Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Polip i insuficijencija progesterona u luteinskoj fazi

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Polip i insuficijencija progesterona u luteinskoj fazi

Obzirom da sam prvi put u postiranju teme, molim ne zamjerite na potencijalnim greskama u koracima.
    Moja problematika je sljedeca:
    Suprug i ja vec godinu i mjesec dana aktivno djelujemo u pokusaju oplodnje koja isti period, nazalost, izostaje.
    Na posljednjem pregledu, nakon hormonskih skrininga koji su pokazivali sljedece paramatre (21. dan ciklusa: Prolaktin 232,5 mlU/ml, Progesteron 11,61 ng/ml i TSH 1,79 ulU/ml te 24. dan ciklusa: Progesteron 1,77 ng/ml) i suprugovog spermiograma koji je bio 50% uredan, na UZV je uocen polip velicine 4,3mm (Polypus endometrii incip), uz "insuficijenciju progesterona u luteinskoj fazi ciklusa". Nakon dijagnostike propisana mi je dvomjesecna terapija Dabrostonom (od 15. dana ciklusa 10 dana x2tablete dnevno) i evo upravo sam u prvom ciklusu, odnosno imam menstruaciju nakon prve terapije, koja je prilicno obilna.
    Kontrola, na kojoj bi se trebalo utvrditi da li je polip prisutan jos uvijek ili ne i ako da-da li raditi histeroskopiju, mi slijedi nakon drugog kruga mjesecnog ciklusa.
    Moje pitanje glasi: da li je neko imao slicnu dijagnostiku i kakve su moje sanse da zatrudnim, opcenito.
    Nikada, imajuci u vidu da u mojoj familiji niko nije imao problem sa zacecem-cak stavise, nisam ni pomisljala da cu nekad imati problema sa zacecem, pa me situacija prilicno baca u depersiju...no sto prije shvatim ozbiljnost situacije i pribjegnem adekvatnoj terapiji, vece su sanse za "plus" na testu, zar ne?! Molim za pomoc..

Unaprijed zahvalna,
    MO

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MeOnLine, ključno je sljedeće:

- imaš li išta od dijagnostike osim hormona i UZV-a na kojem se vidi polip?
    - ima li tvoj suprug spermiogram?
    - najključnije - koliko ti je godina (tebi, ne suprugu) - ispod 30, ispod 35, preko 35? To te pitam jer plodnost opada nakon 35, još više nakon 40, pa se tada treba požurit (opada kvaliteta j. stanica, ali nije uvijek pravilo). Koliki ti je 3dc FSH?
    - nisi napisala ref. vrijednosti za hormone koje si vadila, odokativno mi se ne čini ništa problematično.

Polip - masu žena ga ima (imala ja 2x), jednom išao histeroskopski, drugi put tako kao tebi - dabrostonima - njih ti daju da se endometrij nadeblja i da onda polip ode u tom pojjačanom krvarenju.

Sve u svemu, ako je stvar samo polipa i prog. insuficijencije, to se može sve lako riješiti. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i sljedeća ključna stvar je di se liječiš, jesi u ZG-u ili negdje drugo? Neplodnost se liječi u sljedećim klinikama u ZG-u - Vuk Vrhovec, Sv. Duh, Petrova, a privatno Poliklinika Vili, Poliklinika IVF i Škvorc u Samoboru i to ti je otprilike to.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Meni je 30, a njemu 32. Njegov spermiogram (citaj gore) je uredan, a meni osim skrininga gore pomenutih hormona i UZV doktorica nista nije dala za raditi. Njen komentar, na moje "zasto nismo radili FSH i LH" je bio "Nemoj previse citati" te da se gore pomenuti rade samo u slucaju neredovnih mjesecnica ili iznendanih krvarenja, a moji su kao svicarski sat-na svakih 26 dana.
    BTW, tek od proslog mjeseca sam pocela da se "lijecim", do tada je smatrala da za to nema potrebe,a i ja sam se nekako nadala da ce doci prirodno...
    Zivim u BiH, ZG mi i nije tako daleko, tako da bi mi svaka dobra preporuka dobro dosla.

Pozz.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve ovo gore već napisano, ili Split - CITO, u BIH se u pravilu ne ide na IVF već maks na 3 inseminacije, cure s Rode iz BIH su u pravilu kretale dalje - ZG, mARIBOR, split (cito). pitaj sarjevo, wondwerwoman, migullyy, wewu - sve su to cure iz BIH sa stažom liječenja kod mehmedbašića i drugih dr-ova. Sretno, i čim prije na liječenje izvan bih. O citou imaš gore na potpomognuta u Dalmaciji, nedavno je iz bih tamo bila rozalija, imaš laky - svima njima pošalji pp, bit će ti lakše. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Molim i druge komentare...

..svaki je dobrodosao, pretpostavljam da su i neke od vas imale slicnu dijagnozu pa molim za vasa iskustva i savjete!

Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Molim i druge komentare...

..svaki je dobrodosao, pretpostavljam da su i neke od vas imale slicnu dijagnozu pa molim za vasa iskustva i savjete!

Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam posle prve IVF imala polip velicine 5mm otklonjen je histeroskopijom i sad je sve ok. Tada hormone nisam radila pa ti ne mogu nista reci o tome. Znam samo da su samnom bile zene u bolnici koje su radile uklanjanje polipa cija je velicina bila 1mm. Doktori kazu da on deluje kao spirala i da on moze biti uzrocnik steriliteta. Srcecno i nadam se da ce polip nestati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •