Cure koliko vam je trebalo da se oporavite od neuspjelog postupka ?
Kojim se metodama ( što one obuhvaćaju) i kada može ponovo a da ne bude šok organizmu ?
Mjenjate li doktore i bolnice ili ostajete kod istih ?
Cure koliko vam je trebalo da se oporavite od neuspjelog postupka ?
Kojim se metodama ( što one obuhvaćaju) i kada može ponovo a da ne bude šok organizmu ?
Mjenjate li doktore i bolnice ili ostajete kod istih ?
u kojem si postupku bila?di?
to ovisi od osobe do osobe.meni je drugi postupak ,prvi prirdni i sve nam popucali prije punkcije a sad 3 mjeseca nakon u stimuliranom.
Iskreno da zivim u ZG ja i stalno furala prirodnjake a ovako moram vagati.prvi neuspjeh je tezak ali lakse je kasnije ..odmori se i polako u nove pobjede
Curka, potpuno te shvaćam i meni je prvi neuspjeh bio prestrašan.Mislila sam da ću umrijeti od tuge kad sam vidjela negativan nalaz. čak sam razmišljala malo stati sa svim tim, otvorila sam i na Rodi neki post o predahu, ali me brzo prošlo.
Ja sam eto odlučila promjeniti bolnicu i doktora, to me je skroz podiglo i sad sam presretna što sam došla na VV.
Fizički meni u pravilu dosta (računam da sam se oporavila kad spontano ovuliram). Kad ponovno - 4-6 mjeseci, bolje 6 ako nije frka s godinama (to ti govorim za ponovnu stimulaciju). U prirodni IVF možeš čim ovuliraš, vidjet ćeš kako ti budu menge dolazile, obično kasni ona u ciklusu nakon, često bude anovulatornih ciklusa i sl. Jako ti ovisi od žene do žene - što si manje ampula primila to će oporavak bit lakši (malo - je do dvadeset).curka prvotno napisa
curka i meni je nakon prvog ivf-a bilo prestrašno kad sam vidjela minus na testu a onda beta negativa 0,22,kod svakog slijedećeg puta to se malo lakše podnese.a što se tiče kretanja u slijedeći postupak,ja sam svoj radila prije ljeta i pošto je prvi bio prirodni poslije njega doc je odlučio da idemo na dugi protokol sa antibaybe 4 mjeseca(znači toliko mi je trajala pauza)i onda full stim. na koji sam sad išla u 10.mj.nazovi doca dogovori se s njim,on će ti po zadnjoj stimulaciji koju si imala najbolje odrediti što i kako dalje,a ti sama odredi koliko treba tebi da se omoriš,napuniš baterije i kreneš dalje u nove pobjede,a ja od sveg~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da slijedeći bude i onaj dobitni
![]()
Curka i ja sam preživjela 5 negativnih beta, prvi put je bilo najgore. Poslije se naučiš ne nadati baš ono ful jako.
Budući da sam bila na samo jednom stimuliranom (prije su bili prirodnjaci), meni je prvi ovulatorni ciklus došao nakon 4 mjeseca, i u njemu sam mogla na prirodni (no imala sam smrzlića pa sam ih prigrlila). Na FET možeš i u anovulatornom ciklusu, kada ti doc samo priprema endometrij - sorry nisam baš u toku pa ne znam da li ti je to relevantno, odnosno imaš li šta smrznuto.
Mišljenja sam da je 6 mjeseci onako optimalno da se tijelo dobro pripremi, jer ono je ipak jako važno u cijelom ovom procesu.
U međuvremenu možeš činiti sve ono što nisi mogla kad si bila u postupku, dakle i sve one zabranjene stvari, što je isto zgodno![]()
![]()
A mijenjanje dr-ova - neko je vjeran, neko mijenja. Obično si vjeran prva 2-3 pokušaja, onda se mijenja ili se radi paralelka (neka naša državna i Maribor, neka naša državna i neka naša privatna). Neki su vjerni cijelo vrijeme i uspiju. Nema ti pravila, svako radi po svome, po meni većina nakon 2-3 neuspjeha mijenja ili vrti paralelno. Sretno!
Mislim - to mijenjanje najviše ovisi o tvom subjektivnom osjećaju - mijenjaš kad ti je dosta istog hodnika.
[quote="curka"]Cure koliko vam je trebalo da se oporavite od neuspjelog postupka ?
Mjenjate li doktore i bolnice ili ostajete kod istih ?[/quote
HMMM....Muce nas isti problemi....danas sam definitivno saznala da nista od ovog pokusaj (biohemijska)...Mislim da nije problem u doktorima, svi uglavnom koriste iste metode. Sreca je bar 70%. Nisam ni ja nacisto sta dalje.....
meni su u privatnoj pol.rekli da mogu ići na stimulirani post.svaki 3.mj.
dobro pogledajte link:i mi čekamo naše zlato(fred i ginger) prvu stranicu.
![]()
![]()
Je, sreća je masu bitna. Dr-ovi su većinom sa sličnim metodama, ali se uvjeti u labovima masu razlikuju (evo, u HR imaš zamrzavanje od državnih samo u jednome), tako da se dosta žena rukovodi - ma, idem probat promijenit lab (ne prvenstveno doktora).slatki prvotno napisa
Ina , baš tako. Mislim da sam ja upravo u toj fazi. :/ina33 prvotno napisa