi za sve. neki put smo i mi žrtve.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hej!
    Čitam tvoju priču, kužim da si ogorčen i ljut na nju.
    Ali oprosti, zar bi se tvoja bivša žena trebala brinuti o iznosu koji tebi ostaje za novu ženu i novo dijete? Ti ne možeš izbrisati prošlost ni stariju kćer. To što plaćaš dva kredita nije njezina briga a sa onih 1 300 kn ona može sa kćeri živjeti cca 10 dana. Uopće ne kužim zašto su svi bivši muževi opsjednuti idejom da bivše žene alimentaciju troše na sebe.
    Što se pravnih pitanja tiče, o tome ne znam ništa. Oprosti na izravnosti ili ako sam gruba ali tvoja priča je meni samo "jedna od..". Kad isključimo sentimentalnosti i detalje, ti si samo još jedan tata koji ne želi plaćati alimentaciju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je zao da se prosipaju takva optuzivanja a jos kad je argumentacija "na nivou" - to mi je bas posebno super

jolie, mogu ti reci da ti zelim srecu u tuzbi, mozes je pokrenuti ali sumnjam da ces ista postici :/ kamo srece...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    meni je zao da se prosipaju takva optuzivanja a jos kad je argumentacija "na nivou" - to mi je bas posebno super

jolie, mogu ti reci da ti zelim srecu u tuzbi, mozes je pokrenuti ali sumnjam da ces ista postici :/ kamo srece...
    Gle, nisam rekla da mu je žena OK. Ono što je napravila nije u redu (kad je odvela dijete i onaj dio o materijalnom potraživanju). Ali ja sam shvatila da je taj dio iza njih i da je ostao problem plaćanja alimentacije zbog njegova dva kredita i novog djeteta. Zašto bi alimentacija bila uvjetovana time što on curici kupi patike, komad robe, odvede je na ljetovanje isl.. On je i dalje tata i lijepo od njega da se tako i ponaša. Ali dijete ipak živi s mamom a svi znamo koliki su troškovi života. Da je rekao da je ta žena problematična majka, da ne želi raditi ili se prema djetetu odnosi negativno onda bi stvar bila drugačija. Ovako ne vidim razloga zašto bi se smanjivala ili obustavila alimentacija.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dva kredita su iz prvog braka. nije trazio obustavu alimentacije nego smanjenje u skladu s mogucnostima placanja.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

oprosti trina, ako ću biti malo bezobrazan,ali ja NISAM jedan od očeva koji NE ŽELI plaćati alimentaciju. vodio sam kći na more bez 1 kune od starne njezine mame, sve joj kupujem - od odjeće, šk.pribora, slatkiša i sl.
    zašto bi ju bila briga koliko meni ostaje? zato što je dio imovine od tog kredita odnijela, a ja ga sam otplaćujem. to nije uredu.
    zato što je govorila ljudima da sam zavračan pa mora pobjeći od kuće ???!!!!, zato što je odvela kći dok sam bio na poslu i nije mi je dala da je čujem i vidim 5 punih mjeseci, unatoč sudskim odlukama. zato što je misleći da sam tortu dobio od izmjšljene ljubavnice (inače, torta je od moje mame) uzela i bacila kroz prozor, tako da je tanjur frcao nasred ulice i susjedi su zbeknuto gledali. zato što je prije odlaska uzela moju kreditnu karticu, nakupovala tonu stvari i otišla, a meni ostavila račune za platiti. zato što većinu svih godina braka nije radila, pa je živjela od moje plaće,a bome nije ni kuhala, čistila, radila na bilo koji način. noge u zraku i gledanje tv-a ili kompjutera, kave i trač partije. znači li to da moje drugo dijete mora biti gladno? eto, zato. oprosti, ako sam grub, ali to nije u redu. trpio sam traume s njom da nemaš predodžbu. i ztao što mi kći kaže da joj mama ništa ne kupuje i da je kako mala kaže "bljuvotine koje joj se ne sviđaju

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tako je. dame, cure, što god, nemojte se ljutiti na mene, ja nisam loš otac. volim svoju djecu, ali moja bivša supruga...kad čujem za nju, tlak mi skoči. ako sam ljut i nešto napišem u afektu, nemojte krivo shvatiti

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja se nikada neću odreći obveza prema svojoj djeci, ali želim da mogu jednako im pružati. ovako, platim alimentaciju, put jer živi daleko, sve što joj treba, kredit i šta mi ostane. ništ... puno puta jedem po dva dana stari kruh. srećom da me sadašnja supruga razumije i pomogne. ali problem nastaje što je sad naša nova beba tu. i same vi koje ste majke znate koliko koštaju pelene, robica, hrana, bočice, kolica, nosiljka, bla, bla...i novaca više nema.
    a 1.kći mi dođe u ofucanim, jeftinim patikama i izgleda kao siroče, onada ja odem i kupim joj jedne poštene (koje za info. koštaju min.300 kn), i ona u njima ode kod mame.
    ja samo želim malo smanjena. jer kad je recimo kirbaj i dođe ringišpil moramo žicati par kuna od bake i djede jer ja nemam više od čega da djetetu priuštim jednu vožnju na vrtuljku. eto u tome je stvar

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jolie prvotno napisa
    tako je. dame, cure, što god, nemojte se ljutiti na mene, ja nisam loš otac. volim svoju djecu, ali moja bivša supruga...kad čujem za nju, tlak mi skoči. ako sam ljut i nešto napišem u afektu, nemojte krivo shvatiti
    Ja sam, čitajući tvoje postove, odmah dobila dojam da si dobar tata i dobra osoba. Ako te to tješi I kužim da ti tlak skoči na 500 kad čuješ za nju. Ali eto, jedna od tvojih roditeljskih obaveza je plaćanje alimentacije. Bez obzira na to što ne podnosiš njenu mamu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm... gledano iz moje pozicije - ova priča ima jako puno nejasnih detalja...
    zanimala bi me i priča druge strane.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

reci, što nije jasno. odmah da samo razjasnim. ja nju ne mrzim, samo sam ljut. sve sam pokušao da spasim brak, a ona mi je okretala glavu. sad sam je lagano sit. no, reci, ako mogu razjasniti neke nejasnoće.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

priča s druge strane bi odprilike ovako glasila: imao je ljubavnice, nikada nije bio kod kuće, ništa mi nije pomagao, nije se brinuo za djete, ljubanica ga zavračala, on je nesposoban za život bez mene, roditelji su mu glupi, ja sam bila naivna jer sam mu vjerovala.

ja sam inače u jednom sportskom klubu, gdje ima i muških i ženskih, s kojima sam se sprijateljio. naglašavam da nisam varao bivšu suprugu, ali ona misli suprotno. naravno u 3 godine, nije došla ni na jednu tekmu, jer je rekla da nju to ne zanima. nije ju ni zanimalo gdje joj suprug bude dva put na tjedan po par sati, komotno sam je mogao varati, ali nisam. molio sam je da dolazi, nije htjela.
    "hoćemo na kavu" - odgovor:ne da mi se
    "hoćemo na večeru" - ne da mi se
    "hoćemo u krevet" - ti idi, ja moram prijeći nivo (na igrici na komp)
    "hoćemo izaći jedno veče" - ne da mi se
    "hoćeš na tekmu" - ne zanima me

i tako sam ja s par dečkiju i cura znao ponekad nakon tekme otić u lokalni kafić na piće ( naglašavam da uopće ne pijem alkohol; najviše kave i colu) i naravno, netko te vidi da s nekim sjediš i odmah se primi telefona: jao, x, zamisli, vidjela sam ti muža u kafiću s nekom plavušom već 2 puta ovaj tjedan.
    i onda to tako krene. "ti mene varaš, kakao možeš, gade, ona te vrti oko malog prsta, znam ja, javljaju meni ljudi...."
    a ja stvarno ni kriv ni dužan
    i onda postaje sve gore i gore, pa počne napadati razne cure na ulici da su mi ljubavnice.

da ne govorim, kako mrzi moju suprugu jer misli da sam je varao s njom u braku (poznajemo se iz viđenja od prije, ali smo se slučajim susretom zbližili kad sam bio na sudu za rastavu) i govori mojoj kćeri protiv nje.
    recimo, kad smo bili na skijanju onda joj je rekla: (mojoj kćeri) blizu tate možeš, ali nemoj se slučajno približiti onoj XXX. a moje djete sadašnju obožava. rekla mi je prije 2 dana: tata, ja bih najviše voljela da mi je XXX prava mama a ne moja mama. čak mrzi i moje 2. dijete i ružno priča o njemu 1.kćeri

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jolie, to je koma.
    reci, zašto ti plaćaš sve kredite, jel se to ne da riješiti nekako ako su krediti za kuću, ili?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma kakvi. u biti da se imovina riješi (a time i krediti) ona bi trebala tužiti mene. o tome sam pisao pod naslovom "bračna imovina" odmah iza ovoga "molim pomoć", pa možeš tamo sve pročitati.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jolie, znam za slučaj identičan tvome. U braku je rođeno dijete, taj brak je razveden i otac se ponovo oženio i dobio dijete u drugom braku. Novi brak je uslijedio puno godina nakon razvrgnuća prvog braka, i cijelo vrijeme otac je plaćao alimentaciju u iznosu 25% od plaće. Dijete je mogao vidjeti samo uz intervenciju policije, a od toga je odustao, jer je smatrao da bi to bilo na štetu djeteta.
    Nakon rođenja drugog djeteta tražio je smanjenje alimentacije, tužba je odbijena.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš 34 godine, u braku si bio 13+6 mjeseci rastave+1 godina nakon rastave si se drugi put oženio, i već imaš dijete... pa kad si se oženio prvi put???

otplaćuješ "dva kredita iz braka". jedan je za auto koji ti koristiš. a drugi?

stvarno mi je gadno čitati kako pljuješ po bivšoj - a TRINAEST godina ste bili zajedno. dijete sad ima 7. što znači da ste imali bar 7 godina za upoznavanje (prije djeteta) - a ti nisi vidio da je ona "takva"... što si uopće radio s tako groznom osobom 13 godina???

svi su se urotili protiv tebe, išli njoj na ruku - a ona uz svu podršku - pobjegla u drugi grad...

a ja stvarno ni kriv ni dužan
    ma daj... :?

over and out...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

gornji komentar je malo bezobrazan, pa neću puno komentirati.

kako bi bilo tebi, da ne smiješ viđati svoje dijete, koje ti zabrani partner (ne sud), tvoj bivši supružnik odluči da je to tako. kako ne bih bio takav poslije svega kakva je bila? što sam radio 13 godina? pokušavao spasiti brak. a prije nije bila takva. bila je sasvim druga, normalna osoba.
    drugi kredit su sitne tehničke stvari koje je ona odnijela.a auto je i ona koristila. i bila veliki dio braka nezaposlena, a nije ni kuhala ništa radila. samo se stalno žalila na mene.

i onda jedno jutro odem na posao, dođem kući nesvjestan da pet mjeseci neću smjeti ni čuti ni vidjeti svoje dijete. zamisli se u toj situaciji!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i oprosti još jedan dodatak - ja pljujem po bivšoj, a ona pobjegne s djetetom i govori ljudima da sam ja zavračan. pa oprosti molim te ako sam ja bezobrazan ili svakakav. jel ti čitaš rečenice.
    otišla s djetetom jer sam ja zavračan - mislim da normalim ljudima bude poslije toga sve jasno.

a išlo joj je sve na ruku jer je sutkinja inače poznata po tome da ide na ruku ženama - bez obzira jesu li te žene dobre ili loše.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i da - kakvo je to pitanje,s koliko sam se oženio? pa kakve to veze ima? jel mi se i zbog toga treba suditi?

vidim da sam se prevario tražeći savjete ili pomoć na ovom forumu. dobio sam samo njezine istomišljenice.
    žao mi je što sam se uopće ponadao da će me netko razumijeti, jer nisu uvijek žene nevine u rastava.

ispričavam se svima na smetnji. odjavljujem se.
    hvala onima koji su me razumjeli.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sorcie, stvarno nisi fer. Nikad nisam vidjela da seciraš postove koje je napisala neka žena na ovom pdf-u, ni da bi voljela da se izjasni druga strana. No kakobilo, ovaj je na vrijeme shvatio, prije nego što je izgubio previše živaca.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

još samo nešto, ne mogu da ne komentiram. kažeš da imam 2 kredita - jedan za auto - kojeg sam vozim a drugi se pitaš za čega? za 2. sam objasio da je već pola toga odnijela, a draga moja, auto je i ona koristila i usput tuži me jer želi pola vrijednosti auta, kojeg kako i sama kažeš sam koristim.

eto toliko.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i opet...priča se ponavlja...udri di stigneš na temelju pretpostavki,
    sramota.
    osim par starosjedioca na forumu koji si ruke miju, ostali ostanu po.rani ako traže savjet, podršku ma kakva priča bila, život skroji svašta, vjerovali ili ne.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jolie, ne posustaj. ovaj forum je jedno sasvim pristojno mjesto kad ga malo bolje upoznaš.

a da ćeš dobiti i odgovore koji ti se neće svidjeti - ha, bože moj. ne treba se zbog toga vrijeđati.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne treba vrijeđati uopće.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    ne treba vrijeđati uopće.
    naravno

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

budući da su po mom znanju moderatori van stroja malo trenutno, dopustit ću si da uletim i upozorim. Sorcie, fakat si pretjerala. Ne vidim tko te pozvao da čovjeku sudiš i prosuđuješ, na način na koji sigurno ne bi željela da netko tebi radi. Ok, možda je jolie iznio samo svoju stranu priče, ali bome ni tvoja procjena ne zrači objektivnošću. Čovjek je komunicirao posve pristojno.
    jolie, pridružujem se curama, ne daj se otjerati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jolie, i ja mislim da nebi trebao otići sa foruma.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pozdrav cure i dame.
    eto ja danas bio kod odvjetnika, u pon. dižem tužbu. kaže mi da imam šanse za smanjenjem iznosa, jer mi mnogo toga ide u prilog. napokon da je malo pravde i na mojoj strani.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nisi prvi muškarac kojeg slušam/čitam u tvom slučaju/ sa sličnim problemom.

Da, uvjerenja sam da alimentaciju trebaš plaćati, ali smatram da imaš pravo i na nešto drukčiji tretman.

I shvaćam te kao što shvaćam svaku majku koja se javi na ovom pdf-u sa svojim problemima, mužu kao šovinističkoj svinji.
    Nemam razloga u startu ti ne vjerovati jer da od toga polazim rekla bih za mnoge da su ludi i nedorasli.

Drago mi je da si sad s obitelji s kojom imaš sve ono što si maštao, žao mi je eto malene koja će možda zbog takve majke (govorim čisto na temelju tvojih opisa) svoj život provesti u okruženju gdje srdžba i bijes još vladaju.

Neka bude dio tvoje nove obitelji, pružite i njoj ljuba i razumijevanje, a tebi želim sreću u borbi.
    Nadodajem, pusti stara sjećanja/uspomene, sva ona vraćanja i slično. Znam da rane neke uvijek bole, ali budi iznad toga.

I ne, ne tražim od tebe da zatražiš od bivše da iznese svoju priču, isto kao što i ne tražim od cura da zovu bivše kako bih ustvrdila tko je više/manje u pravu.

Rekoh već, da ne okusih u RL sličnu priču, možda bih i ja bila nevjerni Toma.
    A ako zbog svojih savjeta i želja ispadnem naivna, ah, neka, meni samoj na dušu...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Malena MM od srca Ti hvala. ovo mi puno znači! Pozdrav od mene i moje obitelji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •