ponovno se obraćam, budući da sam već pisao o problemima prilikom rastave braka.

sada je riječ i o podjeli bračne stečevine.od rastave je prošlo izvjesno vrijeme a bivša supruga nije još počela proces podjele imovine. mi u braku imamo od bračne stečevine tek opremljen dnevni boravak, krevet u spavaćoj i nekoliko sitnih kućanskih aparata. ujedno, bivša supruga traži i auto, koji je na kreditu, a kredit je podignut 6 mj. prije rastave i trajat će još narednih 7 godina.
naravno, ja sam joj rekao ako želi auto, neka plati pola iznosa kredita (koji košta 85.000,00 kn), a što se mene tiče neka nosi sav namještaj, nemam ništa protiv. najprije ga je htjela, ali zajedno s autom, naravno da ne plati pola kredita pa je odustala. nudio sam joj nagodbu, ali naravno nije se javila.živjeli smo u kući moga oca, ( mi na 1.katu), kojeg je on gradio, a ostatak namještaja je od mojih roditelja ili je riječ o povratničkom namještaju koji nije bračna imovina. (napomena: za one koji neznaju, svi koji su bili prognanici za vrijeme rata, nakon povratka svojim kućama u oslobođena područja stradala u ratu, dobili u tzv. povratnički namještaj - stol i 4 stolice, ormare, krevete, štednjak, hladnjak, sudoper.) i ona to sad kao meni velikodušno ostavlja - mislim, glupost, ne može mi ostaviti nešto što ni nije bračna stečevina. ona sada od mene želi 70.000,00 kn da joj isplatim za njezina ulaganja u kuću.???? koja ulaganja? prve 4. godine braka, bio sam prognanik (ali ona nije!), 6 godina braka živjeli smo s mojim roditeljima u istoj kući (bez ulaganja), a zadnje 3. godine na katu kojeg je podigao moj otac. sada ona želi tužiti mene i mog oca jer je ulagala u njegovu kuću. ali, ona nije ništza ulagala. niti je kuhala, niti je na neki drugi način ulagala, a veliki dio braka bila je nezaposlena. kada je zaposlila imala je troduplo manja primanja od mene, a već mi je na alimentaciji uzela iznos id 1300 kuna za jedno dijete. imam sada u novom braku i drugo dijete o kojem se također moram brinuti. ujedno, ona primjerice u toj opomeni pred utuženje kaže da mi od bračne stečevine ostavlja mobitel kojeg koristim???? znači li to da trebamo dijeliti i donje rublje jer ja sam u bračnoj zajednici kupovao i gaće i čarape pa i to dijelimo? ili možda i osobnu iskaznicu. i nju sam mjenjao za vrijeme trajanja braka. ujedno, ona mnogo laže, jako me vrijeđa, te je strašno bezobrazna i pohlepna za novce.
na jednoj od hrvatskih televizija pojavila se u jednom prilogu kao "žrtva" rastave braka i ružno pričala o meni (naravno, nije rekla moje ime), ali je govorila o meni.
što ona može dobiti od bračne stečevine?