Molim pomoć.
Imam 34 godine, i nakon 13 godina braka, supruga i ja smo se rastali. proces rastave prošao je jako neugodno, mučno i stresno. trajao je 6 mjeseci.
stvar je u tome da je supruga odavno izgubila interes za brak unatoč mojim naporima i trudu. izgubila je vitku liniju, počela se oblačiti kao žena od 60 godina, a jedino joj je bila bitna njezina prijateljica i kompjuter. dugo sam se trudio oko nje, ali uzalud. nije imala želje za šetnjom, večerom, romantikom, bar jednim poljupcem, nježnošću, a o seksu da ne govorim. to 2,3 godine nije postojalo u našem braku. bitno je za naglasiti da sam joj unatoč svemu bio vjeran. imamo kći od 7 godina, koja je imala jako prisan odnos samnom jer se supruga nije naročito brinula o njoj. veliki dio braka bila je nezaposlena. rijetko je kuhala ili obavljala kućanske poslove, jer je kuhala moja mama.
supruga je bila uvjerena da je varam, te je verbalno i fizički nasrnula najprije na tu djevojku, a potom i na njene roditelje na ulici. nakon toga smo se rastali. ona je dok sam ja bio na poslu, uzela osnovne stvari i doslovno pobjegla s našom kćeri te ju ispisla iz škole. drugi dan me nazvala i rekla da pokreće rastavu. nisam smio vidjeti i ni čuti kći 5 mjeseci. bio sam u depresiji, tužan i razočaran.supruga je dala otkaz u firmi i otišla u drugi grad 150 km udaljen. sud mi je dodjelio 1.300 kuna alimentacije, a ujedno otplaćujem 2 kredita iz braka. ona je sada zaposlena, a ja za svaki susret udaljen 150 km, trošim i na gorivo oko 500 kuna, vodim kći na more, kupujem joj puno toga. tijekom procesa rastave započeo sam novu vezu, a nakon godinu dana sam se oženio 2.put i dobio 2.kći. napokon imam u braku sve ono što nisam imao sve ove godine i iz dubine srca sam sretan. nova supruga i kći se toliko vole da ni sam ne vjerujem da je to moguće, čak što više kći iz 1.braka kaže da bi voljela da joj je moja sadašnja supruga prava mama.
IMAM LI PRAVO zbog rođenja druge kćeri TUŽITI BIVŠU SUPRUGU ZA SMANJENJE ALIMENTCIJE? po tome sada ispada da za jedno dijete imam 1300 kuna, a drugo, pored 2 kredita neka jede eksere??? volim svoju djecu, imam dobra primanja, kao i moja sadašnja supruga (nešto manja od mojih), ali mislim da taj iznos nije u redu.
supruga i dan danas našoj kći govori protiv moje supruge i mene i jako je podla. na sudu je mnogo toga lagala, a na susretu s czzs me stalno ponižavala i vrijeđala, kao i moje roditelje. dijete mi je 5 mjeseci branila jer je rekla da sam zavračan (mislim da je jasno kakva je to žena), a na sudu je rekla da se bojala da ne ukradem dijete pa je nije dala. izmišljotina, jer ja to nikada ne bih naapravio. unatoč svemu, inače u našem gradu sutkinja poznata po pristranosti na žene, na sve je to zažmirila i donijela šresudu sve u korist moje bivše supruge. gotovo da sam na kraju ja ispao neki luđak i manijak. obraćao sam se policiji, pravobraniteljici za djecu, unicefu, czzs u oba grada... nitko mi nije mogao pomoći a da sam ja napravio to što je ona radila već bi sjedio u zaatvoru. molim savjet!!!